Liberec – Plzeň 0:3 (kon.) | Ostrava – Jablonec 2:2 (kon.) | Zlín – Teplice 2:0 (kon.)
Bohemians 1905 – Slovácko 1:0 (kon.) | Olomouc – Slavia 1:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:0 (0:0)
1.FC Slovácko
Sobota 09.09.2017, 17:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • HET liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Smolařem prvního poločasu bezesporu byl hostující obránce Stanislav Hofmann, jenž zahodil dvě vyložené příležitosti a protože se na obou stranách neujaly ani další šance, šlo se do šaten beze změn ve skóre.

    Druhý poločas lépe rozehráli hosté, když se dostali do několika velmi nadějných útočných náporů a v tomto hracím období největší příležitost zahodil jejich kapitán Daníček, jenž zblízka nedokázal překonat výborného Fryštáka. A tak udeřili domácí. Nejdříve se ještě neujala šance Bartka, kterému v zakončení do odkryté branky zamezili důrazní protihráči, ale o pár minut později už Tettehovu střelu dorazil do sítě Martin Hašek.

    V závěrečné desetiminutovce se Slovácko usadilo u pokutového území soupeře a zle dotíralo na domácí defenzivu, přičemž nejblíže k vyrovnání měl Havlík, jenž ale svoji střelou pouze orazítkoval tyč. Ta byla v akci také na druhé straně, když v závěrečných sekundách Maškovu ránu na brankovou konstrukci vytěsnil brankář Heča a i přes řadu šancí na obou stranách tak byl k Ďolíčku k vidění jediný gól. (18:57:33)
     
    V Ďolíčku jsme viděli nesmírně zajímavý a pohledný duel Bohemians se Slováckem, v němž se z celé řady šancí ujala jen dorážka Martina Haška a syn domácího trenéra tak vršovickým fotbalistům vystřelil nesmírně cenné tři body.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Zase tyč! Tentokrát ji v samotném závěru napálil Mašek
     
    90+2
    Mašek mohl přidat razítko na vítězství Bohemians, ovšem brankář Heča vynikajícím zákrokem vytěsnil jeho střelu na tyč své branky!
     
    90+2
    Další nákop hostů do pokutového území končí nezdarem, Petr v tísni pouze prodloužil míč k Fryštákovi.
     
    90+1
    Po dlouhém nákopu Hečy Břečka sice vyhrál hlavičkový souboj s Dostálem, ovšem prodloužil míč jen za postranní čáru a vhazovat mohou zeleno-bílí.
     
    90+1
    Rozhodčí Matějček ještě poskytuje hostům dvě nastavené minuty naděje na vyrovnání.
     
    90
    Nepřesnost v souhře u postranní čáry je ale stojí držení míče a vhazovat budou moci domácí.
     
    89
    Hosté už jsou znovu nastěhováni na útočné polovině a dalším náporem se snaží zachránit bodový zisk.
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází David Machalík, přichází Tomáš Břečka.
     
    87
    Slovácko už se znovu nastěhovalo před Fryštáka a Divíšek čechral do skrumáže před domácím brankářem další centr, ovšem překopl všechny své spoluhráče a míč zapadl až za branku.
     
    86
    Po Dostálově centru byl v pokutovém území drobně přidržený Luts, rozhodčí Matějček se však ke své premiérové prvoligové penaltě neodhodlal.
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Siim Luts.
    85. Tyč! Navrátil rozezvučil pouze brankovou konstrukci
     
    85
    Slovácko bylo nesmírně blízko vyrovnání! Havlík si na hranici pokutového území našel střeleckou pozici a povedenou ránou trefuje tyč Fryštákovy branky!
     
    85
    Tetteh mířil vstříc otevřené obraně hostů, ovšem prováhal ideální chvíli k přihrávce volnému spoluhráči, o míč přišel a dopředu už opět mohou směřovat hosté.
     
    84
    Aktivní obránce Divíšek adresoval do pokutového území Bohemians další centr, ovšem našel pouze připravenou náruč Tomáše Fryštáka.
     
    83
    Mašek po zisku míče přesunul hru na polovinu Slovácka, kde byl ostře sražen Machalíkem a domácí budou rozehrávat z místa přestupku.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 65. M. Hašek

    Karty:   26. Kocič (BOH)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:8. Fauly: 8:15.
    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Reiter (56. Tetteh), Jindřišek (C), M. Hašek, Jirásek (85. Luts), Bartek – Nečas (77. Mašek).
    Náhradníci: Budinský – P. Buchta, Luts, Urdinov, Tetteh, Kabajev, Mašek.

    1.FC Slovácko: Heča – Reinberk, S. Hofmann, Šimko, Divíšek – V. Daníček (C), Sadílek (70. Kubala) – Navrátil, Machalík (88. Břečka), Havlík – Zajíc (62. Petr).
    Náhradníci: Daněk – Juroška, Kubala, Petr, Jakub Rezek, Břečka.

    Rozhodčí: Matějček – Dobrovolný, Antoníček
    ocianews.com