NY Rangers – Pittsburgh 4:5 (po pr.) | Washington – Toronto 0:2 (kon.) | Philadelphia – Florida 5:1 (kon.)
New Jersey – Tampa 5:4 (1:0 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 0:3 (kon.) | Nashville – Colorado 4:1 (kon.)
Winnipeg – Columbus 2:5 (kon.) | Dallas – Arizona 3:1 (kon.) | Edmonton – Carolina 3:5 (kon.)
Vegas – Buffalo 5:4 (po pr.) | San Jose – Montreal 5:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Montreal Canadiens
Středa 18.10.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Logan Couture (SJS) (2 + 2)
    Martin Jones (SJS) (28 zásahů)
    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1) (07:14:23)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 1, 6 střel na branku, čas na ledě 16:29)
    Tomáš Plekanec (MTL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:23)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 35

    Montreal Canadiens: 30
     
    Je hotovo. San Jose Sharks zlepšili po kolísavých výsledcích náladu svým fanouškům a poráží na domácím ledě Montreal Canadiens 5:2. Nutno říci, že zaslouženě. Žraloci byli minimálně polovinu utkání lepším celkem na ledě, dokázali využívat své šance a často zaměstnávat brankáře Careyho Price. K tomu ve druhé třetině zužitkovali dvě početní výhody. Právě prostřední dějství duelu bylo klíčově, protože San Jose jej vyhrálo 3:1. Tým z Východní konference potom už jen marně dotahoval. Špatná bilance Montrealu tedy pokračuje, Habs na body čekají od prvního utkání sezóny, kdy bodovali s Buffalem. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Máme tu ještě jeden trest. Domácí Jannik Hansen dostává dvě minuty za sekání. Ale už spíše symbolicky, tahle montrealská početní výhoda toho moc nezmění.
    59:17 Joe THORNTON - 5:2
     
    59:17
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí tým potvrzuje, že si z dnešního utkání proti Montrealu odnese dva body za výhru v základní hrací době. Zkušený útočník JOE THORNTON se v útočném pásmu za modrou čárou neukvapil, ještě udělal kličku zpátky, teprve pak vystřelil na prázdné zařízení soupeře. S přehledem se trefil a zvýšil na 5:2. Už se nejspíš bude jen dohrávat. Asistence: Logan Couture, Marc-Edouard Vlasic.
     
    59:04
    Začala poslední minuta třetí třetiny. Montreal v útočném pásmu, pak Vlasic zkusil trefit přes celé kluziště prázdnou svatyni hostů. Ale nedokázal to, vyhodil pouze na zakázané uvolnění.
     
    58:47
    Carey Price odjel na střídačku a Montreal Canadiens to zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    58:28
    Canadiens jsou v plném počtu, ale vyhazují na zakázané uvolnění. Uvidíme, jestli ještě Habs zauvažují o odvolání brankáře, zatím se vhazuje u jejich klece.
     
    58:05
    Ještě jedno vyhození a vypadá to, že tohle oslabení Montreal zvládne. Tomáš Plekanec se pomalu chystá zpátky na ledovou plochu.
     
    57:36
    Labanc se snažil nahrávkou zpoza branky najít někoho ze spoluhráčů, ale měl na zádech hned dva soupeře, takže to nedokázal. Sharks ale nadále zůstávají v útočné třetině.
     
    57:03
    Byron zahrozil ve vlastním oslabení Jonesovi, ale pro brankáře San Jose to nebyl moc těžký zákrok, pohlídal si mezírku mezi betony.
     
    56:39
    Sharks přesilovku nahrají špatně, ale dlouho čekají na střelu. Brent Burns tak dlouho váhal, až nakonec přišel o útočné pásmo, takže se domácí museli stáhnout zpět.
     
    56:15
    Velká šance Pavelskiho, který vybídl ke skórování Thorntonta. Gól z toho sice nebyl, ale za hákování bude muset na trestnou lavici odejít hráč Canadiens. Konkrétně český útočník Tomáš Plekanec.
     
    55:54
    Ještě je tu jedna komerční přestávka, potom už budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    55:48
    Velká šance Brenta Burnse, a to dokonce dvakrát po sobě. Elitní obránce San Jose se prokličkoval až do zakončení, jenže přestřelil horní tyčku.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 4. Couture (Hertl, Braun), 21. Pavelski (Labanc, Burns), 29. Hertl (J. Thornton, Couture), 34. Couture (Pavelski, Heed), 60. J. Thornton (Couture, Vlasic) – 5. Drouin (Lehkonen, Alzner), 31. S. Weber (Mete, Drouin)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, J. Ryan, Burns, Dillon, Heed – Labanc, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Meier – Hansen, Carpenter, Donskoi.
    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Mete, S. Weber, Alzner, Petry, Morrow, Davidson – Pacioretty, Drouin, Lehkonen – Byron, Plekanec, Gallagher – Hudon, Danault, A. Shaw – Galchenyuk, T. Mitchell, Hemský.

    Rozhodčí: Lee, Meier – Mach, Sericolo

    Diváci: 17 377
    ocianews.com