Twente – Heracles 2:1 (kon.)
konec
FC Twente
2:1 (1:0)
Heracles Almelo
Pátek 29.09.2017, 20:00 • De Grolsch Veste, Enschede • Nizozemská Eredivisie • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:15. (21:55:59)
     
    Je konec! Twente dokázalo vydřít druhou výhru v ligovém ročníku. Domácí celek vstoupil do zápasu fantasticky, když již ve druhé minutě poslal Twente do vedení Fredrik Jensen. Poté útočná hra opadla na obou stranách, až s příchodem druhé půle vletěli do ofenzivy hráči Heraclesu. Po osmi minutách druhé půle srovnal krok s domácím týmem Paul Gladon, který umístil milimetrovou přihrávku hlavou do protipohybu gólmana Twente. Mužem zápasu se však stal střídající Danny Holla, který si vzal před vápnem na starost rozehrávku volného přímého kopu. Míč zakroutil přes zeď na přední tyč a poté už mohl jít slavit. Bram Castro marně plachtil vzduchem.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Oussama Assaidi, přichází Cristián Cuevas.
     
    90+3
    Mohlo být definitivně rozhodnuto. Domácí šli ve třech do pokutového území do rozhozené obrany. Tom Boere si však chtěl vstřelit gól, nepřihrával lépe postaveným spoluhráčům a tak Twente bude muset ještě bránit.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Luciano Slagveer zkušeně držel balon u rohového praporku zády k brance. Nakonec mu je odpískán nedovolený zákrok, když odstrčil příliš silně Pröppera.
     
    90
    U středové lajny faul poslán k zemi hostující Monteiro. Heracles toho však vůbec nevyužil, naopak ztratil balon a hráčům Twente již stačí jen držet míč na kopačkách co nejdále od své branky.
     
    89
    Domácí hráči rozehráli jen do kombinace. Centr však na sebe nenechal čekat. Castro se musel hodně natahovat ve svém vápně, aby zkrotil pas na Assaidiho.
     
    88
    Heracles se nemůže usadit na útočné polovině. Twente se již zaměřuje mnohem více na obrannou činnost. Nyní ale vyrazil po zisku míč do útoku Boere. Podržel zkušeně balon a nechal se faulovat.
     
    87
    Slagveer skvěle napadat, dokázal získat balon na Pröpperovi, ale poté ho právě hostující stoper čistým skluzem obrat o míč.
     
    86
    Naopak na druhé straně mohl přidat pojišťovací gól domácí Oussama Assaidi. Střela z úhlu však Castra vůbec nepřekvapila.
     
    84
    Thomas Lam si pomohl v hlavičkovém souboji faulem a daroval tak Heraclesu volný přímý kop. A ten mohl skončit vyrovnáním. Po zpětné hlavičce měl na přední tyči míč na noze Darri, minul odkrytou branku.
     
    83
    Peterson se zapojil poprvé po příchodu na trávníku do hry. Před brankovou lajnou se mu ale postavil do cesty Ter Avert a nebude to tak ani rohový kop pro Heracles.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením především pro Heracles. Castro musel rychle před vápno, aby odkopl dlouhý pas na Boerea.
     
    81
    Nakrátko rozehraný rohový kop se hostům vůbec nevydařil. Nakonec z toho byl téměř dokonalý protiútok, ale Vučkič nepřesně přihrál na nabíhajícího Slagveera.
     
    80
    Heraclesu nezbývá již příliš mnoho času na další odpověď. Hostující celek se pokouší vytvořit tlak na útočné polovině.
     
    79
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Brandley Kuwas, přichází Kristoffer Peterson.
    77. Danny HOLLA - 2:1

    Vít Schück

    Branky: 2. Jensen, 77. Holla – 53. Gladon

    Karty:   10. Vučkić (TWE) – 56. R. Pröpper (HRC), 75. Kuwas (HRC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:15.
    FC Twente: Brondeel – ter Avest (C), Lam, Bijen, van der Lely – Vučkić, Jensen (59. Tighadouini), Leindl (70. Holla) – Slagveer, Boere, Assaidi (90+4. Cuevas).
    Náhradníci: Hengelman, Drommel – Hooiveld, Thesker, Laukart, Kvasina, Holla, van der Heyden, George, Tighadouini, Cuevas.

    Heracles Almelo: B. Castro – Breukers (62. Droste), R. Pröpper, Hardeveld, L. Duarte – Monteiro, Pelupessy (C), van Ooijen (46. Niemeijer) – Kuwas (79. Peterson), Gladon, Darri.
    Náhradníci: Zeinstra, Brouwer – D. Wuytens, Van den Buijs, Droste, Navrátil, Peterson, Vermeij, Niemeijer.

    Rozhodčí: Higler – Balder, Bluemink
    thejrc.org