Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference Aukro Berani Zlín (kon.)
Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference Mountfieldu HK

Úterý 05.09.2017, 13:00Tiskové konference
     
    Společná část tiskové konference tím končí, děkuji vám za pozornost. (13:19:10)
    Dresy hradeckého týmu pro sezónu 2017/18
     
    A co brankář Jakub Sedláček a prodloužení smlouvy, která platí zatím do konce září? Kmoníček říká, že to jsou věci, které klub průběžně řeší a následně je vyhodnotí, samozřejmě i s ohledem na zdraví a formu Patrika Rybára.
     
    Start extraligy nestihnou Michal Dragoun, Patrik Rybár, Tomáš Zigo, Radovan Pavlík.
     
    Aleš Kmoníček: Právě proto jsme ty hráče zkoušeli v zápasech Champions League. Výkonem některých hráčů jsme překvapeni a můžeme s nimi počítat. Sýkora: Pokud by někdo výkonnostně vyskočil, může se do sestavy dostat i bez ohledu na marodku.
     
    Dotaz na mladé hráče, kteří dostali prostor v Lize mistrů. Václav Sýkora předpokládá, že šanci ještě dostanou, a to i vzhledem k té zmiňované marodce. Hráči patří do širšího kádru, takže jakkoli nám někdo vypadne, jsou na řadě.
     
    Předpokládá se zhruba 10procentní nárůst rozpočtu oproti loňské sezóně. Ale záleží to i na případném postupu v play-off.
     
    Přibližný rozpočet klubu? Odpovídá Aleš Kmoníček: Rozpočet se bude pohybovat přes 100 milionů korun. Konkrétně, co se týče podílu, nebudu říkat přesná čísla. Miroslav Schön mluví o tom, že procenta klub tolik neřeší, neumí to v tuto chvíli rozdělit. Navíc se jedná ještě s několika poměrně výraznými partnery.
     
    Na Miroslava Schöna šel dotaz ohledně sponzorů: Ano, je to každý rok lepší, sponzoři nám přibývají a vážíme si toho. Nejenom regionálního rázu, ale i celorepublikové typy. Loňská sezóna je tím oceněná.
     
    Jak připomněl moderátor: Počet prodaných permanentních vstupenek vzrostl o 25 procent oproti loňské sezóně, aktuálně se pohybuje kolem 3100. A to je rozhodně výborné číslo, které ukazuje zájem o hokej a sport v Hradci Králové.
     
    Máme docela širokou marodku a do prvního zápasu určitě nepůjdeme kompletní, což je docela velká škoda.
     
    Na Aleše Kmoníčka šel dotaz ohledně jedné zbývající útočné posily, o níž se dlouho mluvilo. Žádné ideální jméno prý na trhu zatím nenašel. Ohledně invaze hráčů z USA a Kanady jsme hodně opatrní. Existují zajímavá jména, ale v tuto chvíli s nikým konkrétním nejednáme a začneme tak, jak jsme.
     
    Nyní přichází prostor na dotazy novinářů.
     
    O cílech už se tady řeklo dost, bude to na hráčích a trenérech, jak se předvedeme na ledě. Papírovou kvalitu musíme potvrdit na ledě.
     
    Petr Koukal bude společně s Bedřichem Köhlerem asistentem kapitána: Některé kluky už jsem znal jako protihráče, ale neměl jsem žádný problém. S klukama jsem se v pohodě seznámil.
     
    Řekl bych, že máme jednu z nejlepších obran v celé extralize, za tím si stojím. A zbývá už jen vstřelit nějaké góly, od toho je tady Petr (Koukal). Jsem optimista a týmu věřím.
     
    Kapitánem bude i letos Jaroslav Bednář a všichni doufají, že to ještě nebude jeho poslední profesionální sezóna. V bráně si myslí, že tým má obrovskou kvalitu, zmiňuje Rybára i Sedláčka.
     
    Sehráli jsme devět přípravných utkání, z toho čtyři v rámci Champions League. Výsledky asi nemusím opakovat. Co se týče posil, jeví se nám v přípravě dobře. Daleko důležitější ale bude, jak se ukážou hned v úvodu extraligy.
     
    Slovo dostal hlavní trenér Václav Sýkora. Rozdíl v letní přípravě byl ten, že byla o týden kratší než loni. Zkrátili jsme ale individuální část, měli jsme pak soustředění i v Ústí nad Orlicí, na led jsme šli v polovině července. O něco dřív než loni, z důvodů Mountfield Cupu.
     
    Jak připomíná moderátor Tomáš Borovec, novým heslem klubu je Chceme víc a hashtag #chcemevic.

    Martin Voltr

    Účastníci tiskové konference:

    MUDr. Zdeněk Fink – primátor města Hradec Králové
    Ing. Miroslav Schön – prezident klubu
    Ing. Aleš Kmoníček – generální manažer
    Mgr. Václav Sýkora – hlavní trenér A-týmu
    Jaroslav Bednář – kapitán A-týmu
    Petr Koukal – asistent kapitána A-týmu
    bahis siteleri