Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference Aukro Berani Zlín (kon.)
Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference HC Oceláři Třinec

Úterý 05.09.2017, 11:00Tiskové konference
     
    Z mě strany to je vše, děkuji za pozornost. (11:45:39)
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, na řadu přicházejí individuální rozhovory.
     
    Tiskový mluvčí Radim Sajbot ještě v závěru představuje nové dresy Ocelářů na sezónu. V plánu ještě je jedna novinka, že část hudební produkce na zápasech budou obstarávat sami hráči.
     
    Otázka na spolupráci Varadi se Zadinou.

    Václav Varaďa: "S Markem jsme se znali, v reprezentaci jsem trénoval jeho syna. Kdykoliv jsme se potkali, tak jsme byli schopni se bavit o hokeji. Marek má za sebou vynikající minulost, já k sobě chtěl někoho, kdo je spjat s třineckým drakem. Marek asi byl mou nabídkou překvapen, on ale má dovednosti a zkušenosti z jeho působení v extralize a dalších ligách, které kluci ocení. Spojení funguje velice dobře, hráči to vnímají tak, že Marek jim má do předat."
     
    Lukáš Krajíček: "V Americe se taktika do hráče vštěpuje od mladého věku. Ono se to nezdá, ale odehrajete deset zápasů a spoustu věcí zapomenete. Příprava na každý zápas je velice důležitá."
     
    Václav Varaďa: "Taktika je v dnešní době od zápasů neoddělitelná. Každý tým se poctivě chystá na soupeře, my shlédli několik zápasů Komety, snažíme se tyhle věci aplikovat do tréninku, abychom byli co nejvíce připraveni na jejich hru. Tohle již je součástí toho koloběhu."
     
    Václav Varaďa: "Na začátek ligy jsem velmi natěšený, nervózní jsem jen na tiskových konferencích. Už se to blíží, my budeme rádi, pokud do sezóny vkročíme dobře. Je to jiné, než když jsem ještě aktivně hrál. Tehdy jsem se soustředil jen na svůj osobní výkon, snažil se na zápasy připravit jak nejlépe jsem mohl. Teď vnímám všech dvacet hráčů, musím hráčům podat pomocnou ruku, aby se zlepšovali a my byli schopní splnit náš cíl."
     
    Dotaz na nedostatky Ocelářů v herním projevu.

    Václav Varaďa: "Kluci byli zvyklí na nějakou hru, kterou nemůžeme úplně překopat. Je tam několik věcí, které chceme hrát jinak. Kluci se s tím zatím rvou dobře, máme dost kvalitní tým na to, aby to hráči byli schopní přenést na dennodenní bázi do zápasů. Pokud něco nebude fungovat, tak se najde způsob, jak to změnit tak, abychom byli úspěšní."
     
    Jaký je rozdíl mezi Václavem Varaďou jako hráčem a trenérem?

    Lukáš Krajíček: "Je starší. Po lidské stránce ale zůstává pořád stejný. Takové to kamarádství v šatně, kdy jsme dělali srandičky, teď musí jít stranou. On je ta autorita a musí se poslouchat."
     
    Další dotaz směřuje k sestavování týmu.

    Václav Varaďa: "Na začátku jsem nevěděl, jaká je situace se smlouvami. Odchodů nakonec bylo dost, je ale velmi jednoduché někoho zatratit po jedné nevydařené sezóně. Záleží na tom, jak se s tím ten dotyčný popasuje. V přípravě se s tím všichni popasovali velmi dobře, dělají nám to velmi těžké."
     
    Jaký bude herní styl Ocelářů?

    Václav Varaďa: "Brno se připravuje tak, jak my se připravujeme na ně. Nebudu sdělovat přesnou taktiku, jen chci, aby se náš tým představil aktivním bruslením, forčekinkem a vyhráváním osobních soubojů. To bylo vidět v přípravě."
     
    Další otázka směřuje na Václava Varaďu ohledně funkce hlavního kouče.

    Václav Varaďa: "Nevím, jak to budou vnímat kluci, já se ale snažím dělat vše tak, jak jsem to dělal doposud. V pátek nás čeká těžký duel v bouřlivé kulise, my tam pojedeme s čistou hlavou. Věříme naší hře, uvidíme, jak to dopadne."
     
    Další dotaz směřuje k soupisce a Jaromíru Jágrovi, jestli se situace nějak posunula dál.

    Jan Peterek: "Můžu potvrdit, že nějaká jednání proběhla, jeho prioritou ale je NHL. Do té doby se k tomu nebudeme vyjadřovat. U něj již nejde o peníze, ale dokázat něco velkého. Možná až za deset let nám dojde, jak velký hráč to je a co pro hokej znamená. Já mu přeji, ať dobude další metu, ukáže že na to má a udělá dobrou reklamu nejen českému hokeji."
     
    Další dotaz směřuje k náročnosti organizace zápasů Ligy mistrů.

    Jan Peterek: "Bylo to velmi náročné, musím pochválit všechny kluky, kteří se o to postarali. V Mannheimu jsme hráli v 19:30, do postele se dostali kolem půlnoci a v pět ráno již byl budíček a přesun. Vše ale nakonec bylo výborné, ubytování, strava, prostřední."
     
    Václav Varaďa: "V Mannheimu jsme se v první třetině dostali do velké díry, kluky ale musím pochválit, protože se opět nevzdali, secvakli soupeře a vyrovnání viselo na vlásku. Zápas v Esbjergu byl poznamenán těžkým cestováním, celý program jsme museli překopat, protože hráči cítili únavu. Po ranním tréninku jsme je vyburcovali k maximálnímu výkonu, trip nakonec byl pozitivní."
     
    Další otázka směřuje k Lize mistrů a hodnocení čtyř zápasů, které Oceláři absolvovali.

    Václav Varaďa: "Domácí zápasy proti Mannheimu a Esbjergu jsme odehráli velice dobře. Dánský tým jsme zaskočili rychlým gólem, kluci ale nepřestali hrát a bojovat a dotáhli to až k vysokému vítězství. Zápas proti Mannheimu byl o poznání těžší, hráči německého týmu nám dělali problémy. Popasovali jsme se s tím parádně, opřeli se o skvělý výkon brankáře a výhra 3:0 byla skvělým koncem zápasu."
     
    Jan Czudek: "To jsou právě ty momenty, kdy fanoušek je platnou součástí týmů, a dobrá atmosféra může pomoci k obratu utkání."
     
    Jan Peterek: "Chtěl bych navázat na slova o fanoušcích. V Mannheimu, kdy se nám nepovedl start, tak nás stále podporovali a věřili nám. To bylo od nich úžasné, za to jim velmi děkujeme."
     
    Jan Czudek: "V dohledné době chceme mít alespoň polovinu týmu zaplněnou hráči, kteří si prošli našimi mládežnickými týmy. Vše bude o trpělivosti."
     
    Jan Czudek: "Abychom se ale do CHL dostali, tak musíme splnit určitá kritéria. Mančaft na to má. I mladší kluci ve Frýdku ukázali, že umí být tahouny týmu. Bude ale zapotřebí určitá dávka trpělivosti a nevyhodit je po dvou nepovedených zápasech. V tomhle směru potřebujeme také spolupráci s fanoušky. I fanoušek je součástí týmu a musí pochopit, že se občas může něco stát, ale chceme nějakým směrem startovat."

    Daniel Ježek

    bahis siteleri