Lipt. Mikuláš – Trenčín 0:2 (kon.) | Nitra – Banská Bystrica 1:7 (kon.) | Poprad – Žilina 3:2 (kon.)
Detva – Košice 2:3 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 4:1 (kon.)
konec
HK Poprad
3:2 (0:1, 3:1, 0:0)
MsHK Žilina
sk Neděle 08.10.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 10. kola Tipsport ligy, v ktorom uvidíme aj stretnutie medzi HK Poprad a MsHK Žilina. Duel sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí kamzíci sa momentálne držia na sedemzápasovej víťaznej vlne, ktorá začala ešte 17. septembra výhrou nad Novými Zámkami 3:1. Následne Podtatranci zdolali Zvolen 2:3 po predĺžení, Detvu 4:1, Liptovský Mikuláš po predĺžení 1:2, Nitru 3:4 po nájazdoch a naposledy Banskú Bystricu v piatok 6:4. Medzitým si ešte pripísali aj výhru vo Vyšehradskom pohári. Vonku porazili UTE Budapešť 1:4 a zabezpečili si tak dobrú východiskovú pozíciu pred budúcotýždňovou odvetou. Popradu teda aktuálne patrí 3. priečka so ziskom 20 bodov a skóre 33:23.

    MsHK Žilina

    Žilinčania v posledných zápasoch Tipsport ligy predvádzajú výkony ako na hojdačke. Keď sa vrátime spätne, v 5. kole podľahli Košiciam 6:3, následne zdolali Nové Zámky 3:1, pripísali si prehru po nájazdoch nad Zvolenom, víťazstvom nad Detvou 5:2 a naposledy vo vyrovnanom zápase podľahli Liptovskému Mikulášu 2:1. Vlkom sa v prvom štvrťfinálovom zápae Vyšegrad Cup-u veľmi nedarilo. Na domácom štadióne podľahli DVTK Miškolc vysoko 1:5 a v odvete to budú mať veľmi ťažké. Žilina teda sídli na 8. pozícii so ziskom 11 bodov a neutrálnym skóre 32:32.

    Keďže desiate kolo zároveň načne aj novú šestinu základnej časti, medzi Popradom a Žilinou sme už mohli vidieť jeden vzájomný súboj v tejto sezóne. Bolo to práve v prvom kole. Poprad si vtedy spod Dubňa odniesol víťazstvo 1:2 po predĺžení. Za domácich sa presadil Juraško a za hostí skórovali Vandas a Mlynarovič.

    To by sme mali tak na úvod všetko, teraz vás už srdečne pozývam sledovať tento on-line prenos. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Corbeil (Ivanov) – Fabian (C), Jáchym, D. Brejčák (A), König, McDowell, Davydov, Zadražil, Dinda – Ježek, Heizer, R. Rapáč – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Bondra, Lichanec, Abdul – Bogoslovskij, Paločko ml., Paločko

    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš (A), Roman, Poulin, Mendrej, Meliško, Chaloupka, Turian, Babka – Handlovský (A), Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný (C), Holovič, Stupka – Ondruš, Húževka, Rogoň

    Rozhodca: Müllner, D. Konc – Stanzel, Kollár.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na ľadovú plochu už nastupujú domáci hokejisti v modrých dresoch. Žilinčania prichádzajú o čosi neskôr a vykorčuľujú v žltých dresoch. Čaká nás štátna hymna.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:27
    Prvú akciu sa snažili rozbehnúť domáci hráči. Heizer nahodil puk do útočného pásma, vybojovať sa ho snažil Rapáč, no proti Poulinovi sa mu to nepodarilo.
     
    00:56
    Brejčákov strelecký pokus od modrej čiary nebol vôbec presný. Tomek ani nemusel zasahovať, následne Žilinčania poslali puk do stredného pásma.
     
    01:17
    Domáci stratili puk v strednom pásme. Na svoju hokejku ho získal Ryan Martindale, ktorý vnikol do pásma a spomedzi kruhov ohrozil Corbeila. Popradský gólman zachytil puk do výstroja.
     
    01:53
    Bondra vyštartoval s pukom po ľavom krídle, dostal sa k strele z ľavého kruhu. Tomek na vyrazenie použil svoju vyrážačku.
     
    02:56
    Matejovi Paločkovi sa podarilo získať puk v strednom pásme, posielal ho hneď bratovi Matúšovi, ale jemu ušiel. Následne sa pískal ofsajd.
     
    03:51
    Heizer naháňal Fabianov nahodený puk do útočného pásma, ale úspešne sa to neskončilo. Kamzíci však opätovne získavajú buly v útočnej tretine, keďže sa Žilinčania previnili icingom.
     
    04:21
    Mlynarovič prihral na pravé krídlo Svitanovi, ktorý už strieľal zo záklonu. Jeho zakončenie bolo zblokované a puk skončil na ochrannej sieti.
     
    05:16
    Štrauch našiel od zadného mantinelu medzi kruhmi Svitanu. Ten si pripravoval puk na strelu, ale napokon trafil iba pred sebou stojaceho Meliška.
     
    06:45
    Matej Paločko teraz predviedol svoju bojovnosť v strednom pásme. Stále mu nik z protihráčov nedal pokoj, dýchali na neho z každej strany, no napokon aj tak puk vybojoval.
     
    07:50
    Ježek napriahol na modrej čiare a príklepom vypálil. Jeho pokus bol blokovaný, puk skončil v rohu klziska.
     
    08:51
    Mlynarovič prenechával nahodený puk na zadný mantinel Svitanovi. Ten tam však dokorčuľoval podstatne neskôr ako žilinský obranca.
     
    10:55
    Žilinskí vlci síce zastavili rozohrávku Popradu na ich obrannej modrej čiare. Chceli vniknúť aj do pásma, no zastavilo ich odpískané postavenie mimo hry.
     
    12:08
    Príležitosť si vypracovali Žilinčania. Handlovský peknou prihrávkou z pravého kruhu našiel medzi kruhmi Meliška, ten však puk trafiť nedokázal.
     
    12:24
    Žilina dala gól!
    Hostia idú prekvapivo do vedenia. Poprad začal získavať zápas pod svoju kontrolu, no Žilinčania tomu zabránili. Získali pásmo, RYAN MARTINDALE prekorčuľoval popri mantineli, dostal sa na modrú čiaru a šikovnou strelou prekonal Corbeila!
    Asistencia: Lukáš Handlovský.
     
    13:55
    Popradčania sa snažia pokračovať vo svojej dobre rozbehnutej hre, no zatiaľ ich akcie na žilinskú defenzívu veľmi neplatia.
     
    14:35
    Príležitosť pre domácich. Fabian sa natlačil z rohu klziska pred bránku, skúšal to bekhendom a Tomek vyrazil. Z dorážky to skúšal ešte Rapáč, ale taktiež sa nepresadil!
     
    15:28
    Štrauch dobrou prihrávkou našiel medzi kruhmi Mlynaroviča, ktorý už mohol okamžite strieľať. Rozhodol sa chvíľu počkať, no potom mu puk ušiel a už jeho strelu protihráči zastavili.
     
    16:56
    Konečný si spracoval puk v strednom pásme. Vnikol do útočnej tretiny, následne sa chcel preštrikovať pred bránku, no tomu už proti dvojici protihráčov nevyšlo.
     
    17:09
    Prvé vylúčenie v zápase. Presilovku budú hrať domáci. Patrik Rogoň dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    18:15
    Brejčákova delovka od modrej šla iba do protihráča, následne nabil Fabianovi, no jeho delovku Tomek vyrazil svojím betónom.
     
    19:20
    Rogoň naskočil už z trestnej lavice a okamžite sa zapojil do prečíslenia. Žilinčanom to napokon v trojici veľmi nevyšlo, puk skončil v Corbeilovej lapačke.
     
    19:52
    Popradčania vyhrali buly v pásme, Dinda nahadzoval z ľavého kruhu, pre Tomeka to však bola ľahučká strela, ktorú chytil do lapačky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine mali síce hernú prevahu domáci, ale napriek tomu nestrelili žiaden gól. Presadili sa hostia, v 13. minúte skóroval Martindale.
    Druhá tretina sa začne približne 17:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:49
    Hostia hneď v úvode druhej tretiny získali útočné pásmo. Od modrej čiary vypálil Poulin, no jeho delovka skončila iba na ochrannej sieti.
     
    21:14
    K slovu sa dostali aj Popradčania. Peter König napriahol od modrej čiary. Jeho delovku gólman Tomáš Tomek dobre videl a pohotovo použil svoj betón.
     
    22:21
    Konečný hľadal prihrávkou z rohu klziska Stupku. Tomu sa napokon nepodarilo spracovať puk, a tak si domáci mohli vydýchnuť.
     
    22:31
    Žilina dala gól!
    Vlci zvyšujú svoje vedenie! Puk si na modrej čiare spracoval Poulin a poslal ho švihom na bránku. Pred Corbeilom bol dobre zaparkovaný MARCEL HOLOVIČ, ktorý zaclonil a následne aj šikovne tečoval puk do bránky.
    Asistencie: Antoine Poulin, Martin Turian.
     
    24:27
    Matej Paločko nahodil puk do pásma. König sa ho snažil zachytiť na modrej čiare, no nepodarilo sa mu to.
     
    24:41
    Domáci si následne vypracovali príležitosť. Rapáč korčuľoval po pravom kruhu, pred bránkou mal voľného Heizera, ale rozhodol sa zakončiť sám. Trafil presne do Tomeka.
     
    26:07
    Ondruš sa z ľavej strany snažil pretlačiť do zakončenia, no obranným zákrokom ho odstavil McDowell. Oba tímy potom prestriedali.
     
    26:45
    Presilovka pre Poprad. Na trestnú lavicu odchádza Michal Roman. Posedí si dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    27:21
    Davydov si pripravil puk na modrej čiare a švihom vystrelil. Tomek síce veľa toho pred sebou nevidel, ale aj tak dokázal zlikvidovať nahodenú strelu.
     
    28:12
    Fabian nabil na modrú čiaru Davydovi, ktorý sa poriadne oprel do puku a z prvej strieľal. Tomek jeho strelu usmernil na ochrannú sieť svojou vyrážačkou.
     
    28:39
    Andreas Štrauch sa ocitol s pukom na hokejke pred súperovou bránkou, no z tesnej blízkosti trafil iba do Tomeka!
     
    28:44
    Za hodenie hokejky brankárom Tomekom hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. Pôjde Patrik Svitana!
     
    28:44
    Poprad dal gól!
    PATRIK SVITANA perfektne vymiešal gólmana Tomeka a svoj nájazd zakončil bekhendom! Znížené 1:2.
     
    29:46
    S Holovičovou strelou od modrej čiary Corbeil nemal problém. Puk bezpečne vyrazil vyrážačkou do opačnej strany.
     
    30:37
    Po Klimentovej strele Corbeil nevedel, kde je puk. Nakoniec ho ešte po chvíli našiel Kučkin a poslal ho na bránku. Popradský gólman potom urýchlene musel ťahať svoj betón.
     
    30:54
    Presilovka znovu pre domáce mužstvo. Ryan Martindale dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    31:10
    Poprad dal gól!
    Domácim sa darí v rozpätí pár minút vyrovnať! Svitana posunul puk na ľavý kruh SAMUELOVI MLYNAROVIČOVI, ktorý si ho pripravil a šikovnou strelou švihom prekonal Tomeka strelou popri vyrážačke!
    Asistencie: Patrik Svitana, Daniel Brejčák.
     
    33:25
    Rapáčovi nevyšla prihrávka cez stredné pásmo, ktorou sa snažil nájsť Svitanu. Ten sa práve otáčal do hry a nevšimol si letiaci puk.
     
    33:57
    Kučkin posunul puk Handlovskému pred bránku, ten vystrelil z prvej, no trafil iba do bočnej siete gólmana Corbeila.
     
    35:07
    Konečný šikovne prenechal puk Martindalemu na ľavom kruhu. Jeho následnú strelu gólman Corbeil vyrazil vyrážačkou.
     
    35:24
    Presilovku majú k dispozícii hostia. Ľubomír Dinda dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    35:36
    Mikušova strela od modrej Corbeilovi vypadla. Preto sa o dorážku snažil Kučkin, no veľmi nepochodil. Popradský gólman okamžite puk prikryl.
     
    36:21
    Mikuš to skúšal od modrej opäť. Teraz trochu pritvrdil, no gólman Mathieu Corbeil našiel svoj puk pod betónom.
     
    37:04
    Žilinčania sú poriadne aktívni vo svojej presilovke. Od modrej čiary tentokrát pálil Poulin, no Corbeil úspešným zásahom zneškodnil túto strelu.
     
    38:15
    Heizer posunul puk Rapáčovi na ľavý kruh. Ten sa snažil okamžite strieľať, no puk poslal iba do rohu klziska.
     
    39:55
    Poprad dal gól!
    Prostredná časť hry domácim vychádza excelentne! Mlynarovič našiel na pravom krídle rozbehnutého ANDREASA ŠTRAUCHA, ktorý pokračoval sám na bránku, bol už faulovaný, no dokázal aj tak zakončiť a dokonca gólovo!
    Asistencie: Samuel Mlynarovič, Iľja Davydov.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhú dvadsaťminútovku gólovo ovládli domáci. Holovič síce v 23. minúte zvýšil na 0:2, ale potom nasledovali iba zásahy Popradu. V 29. minúte premenil nájazd Svitana, potom vyrovnal Mlynarovič a tretí gól strelil Štrauch.
    Tretia tretina sa začne približne o 18:43.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:37
    Paločkovi nevyšla prihrávka v strednom pásme. Zachytil ju Martindale a okamžite trielil na bránku. Jeho strela smerovala priamo na Corbeila.
     
    41:37
    Svitana s Mlynarovičom si teraz v útočnom pásme veľmi nerozumeli a aj preto Žilinčania bez problémov dostali puk von z obrannej tretiny.
     
    42:46
    Žilinčania rozbiehali útočnú akciu. Mikuš nahodil puk na bránku. Corbeil ho pre istotu prikryl, keďže už k nemu korčuľoval jeden z protihráčov.
     
    43:14
    Ďalšiu žilinskú akciu zakončil strelou od modrej čiary Emil Mendrej. Jeho zakončenie švihom skončilo bezpečne uložené v Corbeilovej lapačke.
     
    44:10
    Švihálek nahodil od mantinelu na bránku. Jeho pokus skončil na bočnej konštrukcii, no následne sa odrazil pred bránkovisko, kde už korčuľoval Poulin. Domáci ho stihli zastaviť.
     
    45:28
    Tak teraz mala domáca striedačka šťastie. Fabian vyhadzoval puk po mantineli, no nebezpečne sa odrazil od plexiskla a skončil na prilbe Richarda Rapáča.
     
    46:42
    Handlovský vykorčuľoval po pravom krídle a z kruhu ohrozil strelou Corbeila. Domáci gólman si dal pozor a puk zachytil.
     
    47:43
    Rapáč vnikol do útočného pásma. S pukom sa dostal do rohu klziska, no následne oň prišiel v súboji s dvojicou Žilinčanov.
     
    48:49
    Štrauch šikovnou prihrávkou pomedzi hokejku a korčule Romana hľadal nakorčuľovaného Mlynaroviča, no tomu len tesne unikol puk.
     
    49:12
    Na opačnej strane sa na pozore musel mať Corbeil. Klimenta prihrávkou spoza brány našiel Poulina pri žrdi. Jeho strela z prvej skončila na domácom brankárovi.
     
    50:29
    Matúš Paločko posunul pred bránkou Heizerovi, ktorý išiel sám na Tomeka, mal to však veľmi ťažké. Iba poľahky zakončil bekhendom. Žilinčania ho následne vtlačili do brány a zrámoval tak aj gólmana Tomeka.
     
    51:29
    Popradčania teraz vyše minúty držali puk v útočnom pásme. Svitana potom dobrou prihrávkou našiel na modrej Zadražila, no tomu preskočil puk cez hokejku.
     
    52:32
    Lichanec prihrávkou pred bránku hľadal Abdula, no nepodarilo sa mu prihrať presne. Žilinčania potom puk posunuli do stredného pásma a oba tímy prestriedali.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 169 divákov.
     
    53:11
    Tak toto bolo naozaj nepríjemné. Martindaleova strela od modrej bola tečovaná pred bránkoviskom Švihálekom. Corbeil nevedel, kde skončil puk, ale napokon po chvíľke neistoty ho našiel vo svojej výstroji.
     
    53:37
    Popradčania sa dostali do prečíslenia. Mlynarovič z ľavého kruhu prihrával Štrauchovi, ten však napokon na puk nesiahol.
     
    54:23
    Holovičova strela spomedzi kruhov Corbeilovi síce vypadla, ale nebol nik pripravený na dorážku. Kamzíci teda mohli bezpečne puk upratať do bezpečia.
     
    54:50
    Ďalšie žilinské ťaženie v útočnom pásme. Z ľavého kruhu švihom strieľal Antoine Poulin, jeho strelu však Corbeil excelentne zachytil lapačkou.
     
    56:02
    Abdul sa snažil natlačiť popri Meliškovi po pravom krídle, no nakoniec ho svojimi kľučkami neprekabátil.
     
    56:26
    Martindale vypálil od modrej čiary tvrdo príklepom. Corbeil mal odkrytý výhľad, a tak bez problémov zachytil jeho strelu do lapačky.
     
    57:01
    Začína sa fáza zápasu, v ktorej už Žilinčania musia hrať naozaj na 110 percent. Popradčania sa zrejme budú sústrediť viac na defenzívu.
     
    58:17
    Oddychov čas pre Žilinu!
     
    58:17
    Gólman Tomek už ostáva na striedačke, vhadzuje sa v obrannom pásme Popradu.
     
    58:40
    Hostia si puk posúvajú po obvode a čakajú na strely.
     
    59:04
    Martindaleova strela z pravého kruhu skončila na Corbeilovom betóne.
     
    59:20
    Holovič vypálil od modrej, Corbeil vyrazil a Svitana posunul puk do stredného pásma.
     
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme bojovnú tretiu tretinu, v ktorej však žiaden gól nepadol. Popradčanom sa podarilo udržať tento stav, a tak si pripisujú ďalšie víťazstvo. Žilinčania napriek tomu, že vyhrávali 0:2, napokon prehrali 3:2.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:17:18)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 29. Svitana (TS), 32. Mlynarovič (Svitana, Brejčák), 40. Štrauch (Mlynarovič, Davydov) – 13. Martindale (Handlovský), 23. Holovič (Poulin, Turian)


    HK Poprad: Corbeil (Ivanov) – Fabian (C), Jáchym, D. Brejčák (A), König, McDowell, Davydov, Zadražil, Dinda – Ježek, Heizer, R. Rapáč – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Bondra, Lichanec, Abdul – Bogoslovskij, Paločko ml., Paločko
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – P. Mikuš (A), Roman, Poulin, Mendrej, Meliško, Chaloupka, Turian, Babka – Handlovský (A), Klimenta, Kučkin – Švihálek, Martindale, J. Jurík – Konečný (C), Holovič, Stupka – Ondruš, Húževka, Rogoň

    Rozhodčí: Müllner, D. Konc – Stanzel, Kollár

    Diváci: 1 169
    bahis siteleri