Ufa – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Rostov – Kazaň 0:1 (kon.) | Zenit – Arsenal Tula 0:1 (kon.)
konec
FC Ufa
1:0 (0:0)
FK Lokomotiv Moskva
Neděle 15.10.2017, 13:00 • Stadion Neftjanik, Ufa • Ruská Premier Liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (14:57:14)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 23:11.
     
    Je dobojováno! Ufa navázala za zápas minulého kola, kdy urvala bod ze hřiště CSKA Moskva, a vyšlápla si na druhý tým tabulky Lokomotiv Moskva, jenž toho dnes moc nepředvedl a potřetí v sezóně odchází ze zápasu bez bodu. Ufa naopak potřetí v řadě neprohrála a posouvá se v Premier Lize na sedmé místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Stockij, přichází Vjačeslav Krotov.
     
    90+2
    Ufa se trochu zbytečně zbavila balónu a Lokomotiv tak opět spěchal do útoku. Ten se však nekonal kvůli signalizovanému ofsajdu.
     
    90+1
    Hosté se konačně usadili na útočné polovině, nicméně Korjanovi se znovu vůbec nepovedl centr, který si Bělenov pohlídal.
     
    90
    Domácí fanoušci potleskem ocenili rutinní zákrok Bělenova, ke kterému přiletěl nepřesný centr z kraje hřiště. Čtvrtý sudí mezitím odhalil, že se budou nastavovat tři minuty.
     
    89
    Igboun se natahoval co to šlo, ale na centr z pravé strany o centimetry nedosáhl. Za aktivním útočníkem celou akci uzavíral Jokič, jehož pokus o střelu obránci Moskvy zablokovali.
     
    88
    Alexej Nikitin zareagoval na hostující nákop z poloviny hřiště a těsně vedle pokutového území si došel pro útočný faul, kvůli kterému se Lokomotiv musí zase vrátit na vlastní polovinu.
     
    87
    Pejčinović využil svého dobrého postavení a hlavou vrátil míč do zámezí. Druhý Stockého roh už našel hráče v červeném, ale míč přesto propadl na opačnou stranu, odkud vhazuje Jokić.
     
    86
    Stockij zaútočil do nezformované obrany, čehož využil ke střele z levé strany. Ta byla tečovaná a Ufa tak pokračuje rohovým kopem.
     
    85
    V Ufě se na závěr zápasu rozpršelo, takže se hraje v poměrně složitých klimatických podmínkách. Hráčům komplikuje život i vítr a teplota, která nedosahuje ani deseti stupňů.
     
    84
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Anton Mirančuk, přichází Aršak Korjan.
     
    84
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Dmitrij Sysujev, přichází Azamat Zasejev.
     
    83
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Ondřej Vaněk, přichází Veroljub Salatic.
     
    81
    Výborný zákrok Bělenova, který zneškodnil prudkou ránu z voleje, kterou se zaskvěl Alexej Mirančuk. Následoval ještě roh, po němž Vitalij Denisov pálil hodně nepřesně.
     
    80
    Kvěrkvelija sice byl u míče včas, ovšem před rychle se blížícím protihráčem ho raději poslal do autu. Vhazování Jokiće domácí ale nevyužili a balon je v moci Guilhermeho.
     
    79
    Igboun se ocitl v další šanci. Tentokrát si naskočil na Živogljadovův centr z pravé strany, po němž hlavičkoval nad horní tyč hostující brány.
     
    78
    Vitalij Denisov přijal žlutou kartu za faul na Ondřeje Vaňka, kterým zastavoval rodící se rychlý útok Ufy.
    76. Sylvester IGBOUN - 1:0
     
    76
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí se v šestasedmdesáté minutě zaslouženě dostávají do vedení! Dmitrij Sysujev na levém konci pokutového území sklepl míč pro Jokiće, který svým přízemním centrem za obranu našel u vzdálenější tyče SYLVESTERA IGBOUNA a ten už to měl při doklepnutí míče do branky poměrně jednoduché.
     
    75
    Utkání došlo do závěrečné čtvrthodiny. Ufa pokračuje ve velmi dobrém výkonu a je k zamyšlení, že hostující kouč stále čeká na první střídání.
     
    74
    Na hřišti přibývají emoce. Denis Tumasjan zezadu dohrál Édera a také po právu viděl žlutou kartu.
     
    73
    Ze sraženého centru Bojana Jokiće resultoval rohový kop pro Ufu. Ta opět rozehrála na krátko a následný centr Stockého obrana Lokomotivu pohlídala.
     
    72
    Ivan Paurević dostal přihrávku do druhé vlny, jenže zpoza šestnáctky vystřelil hodně špatně a míč mířil několik metrů nad Guilhermeho svatyni.
     
    71
    Domácí útočník si pak ještě něco vysvětloval s Rybusem a následně i s Kvěrkvelijou, se kterým se chvilku postrkoval. Hlavní sudí byl trpělivý a vystačil si s důraznou domluvou.
     
    70
    Sylvester Igboun se zleva dostal do velkého vápna, kde po souboji s Rybusem teatrálně upadl a zaslouženě viděl žlutou kartu.
     
    69
    Anton Mirančuk postupoval po ose hřiště, ale až do pokutového území se nepodíval. Následuje protiútok Ufy.
     
    68
    Nějaké zdravotní problémy potkaly Dmitrije Živogljadova, který si nechal ošetřit levou nohu, na kterou mu nechtěně šlápl Vitalij Denisov.
     
    67
    Vaněk svou přihrávkou sice našel Igbouna, ale ten byl pomezním arbitrem viděn v milimetrovém ofsajdu, který dost možná vůbec nebyl.
     
    65
    Ani Éder není během hostujících útoků příliš využívaný. Nyní si šel pro míč do hloubi pole a alespoň si došel pro faul Bojana Jokiće.
     
    64
    Igboun nedal klid Guilhermemu, který se opět vydal za míčem mimo šestnáctku. Útočník Ufy se k míči ale nedostal a následuje odkop od branky Lokomotivu.
     
    63
    Hosté pokračovali rohovým kopem, ze kterého žádná další střela nevzešla a celá akce skončila ofsajdem Manuela Fernandese, který dnes oproti zvyklostem není moc vidět.
    62. Anton Mirančuk (LMO)
     
    62
    Čekání na první zákrok Alexandra Bělenova ukončil až Anton Mirančuk, který si na hranici vápna navedl míč na pravou nohu a vypálil. Balón naneštěstí pro Moskvany letěl do míst, kam brankář Ufy v pohodě dosáhl.
     
    61
    Hodina hry je za námi a Lokomotiv stále čeká na první přímou střelu na branku. Hostující lodivod Jurij Sjomin zatím nemůže být s výkonem svých svěřenců spokojen.
     
    60
    Stockij roztáhl hru doleva na Igbouna, který mu chtěl přízemním pasem balon vrátit, jenže proti byl dobře postavený Solomon Kvěrkvelija.
     
    59
    Kvěrkvelija odvrátil míč z malého vápna jen na Igbouna. Nigerijský útočník se ale srazil s Igorem Denisovem, což sudí posoudil jako útočný faul.
     
    58
    Ani rohový kop domácím nepomohl k žádnému ohrožení branky Lokomotivu. Stále se však hraje v blízkosti Guilhermeho.
     
    57
    Ondřej Vaněk trochu přetáhl kolmici na Živogljadova. Toho si všiml Guilherme a vyběhl do strany za balónem, který před krajním obráncem Ufy zakopl do autu.
     
    55
    Po zákroku Sysujeva na Pejčinoviće hosté o míč zase rychle přišli. Na řadu přichází autové vhazování Bojana Jokiće.
     
    54
    Vaňkův nedovolený zákrok na Alexeje Mirančuka rozhodčí viděli a nařídili rozehrávku Moskvanů, kteří se zatím do útoku moc neženou.
     
    53
    Jinak se toho na trávníku moc neděje, hra je hodně kouskovaná a ani jeden z týmů momentálně není schopen soustavně útočit.
     
    51
    Stoper Lokomotivu nakonec bude v pořádku. Po odchodu za autovou čáru se prakticky okamžitě znovu zapojil do hry.
     
    50
    Igboun nepříjemně šlápl na nohu skluzujícího Solomona Kvěrkveliji, se kterým to nevypadá úplně dobře. Hra je kvůli ošetření přerušena.
     
    49
    Sledujeme hodně opatrný úvod druhé půle. Míč častěji drží domácí, ale k vážnějšímu ohrožení Guilhermeho brány prozatím nedošlo.
     
    47
    A znovu se Sysujev svíjí v bolestech. Tentokrát kvůli přepadu přes brankáře Guilhermeho, který ve spolupráci s Pejčinovićem ubránil atak Ufy.
     
    46
    Druhá půle nezačala šťastně pro Sysujeva, kterého zezadu udeřil do zad Igor Denisov. Domácí záložník se z úderu ale oklepal a zůstává na hrací ploše.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodních pětačtyřiceti minutách byli trochu překvapivě lepší svěřenci Sergeje Semaka, kteří po akcích ze strany dvakrát zahrozili u branky Guilhermeho, který svůj tým ale podržel. Bělenov na druhé straně žádnou vážnější situaci řešit nemusel, neboť dobře fungující defenzíva Ufy hráče Lokomotivu k ničemu nepustila. Za zmínku stojí snad jen netrefená střela Fernandese, která mířila nad branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45
    Zadáci Ufy si mohou oddechnout až po ofsajdu, který si nepohlídal Fernandes. Na opačné polovině pak Igboun fauloval Vitalije Denisova.
     
    44
    Pejčinović zkazil rutinní přihrávku a na pár sekund tím ukončil převahu Lokomotivu, který v závěru poločasu konečně přeřadil na vyšší rychlostí stupeň.
    42. Manuel Fernandes (LMO)
     
    42
    Éder patičkou prodloužil míč na Alexeje Mirančuka. Jeho bratr po krátké přihrávce nastřelil jen obránce, od kterých se míč odrazil k Fernandesovi. Ten byl ve vápně zcela sám, ale zakončení z dobré pozice mu vůbec nesedlo a míč letěl vysoko nad břevno.
     
    41
    Moskvané přečkali hru v deseti a už jsou znovu v plném počtu, neboť Tarasov se vrátil na hřiště bez větších známek zranění.
     
    40
    Anton Mirančuk se snažil o kolmou přihrávku na levou stranu. Jeden z domácích obránců ji ale přečetl a nepustil míč do vápna.
     
    39
    Tarasov se po hlavičkovém souboji nezvedá a drží se za koleno. Už jsou u něj také členové hostujícího realizačního týmu, kteří mu pomáhají do zámezí.
     
    38
    Zdvojený Vaněk na pravé straně o míč přišel, jenže odkop Vitalije Denisova přistál jen u Paureviće. Ten z prvního doteku posílal balon do vápna, jenže tam neměl žádného spoluhráče.
     
    37
    Fernandes fauloval Tumasjana chvíli po autu, který na něj poslal Vitalij Denisov
     
    36
    Stockij krátkou přihrávkou přenechal míč Jokićovi, jehož centr z levé postranní čáry dopadl na jednoho z připravených stoperů hostujícího týmu.
     
    34
    Éder se odpoutal od Živogljadova, ale spoluhráčův pas z pravé strany na brankové čáře nezkrotil, tudíž Lokomotiv stále čeká na první střelu mezi tři tyče.
     
    33
    Dmitrij Stockij sprintoval za malou domů, která mířila na Guilhermeho. Ten přesto byl u míče jako první a bezpečně jej odkopl.
     
    32
    Na druhé straně Alikin srazil míč na rohový kop, jehož exekuce se Fernandesovi příliš nevydařila a Bělenov zůstal bez práce.
     
    31
    Igboun táhl rychlý brejk Ufy po pravém křídle. Společně s ním běželi další dva spoluhráči, jenže finální centr skončil jen v Guilhermeho náruči.
     
    30
    Úvodní půlhodině zápasu je minulostí. Ufa zatím navazuje na dobrý výkon ze hřiště CSKA a po reprezentační pauze hodně zlobí i tým Lokomotivu.
     
    28
    Nakonec z toho byly rohové kopy hned dva. První z nich zůstal nezakončen a po tom druhém zase fauloval český záložník Ondřej Vaněk.
    27. Kvěrkvelija ohrozil vlastního brankáře
     
    27
    Igboun náhle zrychlil u levého kraje pokutového území a přihrál před branku, kde vlastního brankáře ohrozil Kvěrkvelija. Guilherme naštěstí pro něj dával pozor a reflexivním zákrokem u pravé tyče vyrazil balon na roh.
     
    26
    Lokomotiv si marně žádal odkop od branky, a tak Vaněk rozehrál roh, který se domácím znovu moc nepovedl a míč se dostal až na kopačky Bělenova.
     
    25
    Rybus na kraji hřiště zakřižoval Igbouna a srazil míč na rohový kop. Ufa jej rozehrála na krátko a po centru Jokiće si bude moct celou situaci ještě jednou zopakovat.
     
    24
    Igboun absolvoval několik soubojů, až ho nedovoleně fauloval Alexej Mirančuk. Domácí se po následné rozehrávce vrátili až k vlastnímu brankář.
     
    23
    Hosté pokračovali v akci i přesto, že ve vápně zůstal ležet Éder, který dostal šikovnou kolmici od Antona Mirančuka. Fernandes poté ještě centroval, ale u branky už nebyl nikdo v bílém, kdo by mohl hlavičkovat.
     
    22
    Igor Denisov odletěl od Stockého, který se ho při výskoku jen lehce dotkl. Hlavní sudí každopádně pokračuje v přísném posuzování zákroků a přiřkl míč Moskvanům.
     
    21
    Fernandesův centr domácí obránci ale snadno odvrátili a nakonec to bude Jokič, jenž může vhazovat.
     
    20
    Ve hře je hodně autových vhazování. Několik z nich tentokrát měli k dispozici hosté, kteří díky tomu získali rohový kop.
     
    18
    A opět se nehraje. Tentokrát za to může srážka Dmitrije Živogljadova a Vitalije Denisova. Oba hráči si chvíli poleželi, ale nakonec se sami zvedli a budou moci pokračovat.
     
    17
    Igor Denisov na půlící čáře fauloval Sysujeva a míč proto zůstane na kopačkách Ufy, která je favorizovanému Lokomotivu zatím vyrovnaným protivníkem.
     
    16
    Sylvester Igboun nejprve postrašil hostující fanoušky, když srazil výhoz Guilhermeho a vzápětí fauloval, což odnesl Kvěrkvelija.
     
    15
    Živogljadov na pravé straně hned třikrát vhazoval nedaleko od velkého vápna. Do něj také adresoval centr, který si sebral brankář Guilherme.
     
    14
    Hosté se chtěli vrátit před branku Bělenova, jenže v tom jim zabránil útočný faul v podání jejich kapitána Denisova. Následuje odkop Alexandra Bělenova.
     
    13
    Éder nedosáhl na centr Denisova a míč propadl až ke Stockému, který ho posunul do bezpečných míst ve středu hřiště.
     
    12
    Alexej Mirančuk přepadl přes Živogljadova. Fernandes se v přerušené hře dostal do menšího konfliktu s Tumasjanem, ale hlavní sudí celou situaci rychle vyřešil.
     
    11
    Stockého rohový kop jenom prolétl skrz celým pokutovým územím a zmizel v zámezí. Ignounovi chyběl dobrý metr ke chtěné hlavičce.
     
    10
    Igboun se opět zapojil do hry a připravil centr pro Živogljadova. Míč se k prvně jmenovanému hráči opět vrátil, ale zakončení z halfvoleje bylo pomalé a letělo přesně na Gulherheho.
     
    8
    Éder měl v hlavičkovém souboji loket u hlavy Igbouna, který se svalil k zemi a vyžádal si ošetření.
     
    7
    Anton Mirančuk se marně snažil vykoledovat penaltu poté, co převzal přihrávku do vápna a dostal se do kleští mezi dva obránce, kteří ho čistě odzbrojili.
     
    6
    První standardka se domácím moc nepovedla, centr Stockého letěl k bližší tyči, kde našel jen bránící hráče. Tentýž hráč vzápětí rozehrál opět a odcentroval, jenže Vaňkova hlavička letěla vysoko nad břevno.
     
    5
    Rohový kop pro Ufu...
     
    4
    Jednu z takových minel předvedl Igor Denisov, který nepřesnou přihrávkou rozjel rychlý protiútok Ufy. Živogljadov zprava poslal míč před branku, kde se od jednoho ze tří hráčů odrazil směrem na branku a Guilherme musel poprvé zasahovat.
     
    3
    Snahy obou celků v samotném začátku zužují nepřesnosti, kvůli kterým míč mění majitele nedaleko od půlící čáry.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v červených, zatímco hosté v kompletně červených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tumasjan, A. Nikitin, Alikin (C), Jokić – Vaněk, Paurević, Stockij – Sysujev, Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Carp, Krotov, Obljakov, Safronidi, Salatic, Suchov, Zasejev, Zubarev.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Rybus, S. Kvěrkvelija, Pejčinović, Vitalij Denisov – Manuel Fernandes, Tarasov, Anton Mirančuk, Igor Denisov (C), Alexej Mirančuk – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Barinov, Kasajev, Kolomejcev, Korjan, Lysov, Michalik, Rotenberg.

    Rozhodčí: Suhoj – Bogač, Petrosjan.
     
    Vzájemné zápasy

    05.04.2017 Lokomotiv – Ufa 1:0
    01.04.2017 Ufa – Lokomotiv 0:1
    17.09.2016 Lokomotiv – Ufa 0:1
    13.03.2016 Lokomotiv – Ufa 2:0
    23.08.2015 Ufa – Lokomotiv 0:3.
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Moskvané zažívají zcela odlišný podzim, než tomu bylo v minulém roce, kdy se potáceli u chvostu tabulky. V té Lokomotivu momentálně patří výborná druhá pozice, ze které ztrácí na vedoucí Zenit Petrohrad dva body. V polovině září účastník základní skupiny Evropské ligy dvakrát zaváhal s papírově slabšími soupeři, když remizoval s Achmatem a prohrál s Permem. Od té doby ale Lokomotiv zabral a bez jediné inkasované branky porazil týmy Rostova a Dinama Moskva.
     
    FC Ufa

    Ufa zahájila sezónu velmi dobře, když poprvé prohrála až v šestém kole s Rostovem. Od pátého srpna však slavila vítězství už jen jednou, a to po zápase s Tulou. Před reprezentační přestávkou se Ufa nadřela na stadionu CSKA Moskva, které obrala o dva body po výsledku 0:0. O pár dní dříve ale vypadla z národního poháru, když v Nižném Novgorodu padla s druholigovým týmem Olimpijec. V probíhajícím třináctém kole tak týmu s druhou nejslabší ofenzivou patří se ziskem čtrnácti bodů desátá příčka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 76. Igboun (Jokić)

    Karty:   70. Igboun (UFA), 74. Tumasjan (UFA) – 78. Vitalij Denisov (LMO)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 23:11.
    FC Ufa: Bělenov – Živogljadov, Tumasjan, A. Nikitin, Alikin (C), Jokić – Vaněk (83. Salatic), Paurević, Stockij (90+3. Krotov) – Sysujev (84. Zasejev), Igboun.
    Náhradníci: Šelija – Abdulavov, Carp, Krotov, Obljakov, Safronidi, Salatic, Suchov, Zasejev, Zubarev.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Rybus, S. Kvěrkvelija, Pejčinović, Vitalij Denisov – Manuel Fernandes, Tarasov, Anton Mirančuk (84. Korjan), Igor Denisov (C), Alexej Mirančuk – Éder.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Barinov, Kasajev, Kolomejcev, Korjan, Lysov, Michalik, Rotenberg.

    Rozhodčí: Suhoj – Bogač, Petrosjan
    thejrc.org