Haase – Veselý 3:1 (kon.) | de Bakker – Rosol 3:1 (kon.)
Gombos – Majchrzak 3:0 (kon.) | Kovalík – Hurkacz 2:0 (kon.)
konec
Jozef Kovalík
Jozef Kovalík
2
6 7  
Hubert Hurkacz
Hubert Hurkacz
0
4 5  
sk Neděle 17.09.2017, 17:25 • Aegon aréna, Bratislava • Davis Cup
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového Davis Cupu. Záver stretnutia medzi Slovenskom a Poľskom bude v znamení dvojhry tímových dvojok. Ak nehrajúci kapitáni svoju nomináciu nezmenia, tak si zmerajú sily Andrej Martin s Hubertom Hurkaczom.

    ANDREJ MARTIN

    Andrej Martin potešil slovenských fanúšikov tenisu piatkovým triumfom nad Kamilom Majchrzakom. Poľskú jednotku zdolal v štyroch setoch a pre domáci tím získal v bratislavskej Aegon aréne druhý bod. Zaskvel sa 47 víťaznými údermi a celkovo len dvakrát prišiel o svoje podanie. Samozrejme, nevyvaroval sa ani chýb, ale v kľúčových momentoch bol lepší. Počas turnajovej šnúry v Južnej Amerike mal zdravotné problémy, ale na kurte sa podľa jeho slov cítil veľmi dobre. V porovnaní s ostatnými tenistami mal rodák z Bratislavy nabitejší zápasový program, keďže ho Miloslav Mečíř nominoval aj do včerajšej štvorhry. V nej Slováci neuspeli, a tak musia stále bojovať o udržanie v 1. skupine euroafrickej zóny. Je však pravdepodobné, že ak by Norbert Gombos zvládol popoludňajší zápas, tak v piatom zápase dostane priestor Jozef Kovalík.

    HUBERT HURKACZ

    Hubert Hurkacz je momentálne poľskou trojkou, keďže mu v rankingu patrí až 411. miesto. Pri neúčasti Jerzyho Janowicza však dostal dôveru a nastúpil už do prvej dvojhry, kde bol jeho súperom Norbert Gombos. V prvých dvoch setoch si prakticky neškrtol a získal len po dva gemy. Následne sa dostal do hry a využil chvíľkové zaváhanie slovenskej jednotky. Tretí set vyhral a aj v ďalšom priebehu zápasu sa sympaticky držal v hre o víťazstvo. To ale napokon proti veľkému favoritovi nedosiahol, keďže štvrtý set prehral pomerom 4:6. Mrzieť ho mohlo až pätnásť dvojchýb a tiež veľký počet nevynútených chýb. Dnes si bude chcieť napraviť reputáciu a v prípade triumfu Kamila Majchrzaka zabojovať o poľský postup. Proti Andrejovi Martinovi sa na kurte ešte nestretol.
     
    Norbert Gombos zvládol úlohu favorita a v prvom dnešnom stretnutí získal pre Slovensko tretí postupový bod. Vzhľadom k tomu, že už je zápas rozhodnutý, tak na poslednú dvojhru nastúpi Jozef Kovalík. Jeho súper sa nemení a bude sa hrať na dva víťazné sety.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0-15
    Dnešný zápas začal na podaní poľský tenista. V úvodnej výmene bol dominantným hráčom a donútil Jozefa Kovalíka poslať loptičku len za základnú čiaru.
     
    0-30
    Hubert Hurkacz musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu boduje. Jozef Kovalík nezvládol svoj forhendový úder a loptičku poslal ďaleko do autu.
     
    15-30
    Prvýkrát v dnešnom dueli boduje aj Jozef Kovalík. Výrazne mu ale pomohol jeho súper Hubert Hurkacz, ktorý poslal z forhendu loptičku za základnú čiaru.
     
    30-30
    Poľský tenista teraz nezvládol svoj bekhendový úder. Loptička skončila len v polovici siete, a tak zrejme ešte budeme svedkami dramatickej koncovky gemu.
     
    30-40
    Hubert Hurkacz si pomáha svojim vynikajúcim servisom. Na svoje konto si pripisuje prvé eso zápasu a k dispozícii má jednu možnosť na ukončenie gemu.
     
    0:1
    Hubert Hurkacz získava úvodnú hru dnešného zápasu. Po servise išiel okamžite na sieť, následne zahral kvalitný volej a ťažil z nevynútenej chyby slovenského súpera.
     
    15-0
    Jozef Kovalík začína na podaní veľmi dobre. Hneď na úvod si pomáha priamym bodom z podania. Hubert Hurkacz poslal loptičku ďaleko za základnú čiaru.
     
    15-15
    Následne ale chybuje aj slovenský tenista. Jozef Kovalík posiela loptičku len za základnú čiaru, a tak máme v druhom geme opäť vyrovnané skóre.
     
    15-30
    Hubert Hurkacz strháva vedenie na svoju stranu. Sledovali sme dlhú výmenu, na ktorej konci bol jednoduchý volej poľského tenistu. Jozef Kovalík neskrátil hru práve najlepšie.
     
    15-40
    Hubert Hurkacz predviedol skutočne výborný return. Jozef Kovalík sa po svojom druhom podaní dostal pod tlak a z náročnej pozície poslal loptičku len do siete.
     
    30-40
    Jozef Kovalík odvracia prvý brejkbal dnešného zápasu. Pomohol si kvalitným prvým servisom. Hubert Hurkacz má však k dispozícii stále ešte jednu šancu na brejk.
     
    0:2
    Jozef Kovalík musel ísť do výmeny len cez druhé podanie a možno aj kvôli tomu prichádza o svoje podanie. Hubert Hurkacz bol aktívny a svojou nátlakovou hrou donútil domáceho hráča chybovať.
     
    15-0
    Hubert Hurkacz podáva na potvrdenie brejku, no nezačína práve najlepšie. Po dobrom servise sa snažil o skrátenie hry, ale loptičku nasmeroval len do siete.
     
    15-15
    Hubert Hurkacz následne reaguje na víťazným úderom. Mal však aj kusisko šťastia, pretože loptička po dopade na čiaru zmenila nečakane smer.
     
    15-30
    Poľský tenista si pomáha svojim kvalitným servisom. Jozef Kovalík posiela loptičku len za základnú čiaru a rozhodne nevstúpil do zápasu tou správnou nohou.
     
    15-40
    Hubert Hurkacz si na svoje konto pripisuje ďalšie eso. Poľský tenista má tak dve šance na to, aby potvrdil brejk z predošlého gemu a zvýšil svoj náskok.
     
    0:3
    Hubert Hurkacz opäť skrátil hru po svojom kvalitnom servise. Jozef Kovalík následne loptičku dobehol, no jeho forhendový úder skončil tesne za základnou čiarou. Po výmene strán pôjde na servis slovenský tenista.
     
    15-0
    Jozef Kovalík začína štvrtý gem veľmi dobre. Zaznamenáva priamy bod z podania, pretože Hubert Hurkacz posiela loptičku z bekhendovej strany do autu.
     
    30-0
    A ďalší priamy bod z podania. Hubert Hurkacz bol včas pri loptičke, ale z bekhendu ho poslal tesne vedľa bočnej čiary. Pre slovenského hráča to v tomto geme vyzerá veľmi dobre.
     
    30-15
    Nábeh na čistú hru z toho nebude. Hubert Hurkacz bol opäť veľmi aktívny, zahral údery tesne pred základnú čiaru a donútil svojho súpera chybovať úderom do siete.
     
    30-30
    Jozef Kovalík predviedol vynikajúce podanie. Následne si nakročil do dvorca mal komfortnú pozíciu, ale nepochopiteľne poslal loptičku len mimo vymedzeného priestoru.
     
    30-40
    Hubert Hurkacz získava tretiu loptičku v rade a má šancu získať ďalší brejk. Jozef Kovalík nie je vo svojej koži, čo potvrdzuje aj tento úder len do siete.
     
    40-40
    Slovenský tenista sa vracia do hry o štvrtý gem. Po servise sa dostal k forhendovému úderu, na ktorý jeho súper nedokázal reagovať. Na svete je tak prvá zhoda zápasu.
     
    A-40
    Jozef Kovalík si pomohol priamym bodom z podania. Na scéne je tak gembal slovenského tenistu, ktorý môže získať svoju prvú hru v dnešnom dueli.
     
    40-40
    Hubert Hurkacz sa ešte drží v hre o súperov servis. Jozef Kovalík mu opäť veľmi pomohol, keďže jeho bekhendový pokus o skrátenie dopadol veľmi zle.
     
    A-40
    Jozef Kovalík si pomohol veľmi dobrým podaním. Výhoda tak putuje na jeho konto a my veríme, že tentokrát ju už dokáže zužitkovať.
     
    1:3
    Slovenský tenista si napokon drží svoje podanie. Na konci trošku dlhšej výmeny prekvapil súpera úderom po čiare. Hubert Hurkacz reagoval len úderom do siete a pomaly už smeruje na podanie.
     
    15-0
    Hubert Hurkacz predviedol ďalšie výborné podanie, no výmenu ukončil zbytočnou nevynútenou chybou z forhendovej strany. Do vedenia sa tak dostáva slovenský hráč.
     
    30-0
    Slovenský tenista dokázal zdvojnásobiť svoj náskok. Hubert Hurkacz totiž posiela loptičku len za základnú čiaru.
     
    30-15
    Hubert Hurkacz znižuje náskok slovenského hráča. Opäť sa tlačil na sieť a napokon bol rád, že po jeho voleji trafil Jozef Kovalík loptičkou len sieť.
     
    40-15
    Hubert Hurkacz včera spravil pätnásť dvojchýb a dnes takisto načína túto štatistiku. Jozef Kovalík sa tak prakticky zadarmo dostáva k dvom šanciam na zisk brejku.
     
    2:3
    Jozef Kovalík sa vracia do súboja o prvý set. Hubert Hurkacz nezvládol gem pri svojom podaní a ukončil ho úderom za základnú čiaru. Náskok poľského tenistu Huberta Hurkacza sa tak scvrkol na jeden gem.
     
    0-15
    Jozef Kovalík podáva na potvrdenie brejku z predošlého gemu, ale nezačína dobre. Slovenský tenista posiela z forhendu loptičku len do polovice siete.
     
    15-15
    Teraz sme boli svedkami doposiaľ najdlhšej výmeny v tomto zápase. Napokon sa končí úspešnejšie pre slovenského hráča, ktorý po dobrom forhende ukončil výmenu volejom pri sieti.
     
    30-15
    Slovenský tenista otáča skóre tohto gemu. Jozef Kovalík predviedol kvalitné podanie von z dvorca. Hubert Hurkacz reagoval len úderom za základnú čiaru.
     
    40-15
    Jozef Kovalík má dve šance na vyrovnanie skóre prvého setu. Vo výmene bol aktívnejší, prešiel na sieť, kde zahral skutočne svetový volej z forhendovej strany.
     
    3:3
    Hubert Hurkacz posiela svoj return len za základnú čiaru. Po viac ako dvadsiatich minútach tak máme skóre opäť vyrovnané a Jozef Kovalík sa začína rozbiehať. Poliak bude mať k dispozícii nové loptičky.
     
    15-0
    Hubert Hurkacz podáva s novými loptičkami, no tie mu zatiaľ šťastie nepriniesli. Úvodnú výmenu v siedmom geme ukončil Jozef Kovalík presným smečom nad hlavou.
     
    15-15
    Poľský tenista následne reaguje na predošlú stratu loptičky. Hubert Hurkacz využíva nové loptičky a zaznamenáva svoje druhé eso v zápase.
     
    30-15
    Slovenský tenista sa dostáva do vedenia v siedmom geme. Hubert Hurkacz mu opäť pomohol, keďže loptičku poslal ďaleko za základnú čiaru.
     
    40-15
    Jozef Kovalík môže získať štvrtý gem za sebou. Hubert Hurkacz poslal loptičku len do siete, a tak bude musieť odvracať dve brejkbalové šance svojho súpera.
     
    40-30
    Prvú možnosť na zisk brejku slovenský tenista využiť nedokázal. Hubert Hurkacz bol aktívnejší a výmenu ukončil kratším úderom tesne za sieť. Jozef Kovalík má ešte jednu šancu.
     
    4:3
    Jozef Kovalík otáča priebeh prvého setu. Hubert Hurkacz sa snažil zaútočiť po svojom prvom servise, ale slovenský tenista ho prekvapil pekným bekhendovým úderom po čiare.
     
    0-15
    Jozef Kovalík podáva na potvrdenie brejku z predošlého gemu, ale lepšie začína jeho súper. Slovenský hráč totiž nezvládol svoj bekhendový úder a poslal ho len do siete.
     
    15-15
    Na predošlé zaváhanie reaguje slovenský hráč tým najlepším možným spôsobom. Aj on si na svoje konto pripisuje svoje prvé eso v zápase.
     
    30-15
    Jozef Kovalík otáča priebeh ôsmeho gemu. Po kvalitnom forhendovom údere dostal súpera pod tlak. Hubert Hurkacz následne poslal loptičku za základnú čiaru.
     
    40-15
    Jozef Kovalík začína predvádzať svoj najlepší tenis. Teraz veľmi dobre skrátil hru, pritiahol si súpera k sieti a následne výmenu zakončil jednoduchým volejom.
     
    40-30
    Prvú možnosť na ukončenie tohto gemu ešte Jozef Kovalík nevyužil. Veľmi rýchlo chcel ukončiť výmenu víťazným úderom krížom, ale loptičku trafil len do pásky.
     
    5:3
    Jozef Kovalík získava piaty gem za sebou. Aj teraz si veľmi dobre rozpohyboval súpera a napokon výmenu zakončil presným smečom. Hubert Hurkacz pôjde podávať na udržanie v sete.
     
    0-15
    Hubert Hurkacz podáva na udržanie v sete a začína veľmi dobre. Svojou aktivitou donútil svojho súpera chybovať a dostáva sa do tesného vedenia.
     
    0-30
    Poľský tenista nadväzuje na predošlý zisk loptičky. Teraz mu pomohol kvalitný prvý servis, z ktorého je napokon ďalšie eso.
     
    0-40
    Hubert Hurkacz získava ďalší bod a rázne smeruje za tým, aby prerušil sériu slovenského tenistu. Základom získaného bodu bol opäť razantný prvý servis.
     
    5:4
    Jozef Kovalík posiela loptičku tesne do autu, čo potvrdila aj hlavná rozhodkyňa. Hubert Hurkacz za veľmi krátky čas vyhral gem pri svojom podaní, no bude to Slovák, kto pôjde podávať na víťazstvo v sete.
     
    15-0
    Prvá výmena desiateho gemu sa až dvakrát musela opakovať po chybných verdiktoch čiarových rozhodcov. Napokon bod získava slovenský tenista, keďže Hubert Hurkacz poslal loptičku do autu.
     
    30-0
    Jozef Kovalík bol teraz vo výmene trpezlivejším hráčom. Hubert Hurkacz to prehnal s razanciou a úder zo svojej bekhendovej strany nasmeroval mimo ihriska.
     
    40-0
    Slovenský tenista má tri šance na ukončenie prvého setu. Po kvalitnom servise si prišiel k sieti a trojicu setbalov si vybojoval vďaka presnému forhendovému úderu.
     
    6:4
    Jozef Kovalík nezačal prvý set vôbec dobre a veľmi rýchlo prehrával o tri gemy. Následne ale zlepšil svoju hru, v dôležitom siedmom geme získal rozhodujúci brejk a potom už poľahky doviedol prvé dejstvo do úspešného konca.
     
    15-0
    Druhý set začína podobne ako ten prvý Hubert Hurkacz. Do výmeny musel ísť len cez druhé podanie a napokon ju ukončil forhendovým úderom do siete.
     
    15-15
    Poľský tenista reaguje na predošlú stratu loptičky víťazným úderom po čiare. Mal však aj veľké šťastie, keďže loptička skončila presne na čiare.
     
    30-15
    Jozef Kovalík sa dostáva do opätovného vedenia v tomto gemu. Hubert Hurkacz mu ale výrazne pomohol, keďže loptičku poslal za základnú čiaru.
     
    40-15
    A ďalšia chyba z rakety poľského hráča. Hubert Hurkacz posiela loptičku len do siete, a tak bude musieť odvracať dve hrozby straty svojho podania.
     
    40-30
    Hubert Hurkacz mal teraz aj pomerne veľké šťastie. Z nepripravenej pozície si prešiel na sieť, Jozef Kovalík ho mohol pohodlne obhodiť, no loptičku mu dal presne na raketu.
     
    40-40
    Poľský tenista upravuje skóre tohto gemu na zhodu. Pomohol si kvalitným prvým servisom, na ktorý bratislavský rodák reagoval len úderom do pásky.
     
    40-A
    Hubert Hurkacz teraz veľmi šikovne skrátil hru. Jozef Kovalík už loptičku nedostal na druhú stranu dvorca, a tak má Poliak jednu šancu na ukončenie gemu.
     
    40-40
    Prvý gem druhého setu ešte bude pokračovať ďalej. Hubert Hurkacz išiel ambiciózne na sieť a následný volej poslal nečakane len do siete.
     
    A-40
    Jozef Kovalík má šancu získať podanie svojho súpera. Trpezlivo hral do súperovho bekhendu a následne zaútočil úderom po čiare, čo Hubert Hurkacz absolútne nečakal.
     
    40-40
    Tentokrát musíme pochváliť poľského tenistu. Hubert Hurkacz sa krásne oprel do svojho forhendového úderu a loptičku poslal presne na ľavú bočnú čiaru.
     
    A-40
    Slovenský tenista bude mať ďalší brejkbal. Hubert Hurkacz si prešiel na sieť, zahral aj pomerne slušný volej, no Jozef Kovalík ho krásne dokázal obhodiť.
     
    40-40
    Hubert Hurkacz zažehnáva črtajúce sa nebezpečenstvo. Loptičku z podania poslal presne na stred dvorca a zaznamenáva ďalšie svoje eso.
     
    A-40
    Slovenský tenista má k dispozícii ďalší brejkbal. Tentokrát mu pomohol Hubert Hurkacz, ktorý z forhendovej stany poslal loptičku mimo vymedzeného priestoru.
     
    40-40
    Ani teraz sa to slovenskému tenistovi nepodarilo. Hubert Hurkacz strieda lepšie momenty s tými horšími. Teraz predviedol skvelý víťazný úder a upravuje skóre na zhodu.
     
    A-40
    Jozef Kovalík predviedol veľmi dobrý return. Hubert Hurkacz sa dostal pod tlak a napokon poslal loptičku mimo vymedzeného priestoru. Slovák má ďalší brejkal.
     
    40-40
    Tento gem je pre slovenského tenistu zrejme zakliaty. Jozef Kovalík nevyužíva ani šiestu šancu, pretože jeho forhendový úder skončil na páske.
     
    40-A
    Hubert Hurkacz získava výhodu na svoju stranu. Pomohol si dobrým servisom a výmenu zaklincoval parádnym smečom z výskoku. Loptička skončila presne na bočnej čiare.
     
    0:1
    Tak si to predstavte. Jozef Kovalík mal množstvo šancí na ukončenie gemu, no nevyužil ich. Hubert Hurkacz mal k dispozícii iba jednu a tá mu bohate stačila na to, aby ukončil prvú hru.
     
    15-0
    Jozef Kovalík musel ísť do výmeny cez cez druhé podanie, no napriek tomu zaznamenáva eso. Zápas si užíva aj tradičný tenisový fanúšik a populárny spevák Pavol Habera.
     
    30-0
    Hubert Hurkacz mal teraz veľkú šancu na získanie bodu, no pohrdol ňou. Jozef Kovalík predviedol veľmi nevydarený volej na sieti, ale následný Poliakov úder skončil do autu.
     
    40-0
    Jozef Kovalík nemá na svojom servise žiadne problémy. Forhendovým úderom získava ďalší bod a môže gem ukončiť čistou hrou.
     
    1:1
    Slovenský tenista za necelé dve minútky získava svoju prvú hru v druhom sete. Najskôr výborne rozdával údery a následne výmenu ukončil volejom na sieti.
     
    0-15
    Hubert Hurkacz vstupuje do gemu na podaní lepšie. Forhendovým úderom po čiare dostal súpera pod tlak a donútil ho poslať loptičku len do siete.
     
    0-30
    Poľský tenista získava ďalšiu loptičku na svoju stranu. Zdá sa, že teraz pri svojom podaní nebude mať najmenšie problémy.
     
    15-30
    Jozef Kovalík ešte dramatizuje gem pri podaní svojho súpera. Najskôr si ho krásne pripravil a následne ukončil výmenu víťazným úderom.
     
    15-40
    Hubert Hurkacz si pomáha priamym bodom z podania. Poľský tenista má tak dve šance na to, aby ukončil gem vo svoj prospech.
     
    30-40
    Hubert Hurkacz prvú šancu na zisk tretieho gemu nevyužil. Nevyvaroval sa totiž nevynútenej chyby z bekhendovej strany. Loptička skončila mimo dvorca.
     
    40-40
    Jozef Kovalík vyrovnáva skóre tohto gemu a upravuje ho na zhodu. Teraz to zahral skutočne parádne a úderom do protipohybu prekvapil Huberta Hurkacza.
     
    40-A
    Hubert Hurkacz včas vytiahol svoje kvalitné prvé podanie. Následne si nakročil do dvorca a výmenu ukončil forhendovým víťazným úderom.
     
    1:2
    Poľský tenista drží svoje podanie. Jozef Kovalík nezvládol svoj forhendový úder a nasmeroval ho niekoľko centimetrov za základnú čiaru. Po výmene strán bude podávať Slovák.
     
    0-15
    Jozef Kovalík nezačína na servise páve najlepšie. Aktívne si prešiel na sieť, ale jeho forhendový volej skončil len na páske. Hubert Hurkacz tak získava bod.
     
    15-15
    Hubert Hurkacz mal šancu získať aj túto loptičku, ale nezvládol svoj forhendový úder. Nasmeroval ho totiž niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
     
    30-15
    Slovenský tenista sa dostáva do vedenia. Hubert Hurkacz síce reklamoval, že loptička z rakety Slováka skončila v aute, ale hlavná rozhodkyňa mu nedala za pravdu.
     
    40-15
    Hubert Hurkacz teraz nemal šancu. Slovenský tenista ho vyhnal podaním von z dvorca a následne výmenu ukončil forhendovým úderom po čiare.
     
    2:2
    Jozef Kovalík nemal na podaní žiadne problémy. Napokon gem ukončuje nevydarený úder poľského tenistu, ktorý poslal loptičku len do siete. Hubert Hurkacz sa už chystá na podanie.
     
    15-0
    Hubert Hurkacz nezačína na podaní práve najlepšie. Jeho volej na sieti bol veľmi nedôrazný, a tak ho dokázal obhodiť slovenský tenista.
     
    30-0
    Teraz sme videli podobnú situáciu. Jozef Kovalík predviedol veľmi dobrý lob. Hubert Hurkacz zakončoval z náročnej pozície a loptičku poslal do tesného autu.
     
    40-0
    Hubert Hurkacz robí svoju druhú dvojchybu v dnešnom dueli. Slovenský tenista sa tak zadarmo dostáva k brejkbalom a má veľkú šancu pripraviť ho o podanie.
     
    3:2
    Hubert Hurkacz teraz doslova daroval gem svojmu súperovi. Poľský tenista pokazil svoje posledné štyri podania, a tak prichádza o svoj servis. Jozef Kovalík tak pôjde podávať na potvrdenie brejku.
     
    0-15
    Jozef Kovalík nezačína na podaní práve najlepšie. Hubert Hurkacz bol aktívnejší vo výmene a napokon ju ukončil presným bekhendovým úderom po čiare.
     
    0-30
    Slovenský tenista mal teraz veľkú šancu na to, aby získal loptičku. Hubert Hurkacz však reagoval na jeho smeč a následne ho dokázal obhodiť.
     
    0-40
    Slovenský hráč sa teraz snažil zmeniť rytmus výmeny. Jeho skrátenie ale skončilo tesne v aute, a tak má Hubert Hurkacz komfortnú pozíciu na zisk brejku.
     
    15-40
    Šiesta hra druhého setu ešte bude pokračovať. Hubert Hurkacz si prešiel na sieť, ale náš tenista ho dokázal obhodiť presným úderom na základnú čiaru.
     
    3:3
    Tak napokon slovenský tenista prichádza o svoje podanie. Hubert Hurkacz si krásne počkal na slabší druhý servis a víťazným úderom z bekhendu nedal šancu nášmu reprezentantovi.
     
    15-0
    Hubert Hurkacz podáva, ale lepšie začína jeho súper. Jozef Kovalík prilepil loptičku na bočnú čiaru a následne si počkal na nevydarený úder súpera do siete.
     
    15-15
    Hubert Hurkacz reaguje na predošlú stratu loptičky. Na svoje konto si pripisuje piate eso a dokazuje, že jeho servis patrí medzi veľmi kvalitné.
     
    15-30
    Poľský tenista následne otáča vývoj tohto gemu. Jozef Kovalík mu teraz pomohol svojou chybou, keďže loptičku poslal mimo vymedzeného priestoru.
     
    30-30
    Jozef Kovalík reaguje na predošlú stratu bodu. Opäť poslal loptičku presne na čiaru, čím prekvapil Huberta Hurkacza, ktorý je až v piatej stovke svetového rebríčka.
     
    30-40
    Hubert Hurkacz si pomohol veľmi dobrým servisom. Jozef Kovalík už nedostal svoj return na druhú stranu dvorca a získava na svoju stranu gembal.
     
    40-40
    Hubert Hurkacz nepredviedol najlepší druhý servis. Jozef Kovalík si naň krásne počkal a zahral víťazný úder z forhendovej strany. Na svete tak máme zhodu.
     
    A-40
    Hubert Hurkacz posiela loptičku tesne za základnú čiaru. Jozef Kovalík má tak veľkú šancu podobne ako v prvom sete získať brejk v siedmom geme.
     
    40-40
    To je škoda. Jozef Kovalík mal dobre rozbehnutú výmenu, ale napokon ju ukončil forhendovým úderom za základnú čiaru. Pokračovať tak budeme druhou zhodou.
     
    40-A
    Jozef Kovalík si teraz prešiel na sieť, no tam ho vyškolil jeho poľský konkurent. Hubert Hurkacz predviedol fantastický lob a strháva výhodu na svoju stranu.
     
    3:4
    Hubert Hurkacz dokázal udržať svoje podanie a dostáva sa do opätovného vedenia v druhom sete. Tentokrát prilepil loptičku z forhendovej strany presne na bočnú čiaru.
     
    15-0
    Hubert Hurkacz teraz nemal šancu reagovať na podanie nášho tenistu. Ten prilepil loptičku presne na bočnú čiaru, a tak return Poliaka skončil mimo dvorca.
     
    30-0
    Jozef Kovalík získava ďalšiu loptičku na svoje konto. Hubert Hurkacz sa snažil zaútočiť z forhendovej strany, ale loptičku nasmeroval do tesného autu.
     
    30-15
    Nábeh na čistú hru z toho napokon nebude. Prvýkrát v ôsmom geme boduje aj Hubert Hurkacz, ktorý má stále drobný náskok v druhom dejstve.
     
    40-15
    Jozef Kovalík to teraz spravil skutočne veľmi dobre. Podaním von z dvorca vyhnal svojho súpera a výmenu ukončil forhendovým úderom po čiare.
     
    4:4
    Slovenský tenista si bez väčších problémov dokázal udržať svoje podanie. Stav druhého setu je tak vyrovnaný a pomaličky už na servis smeruje poľský tenista Hubert Hurkacz.
     
    0-15
    Hubert Hurkacz začína svoj gem na podaní veľmi dobre. Podanie bolo skutočne veľmi vydarené a Jozef Kovalík naň nedokázal reagovať.
     
    15-15
    Hubert Hurkacz išiel okamžite po servise na sieť. Jozef Kovalík ale predviedol veľmi dobré obhodenie a volejbalovou terminológiou dokázal vytĺcť bloky súpera.
     
    15-30
    Hubert Hurkacz si pomohol ďalším výborným servisom. Jozef Kovalík ledva dostal loptičku na druhú a následne ho za to poľský tenista potrestal.
     
    15-40
    Hubert Hurkacz si pomáha priamym bodom z podania a má dve šance na ukončenie deviateho gemu. Jozef Kovalík bol prakticky bez šance.
     
    4:5
    Hubert Hurkacz si opäť dokázal udržať svoj servis a dostáva sa do tesného vedenia. Jozef Kovalík sa dostáva pod tlak a pôjde podávať na udržanie v druhom sete.
     
    15-0
    Jozef Kovalík začína náročný gem veľmi dobre. Pomohol si priamym bodom z podania, keďže Hubert Hurkacz nenasmeroval svoj return na druhú stranu.
     
    15-15
    Tentokrát boduje poľský tenista. Jozef Kovalík mal veľké šťastie pri svojom druhom servise, ale následne poslal loptičku mimo vymedzeného priestoru.
     
    15-30
    Jozef Kovalík sa dostáva do nemalých problémov. Pri jednom z úderov sa pošmykol a následne poslal loptičku do autu. Hubert Hurkacz je dve loptičky od zisk druhého setu.
     
    30-30
    Jozef Kovalík si zachoval chladnú hlavu a získava bod na svoju stranu. Vo výmene bol jasne lepší a napokon ju ukončil presným volejom pri sieti.
     
    40-30
    Hubert Hurkacz si aj teraz bude musieť počkať na svoju setbalovú šancu. Jozef Kovalík si totiž pomohol skvelým servisom a priamym bodom z podania.
     
    40-40
    Bohužiaľ, desiata hra bude musieť pokračovať. Jozef Kovalík absolútne nezvládol svoj forhendový úder, ktorý skončil ďaleko za základnou čiarou.
     
    A-40
    Prvé podanie sa síce po dotyku s páskou muselo opakovať, no následne poslal Jozef Kovalík na druhú stranu poriadnu delovku. Zaznamenáva tak ďalší priamy bod.
     
    5:5
    Jozef Kovalík predviedol ďalšie veľmi dobré podanie. Hubert Hurkacz posiela loptičku len do siete, a tak budeme svedkami dramatickej koncovky druhého setu. Na podanie ide Hubert Hurkacz.
     
    15-0
    Hubert Hurkacz nezačína svoj gem na podaní vôbec dobre. Na svete je jeho štvrtá dvojchyba v dnešnom zápase, ktorý rozhodne o majiteľovi piateho bodu.
     
    30-0
    Hubert Hurkacz sa síce čuduje, ale jeho forhendový úder skončil predsa len skončil tesne vedľa bočnej čiary. Poliak sa tak dostáva do miernych problémov.
     
    40-0
    Jozef Kovalík predviedol fantastický úder priamo z returnu. Hubert Hurkacz nepodal vôbec slabo, ale slovenský tenista ho zaskočil úderom po čiare.
     
    6:5
    Jozef Kovalík získava mimoriadne cenný brejk. Hubert Hurkacz síce predviedol dobrý volej, no Slovák ukázal rýchle nohy a donútil chybovať svojho súpera. Hubert Hurkacz posiela loptičku do autu a bude čeliť strate zápasu.
     
    15-0
    Jozef Kovalík podáva na víťazstvo v zápase a začína vynikajúco. Na svoje konto si pripisuje eso, čo potvrdila aj hlavná rozhodkyňa Tamara Vrhovecová.
     
    30-0
    Jozef Kovalík mal teraz aj kúsok šťastia. Loptičku z jeho rakety tečovala páska a poslala ju nechytateľne na druhú stranu dvorca. Hubert Hurkacz nemal šancu reagovať.
     
    40-0
    Slovenský tenista si na svoje konto pripisuje ďalšie eso. Loptička smerovala von z dvorca a možno aj poľský tenista Hubert Hurkacz trošku už zápas v hlave vzdal.
     
    7:5
    Jozef Kovalík vyhráva dnešné stretnutie. Za necelú hodinu a pol zdolal poľského tenistu Huberta Hurkacza. V poslednej výmene si pomohol kvalitným servisom a už môže oslavovať so svojim tímom.
     
    Koniec zápasu
     
    Jozef Kovalík uspel v záverečnej dvojhre a skóre zápasu medzi Slovenskom a Poľskom upravil na konečných 4:1 na zápasy. Náš výber tak potvrdil úlohu favorita a aj budúci rok zabojuje účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára. Bratislavský rodák v práve skončenom súboji podal veľmi dobrý výkon, hoci si slabšiu chvíľku vybral v úvode stretnutia. Hubert Hurkacz v druhom sete zabojoval, no osudným sa mu stal brejk z jedenástej hry. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (18:56:53)

    Miroslav Kováčik

    Čas utkání: 1:26

    2. set: 0:49

    Kovalík Hurkacz
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    46 77 60 34
    Nejdelší série získaných bodů
    9 10 4 3
    Setboly
    1 2 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    23 17
    Nevynucené chyby *
    15 16
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:17 0:34 0:39 0:25
    Esa **
    3 4 6 2
    Dvojchyby **
    0 0 4 3
    Udržená podání
    5 / 6
    83 %
    9 / 11
    82 %
    7 / 11
    64 %
    4 / 6
    67 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 2
    50 %
    3 / 5
    60 %
    8 / 12
    67 %
    7 / 9
    78 %
    Body při vlastním podání
    22 / 31
    71 %
    42 / 62
    68 %
    40 / 75
    53 %
    25 / 49
    51 %
    Body po 1. podání *
    31 / 43
    72 %
    29 / 48
    60 %
    Body po 2. podání *
    11 / 19
    58 %
    11 / 27
    41 %
    Úspěšnost 1. podání *
    43 / 62
    69 %
    48 / 75
    64 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 9
    22 %
    4 / 12
    33 %
    2 / 5
    40 %
    1 / 2
    50 %
    Body při soupeřově podání
    24 / 49
    49 %
    35 / 75
    47 %
    20 / 62
    32 %
    9 / 31
    29 %
    Body po příjmu 1. podání *
    19 / 48
    40 %
    12 / 43
    28 %
    Body po příjmu 2. podání *
    16 / 27
    59 %
    8 / 19
    42 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Jozef Kovalík
    Stát: Slovensko
    Datum narození: 04.11.1992
    Věk: 31 let
    Držení: pravák
    Výška: 182 cm
    Váha: 82 kg

    Hubert Hurkacz
    Stát: Polsko
    Datum narození: 11.02.1997
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 193 cm
    Váha: 77 kg
    Tamara Vrhovecová (CRO)
    SVK 4 1 POL
    #1 Pátek 15.09.2017 • 15:10
    Gombos - Hurkacz 3:1
    #2 Pátek 15.09.2017 • 17:53
    Martin - Majchrzak 3:1
    #3 Sobota 16.09.2017 • 15:11
    Martin, Zelenay - Kowalczyk, Kubot 1:3
    #4 Neděle 17.09.2017 • 15:09
    Gombos - Majchrzak 3:0
    #5 Neděle 17.09.2017 • 17:25
    Kovalík - Hurkacz 2:0
    bahis siteleri