Eibar – La Coruňa 0:0 (kon.) | Girona – Villarreal 1:2 (kon.) | Malaga – Leganés 0:2 (kon.)
Real Betis – Valencia 3:6 (kon.)
konec
Girona FC
1:2 (1:2)
Villarreal CF
Neděle 15.10.2017, 16:15 • Estadi Municipal de Montilivi, Girona • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek neděle a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (18:08:32)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 13:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:20.
     
    Je dobojováno. Ve druhé půli jsme už branku neviděli a hosté tak svůj těsný náskok uhájili až do samotného konce. V této části hry měli více ze hry domácí, kteří se snažili o vyrovnání, bylo to ale marné. Hosté velmi dobře bránili a své vedení už nepustili. Ze hřiště Girony si tak odvezou všechny tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě to zkoušeli hosté před domácí brankou, jejich střela ale skončila jen v moci domácího brankáře. Domácí tak jdou asi do posledního útoku v tomto utkání.
     
    90+3
    Hráči Girony zahrávali ještě volný přímý kop z dobrých dvaceti metrů a domácí fanoušci ve stoje hnali domácí za srovnáním. Pablo Maffeo ale napálil míč do připravené hostující zdi.
     
    90+3
    Domácí zahrávali další rohový kop, jenže odražený balón se dostal do moci obránců hostů, kteří ho poslali daleko od své branky.
     
    90+2
    Se žlutými kartami se roztrhl pytel, tu další dostává za faul na svého soupeře hostující Bacca.
     
    90
    Nad rámec hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    90
    Úplně stejně si počínali také domácí Stuani a hostující Hernández a také oba dostali po jedné žluté kartě.
     
    89
    Kayode něco ostrého řekl hlavnímu sudímu a dostává za to žlutou kartu.
     
    88
    Hned na to spěchali domácí hráči znovu do blízkosti hostující branky. Střela Ramalha ale skončila jen vysoko nad brankou Barbosy.
     
    87
    Na druhé straně střílel na domácí branku Rodrigo Hernández, ale trefil jen obránce Espinosu, který tak pomohl svému brankáři, který nemusel vůbec zasahovat.
    86. Luiz orazítkoval břevno branky hostů a poté ještě střílel Maffeo, jehož ránu vytěsnil do bezpečí Barbosa.
     
    86
    Douglas Luiz pak napálil míč před branku hostů a orazítkoval břevno. Poté se ještě ke střele z pravé strany dostal Pablo Maffeo a za pomoci rukavic brankáře Barbosy neskončil míč za jeho zády!
     
    85
    Maffeo byl faulován kousek od velkého vápna a domácí mají velmi slibný volný přímý kop.
     
    84
    Centrovaný míč ovšem sebrala obrana Villarrealu a poslala ho daleko od své branky. Hosté tak jdou znovu útočit.
     
    83
    Domácí po další akci vybojovali další rohový kop a pokusí se znovu v šanci srovnat stav utkání.
     
    83
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Cédric Bakambu, přichází Roberto Soriano.
     
    81
    Douglas Luiz vyslal do úniku Cristhiana Stuaniho, ten ale v poslední fázi selhal a míč dobře netrefil. Ten se pak dostal k hostům a ti otáčejí hru na druhou stranu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky v řádné hrací době. U míče jsou domácí hráči a snaží se projít před branku hostujícího celku.
     
    79
    Cédric Bakambu nyní nešetrně zajel do Pabla Maffeoa, který padl k zemi. Sudí vytahuje další žlutou kartu, kterou hostujícího hráče potrestal. Následně se pak Bakambu soupeři omluvil. Hezké sportovní gesto.
     
    77
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Douglas Luiz.
     
    76
    Už je ale v pořádku a pokračuje hra. Rohový kop rozehrají domácí fotbalisté.
     
    76
    Mariano Barbosa po jednom ze zákroků zůstal ležet s bolestivou grimasou na zemi a nyní probíhá jeho ošetření.
     
    75
    Domácí hráči měli k dispozici další rohový kop, který rozehrál Pablo Maffeo, centrovaný míč před hostující branku ale odhlavičkovali hosté pryč a nebezpečí tak už prozatím nehrozí.
     
    73
    Po něm hlavičkoval z výskoku Juanpe, ale trefil jen obránce hostů, se kterým se posléze nechtěně srazil. Oba si pak něco řekli a podali si ruce. Hraje se dál.
     
    72
    Pablo Maffeo pálil na Barbosovu branku a obrana hostů vyrazila míč za zadní čáru. Domácí tak vybojovali rohový kop.
     
    71
    Hosté dlouho drželi míč na polovině hřiště a až nyní se dostali před domácí branku. Z pravé strany vyslal nebezpečnou střelu Manu Trigueros, ale gólman domácích nemusel zasahovat. Balón skončil mimo tři tyče.
     
    69
    S přibývajícím časem se domácí více snaží dostat před branku Villarrealu, ale jejich střely k vyrovnání zatím nevedly.
    68. Stuaniho nůžky skončily vedle hostující branky.
     
    68
    Další šance domácích. Efektní nůžky v pokutovém území vystřihl Cristhian Stuani, míč ale skončil jen vedle branky Villarrealu. Byla to ale velmi pohledná akce domácích.
     
    68
    Cristian Portugués nacentroval míč před hostující branku, kde ho našel Cristhian Stuani, jeho přízemní střela ale končí v moci hostujícího brankáře, který tak bude mít další odkop.
     
    66
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Samuel Castillejo, přichází Denis Čeryšev.
     
    65
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Aday, přichází Johan Mojica.
     
    64
    Následoval odkop od domácí branky a do útoku se tak mohou vrhnout znovu domácí hráči, kteří se vynasnaží, aby smazali své jednobrankové manko.
    63. Baccova rána prověřila domácího brankáře, který míč vyboxoval do bezpečí.
     
    63
    Carlos Bacca napálil míč a brankář domácích si přichystal další zákrok, když ho vyrazil svými rukavicemi do bezpečí! Před domácí brankou tak bylo opět velmi rušno.
     
    62
    Následně se uvolnil Cristian Portugués, jenž si naběhl před velké vápno, jeho centr na svého spoluhráče Adaye se však neujal a hráči Girony na branku Villarrealu ani nevystřelili.
     
    61
    Pablo Fornals vyslal vzdušnou střelu do pokutového území, nikdo z jeho spoluhráčů ale nedosáhl na teč a také akce hostů je velmi rychle u samého konce.
     
    60
    Domácí sebrali hostům míč v pokutovém území a spěchali s ním před hostující branku. Jenže ohrozit Barbosu se jim nepodařilo a ten tak bude mít další odkop od své branky.
     
    59
    Cristhian Stuani ho zahrál a z šestadvaceti metrů pak trefil jen dobře připravenou zeď postavenou z hostujících hráčů. Ti tak míří zase na druhou stranu.
     
    58
    Álvaro González podkopl soupeře a ten se skácel k zemi. Sudí okamžitě vytáhl žlutou kartu a hostujícího obránce potrestal. Domácí budou zahrávat volný přímý kop kousek za velkým vápnem.
     
    57
    Bernardo byl za polovinou hřiště faulován a následuje volný přímý kop pro hosty. Je to ale z hodně velké dálky, takže bezprostřední nebezpečí domácím asi nehrozí.
     
    56
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Carlos Bacca.
     
    55
    V další akci před hostující brankou došlo zřejmě k dotyku ruky jednoho z hostů, sudí ale naznačuje, že pokutový kop pískat nebude. Šlo o nastřelenou ruku. Domácím se to ale vůbec nelíbí.
     
    54
    Domácí zahrávali rohový kop a po něm pak v pokutovém území měli další dvě šance, ale ke srovnání stavu skóre to zatím nevedlo. Je na nich ale vidět, jak moc touží po vyrovnání.
     
    53
    Domácí znovu zvýšili tempo hry a dostali se před Barbosovu branku, ale ke střele před ní se nakonec vůbec nedostali.
     
    51
    Hosté se také nadechli k šanci před domácí brankou, jenže si v rozehrávce neporozuměli a rázem tak jejich slibně se rozvíjející akce skončila.
     
    50
    Další šance domácích, míč po střee Adaye vyhlavičkoval kousek před brankovou čárou do bezpečí Álvaro González a hosté si tak mohli oddychnout.
    49. Maffeo v dobré akci trefil boční síť hostující branky.
     
    49
    Pablo Maffeo převzal míč od Cristhiana Stuaniho a poté z pravé strany vystřelil, ale ve velké šanci před hostující brankou trefil pouze boční síť! Poté se na sebe hodně zlobil.
     
    48
    Samuel Castillejo se uvolnil uprostřed hřiště, poté si naběhl blíže brance domácích, ale zastavil ho dobrý obranný zárkok Pere Ponse, jenž jeho úmysl dostat se před vlastní branku, zastavil.
     
    47
    Cédric Bakambu mohl jít sám do úniku před branku Girony, byl ale v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo.
     
    46
    Jonás Ramalho si naběhl na roh velkého vápna a na branku hostů vyslal prudkou střelu. Příliš ji ale zvedl a míč skončil jen vysoko nad brankou Villarrealu.
     
    46
    Střídání v týmu Girona FC: ze hřiště odchází Álex Granell, přichází Olarenwaju Kayode.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 3 – 2
     
    První půle je za námi a bylo rozhodně na co koukat. Hosté byli od úvodu utkání lepším týmem a ve dvacáté minutě vedli už o dvě branky, o které se postaral Cédric Bakambu. Ke konci se domácí zlepšili a vytvořili si obrovskou šanci, když trefili břevno Barbosovy brány. Hned na to pak zahrávali rohový kop a po něm se v pokutovém území prosadil Cristhian Stuani, jenž dostal domácí hostům na dostřel jediné branky. Čeká nás tak ještě jistě zajímavý druhý poločas, který začne přibližně v 17:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Je tu závěr první půle. Nebylo třeba nic nastavovat, a tak za malý okamžik hlavní sudí pískne do píšťalky a ukončí první část hry.
     
    44
    Postupný útok domácích byl zastaven hosty, kteří si přebírají míč a míří s ním zase před brankou Iraizoze. Ten se bude muset mít ještě na pozoru.
     
    43
    Na druhé straně střílel na domácí branku Manu Trigueros, ale jeho rána končí na pozorné obraně domácího celku. Hráči Girony tak jdu do další útočné akce v závěru prvního poločasu.
     
    42
    Domácí notně ožili a nyní byli znovu před hostující brankou, kde střílel Pere Pons, ale jeho střela skončila mimo tři tyče.
    40. Cristhian STUANI - 1:2
     
    40
    Girona právě vstřelila branku!
    A nyní se to už domácím povedlo. Po zahrání rohového kopu se míč po několika odrazech dostal k CRISTHIANU STUANIMU, který ho efektní patičkou poslal za záda hostujícího brankáře Barbosy – 1:2. Asistence: Bernardo Espinosa.
    39. Šance domácích skončila na břevnu hostující branky.
     
    39
    Nyní už se domácím akce povedla a po míči, který byl centrován do pokutového území se hlavou opřel domácí hráč a orazítkoval břevno hostující brány! Vybojoval alespoň rohový kop, neboť hosté pak míč zakopli za zadní čáru.
     
    38
    Domácí tak zatím v probíhajícím prvním poločase nic nepředvedli, hosté jsou tak zatím jasně lepším týmem. Uvidíme, zda se ještě hráčům Girony podaří do konce první části hry snížit.
     
    36
    Álex Granell zahrál volný přímý kop z levé strany, míč poslal do pokutového území, kde ho hlavou chtěl s odrazem o zem poslat na branku Borja García, ale brankář hostů byl na svém místě.
     
    35
    Nicola Sansone vypálil z rohu velkého vápna, míč mířil na domácí branku, kde ho ale do bezpečí odkopl obránce Bernardo Espinosa a zastavil tak další nebezpečnou akci na straně hostujícího celku.
     
    35
    Domácí zakopli míč do zámezí a následuje tak autové vhazování pro Villarreal.
     
    33
    Jaume Costa si nabíhal směrem k domácí brance, ale přihrávka na něho se neujala. Zachytili ji domácí obránci a poslali míč na opačnou stranu. Domácí jdou útočit.
     
    32
    Následně pak byl faulován na polovině hřiště Bakambuem Borja García a autor dvou branek hostů si tak vyslechl napomenutí hlavního rozhodčího. Žlutou kartu tentokráte nevytáhl.
     
    31
    Cristian Portugués zezadu udeřil Jaumeho Costu do obličeje a hlavní sudí okamžitě vytahuje žlutou kartu.
     
    30
    Pablo Maffeo centroval míč do pokutového území, na něj si nabíhal jeden z jeho spoluhráčů, jenže ho zachytil svou hrudí obránce Villarrealu Víctor Ruiz a hned ho poslal mimo ohrožení hostující branky.
     
    29
    Nicola Sansone dostal přihrávku, naběhl si podél pravé postranní čáry blíže domácí brance, jeho následná střela ale končí znovu pouze vysoko nad brankou Gorky Iraizoze.
     
    27
    Ne, domácím postě zatím nejde vůbec nic. Álex Granell poslal míč po zemi pro nabíhajícího Jonása Ramalhoa, jenomže druhý jmenovaný ho nedokázal zpracovat a rázem tak bylo po další domácí akci.
     
    26
    Pere Pons se prodral znovu obranou hostů do pokutového území, ale ke střele se nakonec vůbec nedostal. Nakonec se k míči jako první dostal Mariano Barbosa a znovu ho odkopne od svého zařízení.
     
    25
    Z poloviny hřiště vyslal dalekonosnou střelu Jonás Ramalho, míč ale poslal pouze do hostující obrany, která tak opět zabránila jakémukoli ohrožení jejich brankáře Barbosy.
     
    24
    Domácí hráči jsou jako opaření a jejich další akce se jim vůbec nepovedla. Prakticky se nemohou dostat vůbec na polovinu Villarrealu, kde vždy číhá připravená pozorná obrana.
     
    23
    O tom se přesvědčili i nyní, když se ve slibně se rozvíjející akci znovu nedokázali uvolnit a následně pak přišli o míč. K němu přispěchali hosté a už míří zpět před branku Iraizoze.
     
    21
    To je pro domácí tedy pořádná sprcha. Už po dvaceti minutách hry musejí dohánět dvoubrankové manko. Proti rozjetým hostům to ale nebude nic jednoduchého.
    20. Cédric BAKAMBU - 0:2
     
    20
    Villarreal právě vstřelil branku!
    Tak to byla znovu nádherná akce v podání dnes hodně aktivních hostů. Pablo Fornals si všiml nabíhajícího spoluhráče a poslal mu míč. CÉDRIC BAKAMBU pak sprintoval prakticky sám na branku Girony a uvnitř velkého vápna vystřelil a opět jeho rána skončila mezi třemi tyčemi. Jeho druhá branka v utkání znamená dvoubrankový náskok – 0:2. Asistence: Pablo Fornals.
     
    19
    Domácím se další akce nepovedla. Aday poslal míč jen za zadní čáru a tím šance na vyrovnání velmi rychle skončila. Barbosa si tak bere balón a za malou chvilku ho pošle zpět do hry svým odkopem.
     
    18
    Samuel Castillejo vystřelil z kousek od velkého vápna, jeho dělovka ale byla příliš zvednuta a balón se ocitl na tribuně za domácí brankou.
     
    17
    Po nepřesných přihrávkách na obou stranách jsou nyní u míče zase hosté, kteří už míří před domácí branku.
     
    15
    Borja García se prodral obranou Villarrealu a poté na hraně velkého vápna vystřelil. Míč se ale dokutálel jen vedle pravé tyče Barbosovy branky a gólman hostů tak bude mít další odkop k dispozici.
     
    14
    Hosté po vstřeleném gólu ještě více ožili a znovu se dostali do velmi slibné šance. Cédric Bakambu ale špatně zpracoval míč a ten se následně pak dostal na kopačky domácích hráčů.
     
    13
    Následoval odkop od hostující branky, který provedl Mariano Barbosa a hosté se tak vydali znovu do útočné akce. Před Gorkou Iraizozem tak bude opět velmi rušno.
     
    12
    Na druhé straně hlavičkoval kousek za velkým vápnem Cristhian Stuani, ale Jaume Costa také hlavičkou míč poslal do bezpečí. Ohrožení před brankou Villarrealu se tak znovu nekonalo.
     
    11
    Naopak sami hosté se znovu dokázali uvolnit a zakombinovali před brankou Iraizoze, který ale mezi třemi tyčemi střelu hostů zachytil.
     
    10
    Domácí se hned vydali do útoku a snažili se zaregovat na inkasovanou branku, ale obrana Villarreallu byla zase pozorná a nic takového nepřipustila.
    9. Cédric BAKAMBU - 0:1
     
    9
    Villarreal právě vstřelil branku!
    O chvíli později se stejný hráč dočkal a dokonce je z toho už branka v domácí síti. CÉDRIC BAKAMBU byl vysunut Triguerosem a poté si naběhl blíže domácí brance, kde svou střelou umístěnou k bližsí tyči nedal domácímu brankáři vůbec žádnou šanci – 0:1. Asistence: Manu Trigueros.
     
    7
    Domácí nyní zahrozili, po pěkné souhře pálil na hostující branku Cristian Portugués, ale jeho střela mířila pouze vysoko nad branku Villarrealu.
     
    6
    Hosté jsou zatím aktivnějším týmem a i nyní zahrozili před domácí brankou, obrana Girony však byla znovu pozorná a zastavila další hrozící akci Villarrealu.
    5. Bakambu založil akci, jeho spoluhráč ale centr minul.
     
    5
    Cédric Bakambu založil velmi slibnou šanci pro hostující tým. Po pravé straně utekl všem, poté nacentroval míč do pokutového území na nabíhajícího spoluhráče, ten ho ale minul. Jinak by z toho byla zřejmě úvodní branka utkání!
     
    3
    Až nyní zahrozili hráči domácího celku. Pablo Maffeo potáhl míč podél pravé postranní čáry, naběhl si blíže pokutovému území a centroval na nabíhajícího spoluhráče. Obrana hostů však byla na místě včas a slibnou akci Girony zastavila.
     
    2
    Hráči Villarrealu sebrali ve středu hřiště domácím míč a hned s ním znovu uháněli směrem k jejich brance. Jenže tentokráte se ke střele v blízkosti Gorky Iraizoze nedostali.
     
    2
    Nicméně i po této akci se za malou chvilku hosté dostali k míči znovu a opět střílel na domácí branku. Gorka Iraizoz ovšem nemusel zasahovat, balón sebrala jeho vlastní obrana a útočit jdou hráči Girony.
     
    1
    Napoprvé se na polovinu svého soupeře nedostali, nyní už to ale vyšlo a na centrovaný míč si v pokutovém území vyskočil Samuel Castillejo, ale zamířit přesně se mu nepovedlo.
     
    1
    O výkop se postarali hosté, kteří už s míčem na svých kopačkách míří do prvního útoku tohoto utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Girona FC: Iraizoz – Espinosa, Juanpe, Ramalho – Maffeo, Pons, Granell (C), Aday – Portugués, B. García – Stuani.
    Náhradníci: Bono – Mojica, Aleix Garcia, Timor, Douglas Luiz, Kayode, Olunga.

    Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Hernández – Castillejo, Fornals, Trigueros – Bakambu, N. Sansone.
    Náhradníci: Cantero – Antonio Rukavina, Bonera, Guerra, R. Soriano, Čeryšev, Bacca.

    Rozhodčí: Carlos Del Cerro – Juan Yuste, Abraham Álvarez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se spolu oba celky utkaly v roce 2013, tehdy ještě ve druhé španělské lize a tehdy byl úspěšnější Villarreal, jenž doma zvítězil 4:1.
     
    Villarreal CF

    To hosté z Villarreal CF jsou na tom mnohem lépe. Jsou devátí s deseti body a jsou tak stále ve hře o pohárovou Evropu. Na hřiště Girony tak jedou s jasným cílem, a sice pro všechny tři body, aby si svou pozici v tabulce minimálně udrželi nebo postoupili o něco výše. Čeká nás tak zajímavý souboj, který si rozhodně nenechte ujít.
     
    Girona FC

    Domácí Girona FC je v tabulce španělské ligy, kam letos postoupila ze druhé nejvyšší španělské soutěže, na šestnáctém místě se ziskem šesti bodů. Dnes by fotbalisté tohoto celku rádi na svém hřišti bodovali, aby se dostali o nějak ten stupínek výše. Naposledy před reprezentační přestávkou vybojovali cenný bod na hřišti Celty Vigo a dnes by chtěli před svým diváky bodovat znovu. Dokáží sebrat hostům alespoň alespoň bod?
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu. Dnes je na programu osmé kolo nejvyšší španělské soutěže, a sice Primera Division. V jeho rámci budeme sledovat duel mezi Girona FC a Villarreal CF.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 40. Stuani (Espinosa) – 9. Bakambu (Trigueros), 20. Bakambu (Fornals)

    Karty:   31. Portugués (GIR), 89. Kayode (GIR), 90. Stuani (GIR) – 58. Álvaro González (VLR), 79. Bakambu (VLR), 90. Hernández (VLR), 90+2. Bacca (VLR)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 13:4. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:20.
    Girona FC: Iraizoz – Espinosa, Juanpe, Ramalho – Maffeo, Pons, Granell (C) (46. Kayode), Aday (65. Mojica) – Portugués (77. Douglas Luiz), B. García – Stuani.
    Náhradníci: Bono – Mojica, Aleix Garcia, Timor, Douglas Luiz, Kayode, Olunga.

    Villarreal CF: Barbosa – M. Gaspar (C), Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Hernández – Castillejo (66. Čeryšev), Fornals, Trigueros – Bakambu (83. R. Soriano), N. Sansone (56. Bacca).
    Náhradníci: Cantero – Antonio Rukavina, Bonera, Guerra, R. Soriano, Čeryšev, Bacca.

    Rozhodčí: Carlos Del Cerro – Juan Yuste, Abraham Álvarez
    ocianews.com