Japonsko – Austrálie 2:0 (kon.) | Sýrie – Katar 3:1 (kon.) | Čína – Uzbekistán 1:0 (kon.)
Jižní Korea – Írán 0:0 (kon.) | Thajsko – Irák 1:2 (kon.)
konec
Japonsko
2:0 (1:0)
Austrálie
Čtvrtek 31.08.2017, 12:35 • Saitama Stadium 2002, Saitama • Kvalifikace MS (Asie) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tento okamžik vše, ale ve 20:45 se na vás budu těšit u on-line přenosu ze zápasu mezi Bulharskem a Švédskem. Do té doby na shledanou. (14:34:11)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Japonsko slaví přímý postup na Mistrovství Světa 2018. První krok k tomuto počinu ve 41. minutě učinil Takuma Asano, který otevřel skóre a poslal tak Japonce do vedení. Navíc v druhém poločase mělo Japonsko více ze hry a v 85. minutě jejich vítězství potvrdil Josuke Ideguči, jenž se prosadil krásnou střelou zpoza pokutového území. Asiaté jsou tedy po Brazílii a Íránu třetím stoprocentně postupujícím týmem, naopak Austrálie s to v posledním kole o druhé postupové místo na dálku rozdá se Saúdskou Arábií.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Ne a ne se hosté dostat do blízkosti soupeřovy šestnáctky. Troufnu si říct, že nulu už Kawašimovi nikdo nevezme.
     
    90+1
    Střídající Juja Kubo dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně po mírném postupu vpřed ani nadvakrát nepřihrál do středu pokutového území.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Takuma Asano, přichází Juja Kubo.
     
    88
    Zdá se, že v závěru utkání již Austrálie nenajde síly na zdramatizování zápasu. Dokonce se teď hraje až u rohového praporku vedle Ryanovy brány.
     
    87
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Šindži Okazaki.
     
    86
    Rohový kop nepřinesl nic zajímavého. Míč je okamžitě odvrácen až k půlící čáře a mezitím se chystá druhé střídání Japonska.
     
    86
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Jaskcon Irvine, přichází Mustafa Amini.
     
    85
    Australané se konečně vrátili do blízkosti brankové čáry. Přihrávka dokonce prošla až k Smithovi, ale ten nalevo vytěžil pouze rohový kop.
    82. Josuke IDEGUČI - 2:0
     
    82
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! K parádní střele zpoza pokutového území totiž natáhl JOSUKE IDEGUČI, který si po dobré práci Haragučiho navedl míč více do středu a razantním pokusem zakončil pod břevno skákajícího Ryana.
     
    82
    Bleskový protiútok Asana byl sice ubráněn, ale míč se odrazil přesně před Osaka, který okamžitě zakončoval. Střela vylétla hodně vysoko nad Ryanovu bránu.
     
    81
    Jeden z hostů se odhodlal ke střele z hranice pokutového území. Zakončením však trefil pouze dobře postaveného obránce.
     
    80
    Austrálie je s blížícím se koncem aktivnější a snaží se držet míč na útočné polovině. Zatím je to bez nějakého výrazného posunu k bráně.
     
    79
    Trenér japonské reprezentace si zřejmě pustil pusu na špacír a je mu důrazně domlouváno hlavním rozhodčím. Při dalším prohřešku bude Vahid Halilhodžič vykázán.
    77. Velká Idegučiho (JPN) příležitost
     
    77
    Obrovská šance domácích. Po akci Haragučiho pálil Josuke Ideguči, avšak jeho razantní zakončení na brankové čáře zastavil Sainsbury. Od něj se míč odrazil do Ryanovy náruče.
     
    76
    Japonci teď nechtějí dopustit nebezpečí jako před chvílí a kombinují před Ryanem. Ten však zatím nemusí zasahovat a v pohodě diriguje práci obrany.
     
    75
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Genki Haraguči.
     
    73
    Útočným faulem si nyní pomohl Juja Osako, který si přichytil Trenta Sainsburyho. Nějaký rychlejší posun Austrálie vpřed se nekoná.
     
    72
    Výborně to teď udělal Kruse, který se uvolnil na pravé straně šestnáctky a přihrávkou oslovil nedostatečně bráněného Juriće. Ten se ale před odkrytou bránou nedokázal prosadit.
     
    71
    Na rohový kop už byl přítomen také legendární Tim Cahill, nicméně k ohrožení Kawašimy zatím nedošlo. Přesto jsou hosté nastěhováni u japonského gólmana.
     
    70
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Tomas Rogić, přichází Tim Cahill.
     
    69
    Hosté kombinují na polovině soupeře, nicméně do blízkosti pokutového území se dostávají jen zřídka. Teď už sice Kruse zakončoval, ale sražená střela znamená jen roh.
     
    67
    Hodně dlouhá přihrávka za obranu Japonska skončila až za brankovou čárou. Kruse byl bez šance na dostižení prudkého míče.
     
    66
    Ne a ne se Australané prodrat k pořádnému ohrožení soupeřovy brány. Navíc teď ztratili míč u poloviny hřiště.
     
    65
    K ojedinělému zakončení se nyní odhodlal Rogić. Jeho střela z nějakých třiceti metrů však zamířila příliš do strany a ohrozila spíše rohový praporek.
     
    64
    Inuj se prezentoval rychlou akcí na levé straně. Kolem Sainsburyho si míč poslal dopředu, ale pak skončil až za brankovou čárou.
     
    64
    Tentokrát se Ideguči prezentoval také v defenzivní činnosti, když naprosto bez problémů odzbrojil rozběhnutého Rogiće. Austrálii se teď nic nedaří.
     
    63
    Josuke Ideguči dobře nacentroval do pokutového území, nicméně míč byl odvrácen za šestnáctku a následná nepovedená střela skončila u Ryana.
     
    62
    Kombinace na pravé straně domácím plně stačí na to, aby drželi soupeře mimo hru. Navíc se faulem proti Sakajovi provinil Špiranović.
     
    61
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází James Troisi, přichází Tomi Jurić.
     
    60
    Japonci dobře napadají a drží soupeře hodně daleko od své brány. Ba co více, hraje se až před Mathew Ryanem, který se musel zapojit do rozehrávky svého celku.
     
    59
    Až nyní se vepředu předvedli také fotbalisté Austrálie. Jejich kombinace však nepřinesla ohrožení Kawašimy a teď již se chystá první střídání hostů.
     
    58
    Po rohovém kopu domácího celku letěly před Ryana hned dva centry. Ani jeden však nedoputoval k někomu z japonských reprezentantů.
     
    57
    Rychlý útok Japonska teď táhl aktivní Asano, nicméně ten v pokutovém území zpomalil a Saisnbury ho razantním skluzem odzbrojil.
     
    56
    Dobře kopnutá standardní situace přistála na hlavě Hirokiho Sakaje. Ten však zakončoval mimo tři tyče a nyní už kombinují Australané.
     
    55
    Znovu se domácí dostali až do pokutového území. Inujovo zakončení ze středu šestnáctky však skončilo sraženo na rohový kop.
     
    54
    Nagatomo trochu zaváhal u středového kruhu, když k němu mířil míč odvrácený po rohovém kopu. Před Krusem však míč dokázal ubránit.
     
    53
    Prudká přihrávka ze středu hřiště šla na pravou stranu pokutového území. Před Asanem se ale zjevil pozorný Mathew Ryan, který se chopil kulatého předmětu.
     
    51
    Velmi dobře se nalevo rozběhl Takaši Inuj, který se prohnal kolem obránce, avšak posléze míč předkopl až k Ryanovi. Ten kulatý předmět odehrál do bezpečí.
     
    50
    Výborně si na levé straně pokutového území našel prostor Brad Smith, kterému chyběly centimetry k tomu aby nakonec získal dobrou přihrávku. Těsně před ním však zahrál obránce Japonska.
     
    49
    Domácí stopeři byli opravdu hodně váhaví a měli velké problémy s napadajícím Krusem. Nakonec však Kawašima s Jošidou všechno vyřešili.
     
    47
    Naprosto v pohodě si teď na straně útočící Japonce pohlídal Ryan. Austrálie si ale dělá zbytečné problémy riskantní rozehrávkou.
     
    46
    Oba celky vstoupily do druhé půle beze změn. V úvodu je záhy odpískán nedovolený zákrok Hirokiho Sakaje, který skluzem dojel až k nohám jednoho z Australanů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:36.
     
    Nastavení již nepřineslo nic zajímavého a hráči odcházejí do kabin. Spokojenější jsou zatím domácí, kteří po vyrovnaném průběhu dokázali udeřit ve 41. minutě. To se totiž záhy po Leckiem nastřelené tyči prosadil Takuma Asano, jenž se zjevil sám před bezmocným Ryanem. Každopádně jsme ale moc zajímavých šancí neviděli, což se doufejme změní.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    44
    Přiznám se, že nevím za co, ale Juja Osako (JPN) je potrestán žlutou kartou.
     
    44
    Juja Osako si výborně našel centrovaný míč z pravé strany. Japonský útočník sice trefil Sakajovu přihrávku, ale zakončení letělo mimo prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    43
    Namlsaný Takuma Asano šel tentokrát do střely zpoza pokutového území, nicméně tou trefil jen prvního bránícího hráče. Japonci přesto zůstávají u míče.
     
    42
    Austrálie se snaží kombinovat, avšak znovu se nedostává od poloviny hřiště. Defenzíva domácí reprezentace je na soupeře velmi dobře připravená.
    41. Takuma ASANO - 1:0
     
    41
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic jdou domácí fotbalisté do vedení! Na výborný centr za obranu soupeře si naběhl nikým nehlídaný TAKUMA ASANO, který se zjevil před Ryanem a usměrnil míč mimo dosah hostujícího brankáře.
     
    39
    Japonci přispěchali s rychlým protiútokem. Po rohovém kopu zůstávají nastěhováni na útočné polovině, nicméně ohrožení Ryanovy brány se zatím nekoná.
    38. Mathew Leckie (AUS) trefil tyč
     
    38
    Tak teď byli hosté blízko! Po obléhání pokutového území přišla přízemní střela Leckieho, která byla tečována obráncem a skončila na tyči Kawašimovy brány.
     
    37
    Austrálie po předchozích akcích soupeře znovu převzala iniciativu. Kombinace se ale stále odehrává pouze v blízkosti středového kruhu a postrádá nějaký překvapivý moment.
     
    36
    Nyní už to vypadalo nadějněji. Australané ztratili míč u půlící čáry, načež přišla rychlá akce Japonska. Nagatomo dokázal odcentrovat na vzdálenější tyč, nicméně Asano hlavičkoval pouze mimo bránu.
     
    35
    Hodně nepovedenou přihrávku teď vyprodukoval Hiroki Sakaj, který se zprava snažil oslovit jednoho z domácích útočníků. Bez úspěchu!
     
    34
    Tentokrát se v pokutovém území zjevil Brad Smith, avšak ten si při zpracování pomohl přistrčením soupeře a celá akce skončila neúspěchem. Pískán je Smithův faul.
     
    32
    Na výbornou přihrávku z pravé strany si nabíhal Kruse. Toho se pokusil oslovit James Troisi, nicméně míč nabral příliš velkou rychlost a skončil u Kawašimy.
     
    31
    Rukou si teď při zpracování pomohl Robbie Kruse. Ofenzivní choutky Austrálie si tak na chvíli musí odpočinout.
     
    30
    Aktivní Sakaj se znovu zjevil na útočné polovině, nicméně přihrávkou do pokutového území se mu nepodařilo oslovit rozběhnutého Asana.
     
    29
    Australané opravdu začínají mít poněkud více ze hry. Kombinují však stále jen u poloviny hřiště, neboť japonská reprezentace se naprosto v pohodě brání.
     
    27
    Rodící se rychlý výpad Austrálie skončil na čtyřiceti metrech od Kawašimovy brány. Další akce vypadala na faul vůči Krusemu, ale sudí zůstal v klidu.
     
    26
    Na obou stranách se pokračuje bez výrazně přesnějších kombinací. Zápas je poznamenán velkým počtem pokažených přihrávek.
     
    24
    Kombinující fotbalisté Austrálie se nedostávají k pokutovému území. Utkání teď ale opravdu nenabízí nic zajímavého.
     
    23
    Australané zaváhali při rozehrávce, nicméně rychlé zakončení jednoho z Japonců šlo přesně do prostoru, který ovládal Mathew Ryan.
     
    22
    Hiroki Sakaj se pokusil dobře kombinovat s Asanem, nicméně ten jej přihrávkou hodně prohnal a míč zamířil vedle brankové čáry.
     
    21
    Opět se dopředu snaží dostat fotbalisté hostující Austrálie. Jenže domácí mají výborně zformovanou defenzívu a vůbec soupeře nepouští do blízkosti Kawašimovy brány.
     
    20
    V posledních minutách se hra vyrovnala, nicméně trochu více se dopředu tlačí hosté. Nalevo se teď rozběhl Smith, který však vybojoval pouze vhazování.
     
    18
    Znovu se hostující reprezentace dostala do blízkosti soupeřova pokutového území. K zakončení se však nikdo z Australanů neodhodlal.
     
    17
    Austrálie po delší době postoupila na útočnou polovinu. Rozvážná kombinace do zformované obrany však nevedla k úspěchu. Míč zamířil vedle brány.
     
    16
    Japonsko získalo další rohový kop, nicméně ten byl rozehrán nakrátko a následný centr už byl příliš přetažený. Hlavičkující Asano míč nedokázal vrátit před bránu.
     
    15
    Prudký centr na malé vápno si pohlídal Mathew Ryan, který šel nebojácně do míče a v pohodě ho vyboxoval do bezpečí.
     
    14
    Dobře si míč na střelu navedl Inuj, který využil trochy prostoru, avšak technickým pokusem na zadní tyč minul bránu. Sudí však nařizuje rohový kop.
     
    13
    Kruse si dobře zaběhl na pravé straně. Poté dokázal přihrát Smithovi, nicméně ten už měl před sebou obránce a odcentroval pouze do Kawašimových rukavic.
     
    12
    Bez šance na dostižení rychlé přihrávky byl Hotaru Jamaguči, který si dělal zálusk na proniknutí do pokutového území. Hostující defenzíva míč nechala doputovat za brankovou čáru.
     
    11
    Sakaj vpravo kombinoval se spoluhráčem, ale poté vyprodukoval pouze přetažený centr, se kterým si obrana Austrálie v pohodě poradila.
     
    10
    Velmi dobře si počínal Robbie Kruse, který důrazně zatlačil na váhajícího protihráče a získal míč. Pak si ale přeci jenom pomohl faulem.
     
    9
    Na druhé straně byl nedovoleně zastaven rozběhnutý Inuj. Následný volný kop sice nevypadal vůbec špatně, ale jednomu z domácích se míč zamotal pod nohama.
     
    8
    Registrujeme první zakončení. Po několika hlavičkových soubojích se míč odrazil před Rogiće, který na nic nečekal a pokusil se opřít do neposedného míče. Zakončení ale postrádalo razanci.
     
    7
    Až nyní se Austrálii povedla první zajímavější akce. Kruse dobře zakombinoval se spoluhráčem, který ho vyslal na pravou stranu šestnáctky a tam přišel zisk rohového kopu.
     
    6
    Stále se hosté ne a ne dostat blíže k pokutovému území soupeře, avšak teď si Japonci pomohli faulem. Austrálie tak zůstane u míče a kombinuje na polovině hřiště.
     
    5
    Vůbec poprvé se Australané vydali na útočnou polovinu hřiště, avšak rychlý postup podél postranní čáry ukončil pozorný Maja Jošida.
     
    4
    Dobrou kolmici na pravé straně se pokusil dostihnout Jamaguči, nicméně jeho postup byl zastaven čistým způsobem a Japonsko nezískalo ani roh.
     
    3
    Nedovoleným zákrokem byly zastaveny další útočné choutky domácího celku. Japonsko má však jednoznačně více ze hry a napadáním soupeři činí problémy.
     
    2
    První standardní situace byla odvrácena pouze za cenu dalšího rohu pro Japonsku. Následně již hlavičkoval Hiroki Sakaj, nicméně zakončení nedostal do prostoru brány.
     
    1
    Japonci se pokusili o první akci na levé straně. Nakonec se sice museli přesunout doprava, avšak tam získali první rohový kop zápasu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Po státních hymnách je všechno připraveno k úvodnímu výkopu zápasu. Domácí se des představí v tmavě modrých dresech, hosté jsou ve své tradiční žluté.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Kawašima – H. Sakaj, Jošida, Šodži, Nagatomo – Ideguči, Jamaguči, Hasebe (C) – Inuj, Osako, Asano
    Náhradníci: Higašiguči, Nakamura – Makino, G. Sakaj, Mjura, Kagawa, Kobajaši, Šibasaki, Okazaki, Honda, Haraguči, Kubo

    Austrálie: Ryan – Milligan (C), Sainsbury, Špiranović – Irvine, Luongo – Leckie, Troisi, Rogić, Smith – Kruse
    Náhradníci: Federici, Vuković – McGowan, Wright, Degenek, Gersbach, Amini, Cahill, Jurić, MacLaren, Mabil

    Rozhodčí: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (vš. IRA).
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    11.10.2016 Austrálie – Japonsko 1:1
    18.11.2014 Japonsko – Austrálie 2:1
    25.7.2013 Japonsko – Austrálie 3:2
    4.6.2013 Japonsko – Austrálie 1:1
    12.6.2012 Austrálie – Japonsko 1:1
     
    AUSTRÁLIE

    Fotbalisté hostující Austrálie již mají jistotu baráže, avšak pro přímý postup potřebují ještě jedno vítězství. S bilancí čtyř výher a čtyř remíz je totiž Austrálie třetí, avšak proti druhé Saúdské Arábii má jen horší skóre a lepší vzájemné zápasy. V případě stejného bodového zisku by se tak Australané v součtu dostali právě před Araby, nicméně spoléhat na to nemohou. Každopádně však Australané v Japonsku v novodobé historii ještě nezvítězili a celkově venku drží bilanci pěti remíz v řadě.

    Zápasy odehrané ve kvalifikační skupině

    8.6.2017 Austrálie – Saúdská Arábie 3:2
    28.3.2017 Austrálie – SAE 2:0
    23.3.2017 Irák – Austrálie 1:1
    15.11.2016 Thajsko – Austrálie 2:2
    11.10.2016 Austrálie – Japonsko 1:1
    6.10.2016 Saúdská Arábie – Austrálie 2:2
    6.9.2016 SAE – Austrálie 0:1
    1.9.2016 Austrálie – Irák 2:0
     
    JAPONSKO

    Domácí fotbalisté dnes budou v pozici mírného favorita. Japonsko totiž z osmi odehraných kvalifikačních utkání pouze jednou prohrálo a to hned na úvod kvalifikace v souboji se Spojenými arabskými emiráty. Aktuálně mají Japonci sérii devíti zápasů bez porážky, přičemž jsou v tomto součtu zabrány také přátelské zápasy proti Sýrii a Ománu. Před svým dnešním soupeřem má Japonsko pouze jednobodový náskok, nicméně v případě dnešního vítězství si už zajistí přímý postup na MS!

    Zápasy odehrané ve kvalifikační skupině

    13.6.2017 Irák – Japonsko 1:1
    28.3.2017 Japonsko – Thajsko 4:0
    23.3.2017 SAE – Japonsko 0:2
    15.11.2016 Japonsko – Saudská Arábie 2:1
    11.10.2016 Austrálie – Japonsko 1:1
    6.10.2016 Japonsko – Irák 2:1
    6.9.2016 Thajsko – Japonsko 0:2
    1.9.2016 Japonsko – SAE 1:2
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:35.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 41. Asano, 82. Ideguči

    Karty:   44. Osako (JPN)


    Japonsko: Kawašima – H. Sakaj, Jošida, Šodži, Nagatomo – Ideguči, Jamaguči, Hasebe (C) – Inuj (75. Haraguči), Osako (87. Okazaki), Asano (89. Kubo)
    Náhradníci: Higašiguči, Nakamura – Makino, G. Sakaj, Mjura, Kagawa, Kobajaši, Šibasaki, Okazaki, Honda, Haraguči, Kubo

    Austrálie: Ryan – Milligan (C), Sainsbury, Špiranović – Irvine (86. Amini), Luongo – Leckie, Troisi (61. Jurić), Rogić (70. Cahill), Smith – Kruse
    Náhradníci: Federici, Vuković – McGowan, Wright, Degenek, Gersbach, Amini, Cahill, Jurić, MacLaren, Mabil

    Rozhodčí: Alireza Faghani – Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (vš. IRA)
    bahis siteleri