Čeljabinsk – Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Jaroslavl – Viťaz 3:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 2:1 (2:0 po s.n.)
Nižněkamsk – Toljatti 1:3 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Úterý 29.08.2017, 18:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je tu tedy konec tohoto duelu – a byť ve třetí třetině měl Podolsk několik šancí na srovnání, vstřelit druhou branku se mu nepodařilo. Naopak, Jaroslavl 16 vteřin před koncem pečetila výhru gólem Kozuna do prázdné klece, takže tři body zůstávají v Areně 2000.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek úterního večera. (20:22:39)
     
    Konec zápasu.
    59:44 Brandon KOZUN - 3:1
     
    59:44
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je hotovo, dnes bude tři body brát domácí ekipa! BRANDON KOZUN totiž všem ujel z vlastního pásma a sólovou akci zakončil jednoduchou střelou do prázdné branky, protože Viťaz už tou dobou hrál v šesti. Bez asistence.
     
    58:56
    Vyloučen je tedy Jakub Nakládal na pět minut za bitku, Švec-Rogovoj pak fasuje stejný trest.
     
    58:56
    Jakub Nakládal se pustil před vlastní brankou do bitky se Švecem-Rogovojem, je jasné, že se bude vylučovat a hra se přesune do středního pásma.
     
    57:24
    Jaroslavl hraje takovou údržbu, dopředu se vůbec nehrne a skoro neprodukuje střelecké pokusy, ale zatím nedovolila soupeři větší šanci.
     
    56:09
    Opravdu, domácí se brání úplně v pohodě a přesilovka je od Podolsku velice zle zahraná. Teď už to s vyrovnáním bude těžké.
     
    55:15
    Zatím se ale nemůže dostat Viťaz k žádnému pořádnému zakončení, takže přesilovka vyznívá do ztracena, i když hosté mají tlak.
     
    54:21
    A další komplikace pro domácí, vyloučen je totiž Petri Kontiola za sekání a hosté tak budou hrát proti čtyřem.
     
    53:14
    Další střela, tentokrát od Kopejkina, skončila pouze v náruči Sudnicina, ovšem je to pro domácí velké varování – pořádně si zahrávají s osudem zápasu.
     
    52:35
    A stále, hosté drží puk a jsou nebezpeční, naopak Lokomotiv se stěží dostává do pásma a pro Saprykina neznamená žádné nebezpečí.
     
    51:49
    Podolsk hraje v posledních minutách poměrně dobře a je vidět, že jde za vyrovnáním, naopak výkon Jaroslavle hodně upadl.
     
    50:58
    Sudnicin má momentálně práce více, než dost a teď opět musel na led – parádním rozštěpem ale dokázal betonem zastavit střelu, která už směřovala do brány.
     
    50:04
    Ihned po bully musel na led Sudnicin, protože Afinogenov pálil z první, ale domácí gólman se nenechal zaskočit.
     
    49:29
    Hra je zatím poměrně vyrovnaná a skutečně se může stát, že Podolsk srovná, ale zatím má domácí Lokomotiv duel opticky ve svých rukou.
     
    48:04
    Druhá část přesilovky zatím zdaleka tak dobrá není, hosté se nemohou dostat do útočného pásma a Jaroslavl zvládá puky poměrně pravidelně vyhazovat do bezpečí.
     
    47:08
    Podolsk sice presuje na bránu soupeře, ale zmohl se pouze na střelu od modré, kterou dokázal domácí Sudnicin celkem v pohodě lapit.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 2. Lugin, 27. Talbot (Kronwall, Kozun), 60. Kozun – 22. Rissanen (Mankinen, Kopejkin)


    Lokomotiv Jaroslavl: Sudnicin (Murygin) – Nakládal, Kronwall (C), Koledov, Rafikov, D. Osipov, Ljubuškin, Manuchov – Kozun, Kontiola, Talbot (A) – Korškov, Kraskovskij, Polunin – Averin (A), Kadějkin, Lugin – Mosaljov, Alexejev, Kajumov – Kartajev.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Saprykin (M. Birjukov) – A. Semjonov, Golovkov, Burström, Katičev, Mozík, Voronkov, P. Lukin – Afinogenov (C), A. Nikulin, Makejev – Mankinen, Rissanen, Kopejkin (A) – Vyglazov, Horák (A), Švec-Rogovoj – Gorochov, Jacenko, Denežkin – Pankov.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Ponamarenko, Palej
    thejrc.org