Třinec – Mannheim 3:0 (kon.) | HV71 – Esbjerg 3:0 (kon.) | Brynäs – Cracovia 8:0 (kon.)
Wolfsburg – Tappara 1:7 (kon.) | JYP – Vienna Capitals 4:1 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:3 (kon.)
Mnichov – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Salzburg – Banská Bystrica 5:0 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
IFK Helsinky
Neděle 27.08.2017, 18:00Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 32:21
    Trestné minuty: 33:62
    Počet vyhraných vhazování: 31:36
    Zblokované střely: 6:5 (20:28:16)
     
    Máme za sebou utkání Ligy mistrů, skupiny G, ve kterém na sebe narazil německý Mnichov a finské IFK Helsinky. Hosté sice hned na začátku první třetiny vstřelili branku, ale od té doby tahali za kratší konec. Druhá polovina základní hrací doby byla jasně v režii Red Bullu, domácí byli aktivnější na kotouči a tvořili si více šancí. Využili nejen akce v pěti proti pěti, ale i přesilové hry. Nakonec berou výhru 4:1 a zůstanou na vrcholku skupiny G, s jednobodovým náskokem před švédskými Brynäs IF. To Helsinky po dnešku musejí zapřemýšlet, co do příště zlepšit. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle.
     
    Konec zápasu.
    59:36 MATSUMOTO - 4:1
     
    59:36
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Definitivní potvrzení vítězství Mnichova v tomto zápase. Domácí využili další početní výhodu utkání a přidávají čtvrtý zásah do sítě IFK Helsinky. JONATHAN MATSUMOTO počkal u tyčky, až mu tam někdo ze spoluhráčů pošle kotouč. To se také stalo, útočník Red Bullu jen nastavil hokejku a poslal pryž za brankáře Engrena. Spíš jen symbolická úprava skóre, ale fanoušci Mnichova z ní mají pochopitelně radost. Asistence: Brooks Macek, Keith Aucoin.
     
    58:59
    V závěru zápasu tu navíc máme strkanici a melu u mantinelu, po které rozhodčí udělí další tresty. Za katr musí odejít Juha Jääskä, který dostává 5 + do konce utkání. Z mnichovské střídačky bude potrestán Wolf za hrubost, stejně tak jako hráč IFK Varakas. Takže domácí čeká početní výhoda pět na tři.
     
    58:51
    To je konec šancí IFK, teď už Finové budou jen těžko dohánět náskok soupeře.
     
    58:34
    Pinizzotto nejdříve minul prázdnou branku a potom někdo z domácích úmyslně posunul klec IFK. Byl to Petrell nejspíš, ten ale dostává trest za sekání.
     
    58:16
    Kotouč na hokejkách hostujících hráčů. Ti ale mají problém se trvaleji usadit v útočné třetině.
     
    58:02
    První pokus o skórování do prázdné klece se Mnichovu nepovedl, je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    57:48
    Helsinky odvolaly brankáře a zkoušejí to se šesti muži v poli.
     
    57:48
    Mnichov si vybírá oddechový čas.
     
    57:48
    Je sympatické, že to hosté nevzdávají. Salmela a Malinen si dobře vyměnili puk, druhý jmenovaný pak minul levou tyčku Leggiovy klece. Mnichov raději vyhodil na icing.
     
    56:48
    Poslední vteřiny do návratu Dereka Joslina na led, tohle už bude pro Mnichov dobré. Ještě i přesto se drží IFK Helsinky v útočném pásmu a snaží se o kombinaci.
     
    56:14
    Mnichov se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, tohle bud zatím Red Bullu stačit.
     
    55:40
    Zatím je to spíš kombinační souhra bez zakončení, Helsinky zbytečně dlouho čekají se svými pokusy. Když pak jeden vyslal od modré Eronen, trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    54:54
    Helsinky si ještě zahrají přesilovku, protože na trestnou lavici na dvě minuty za hákování nedobrovolně odchází domácí bek Derek Joslin.
     
    54:48
    Jeden z útočníků Mnichova šikovně tečoval puk před brankovištěm Engrena. Brankář IFK tohle očividně nečekal a kdyby puk ještě trošku poskočil, nejspíš skončí za jeho zády.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 12. Abeltshauser, 23. Joslin (Wolf), 36. Macek (Pinizzotto, Boyle), 60. Matsumoto (Macek, Aucoin) – 1. Haataja (Heiskanen)


    EHC Red Bull Mnichov: Leggio (Aus den Birken) – Joslin, Button, Boyle, Lauridsen, Abeltshauser, Kettemer – Wolf, Jaffray, Matsumoto – Aucoin, Pinizzotto, Macek – Christensen, Kahun, Hager – Mayenschein, Flaake, Eder
    IFK Helsinky: Bäckström (41. Engren) – O'Connor, Eronen, Laakso, Heiskanen, Kaski, Varakas, Salmela, Ulander – Tyrväinen, Carlsson, Rask – Haataja, Petrell, Malinen – Ahtola, Jääskä, Kulmala – Engberg, Asten, Tamminen

    Rozhodčí: Lemelin, Bauer – Kohlmüller, Hofer
    bahis siteleri