Bordeaux – Nantes 1:1 (kon.) | Montpellier – Nice 2:0 (kon.) | Štrasburk – Marseille 3:3 (kon.)
konec
Girondins Bordeaux
1:1 (0:1)
FC Nantes
Neděle 15.10.2017, 15:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15. (16:57:23)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí remízou 1:1. V úvodním poločase se hrálo jen od šestnáctky k šestnáctce. Až v nastaveném čase přišel první gól zápasu. Po centr z pravé straně se dostal ke střele Dubois, ten ještě brankáře Costila nepřekonal, ale Préjuce Nakoulma už z blízkosti ano. Druhý poločas začal bleskový vyrovnání. Malcom si naběhl na přihrávku De Prévilleho a střelou na zadní tyč určil konečný výsledek. Malcom měl na kopačce ještě jednu branku, ale tu vychytal vynikající Tatarusanu. Oba týmy si tak drží v úvodu sezony formu, Nantes se posouvá ziskem jednoho bodu na čtvrté místo, Bordeaux je sedmé.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ještě jedna hlavička Makoulma. Z pravé strany přiletěl vysoký centr před Costila. Střelec první branky zápasu se sice vyšplhal výše než bránící Toulalan, ale míč mezi tři tyče nenasměroval.
     
    90+2
    Bordeaux si snaží vynutit závěrečný tlak, ale stále se nemůže dostat do blízkosti pokutového území. Malcom navíc nepřesně přihrával na Mendyho.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Alexandre Mendy byl v náběhu na levé straně, dostal se před obránce, ale poté ho nedokázal setřást. Diego Carlos se vrátil zpět do souboje a čistým skluzem získal balon pro sebe.
     
    89
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Valentin Rongier, přichází Najib Gandi.
     
    88
    Costil se nedohodl s obranou dvojicí. Míč prosvištěl pokutovým územím, naštěstí pro Bordeaux se v něm nenacházel ani jeden hrát Nantes.
     
    86
    Po faulu Lewcuka měli hosté možnost z volného přímého kopu. Diego Carlos se postavil k balonu, ale obrannou zeď nepřestřelil.
     
    85
    Leragerovi utekl balon od kopačky za postranní lajnu. Hosté tak mají do delším čase míč pod kontrolou. Lewczuk musel faulovat Nakoulma a dostává za to žlutou kartu.
     
    84
    Alexandre Mendy výrazně oživil útočnou aktivitu Bordeaux. Nyní pálil z otočky těsně vedle pravé tyče. Tatarusanu nereagoval.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy, aby vstřelenou brankou překlopily skóre na svou stranu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Adrien Thomasson, přichází Jules Iloki.
    81. Ciprian Tatarusanu zachránil svůj tým od druhé inkasované branky
     
    81
    Obrovská šance Bordeaux! Nejprve se protlačil přes obránce ke střele střídající Mendy, Tatarusanu s problémy vyrazil míč jen před sebe. Najednou měl před sebou odkrytou branku Malcom, ale Brazilec napálil jen hostujícího brankáře.
     
    80
    U balonu byl znovu Malcon, tentokrát i s Vadou. Právě Malcom ale zkoušel pálit, ale míč končí daleko od branky. Ciprian Tatarusanu mohl být tentokrát v klidu.
     
    79
    Tlak Bordeaux se stupňuje. Další faulem se provinil proti pravidlům Thomasson, který už má na svém kontě žlutou kartu. Rozhodčí ale nehodlá dánského fotbalistu vylučovat.
     
    78
    Na místo přestupku si postavil balon Malcom. Střelec vyrovnávají branky pálil na přední tyč, obstřelil teď, ale míč mezi tři tyče již nezakroutil.
     
    77
    Nakoulma přistrčil soupeře v souboji a je tady nebezpečná pozice pro Bordeaux. Souboj s Nakoulmou odnesl Lukas Lerager.
     
    76
    Malcom měl před sebou spoustu volného prostoru, ale neměl komu přihrát a tak raději počkal na spoluhráče.
     
    75
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Nicolas de Préville, přichází Alexandre Mendy.
     
    75
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Lucas Lima, přichází Yassine El Ghanassy.
     
    74
    De Préville podklouzl při snaze vystřelit. Hra se velmi rychle přesunula k brance Bordeaux. Léo Dubois pálil z velké dálky, ale míč padal pod břevno a Costil nakonec musel zasahovat.
     
    73
    Thomasson zasáhl Malcoma rukou do obličeje a dostává za to žlutou kartu.
     
    72
    Po rohovém kopu Bordeaux se dostal k hlavičce jen hostující obránce Carlos. Domácí přece jen ještě zůstávají u balonu.
     
    71
    Malcom si skvěle naběhl mezi dva obránce, dostal ideální přihrávku, šel několik metrů sám na brankáře, ale nakonec nevystřelil. Zezadu ho rozhodil Awazeim. Domácí útočník upadl, ale hlavní rozhodčí byl blízko a nechává hru pokračovat.
     
    70
    Nebezpečným centrem se prezentoval Dubois. Hostující kapitán hledal také Nakoulma, ale domácí obrana v čele s Toulalanem obstála.
     
    69
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Younousse Sankharé, přichází Valentin Vada.
     
    68
    Do rozehrávky Nantes se zapojil i Ciprian Tatarusanu. Rumunský brankář chtěl najít dlouhým nákopem Nakoulma, ale Costil byl u balonu mnohem dříve.
     
    67
    Tempo zápasu znovu opadává. Oba týmy se snaží přecházet do útoku, ale akce povětšinou končí ještě před zakončením.
     
    66
    Pellenard měl na levé straně dobře našlápnuto, ale ještě před vápnem ho zastavila pevná hostující obrana.
     
    65
    Také Touré si připsal faul na Lewcuka. Hosté mají problémy dostat se vůbec k balonu.
     
    63
    Další ostrý faul předvedl Lima na Jovanoviče. Domácí tak mohou pokračovat v útoku. Nyní byl přistrčen Malcom, ale tento přestupek se již nepíská.
     
    62
    Lerager se dostal do rychlostního souboje s hostujícím Carlosem. Dánský záložník musel nakonec faulovat uvnitř pokutového území a budou tak rozehrávat hráči Nantes.
     
    61
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Jonathan Cafú.
     
    60
    Přesně po hodině hry se připomněl na trávníku Malcom. Přešel přes obránce, ale poté si příliš předkopl balon před sebe a toho využil bránící Dubois.
     
    59
    Nakonec se Nantes probojovalo k rohovému kopu. Po centru hlavičkoval Krhin zcela sám, na poslední chvíli ho lehce rozhodil Toulalan a to rozhodlo, že balon končí vysoko nad brankou.
     
    58
    Otavio ztratil ve středu hřiště balon, toho se pokusil využít střelec první branky zápasu. Nakoulma si však naběhl do třech protihráčů a nedostal se ani ke střele.
     
    57
    De Préville založil útočnou akci ve středu pole, poté chtěl vyslat do útoku Malcoma, který byl ale přistižen v ofsajdu.
     
    56
    Druhý poločas začal v mnohem rychlejším tempu než ten první. Dubois se dostal s balonem až do pokutového území, ale levačkou našel jen reklamu vedle branky Costila.
     
    55
    Tak tak, že Bordeaux nevedlo. De Préville byl v ofsajdovém postavení, ale nezapojil se do hry. Hosté chtěli odpískat ofsajd, ale toho využil Malcom, který vlétl za balonem, ale už nedokázal prostřelit Tatarusana.
     
    54
    Bordeaux je stále u balonu, naopak Nantes neví kam dřív. Toulalan dlouhým pasem oslovil Malcoma, ale tentokrát míč přeskočil útočníkovi domácího celku kopačku.
     
    52
    Malcom je k neudržení. Útočník Bordeaux založil další rychlou akci. Nyní našel na hranici vápna ve druhé vlně De Prévilleho, který ale z první pálil jen nad branku.
     
    51
    Malcom je v úvodu druhé půle při chuti. Další jeho akce skončila nebezpečným centrem před Tatarusana. Diego Carlos dokázal na poslední chvíli zasáhnout.
     
    50
    Domácí jsou najednou plní energie a chtějí vstřelit další branku. To jim nyní ale pokazil asistent hlavního rozhodčího, který signalizuje ofsajd.
    48. MALCOM - 1:1
     
    48
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux bleskově vyrovnává. De Préville skvěle zpracoval na levé straně, poté našel MALCOMA, který naznačil pohyb po středu, ale šel po lajně. Djidji nedokázal útočníka Bordeaux zastavit a střela Brazilce nakonec zapadla k zadní tyči. Ani Tatarusanu si na balon nesáhl.
     
    47
    Druhý poločas rozehráli fotbalisté Nantes. Nakoulma však rychle ztratil balon a do prvního útoku mohli jít domácí. Ani Otavio s Leragerem ale nebyli přesní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:04.
     
    První poločas se odehrával především od šestnáctky k šestnáctce. Ani jeden z týmů se příliš nehnal do útoku, bylo k vidění i několik tvrdých střetů při hlavičkovém souboji, padlo několik žlutých karet, ale vše podstatné se stalo až ve druhé minutě nastavení. Kdy z levého kraje přilétl centr před Costila, hostující kapitán ho ještě nepřekonal, ale Préjuce Nakoulma byl v dobrém postavení a lehce doklepl balon do sítě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+2. Préjuce NAKOULMA - 0:1
     
    45+2
    Nantes právě vstřelili branku!
    Tak to je šok pro domácí. Vůbec první větší šance zápasu končí brankou Nantes. Ve druhé minutě nastavení přišel nebezpečný centr z levé strany. Míč se snesl přesně před Duboise, který ještě Costila neprostřelil. PRÉJUCE NAKOULMA byl ale ve správný čas na správném místě a z blízkosti dostal míč do sítě.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Další velká nepřesnost na domácí straně. Malcom chtěl přihrávkou pod sebe najít Leragera, ale míč poslal jen do zámezí.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu Dubois. Hostující kapitán vedl útok po pravé straně, poté centroval do vápna, ale Nakoulma se proti velké přesile neprosadil.
     
    43
    Bordeaux se snaží založit útočnou akci od obránců. Toulalan si však několikrát vyměnil balon s Jovanovičem, následně přišla přihrávka na Lewczuka, který byl zblokován u pravé postranní lajny.
     
    41
    Nyní odnesl tvrdý zákrok Tourého Kamano. Domácí útočník je ale rychle zpět ve hře. Lewczuk však centroval vysoko na hostující branku.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Stále čekáme na první nebezpečnější akci u jedné z branek.
     
    39
    I další akci založil dlouhým nákopem Tatarusanu. Na levém kraji byl zcela volný Lima. Brazilec si však nechal míč odjet od kopaček a Pellenard ho dokázal zastavit.
     
    37
    Útočná akce Nantes začala už od Tatarusana. Dlouhý nákop měl najít Thomassona, ale při hlavičkovém souboji přišel další nebezpečný zákrok loktem.
     
    36
    Dubois, kapitán Nantes, se postavil k rozehrávce. Míč však netrefil vůbec ideálně a hráči před brankou se na něj zlobí. Míč totiž končí daleko vedle Costilovy branky.
     
    35
    Otavio fauloval těsně před domácím vápnem a Nantes tak má k dispozici nebezpečnou rozehrávku volného přímého kopu. Lerager se mezitím vrátil do hry s obvázanou hlavou.
     
    34
    Sankharé chtěl centrovat do pokutového území, ale místo míče trefil jen rohový praporek, který vylétl ze země vysoko do vzduchu. Míč končí mimo hru.
     
    33
    Lerager musí být ošetřen po dalším úderu do obličeje. Bordeaux nyní pokračuje v deseti na trávníku.
     
    31
    Další dva puštěné sporné zákroky na polovině trávníku. Domácí mohli pokračovat v útoku, ale ani Kamano s De Prévillem se do šance nedostali.
     
    30
    Půlhodina hry za námi a stále nebyla k vidění ani jedna gólová příležitost. Nantes nyní do do rychlejšího útoku, ale vše skončilo na nepřesné centru Thomassona.
     
    29
    Začíná se nám na trávníku pořádně jiskřit. Lewczuk si nedal s Djidjim nic zadarmo. Oba hráči do sebe vjeli velmi agresivně, ale rozhodčí stále nechává hru plynout.
     
    28
    De Préville dostává od rozhodčího žlutou kartu za protesty po sporné situaci v pokutovém území Nantes.
     
    27
    Domácí výrazně zatlačili hostující celek do obrany. Nejprve pálil De Préville jen do spoluhráče, který byl v souboji s Awaziem. Následně se balon ještě odrazil na kopačku Kamana, který tentokrát lehce otečoval Diega Carlose.
     
    26
    V posledních minutách mají mírně navrch domácí fotbalisté. Nyní se ale dostal do rychlého protiútoku Nakoulma. Hostující útočník ztroskotal na obraně ještě před vápnem.
     
    25
    Strkanici před rohovým kopem musel uklidňovat až hlavní rozhodčí. Otavio nakonec zkusil signál s Malcomem, ale brazilská spoluhráče střelu nepřinesla.
     
    24
    Žlutou kartu dostává Théo Pellenard (Girondins Bordeaux FC).
     
    24
    Na levém kraji byl osamocen domácí Kamano. Neměl komu nahrát a tak to zkusil individuálně. Je z toho jen rohový kop pro Bordeaux.
     
    23
    Ke střílenému centru se dostal na pravé straně Lerager. Jeho pas měl najít De Prévilleho, ale domácí útočník byl při snaze hlavičkovat přidržen. Na penaltu to ale podle hlavního rozhodčího nebylo.
     
    22
    Sankharé musel být po úderu Krhina ošetřen na hrací ploše, ale po krátké chvíli se zvedl z trávníku a bude pokračovat.
     
    21
    Krhin udeřil loktem soupeře při hlavičkovém souboji a je tak první potrestaným hráčem zápasu.
     
    20
    Pohledná kombinace Bordeaux končí jen nepřesnou střelou Otavia. Brazilský záložník dostal přihrávku na dvacet metrů od branky Nantes, na nic nečekal a opřel se do balonu. Tatarusanu však může být nadále v klidu.
     
    19
    Djidji fauloval u postranní lajny a domácí měli k dispozici volný přímý kop. Malcom hledal na zadní tyči Toulalana, ale hostující obrana obstála na jedničku.
     
    18
    S pokusem od rohového praporku si ale nejlépe poradil rumunský brankář ve službách Nantes. Míč se odrazil na kopačky domácích a útok tak může pokračovat.
     
    17
    Bordeauc získalo znovu míč ve velmi nadějném místě. Lerager se chtěl dostat přes Djidjiho, ale neměl na to dostatečnou rychlost a tak alespoň vybojoval rohový kop.
     
    16
    V posledních minutách přebralo aktivitu Nantes. Kamano však nyní získal balon a útočná trojice Bordeaux se hnala k brance Nantes. De Préville zkazil důležitou přihrávku a celá akce končí bez zakončení.
     
    15
    Nebezpečný centr do domácího vápna odhlavičkoval Toulalan, poté se cpal k balonu ještě Nakoulma, ale ten si pomohl v souboji rukama a je pískán daleko nedovolený zákrok.
     
    13
    Lucas Lima je v úvodu zápasu velmi aktivní. Tentokrát se však hnal do třech protihráčů, zdálo se, že byl faulován, ale hlavní rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    12
    Také Igor Lewczuk chtěl vysunout do útoku Malcoma. Malcom sice předběhl posledního obránce, ale k míči měl nakonec blíže Tatarusanu.
     
    11
    Thomasson kombinoval s Limou. Právě brazilský krajní záložník se ještě jednou dostal k balonu na hranici pokutového území, ale střela mu nesedla, tak jak by si představoval a Costil měl jednoduchou práci.
     
    10
    V první desetiminutovce se hráči nedostali do vápna. Velký boj se odehrává ve středu pole. Nyní se rozběhl na pobídku Lerager, ale míč na trávníku nedostihl.
     
    9
    Lerager znovu přistižen u faulu. Nyní už jeho postrčení rozhodčí píská. Hosté ale rychlou rozehrávku nezvládli a míč končí až u Costila.
     
    8
    Thomasson nebezpečně ztratil balon na polovině trávníku. Malcom startoval své rychlé nohy, ale míč se mezi dva obránce nevešel. Nepřesná přihrávka Sankharého.
     
    7
    Lerager si pomohl lehkým přidržením soupeře, ale hlavní rozhodčí ponechal hostům výhodu. Nakonec se balon dostal až k Krhinovi, který si ale v pokutovém území nezpracoval přesně míč ke střele.
     
    6
    Touré si vyměnil balon s Limou, následně přenesl hru na pravou stranu, kde ale nebyl dostatečně soustředěný Dubois, který míč na hrací ploše neudržel.
     
    5
    Až nyní se dostali na útočnou polovinu i hosté. Krhin kombinoval na pravé straně s Thomassonem. Francouzko-slovinská souhra ale hostům nepřinesla ohrožení domácí branky.
     
    4
    Bordeaux ihned po ztrátě míče napadá hráče Nantes. Otavio právě takto vybojoval balon na Rongierovi.
     
    3
    O dlouhý pas do pokutového území se pokusil Toulalan. De Préville byl v dobrém náběhu, ale na prudkou přihrávku nedosáhl. Tatarusanu si poprvé sáhl na balon.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas dnešního zápasu ze středového kruhu. Hráči Bordeaux se ale nikam neženou, do počátku útoku zapojili i brankáře Costila.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil – Lewczuk, Toulalan (C), Jovanović, Pellenard – Lerager, Santos, Sankharé – Malcom, de Préville, Kamano.
    Náhradníci: Prior – Vada, Plašil, J. Cafú, A. Mendy, Carrique, Pereira.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois (C), Awaziem, Diego Carlos, Djidji – Thomasson, Rongier, Krhin, A. Touré, Lucas Lima – Nakoulma.
    Náhradníci: Dupé – Kwateng, El Ghanassy, Gandi, Iloki, Alcibiade, Kolo Muani.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    16.04. 2017 Nantes – Bordeaux 0:1
    28.08. 2016 Bordeaux – Nantes 1:0
    10.02. 2016 Bordeaux – Nantes 3:4
    23.01. 2016 Nantes – Bordeaux 2:2
    30.08. 2015 Bordeaux – Nantes 2:0
     
    Girondins Bordeaux FC

    Bordeaux se vyhouplo po vydařeném konci loňského ročníku Ligue 1 na konečnou šestou pozici, která zaručila týmu z jihozápadu Francie pohárovou Evropu. Již v předkole Evropské ligy se musel tým Jaroslava Plašila rozloučit. Proti maďarskému Videotonu senzačně nezvládl odvetu a může se tak již soustředit jen na domácí soutěž.

    V lize to Bordeaux zatím šlape. V prvních osmi zápasech prohrálo jen na trávníku supersilného PSG! V domácím prostředí si poradilo s týmem Mét, Troyes a také s Guingampem. V Angers, Lyonu a Lille vybojoval tým okolo dvacetiletého střelce Malcoma po bodu. Až v Toulouse přišla změna na půdě soupeře. Jedinou branku zápasu vstřelil právě Brazilec Malcom a Bordeaux si připsalo další tři důležité body. Před reprezentační pauzou zamířilo Bordeaux na stadionu PSG. V hlavním městě inkasovalo Bordeaux hned šestkrát, naopak to sítě loňského vicemistra se trefil jen Sankharé s Malcomem.
     
    FC Nantes

    Nantes bojovalo v minulé sezoně až do posledních kol o pohárovou Evropu. Nakonec se tým ze zápasu Francie umístil na sedmém místě hned za Bordeaux. V novém ročníku to Nantes šlape. V prvních osmi kolech vyhrálo Nates hned pětkrát a drží před dnešním zápasem vynikající čtvrté místo. Přitom tým okolo zkušeného brankáře Cipraiana Tatarusana nezačal vůbec dobře. První dvě kola prohrál, poté se ale výrazně výsledkově zvedl a bere se o čelo francouzské nejvyšší soutěže. Čtyři z pěti vítězství se radovalo Nantes po výsledku 1:0! Jen pět inkasovaných branek v osmi zápasech řadí Nantes na druhou pozici v pevnosti obranné hry.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Po reprezentační pauze se rozbíhají ligové soutěže a francouzská Ligue 1 není výjimkou. V devátém kole přivítá Bordeaux před domácím publikem Nantes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Vít Schück

    Branky: 48. Malcom (de Préville) – 45+2. Nakoulma

    Karty:   24. Pellenard (BOR), 28. de Préville (BOR), 85. Lewczuk (BOR) – 21. Krhin (NAT), 73. Thomasson (NAT)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:15.
    Girondins Bordeaux: Costil – Lewczuk, Toulalan (C), Jovanović, Pellenard – Lerager, Santos, Sankharé (69. Vada) – Malcom, de Préville (75. A. Mendy), Kamano (61. J. Cafú).
    Náhradníci: Prior – Vada, Plašil, J. Cafú, A. Mendy, Carrique, Pereira.

    FC Nantes: Tătăruşanu – Dubois (C), Awaziem, Diego Carlos, Djidji – Thomasson (82. Iloki), Rongier (89. Gandi), Krhin, A. Touré, Lucas Lima (75. El Ghanassy) – Nakoulma.
    Náhradníci: Dupé – Kwateng, El Ghanassy, Gandi, Iloki, Alcibiade, Kolo Muani.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet
    ocianews.com