Brno – Vítkovice 1:2 (kon.) | BW Linz – Č. Budějovice 0:1 (kon.)
konec
FC Blau-Weiss Linz
0:1 (0:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pátek 06.10.2017, 16:00 • Donauparkstadion Linz • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Dynamo zvítězilo v přípravě v Linci 1:0, když se o jediný gól postaral v 17. minutě Lukáš Havel. Hosté byli v zápase lepším celkem, měli víc šancí a utkání kontrolovali. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek dne. (17:47:54)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    87
    Hosté mohli definitivně rozhodnout, Elvis Mashike vyzval ke skórování Petra Benáta, který sice přehodil brankáře, ale jeho oblouček šel těsně vedle.
     
    82
    Už se rozběhla závěrečná desetiminutovka, České Budějovice nikam nechvátají a snaží se držet míč na svých kopačkách. Domácí se nemohou dostat k pořádné příležitosti na vyrovnání.
     
    77
    Domácí mají sice územní převahu, ale Zdeněk Křížek může zůstat klidný. Linz si nemůže vypracovat žádnou větší příležitost.
     
    74
    Dynamo se raduje ze vstřelení druhé branky, ale rozhodčí míč za brankovou čárou neviděli, takže stav zůstává 0:1.
     
    71
    Dvacet minut před koncem utkání drží černobílí vedení 1:0. Blau-Weiss marně dobývají českobudějovickou obranu a potvrzují, že jim střílení branek v této sezoně moc nejde.
     
    65
    Tým bývalého ligového obránce Davida Horejše má nyní před sebou náročný program, který ukáže, jak na tom černobílí opravdu jsou. Nejprve pojede Dynamo do Znojma, poté přivítá doma Opavu a následuje jihočeské derby na hřišti Táborska.
     
    60
    Sám na domácího brankáře upaloval Patrik Čavoš, ale ukopl si míč a ze šance nebylo nic.
     
    55
    Rakušané stále hledají, jak vyzrát na dobře fungující českobudějovickou obranu. Ta je právem nejlepší ve druhé české lize.
     
    51
    Obraz hry se zatím příliš nemění ani ve druhém poločase. Jihočeši si hlídají těsné vedení, hraje se převážně mezi šestnáctkami a šancí je poskrovnu.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Pešek, přichází Kadula.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Javorek, přichází Hála.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Dynamo po prvním poločase vede v Linci 1:0, když o jedinou branku se postaral v 17. minutě Lukáš Havel. Moc šancí k vidění nebylo, Jihočeši povětšinou kontrolují hru a BW marně hledá cesty k vytvoření šancí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hosté pozorně brání a Linz hledá cestičky, jak překonat obranu Dynama.
     
    41
    První poločas se blíží ke svému konci, hra pokračuje bez šancí. Dynamo drží těsný náskok.
     
    35
    Ve druhé rakouské lize, kde Blau-Weiss Linz působí, září český útočník Milan Jurdík, který působil také v českobudějovickém Dynamu. V letošní sezoně už má za Wattens nastřádáno pět branek.
     
    30
    Dynamo po půlhodině vede s Blau-Weiss Linz 1:0 brankou Lukáše Havla. Svěřenci Davida Horejše kontrolují míč a nepouští domácí do šancí či trvalejší převahy.

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 17. Havel


    FC Blau-Weiss Linz:
    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Kladrubský, Havel, Novák, Pouček – Benát, Čavoš, Javorek (46. Hála) – Moravec, Mashike, Pešek (46. Kadula).
    Náhradníci: Luksch – Wermke, Táborský, Hála, Kadula, Helešic.
    thejrc.org