Kontaveitová – Šafářová 1:2 (kon.) | Kvitová – Cornetová 2:0 (kon.)
Stephensová – Cibulková 2:1 (kon.) | Rybáriková – Plíšková 2:0 (kon.)
Šátralová – Ósakaová 1:2 (kon.) | Strýcová – Bradyová 0:2 (kon.)
Plíšková – Gibbsová 2:1 (kon.)
konec
Sloane Stephensová
Sloane Stephensová
2
6 5 6  
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
1
2 7 3  
sk Čtvrtek 31.08.2017, 01:32US Open - ženy - US Open (tvrdý povrch) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    6:3
    Ďalší úder Dominiky Cibulkovej však bočnú čiaru minul a duel sa tak končí. Po tuhom boji, ktorý trval 2 hodiny a 44 minút, sa z triumfu a z postupu do tretieho kola teší domáca tenistka Sloane Stephensová!
     
    5:3
    Stephensová si vďaka riternu vypracovala skvelú pozíciu, ale zakončenie nezvládla. Zápas tak pokračuje ďalej. Dominika sa teraz bude snažiť na riterne zvrátiť rysujúcu sa prehru.
     
    5:2
    Žiaľ, musíme konštatovať, že Sloane Stephensová mimoriadne vyrovnaný a najmä dôležitý gem zvládla. Po tuhom boji potvrdila brejk získaný v predošlej hre, dostala sa do vedenia 5:2 a postavila Dominiku Cibulkovú do pozície hráčky, ktorá pôjde podávať na udržanie sa v stretnutí.
     
    A-40
    V tomto geme sa pravdepodobne láme tretí set. Momentálne má k jeho zisku bližšie Američanka.
     
    40-A
    Dominika Cibulková má k dispozícii ďalší brejkbal. Vyjde jej to pri štvrtom brejkbale v tejto hre?
     
    40-40
    Aj s týmto brejkbalom si však dokázala Stephensová poradiť.
     
    40-A
    Dominika Cibulková bola na sieti prehodená, avšak Stephensovej obhodenie skončilo mimo hracej plochy. Rozhodcovia tesný aut nezaregistrovali, Dominika áno a za pravdu jej dalo aj jastrabie oko.
     
    40-A
    Dominika aj dnes ukazuje to, čo je o nej veľmi dobre známe. Ako veľká bojovníčka naďalej bojuje o svoju šancu a teraz má k dispozícii brejkbal.
     
    30-40
    Cibulková má brejkbal!
     
    4:2
    Na záver gemu dvojchyba slovenskej tenistky. Čo k tomu dodať? Dominika Cibulková pokračuje v negatívnom trende na servise, keď v treťom sete stratila aj tretiu hru pri svojom podaní.
     
    40-15
    Sloane Stephensová sa dostáva k dvom brejkbalovým príležitostiam!
     
    3:2
    Sloane Stephensová už v tomto prípade na servise nepripustila žiadne zaváhanie. Dominike Cibulkovej nepovolila uhrať ani fiftín a v rozhodujúcom sete sa tak ujíma vedenia 3:2. Tretí set môže byť ešte mimoriadne zaujímavý.
     
    2:2
    Aj tento brejkbal sa zmenil na brejk. Tretí set je zatiaľ festivalom stratených servisov zo strany oboch hráčok. Budeme zvedaví, ktorej z tenistiek sa to podarí zlomiť a bude úspešná nielen na riterne, ale aj na svojom podaní.
     
    1:2
    A hneď prvú využíva po razantnom útoku, na ktorý nemela Stephensová šancu zareagovať! Úvod tretieho setu sa zatiaľ nesie v znamení stratených podaní. Uvidíme, ako sa bude na servise dariť Dominike po krátkej prestávke.
     
    15-40
    Dominika Cibulková má k dispozícii dve brejkbalové príležitosti!
     
    1:1
    Dominika Cibulková sa zo zisku brejku dlho neradovala. Hneď v nasledujúcej hre si totiž jej súperka zobrala späť požičané. Stephensová potvrdila ribrejk víťazným forhendom!
     
    0:1
    Hneď na úvod rozhodujúceho setu prelomené podanie súperky! Čo viac si Dominika mohla priať? Momentálne to vyzerá tak, že sa vezie na víťaznej vlne, zatiaľ čo Američanka sa na kurte tak trochu trápi.
     
    30-40
    Američanke bol zahlásený aut a Dominika Cibulková sa tak dostáva k brejkbalu!
     
    5:7
    Slovenská tenistka ukončila druhý set vo veľkom štýle! Nechytateľný forhend jej zaručuje pokračovanie tohto duelu! Dominika Cibulková už prehrávala v sete číslo dva 1:4, s jej nádejami to nevyzeralo dobre, ale potom predviedla skvelý obrat, dvakrát prelomila podanie súperky a pri svojom podaním si zabezpečila rozhodujúci set!
     
    15-40
    Dominika Cibulková má dva setbaly! Úder Stephensovej skončil mimo bočnej čiary a potvrdilo to i jastrabie oko.
     
    5:6
    A slovenská tenistka ho dokázala využiť! Dominike Cibulkovej sa podarilo prelomiť podanie Sloane Stephensovej v tom najsprávnejšom momente!
     
    40-A
    Skvelá ofenzíva priamo po riterne prináša Dominike Cibulkovej brejkbal!
     
    0-15
    Do hry na riterne vstupuje Bratislavčanka ziskom fiftínu.
     
    5:5
    Dominika Cibulková dokázala získať túto hru na svoje konto! Druhý set tak pokračuje ďalej.
     
    5:4
    Na záver gemu si 24-ročná americká tenistka pomohla prvým podaním. Sloane Stephensová vedie v druhom sete 5:4 a dostáva tak pod tlak Cibulkovú, ktorá bude po krátkej prestávke podávať nielen na udržanie sa v sete číslo dva, ale aj na záchranu celého stretnutia.
     
    4:4
    Podarilo sa! Ritern Sloane Stephensovej sa nezmestil do kurtu, Dominika Cibulková zvládla mimoriadne dôležitý a náročný gem. Stav druhého setu je vyrovnaný 4.4!
     
    40-A
    Cibulková má po troch odvrátených k brejkbaloch k dispozícii sama možnosť ukončiť tento gem.
     
    40-40
    Aj druhý brejkbal je už minulosťou! Cibulková zvládla dva veľmi kritické momenty a stav gemu dotiahla na zhodu.
     
    40-15
    Sloane Stephensová získava aj nasledujúcu výmenu a dostáva sa k dvom brejkbalom!
     
    4:3
    V druhom prípade však už uspela, Stephensová sa presunula na sieť, ale Dominika Cibulková ju v tejto výmene prekonala skvelým forhendom k bočnej čiare! Slovenka si tak vzala stratené podanie späť a je znovu v hre o druhý set!
     
    15-40
    A po skvelom forhendovom útoku neostalo len pri nádejnom stave, ale Dominika Cibulková sa dostáva aj k dvom k brejkbalovým šanciam!
     
    4:2
    Na záver hry predviedla Dominika Cibulková to, že je veľkou bojovníčkou, keď z náročnej pozície vytiahla víťazný forhend! Stav v druhom sete sa jej podarilo znížiť na 2:4.
     
    4:1
    Americká tenistka zvládla tento gem s veľkým prehľadom, potvrdila zisk brejku a v druhom sete vedie už rozdielom troch gemov! Stephensová má nakročené za víťazstvom, ale zo strany Dominiky Cibulkovej ešte rozhodne nie je nič stratené.
     
    3:1
    Dominika Cibulková síce bola vo výmene tou útočnejšou hráčkou, avšak vyhodila sa do autu. Sloane Stephensová jej tak v štvrtej hre druhého setu berie podanie!
     
    2:1
    Dominika Cibulková si v snahe zaútočiť hneď po riterne obehla bekhend, čím zariskovala a otvorila časť kurtu, kde jej poslala protihráčka víťazný úder. Stephensová získava gem pri svojom podaní a ide do vedenia v druhom sete.
     
    1:1
    Dominika teraz preukázala dobré oko, nechala si situáciu overiť jastrabím okom a to jej dalo za pravdu. Bekhendový úder Stephensovej skutočne skončil za základnou čiarou.
     
    1:0
    Sloane Stephensová vstupuje do druhého dejstva podľa svojich predstáv, keď bez väčších nepríjemností získala jeho prvú hru na svoje konto.
     
    6:2
    Prvý set sa končí nevynútenou chybou Dominiky Cibulkovej. Sloane Stephensová tak využila na zisk úvodného dejstva hneď prvý setbal, navyše pri podaní súperky, takže do setu číslo dva vstúpi servisom!
     
    A-40
    Vzápätí sa dostáva na riterne k setbalovej možnosti!
     
    15-40
    Nádherný víťazný forhend po čiare zo strany Cibulkovej, ktorá si ním vyslúžila aplauz prítomných priaznivcov.
     
    5:2
    Dominika sa do toho oprela hneď z riternu, úmysel to nebol zlý, ale loptičku neumiestnila do kurtu. Z nádejného stavu 30:0 na riterne tak nevyťažila nič. Stephensová získala štyri fiftíny za sebou, v prvom sete vedie 5:2 a Dominika Cibulková pôjde o malú chvíľku podávať na záchranu setu číslo jeden.
     
    4:2
    Na závere gemu vytiahla Dominika podarený bekhend presne na čiaru. Zásluhou pomerne rýchlej hry znižuje stav prvého setu na 2:4 zo svojho pohľadu.
     
    4:1
    24-ročná tenistka sa presunula na sieť, predviedla bekhendový volej a ten jej vyšiel veľmi dobre. Cibulková už loptičku na druhú stranu nevrátila a v úvodnom sete tak prehráva 1:4.
     
    3:1
    Stephensová posiela loptičku len do páska a svetová desiatka tak získava na svoje konto prvý gem v tomto dueli.
     
    3:0
    A po ďalšom víťaznom údere z forhendu, ktorý tentoraz smeroval na opačný kraj kurtu, Stephensová potvrdzuje brejk nadobudnutý v predchádzajúcej hre a v prvom sete vedie 3:0.
     
    2:0
    Sloane Stephensová využila pomalší servis Dominiky Cibulkovej a poslala jej nechytateľný úder. Neskutočný gem sa tak skončil po tom, čo Američanka využila dvanástu možnosť na prelomenie podania Slovenky!
     
    40-40
    Úder Stephensovej sa nevošiel do kurtu. Cibulková odvrátila tri brejkbaly.
     
    40-0
    Bekhend slovenskej tenistky bol pridlhý, loptička skončila za základnou čiarou a Stephensová má k dispozícii tri brejkbaly!
     
    1:0
    Hoci Cibulková viedla na returne 30:0, súperka ju k brejkbalovým možnostiam nepustila a štyrmi fiftínmi v rade získala prvú hru na svoje konto.

    Michal Bakoš

    Čas utkání: 2:37

    3. set: 0:41

    Stephensová Cibulková
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    34 116 106 26
    Nejdelší série získaných bodů
    6 7 6 4
    Setboly
    2 3 1 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:23 1:01 1:17 0:14
    Esa **
    0 0 0 0
    Dvojchyby **
    0 0 0 0
    Udržená podání
    3 / 5
    60 %
    11 / 15
    73 %
    8 / 14
    57 %
    1 / 4
    25 %
    Odvrácené brejkboly
    4 / 6
    67 %
    8 / 12
    67 %
    15 / 21
    71 %
    0 / 3
    0 %
    Body při vlastním podání
    20 / 37
    54 %
    61 / 105
    58 %
    62 / 117
    53 %
    9 / 23
    39 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    3 / 3
    100 %
    6 / 21
    29 %
    4 / 12
    33 %
    2 / 6
    33 %
    Body při soupeřově podání
    14 / 23
    61 %
    55 / 117
    47 %
    44 / 105
    42 %
    17 / 37
    46 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Sloane Stephensová
    Stát: USA
    Datum narození: 20.03.1993
    Věk: 31 let
    Držení: pravák
    Výška: 170 cm
    Váha: 61 kg

    Dominika Cibulková
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 06.05.1989
    Věk: 35 let
    Držení: pravák
    Výška: 160 cm
    Váha: 58 kg
    bahis siteleri