Česko – Kärpät 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Kärpät Oulu
Čtvrtek 05.10.2017, 13:00 • Kuortaneen Urheiluopisto • Reprezentace žen do 18 let • Kuortane Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky ženského hokeje, máme před sebou další zajímavý reprezentační víkend. Český národní tým do 18 let se znovu po roce vydal na turnaj do finského tréninkového střediska Kuortane, kde ve třech dnech odehraje tři zápasy.

    Složení turnaje je ze tří čtvrtin stejné jako loni – to jsou osmnáctky Finska, Česka a Norska. Finskou dvacítku ale protentokrát nahradí klubový účastník – Kärpät Oulu. A právě ten je dnes od 14 hodin místního času a 13 hodin českého naším prvním soupeřem. Bude to hodně těžká zkouška.
     
    Nominace české reprezentace:

    Brankářky:
    Kristýna Bláhová (Tábor), Viktorie Švejdová (MODO, Švédsko).

    Obránkyně:
    Anna Kotounová (Tábor), Daniela Pejšová (Chomutov), Adéla Škrdlová (Třebíč), Magdalena Erbenová (Benátky nad Jizerou), Vivien Šmajdová (Karlovy Vary), Klára Seroiszková (Karviná), Tereza Radová (Olomouc).

    Útočnice:
    Patricie Škorpíková (Karviná), Alexandra Halounová, Sandra Halounová (obě Plzeň), Veronika Lorencová (Klatovy), Nikola Dýcková (Jihlava), Laura Lerchová (Třinec), Sabina Matoušková, Valentýna Černá (obě Kladno), Agáta Sarnovská (Litoměřice), Karolína Hornická (Jablonec nad Nisou), Sára Čajanová (Zlín), Tereza Mazancová (Mladá Boleslav).
     
    Pro české juniorky jde vůbec o jedinou turnajovou přípravu v sezóně, než se v lednu vydají na mistrovství světa do ruského Dmitrova. Trenéři nemají k dispozici hráčky ze zámoří, v akci aspoň uvidí brankářku Viktorii Švejdovou, která od letoška chytá ve švédském MODO (jen ty nafasované černé betony jí tolik nesluší). Včetně ní je v tomto kádru pět hráček nejmladšího ročníku 2002, který ještě patří do šestnáctky.

    Mimochodem, pokud budete chtít vidět český tým v akci osobně, máte možnost za měsíc při trojici přátelských utkání s Japonskem. Ve středu 8. listopadu (16:00) to bude na zimním stadionu v Litoměřicích, v pátek (14:30) a sobotu (13:00) pak v Lovosicích.
     
    Náš tým má na akci věkový průměr 16 let, dnes nastoupí proti starším soupeřkám s průměrem 19,6 roku. Kärpät Oulu je aktuálním mistrem finské ženské soutěže, na turnaj dostal pozvánku, jakmile se ho nemohlo zúčastnit právě Japonsko.

    Kärpät ale nedorazil kompletní. Schází mu několik zraněných hráček, některé další mají pracovní či studijní povinnosti, tři hokejistky jsou aktuálně se seniorským národním týmem. Finského šampiona tak zde na turnaji doplní sedm mladých hráček přímo z místní vyhlášené akademie v Kuortane.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Bláhová (Švejdová) – Pejšová, Kotounová (A), Erbenová (C), Škrdlová (A), Seroiszková, Šmajdová, Radová – Lorencová, A. Halounová, S. Halounová – Matoušková, Lerchová, Dýcková – Škorpíková, Hornická, Sarnovská – Mazancová, V. Černá, Čajanová. Trenér: Pavel Zuziak.

    Kärpät Oulu: Oksmanová (Keisalaová) – Sarkkinen Mataová, Remesová (C), Tervalaová, Arová, Kaijankoskiová, Antinmäkiová – Huttulaová, Yli-Mäenpääová (A), Huuskonenová – Hulanmäkiová, Nylundová, Koukkulaová – Reinikainenová, Välikangasová, Wäänänenová (A) – Grönroosová, Tervová, Wiková. Trenérka: Mira Kuismaová.

    Rozhodčí: Nurmiová – Haiminenová, Kauhanenová (všechny FIN).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:24
    Český tým jde poprvé do čtyř, Alexandra Halounová (CZE) je vyloučena za podražení.
     
    07:24
    Česko v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bleskově odehraná první část přinesla jen jedno vyloučení na straně naší reprezentace, skóre se neměnilo. Kärpät byl střelecky mírně aktivnější.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:41.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 7
    Kärpät Oulu – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, naše juniorky se minutu po startu druhé třetiny ujímají vedení! Z hranice brankoviště se po akci třetího útoku prosadila KAROLÍNA HORNICKÁ – 1:0. Asistence: Patricie Škorpíková, Vivien Šmajdová.
     
    28:33
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku!
    Vstup do této dvacetiminutovky sice českému týmu vyšel, měl i několik dalších šancí, jenže teď je vyrovnáno. Rovněž z bezprostřední blízkosti poprvé překonala gólmanku Bláhovou JONNA YLI-MÄENPÄÄOVÁ – 1:1. Asistence: Jenniina Nylundová, Monica Sarkkinen Mataová.
     
    29:36
    Češky si vzápětí zahrají svou první přesilovku, Eveliina Huttulaová (OUL) pyká za sekání.
     
    32:05
    Nezadařilo se, ale po chvilce přichází další možnost. Janina Arová (OUL) je vyloučena za podražení.
     
    34:05
    Ani druhou početní výhodu národní tým nevyužil, Finky jsou kompletní.
     
    38:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě před odchodem do kabin si bereme zpátky ztracené vedení! Znovu u toho byla třetí formace, střelou z levého kruhu se tentokrát prosazuje KLÁRA SEROISZKOVÁ – 2:1. Asistence: Patricie Škorpíková.
     
    38:55
    Třetí nedovolený zákrok Finek v této části, Lilli Antinmäkiová (OUL) se provinila nedovoleným bráněním české brankářky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka vyšla českým juniorkám o poznání lépe, byly nebezpečnější a ze svých možností vytěžily dva góly, zatímco Finky odpověděly jedním. Škoda jen, že náš tým nepřidal další v některé z přesilovek.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:30.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 13 (20)
    Kärpät Oulu – 7 (16)
     
    40:00
    Oulu střídá brankářky, Johannu Oksmanovou nahrazuje Anni Keisalaová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Kärpät Oulu právě vstřelil branku!
    Třetí přesilová hra měla opačný účinek, než by se nám líbilo. Kärpät srovnává skóre ve vlastním oslabení po gólu EVELIINY HUTTULAOVÉ – 2:2. Bez asistence.
     
    40:55
    Finky jsou v plném počtu.
     
    50:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    V polovině třetí třetiny jdou české juniorky potřetí v zápase do vedení! Z předbrankového prostoru skóruje NIKOLA DÝCKOVÁ – 3:2. Bez asistence.
     
    52:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po dvou minutách se podařilo českému týmu odskočit a tohle už vypadá o poznání lépe. SANDRA HALOUNOVÁ mířila z levého kruhu k tyčce finské branky a je to 4:2! Asistence: Daniela Pejšová.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 12 (32)
    Kärpät Oulu – 8 (24)
     
    České juniorky zvládly první zápas na turnaji v Kuortane výborně, Kärpät Oulu porazily 4:2 a slaví první vítězství v letošní sezóně. Úřadující finský šampion v oslabeném složení sice dvakrát odpověděl na vedoucí gól našeho týmu, ale v závěru už nestačil.

    Druhé utkání přijde na řadu zítra, od 13 hodin českého času se svěřenkyně trenéra Pavla Zuziaka utkají s finskou osmnáctkou. Tedy s týmem, na nějž dvakrát narazily na posledním mistrovství světa v Přerově a v základní skupině je čeká i letos.

    Příjemný zbytek dne. (15:12:41)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 22. Hornická (Škorpíková, Šmajdová), 39. Seroiszková (Škorpíková), 51. Dýcková, 53. S. Halounová (Pejšová) – 29. Yli-Mäenpääová (Nylundová, Sarkkinen Mataová), 41. Huttulaová


    Česko: Bláhová (Švejdová) – Pejšová, Kotounová (A), Erbenová (C), Škrdlová (A), Seroiszková, Šmajdová, Radová – Lorencová, A. Halounová, S. Halounová – Matoušková, Lerchová, Dýcková – Škorpíková, Hornická, Sarnovská – Mazancová, V. Černá, Čajanová. Trenér: Pavel Zuziak.
    Kärpät Oulu: Oksmanová (41. Keisalaová) – Sarkkinen Mataová, Remesová (C), Tervalaová, Arová, Kaijankoskiová, Antinmäkiová – Huttulaová, Yli-Mäenpääová (A), Huuskonenová – Hulanmäkiová, Nylundová, Koukkulaová – Reinikainenová, Välikangasová, Wäänänenová (A) – Grönroosová, Tervová, Wiková. Trenérka: Mira Kuismaová.

    Rozhodčí: Nurmiová – Haiminenová, Kauhanenová (všechny FIN).

    Diváci: 30
    bahis siteleri