Třinec – Mannheim 3:0 (kon.) | HV71 – Esbjerg 3:0 (kon.) | Brynäs – Cracovia 8:0 (kon.)
Wolfsburg – Tappara 1:7 (kon.) | JYP – Vienna Capitals 4:1 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:3 (kon.)
Mnichov – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Salzburg – Banská Bystrica 5:0 (kon.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
IFK Helsinky
Neděle 27.08.2017, 18:00Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    IFK HELSINKY

    Finský klub nevstoupil do Ligy mistrů podle svých představ. V úvodním zápase skupiny G narazil na švédské Brynäs IF. Zápas musel za stavu 3:3 do prodloužení a nakonec i do samostatných nájezdů, v nichž uspěli Švédové. IFK tím pádem získalo do průběžné tabulky jediný bod, na první vítězství se pokusí zaútočit až dnes. Helsinskému klubu v tuto chvíli náleží třetí stupínek pořadí, zatím jsme ale stále na začátku. První příčku skupiny G drží dnešní soupeř IFK, tedy Red Bull Mnichov, ten si v prvním mači vedl o poznání lépe.

    IFK Helsinky je tradiční finský klub, který vznikl v roce 1945 a v současnosti hraje nejvyšší ligu Finska. V roce 2011 IFK ovládlo celou domácí soutěž a stalo se mistrem ligy, od té doby na finský primát čeká. V roce 2016 ovšem ovládlo základní část.
     
    EHC RED BULL MNICHOV

    Jeden zápas a jedna výhra, taková je aktuální bilance německého Mnichova v letošní Lize mistrů. Red Bull na úvod vyzval polský Comarch Cracovia a poradil si s ním poměrně jednoznačně 6:2. Také tentokrát se představí na domácím ledě, jenže nyní proti sobě bude mít daleko těžší hokejový kalibr. Mnichovští vedou tabulku skupiny G, avšak jejich náskok na druhé Brynäs IF činí jediný bod. Už po tomto střetnutí mezi Mnichovem a IFK – Helsinky může být průběžným pořadím zajímavě zamícháno.

    EHC Red Bull Mnichov je německý hokejový klub, který hraje nejvyšší domácí soutěž DEL. V posledních dvou sezónách se pokaždé stal mistrem, v následující sezóně bude útočit na pomyslný zlatý hattrick. Zároveň ale touží uspět i v Champions Hockey League.
     
    Průběžné pořadí skupiny G

    Red Bull Mnichov (3 body)
    Brynäs IF (2 body)
    IFK Helsinky (1 bod)
    Comarch Cracovia (0 bodů)
     
    Vítejte u dnešního utkání Hokejové ligy mistrů. Budeme sledovat duel mezi německým EHC Red Bull Mnichov a finským IFK Helsinky. Zatímco domácí už poznali chuť vítězství, Finové na první úspěch ve skupině G teprve čekají.
    Mnichov je na zápas s finským IFK Helsinky připraven.

     
    Úvodní sestavy:

    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken (Leggio) – Joslin, Button, Boyle, Lauridsen, Abeltshauser, Kettemer – Wolf, Jaffray, Matsumoto – Aucoin, Pinizzotto, Macek – Christensen, Kahun, Hager – Mayenschein, Flaake, Eder

    IFK Helsinky: Bäckström (Engren) – O'Connor, Eronen, Laakso, Heiskanen, Kaski, Varakas, Salmela, Ulander – Tyrväinen, Carlsson, Rask – Haataja, Petrell, Malinen – Ahtola, Jääskä, Kulmala – Engberg, Asten, Tamminen

    Rozhodčí: Lemelin, Bauer – Kohlmüller, Hofer.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Na ledě mnichovské arény už se projíždí rolba a za chvíli tam vjedou také hráči obou mužstev. Máme si jistě na co těšit!
     
    Vše je připraveno na úvodní vhazování, budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Jako první se na kotouč dostal domácí Mnichov, který okamžitě zkusil vytvořit útočnou akci. Kettemer ale z dálky netrefil branku.
     
    00:55
    Rozhodčí poprvé přerušuje hru, Bäckström totiž chytil kotouč do náruče.
     
    00:55
    Helsinky si zahrají první přesilovou hru, protože na trestnou lavici musí za sekání domácí Jason Jaffray.
     
    01:00
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Sotva začala přesilovka hostujícího celku, už se Finové prosazují a prchají do vedení! JUHA-PEKKA HAATAJA dostal od mladého obránce Miro Heiskanena nádhernou přihrávku, kterou nepohrdl. Nádherně pověsil kotouč do horní poloviny svatyně brankáře Leggia. Domácí Mnichov tak musí od úvodních okamžiků zápasu dotahovat ztrátu. Asistence: Miro Heiskanen.
    01:00 HAATAJA - 0:1
     
    03:26
    Domácí gólman Leggio pro jistotu přerušil hru, protože kolem něj bylo až moc rušno. Ahtola se totiž pokusil procpat puk z pravé strany do horní poloviny klece.
     
    04:18
    Zatím nesledujeme žádné větší šance, po úvodní brance zápasu se situace na ledě hodně uklidnila. Dopředu se sice mohl pustit Varakas, ale neměl komu přihrát.
     
    04:30
    Zakázané uvolnění Red Bullu Mnichov.
     
    04:48
    Finové jsou zatím před svou brankou velmi pozorní, přesto měl teď Bäckström první větší práci. Jeden z útočníků Mnichova však trefil ránou z první pouze jeho pravý beton.
     
    05:35
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, ale také bez větších šancí. Engberg si hledal místečko na přihrávku skrz útočné pásmo, ale měl na zádech hned dva dotírající soky.
     
    05:52
    Je tu první reklamní přestávka, za chvíli pokračujeme.
     
    06:35
    Helsinky pokračují aktivně, přestože teď mají problém dostat puk do útočné třetiny. Haataja si dělal zálusk na druhý gól, svou střelu zápěstím na poslední chvíli pokazil.
     
    07:02
    Další technický přestupek v podání domácího celku. Vhazování ve středním pásmu.
     
    07:18
    Rozhodčí ukazuje, že bude vyloučen také hráč IFK. Teemu Laakso inkasuje dvě minuty za sekání a bude doufat, že jeho spoluhráči během oslabení nedostanou branku.
     
    07:40
    Nahození obránce Buttona skončilo před brankovištěm a někdo v modrém dresu byl připraven na dorážku. Naštěstí pro hosty se nakonec kotouč odrazil za branku.
     
    08:15
    Helsinky poprvé vyhazují přes všechny čáry a mají možnost vystřídat bránící čtveřici.
     
    09:18
    Už jen poslední vteřinky z přesilové hry Mnichova, domácí toho v početní výhodě zatím moc nepředvedli. Jde vidět, že jsou z úvodního inkasovaní trošku rozhození.
     
    09:48
    IFK Helsinky v plném počtu, Finové tak znovu mohou pomýšlet na útok.
     
    10:28
    Zatím nesledujeme moc atraktivní hokej. Sotva se puk dostane do středního pásma, vezme si jej pod kontrolu druhý tým, který skončí s akcí na modré čáře. Uvidíme, co celky nabídnou dále.
     
    10:44
    Brankář Leggio raději přerušuje hru, bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    11:09
    Vyhrané vhazování pro finský klub. Leggio měl hned práci, protože na pravé straně útočné třetiny solidně vystřelil Salmela.
     
    11:28
    Mnichov právě vstřelil branku!
    I když zatím neměli domácí hokejisté moc šancí, přeci jen se dočkali ještě před koncem první periody vyrovnání. Mnichov se na chvíli dostal v útočném pásmu na kotouč, konkrétně to byl KONRAD ABELTSHAUSER, který z otočky plácl do puku a spíše jen čekal, co se stane. K překvapení brankáře Bäckströma kus černé gumy zaplachtil za záda finského gólmana. Puk už nejspíš nikdo netečoval. Red Bull vyrovnává na 1:1 a začínáme výsledkově od znovu. Bez asistence.
    11:28 ABELTSHAUSER - 1:1
     
    12:10
    Vypadalo to, že se po strkanice kolem hostující branky bude vylučovat, ale nakonec obě strany pokračuji v plném počtu.
     
    12:39
    Hned další práce pro hostujícího Bäckströma. Jaffray si vybruslil na pravý kruh, udělal si místečko a nepříjemně vypálil. Gólman IFK ale zavčas zaklekl.
     
    12:53
    Početní výhoda pro IFK Helsinky. Domácí Mayenschein dostává menší trest za podražení. Příležitost pro Finy, jak se dostat zpátky do vedení.
     
    13:45
    Tahle přesilovka zatím není z pohledu Helsinek tak dobrá. První přesilovková formace se sice dobře točila v pásmu a kombinovala, zatím však nedošlo k lepšímu zakončení.
     
    14:10
    Stále ještě IFK s pukem ve středním pásmu, Leggio nemusí řešit žádné starosti.
     
    14:21
    Začíná se nám na ledě pěkně přiostřovat. Leggio přerušil hru, pak kolem něj vznikl hrozen těl, která do sebe začala pořádně šít. Uvidíme, zda rozhodčí budou vylučovat.
     
    14:21
    Tak nakonec se pokračuje ve stejném počtu, ještě něco málo přes půl minuty do konce přesilovky IFK.
     
    15:00
    Red Bull Mnichov je v plném počtu, zároveň domácí vyhazují puk na zakázané uvolnění.
     
    15:25
    Helsinky se chtějí po delší době pokusit o lepší akci, ale zatím jim není přáno. Salmelovi se vymstilo, že na hranici útočného pásma nepřihrával a vzal celou situaci na sebe.
     
    16:18
    Zase kotouč pouze ve středním pásmu, z tohoto místa se budou těžko dávat branky. Mnichov od vyrovnání prakticky vůbec nezaměstnal Bäckströma.
     
    17:03
    Zakázané uvolnění IFK Helsinky.
     
    17:25
    Hager měl na hokejce vedení domácího celku. Už to vypadalo, že z pozice na pravém kruhu pověsí puk pod horní tyčku, ale jeden z obránců v bílém dresu mu pokazil střelu.
     
    17:54
    Znovu aktivní mnichovský Hager, jenže nikdo ze spoluhráčů mu dostatečně nepomohl, takže ztroskotal ještě na modré útočné čáře.
     
    18:38
    Domácí diváci si žádali vyloučení po sekání na jednoho z hráčů v modrém. Ale hra pokračuje bez přerušení, rozhodčí teď byli docela tolerantní.
     
    19:03
    Běží poslední minuta první třetiny. Nyní jsou to hokejisté Red Bullu, kdo je v na ledě aktivnější, IFK zbytečně riskuje kolem svého brankáře.
     
    19:33
    Čas na poslední akci Mnichova v první třetině, bek Lauridsen ale pouze míchá s kotoučem za svou klecí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu zápasu mezi Mnichovem a Helsinkami. Nejprve se hosté dostali do vedení díky zásahu v přesilové hře, pak ale kvůli kuriózní trefě domácího hokejisty o náskok přišli. Mohli jsme také vidět několik situacích, kdy se na ledě přiostřilo. Uvidíme, co nabídne prostřední část duelu.
     
    Střely na branku po první třetině

    EHC Red Bull Mnichov: 6

    IFK Helsinky: 5
    Domácí fanoušci se dočkali vyrovnání.

     
    Zanedlouho začne prostřední část utkání. Kdo strhne vedení na svou stranu? Před koncem první dvacetiminutovky byli o něco aktivnější hokejisté Mnichova.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Helsinky vyhrály na úvodním vhazování a Laakso se zkusil nacpat s kotoučem před branku. To se mu sice povedlo, ale brankář Leggio bez větších problémů přerušil hru.
     
    20:32
    Zakázané uvolnění EHC Red Bull Mnichov.
     
    20:35
    Autor první branky dnešního zápasu, hráč IFK Helsinky Haataja, musí jít na trestnou lavici za sekání. Podaří se už tentokrát Mnichov zužitkovat přesilovou hru?
     
    20:51
    Dobrá kombinace na brankovišti. Matsumoto se snažil zamést puk pod betony Niklase Bäckströma, jenže brankář IFK zavčas utěsnil všechny mezírky a zabránil nebezpečí.
     
    21:30
    Bude se vylučovat znovu na straně IFK, Mnichov bude hrát přesilovku 5 na 3!
     
    21:44
    Asten si musí jít odsedět dvě minuty na krosček. Veliká šance pro domácí dostat se poprvé v zápase do vedení.
     
    21:53
    Helsinky se ale hned osvobozují vyhozením přes všechny čáry, za chvíli budou ve čtyřech.
     
    22:32
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Tohle už bylo na brankáře Bäckströma moc. Několik šancí domácích sice pochytal a vedl si velmi dobře, jenže tahle střela z prostoru na levém kruhu už prošla do sítě. Mnichov dlouhou dobu při přesilovce pět na tři svíral soka kolem jeho vlastní klece. Do puku se pak po pěkné nahrávce opřel DEREK JOSLIN, který ranou z první posílá Red Bull dnes poprvé do vedení. Gólman Helsinek toho nejspíš moc neviděl. Asistence: Michael Wolf.
    22:32 JOSLIN - 2:1
     
    23:40
    Poslední vteřiny z klasického oslabení hostů, pak už bude finský tým v plném počtu.
     
    23:45
    Finové jsou kompletní, vhazovat se navíc bude po pravé ruce Leggia.
     
    24:29
    První větší šance IFK ve druhé třetině. Kulmala se hnal sám za kotoučem, ale jako první u něj byl brankář Leggio. Ten si s pukem za brankou v pohodě poradil a v klidu jej rozehrál.
     
    25:30
    Zase rychlý protiútok a výpad hostů, jenže jejich zakončení není během třetiny tak dobré jako doposud. Brankář Mnichova tak nemusí řešit žádné větší trable.
     
    26:18
    Už dlouho čekáme na nějakou větší možnost, hraje se hodně ze strany na stranu. Jako třeba teď ve středním pásmu, kde domácí přišli o dvě dobré kombinace.
     
    27:06
    Následuje krátká komerční přestávka. Bäckström sice musel zastavit puk a přerušit hru, ale jednalo se spíše o symbolické nahození, které nemohlo nijak ohrozit.
     
    27:13
    Sotva se začalo hrát, už je zase kotouč někde mimo hrací plochu, následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    27:36
    Christensen se nebezpečně zjevil před Bäckströmem a málem z toho byla třetí branka Mnichova. Finský gólman našel jen tak tak puk někde pod sebou a přerušil hru. Domácí jsou teď aktivnější.
     
    28:20
    Vypadá to, že dnes budeme sledovat šance jen z překvapivých situací. Také Red Bull nebude sázet na žádný souvislý tlak a jen zkusí občasné výpady. Jako třeba nyní Pinizzotto.
     
    28:54
    Další výborný průnik jednoho z forvardů Red Bullu. Obhodil si hned dva hokejisty v bílém dresu, jen zakončení mu nevyšlo.
     
    28:58
    A máme tu bitku, která se za vypjaté situace na ledě asi dala čekat. Pustili se do sebe domácí Button a hostující Asten. Oba pochopitelně dostanou tresty za rvačku, alespoň nějaké koření pro fanoušky v hledišti. Oba hokejisté navíc inkasují tresty do konce utkání.
     
    29:10
    Zakázané uvolnění IFK Helsinky, vhazování v obranném pásmu hostů.
     
    29:50
    Znovu stejná situace jako dnes už mnohokrát. Sotva se Helsinky dostanou s kotoučem na hranici útočného pásma, o puk přijdou, nebo na modré čáře vyrobí zbytečnou chybu.
     
    30:28
    Na druhé straně mnohem větší možnost. Matsumoto si dělal naděje na třetí branku Mnichova, ale z vyložené pozici mezi dvěma kruhy přestřelil horní tyčku.
     
    31:18
    Joslin a jeho dobrá práce za vlastní klecí, kde dokázal odzbrojit hned dva hráče finského celku. Sice pak docela špatně rozehrál, ale v obraně nepochybil.
     
    31:43
    Helsinky byly v ofsajdu a čárový rozhodčí si toho moc dobře všiml.
     
    32:18
    Znovu dobrá práce mnichovské obrany. Bekové i útočníci Red Bullu dobře utěsňují prostor kolem Leggia, kde pak není ani kousíček místa na přihrávky.
     
    32:46
    To Bäckström na druhé straně kluziště se činí. Teď musel vytáhnout lapačku a také betony, když jej zkusil překonat Aucoin. Moc dobře si ale se svým pokusem nevedl.
     
    33:20
    Sražená střela mnichovského forvarda do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    33:35
    Už se znovu hraje a po delší době také nějaká šance hostů. Mladý a do NHL draftovaný obránce Miro Heiskanen si udělal místo kolem pravého mantinelu. Už to vypadalo, že vystřelí, pak ale na poslední chvíli o kotouč přišel.
     
    34:18
    Dobrý zásah hostujícího gólmana. Moc toho neviděl, ale ránu Kettemera přesto pohotově zastavil.
     
    34:52
    Leggio nebude nic riskovat a pro jistotu přeruší hru. Moc hráčů soupeře kolem sebe neměl, ale stejně tak nebyl v blízkosti ani nikdo v mnichovském trikotu.
     
    35:15
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Mnichov využívá své herní převahy ve druhé třetině a zvyšuje svůj náskok na rozdíl dvou branek. Ani teď to nevypadalo na nějakou vyloženou šanci. Jenže stačila jedna chybička a BROOKS MACEK si našel volný puk před brankovištěm. Ukázkově s ním zamíchal, rozhýbal soupeřova brankáře, načež mu kotouč pověsil pod horní tyčku. Bäckström neměl šanci. Teď to budou mít Helsinky hodně těžké, protože ztrácejí už dva zásahy. Asistence: Steven Pinizzotto, Daryl Boyle.
    35:15 MACEK - 3:1
     
    36:37
    Jaffray v další šanci, moc nechybělo a mohla tu být čtvrtá branka Mnichova.
     
    37:56
    Do konce druhé třetiny zbývají dvě minuty a teď už Red Bull soupeře vyloženě přehrává. Helsinky mají problém se vůbec dostat ke kotouči.
     
    37:56
    IFK Helsinky si vybírají oddechový čas.
     
    38:25
    Zatím ale hostům oddechový čas moc nepomáhá. Před svou brankou prohráli další vhazování a Mnichov se okamžitě jal dalšího střeleckého pokusu.
     
    39:03
    Až nyní po delší době IFK v útočné třetině. Ahtola vypálil z pravého kruhu a Leggio musel pohotově vytasit svou vyrážečku.
     
    39:34
    Ještě to hráči Red Bullu zkoušejí, když bojují o puk v pravém rohu. Zatím to ale vypadá, že se další přesné trefy v tomto dějství nedočkají.
     
    39:40
    Bäckström má puk pod kontrolou, pravděpodobně poslední buly ve druhé periodě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po čtyřiceti minutách hry vede Red Bull Mnichov nad IFK Helsinky 3:1, nutno říci že zaslouženě. Domácí byli ve druhé třetině jasně lepší a jejich náskok mohl být klidně ještě větší. Navíc dokázali využít důležitou přesilovku pět na tři na startu prostřední části. Uvidíme, zda si IFK Helsinky ještě připraví něco, čím zápas zdramatizuje.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    EHC Red Bull Mnichov: 26

    IFK Helsinky: 14
     
    Za chvíli se ocitneme na začátku třetí třetiny. Udrží Mnichov náskok o dvě branky, nebo ještě Helsinky zdramatizují tento duel skupiny G?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu IFK Helsinky: ze hřiště odchází Bäckström, přichází Engren.
     
    40:30
    Helsinky vystřídaly gólmana a doufají, že jim to pomůže aspoň po psychické stránce. Teď se první útočná formace hostů vrhla do pásma, ale vypálit nestačila.
     
    41:15
    Mnichov podle očekávání nikam nespěchají. Přeci jen, domácí mají nahráno a je jasné, že nepotřebují dělat zbytečné chyby.
     
    41:41
    Obránce Heiskanen udržel útočné pásmo pro IFK, jeho následné nahození ovšem nikdo před brankovištěm nedokázal přesměrovat. Ještě stále však hosté na kotouči.
     
    42:10
    Mnichov ale nesmí být až příliš pasivní, to by se mu nemuselo vyplatit. Aktuálně čekáme na první větší šanci třetí třetiny.
     
    42:41
    Stále se hraje bez přerušení. Tohle rychlé tempo pochopitelně bude vyhovovat Mnichovu, který si může dovolit neskórovat, na rozdíl od svého soka.
     
    43:02
    Rask a jeho práce u zadního mantinelu, kde ukličkoval soupeře. Pak ale úplně zbytečně vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    43:49
    Zase jen nahození Helsinek do útočného pásma, během této krátké pomlky mohou hosté vystřídat. Mají ale problém získat na svou stranu nějaký souvislejší tlak.
     
    44:09
    Leggio musel pokrýt nahození Malinena z prostoru na pravém kruhu. Nešlo ale o nic vážného, navíc brankář Mnichova na zakončení soupeře moc dobře viděl.
     
    44:18
    Puk skončil mimo hrací plochu. To je důvod, proč se bude opakovat buly v obranné třetině domácího týmu.
     
    44:38
    Zničehonic šance na druhé straně. Kahun se zjevil před Engrenem. Brankář IFK jen tak tak zastavil puk, málem mohl z první střely na jeho klec inkasovat.
     
    45:20
    Mnichov se snaží ukázat, že nebude chtít během celé třetí třetiny pouze bránit. Pravda, nevysílá nikterak nebezpečné střely, ale to mu v tuto chvíli stačí.
     
    46:10
    Matsumoto dostal přihrávku mezi kruhy, pak ještě puk vracel zadovkou na některého ze spoluhráčů. Ten sice puk neobdržel na hůl, ale i tak nebezpečná akce.
     
    46:38
    Branka Red Bullu je mimo své postavení, takže rozhodčí musel přerušit hru. Zároveň je tu komerční pauza.
     
    46:54
    Už se pokračuje, hned potíže pro brankáře Engrena. Ten krotil nahození z dálky, ale i tak pro něj bylo nepříjemné. Christensen totiž ještě čekal u brankoviště na dorážku.
     
    47:14
    Další přerušená hra před Engrenem, teď aspoň mohou Helsinky poslat čerstvé síly na led.
     
    47:22
    Zakázané uvolnění hostujícího týmu.
     
    48:06
    Rask a jeho solidní šance, jenže byl v útočném pásmu sám. Na druhé straně horní tyčku jen těsně minul mnichovský Lauridsen.
     
    48:52
    Dobrá rána z levého kruhu, jejím autorem hostující forvard Ahola. Leggio byl na tento pokus dobře připraven, takže jej vyrazil betonem do ochranné sítě.
     
    49:05
    Vyloučení na straně Helsinek. Dvě minuty dostává Juha Jääskä. Tohle může být klidně zlomový moment zápasu, jestliže Mnichov dokáže početní převahu proměnit.
     
    49:40
    První ránu z dálky má Engren pod kontrolou, pak už se obraně hostujícího týmu podařilo vyhodit přes všechny čáry. IFK tak může dostřídat formaci.
     
    50:26
    Více než polovina přesilovky Mnichova je minulostí. Finové se dobře brání. To jim teď ale samozřejmě stačit nebude, pokud chtějí v tomto zápase bodovat.
     
    51:08
    Hosté jsou v plném počtu, tato přesilovka se Red Bulu vůbec nepovedla, brankář Engren neměl prakticky žádné větší starosti.
     
    52:08
    Nesledujeme ve třetí třetině moc atraktivní hokej. Helsinky už se skoro nikam netlačí. Když už to přeci jen zkusí, jejich šance skončí na zakázaném uvolnění. Jako třeba nyní po nahození Varakase.
     
    52:48
    Tyrväinen se srdnatě dral za kotoučem u levého mantinelu. Nakonec ho proti přesile dvou hráčů v modrém trikotu přeci jen získal, jenže pak neměl komu nahrát.
     
    53:21
    Zásah Leggia po nahození některého z Finů od mantinelu. Sice toho moc neviděl, ale i tak brankář Red Bullu v pohodě ukryl mezi betony.
     
    53:36
    Mnichov mohl po delší době zahrozit, v útočném pásmu ale o kotouč přišel Mayenschein a bylo po šanci. Nadále platí, že ani jedna strana teď útočně nedominuje.
     
    54:12
    Hosté vyhodili přes všechny čáry tak šikovně, že se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    54:48
    Jeden z útočníků Mnichova šikovně tečoval puk před brankovištěm Engrena. Brankář IFK tohle očividně nečekal a kdyby puk ještě trošku poskočil, nejspíš skončí za jeho zády.
     
    54:54
    Helsinky si ještě zahrají přesilovku, protože na trestnou lavici na dvě minuty za hákování nedobrovolně odchází domácí bek Derek Joslin.
     
    55:40
    Zatím je to spíš kombinační souhra bez zakončení, Helsinky zbytečně dlouho čekají se svými pokusy. Když pak jeden vyslal od modré Eronen, trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    56:14
    Mnichov se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, tohle bud zatím Red Bullu stačit.
     
    56:48
    Poslední vteřiny do návratu Dereka Joslina na led, tohle už bude pro Mnichov dobré. Ještě i přesto se drží IFK Helsinky v útočném pásmu a snaží se o kombinaci.
     
    57:48
    Je sympatické, že to hosté nevzdávají. Salmela a Malinen si dobře vyměnili puk, druhý jmenovaný pak minul levou tyčku Leggiovy klece. Mnichov raději vyhodil na icing.
     
    57:48
    Mnichov si vybírá oddechový čas.
     
    57:48
    Helsinky odvolaly brankáře a zkoušejí to se šesti muži v poli.
     
    58:02
    První pokus o skórování do prázdné klece se Mnichovu nepovedl, je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    58:16
    Kotouč na hokejkách hostujících hráčů. Ti ale mají problém se trvaleji usadit v útočné třetině.
     
    58:34
    Pinizzotto nejdříve minul prázdnou branku a potom někdo z domácích úmyslně posunul klec IFK. Byl to Petrell nejspíš, ten ale dostává trest za sekání.
     
    58:51
    To je konec šancí IFK, teď už Finové budou jen těžko dohánět náskok soupeře.
     
    58:59
    V závěru zápasu tu navíc máme strkanici a melu u mantinelu, po které rozhodčí udělí další tresty. Za katr musí odejít Juha Jääskä, který dostává 5 + do konce utkání. Z mnichovské střídačky bude potrestán Wolf za hrubost, stejně tak jako hráč IFK Varakas. Takže domácí čeká početní výhoda pět na tři.
     
    59:36
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Definitivní potvrzení vítězství Mnichova v tomto zápase. Domácí využili další početní výhodu utkání a přidávají čtvrtý zásah do sítě IFK Helsinky. JONATHAN MATSUMOTO počkal u tyčky, až mu tam někdo ze spoluhráčů pošle kotouč. To se také stalo, útočník Red Bullu jen nastavil hokejku a poslal pryž za brankáře Engrena. Spíš jen symbolická úprava skóre, ale fanoušci Mnichova z ní mají pochopitelně radost. Asistence: Brooks Macek, Keith Aucoin.
    59:36 MATSUMOTO - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání Ligy mistrů, skupiny G, ve kterém na sebe narazil německý Mnichov a finské IFK Helsinky. Hosté sice hned na začátku první třetiny vstřelili branku, ale od té doby tahali za kratší konec. Druhá polovina základní hrací doby byla jasně v režii Red Bullu, domácí byli aktivnější na kotouči a tvořili si více šancí. Využili nejen akce v pěti proti pěti, ale i přesilové hry. Nakonec berou výhru 4:1 a zůstanou na vrcholku skupiny G, s jednobodovým náskokem před švédskými Brynäs IF. To Helsinky po dnešku musejí zapřemýšlet, co do příště zlepšit. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 32:21
    Trestné minuty: 33:62
    Počet vyhraných vhazování: 31:36
    Zblokované střely: 6:5 (20:28:16)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 12. Abeltshauser, 23. Joslin (Wolf), 36. Macek (Pinizzotto, Boyle), 60. Matsumoto (Macek, Aucoin) – 1. Haataja (Heiskanen)


    EHC Red Bull Mnichov: Leggio (Aus den Birken) – Joslin, Button, Boyle, Lauridsen, Abeltshauser, Kettemer – Wolf, Jaffray, Matsumoto – Aucoin, Pinizzotto, Macek – Christensen, Kahun, Hager – Mayenschein, Flaake, Eder
    IFK Helsinky: Bäckström (41. Engren) – O'Connor, Eronen, Laakso, Heiskanen, Kaski, Varakas, Salmela, Ulander – Tyrväinen, Carlsson, Rask – Haataja, Petrell, Malinen – Ahtola, Jääskä, Kulmala – Engberg, Asten, Tamminen

    Rozhodčí: Lemelin, Bauer – Kohlmüller, Hofer
    bahis siteleri