Plíšková – Wozniacká 0:2 (kon.) | Williamsová – Garcíaová 2:1 (kon.)
konec
Venus Williamsová
Venus Williamsová (5)
2
63 6 6  
Caroline Garcíaová
Caroline Garcíaová (8)
1
7 2 3  
Sobota 28.10.2017, 13:42 • Centre Court, Singapore Indoor Stadium • Turnaj mistryň - GNP Seguros WTA Finals Cancun (krytý tvrdý povrch) • Semifinále
Předzápasové kurzy
    2:1; 6:3 - Venus Williamsová

     
    6:3
    Venus Williamsová musela i při mečbolu nadhodit míček při podání dvakrát. Nakonec trefila servis na tělo soupeřky, Garciaová se ještě dostala k returnu, ale následný úder již síť nepřešel. Venus Williamsová je ve finále!
     
    A-40
    Po prvním podání k boční lajně se musela Williamsová bránit za koncovou lajnou, dokázala dlouho držet míček ve hře a to jí stačí k mečbolu. Caroline Garciaová svůj tlak přehnala a vyhodila forhend do autu.
     
    0-40
    Garciaová vytáhla return přesně k základní lajně, přesto útočila Američanka. Ta ale trefuje jen síť. Tři brejkboly.
    1:1; 5:3 - Venus Williamsová

     
    5:3
    Francouzka musela první podání po doteku pásky opakovat. Dokázala se znovu zkoncentrovat, od základní lajny diktovala tempo výměny, ale Williamsová vytáhla fenomenální kontraúder do rohu kurtu a brejk je na světě.
    1:1; 4:3; 40-15 - Venus Williamsová
     
    40-15
    Williamsová si mohla vybojovat dva brejkboly agresivní hrou a to se jí také daří. Garciaová nevěděla kam dřív a nakonec na míček už nedosáhla.
     
    4:3
    Až nyní přichází nepovedené první podání do sítě. Ani to nemusí Američance vadit. Caroline Garciaová se opřela do returnu, chtěla vybojovat pokračování gemu, ale míček končí v síti.
    1:1; 3:3 - Caroline Garciaová
     
    3:3
    Venus Williamsová se opřela do returnu po lajně, Garciaová i tak ale přešla k síti a druhým volejem ukončila výměnu i celý gem. Američanka si brousila zuby na prohoz, ale ten se jí tentokrát nevyvedl podle představ.
     
    3:2
    Čistá hra pro sedmatřicetiletou tenistku. Venus Williamsová si podobně jako před malou chvílí Francouzka pomohla hodně servisem. V závěrečné výměně nedala mladší hráčce šanci.
     
    2:2
    A dalším parádním prvním servisu také ukončuje celý gem. Venus Williamsová neměla od druhého fiftýnu žádnou šanci.
     
    2:1
    První servis se nedostal přes pásku. Po druhém podání se už hrálo od základní lajny. Tentokrát páska pomohla Američance, míček se výrazně zbrzdil, ale Francouzka ho ještě dostihla nad zemí. Následný forhend už ale do dvorce nedostala.
     
    1:1
    Caroline Garciaová se nemůže trefit do prvního servisu. To jí ale v úvodu třetí sady vadit nemusí. V přestřelce od základní lajny ukončuje výměnu forhendem.
     
    1:0
    První servis se do vymezeného území nevešel. Po druhém podání si už Williamsová drží svůj gem na servisu. Caroline Garciaová v tlaku chybuje do sítě.
    1:1; 6:2 - Venus Williamsová

     
    6:2
    Caroline Garciaová vyhodila první podání daleko do autu. Po druhém servisu musela čelit Francouzka dalšímu returnu pod nohy. V pokleku sice trefila míček přes síť, ale zároveň také do autu. O druhé finalistce rozhodne třetí sada.
     
    A-40
    Ještě jedna šance pro zkušenější tenistku. Williamsová našla returnem přesně základní lajnu a na to již podávající hráčka nenašla odpověď.
     
    A-40
    Caroline Garciaová našla prvním servisem střed dvorce. Od základní lajny ale velmi rychle vyhazuje do autu svůj forhend. Druhý setbol pro Američanku.
     
    A-40
    Po kvalitním prvním podání do středu kurtu se dostala Garciaová do tlaku. Ten ale velmi rychle končí po nepřesném forhendu. Setbol.
     
    5:2
    První podání odmrštila páska do autu. Williamsová měla problémy s nadhozem podání, musela se bránit za základní lajnou, ale držela se ve výměně tak dlouho, jak to bylo potřeba. Garciaová v tlaku chybuje do deblového území.
     
    30-40
    Přece jen je tady jeden brejkbol pro Francouzku. Od základní lajny přichází chyba americké tenistky.
     
    4:2
    Caroline Garciaová ukončuje snad nejrychlejší gem v zápase esem do středu kurtu.
     
    4:1
    Zkušená Američanka přidává další nepříjemné první podání na tělo soupeřky a drží si vedení o tři gemy.
     
    3:1
    Francouzka přidává také eso do středu kurtu a čtvrtý gem druhého setu končí.
     
    3:0
    A už to je o tři gemy. Garciaová sice ještě zvládla return, ale na následný forhend křížem již nedosáhla. Venus Williamsová potvrzuje brejk ve druhém setu.
     
    2:0
    Caroline Garciaová se nemůže spolehnout na první podání. Williamsová naopak vytáhla další z vynikajícím returnu křížem. Poté mohla ale zakončit Francouzka, ale míjí dvorec. Garciaová nevyužila dva brejkboly v minulém gemu a nyní ztrácí podání.
     
    40-0
    Ani tentokrát se první podání nevydařilo. Po kvalitním returnu po lajně se dostala Garciaová pod tlak. Míček ve hře neudržela a bude čelit třem brejkbolům.
     
    1:0
    Opět jen druhé podání pro Američanku. Venus Williamsová zvládla důležitý začátek setu, odvrátila dva brejkboly a nakonec udržela své podání.
    0:1; 0:0; 15-40 - Caroline Garciaová
     
    15-40
    Přesto přicházejí dva brejkboly na úvod druhého setu. Garciaová znovu vytáhla vynikající returnu a celou výměnu ukončila forhendem do protipohybu.
    0:1; 6:7 - Caroline Garciaová

     
    6:7
    První sada končí! Venus Williamsová si neuhrála ani jedno své podání. Caroline Garciaová se dostala lehce do hry returnem, poté se udržela ve výměně a to stačilo.
     
    3-6
    Nyní už jsou tady tři setboly pro francouzskou tenistku. Garciaová trefila první podání a returnu končí v těsném autu.
     
    6:6
    O prvním setu rozhodne tiebreak. Venus Williamsová ukončila celý gem dalším přímým bodem po prvním podání.
     
    5:6
    A po další nevynucené chybě Američanky bere své podání po bitvě francouzská tenistka, která je znovu jeden gem od zisku první sady.
     
    5:5
    I dalším servisem si Američanka vynutila tlak, přešla k síti, ale tam již hrát nemusela. Francouzka kazí prohoz po lajně.
     
    40-A
    Opět jen druhé podání pro americkou tenistku. Garciaová našla returnem ten stejný roh jako před malou chvílí. Williamsová se ještě udržela ve hře, ale ne na dlouho. Setbol.
     
    4:5
    Francouzská hráčka se opět opřela do prvního podání, trefila přesně boční lajnu a return Američanky se již do kurtu nevešel. Garciaová odvrátila brejkbol a najednou je jeden gem od zisku prvního setu.
     
    40-30
    V důležitý moment prvního setu se raduje ze zisku bodu Američanka. Caroline Garciaová přetáhla jednoduchý forhend od základní lajny.
     
    4:4
    Venus Williamsová se nemůže trefit do prvního podání. Garciaová tvrdě returnovala křížem, ale na Američanku to nestačilo. Williamsová se ubránila a navíc přidala i vítězný úder.
     
    15-40
    Venus Williamsová netrefila první podání do kurtu. Po druhém servisu na tělo se dostala Garciaová k přesnému returnu a také ke dvěma brejkbolům.
     
    3:4
    Caroline Garciaová musela použít druhé podání. I druhého podání, ale dokázala Francouzka přidat eso! Míček dopadl přesně na boční lajnu.
     
    3:3
    Nyní už se muselo hrát po druhém podání. Garciaová returnovala tvrdě po lajně, ale na Američanku to nestačilo, poté už přichází chyba francouzské tenistky.
     
    40-A
    Venus Williamsová se dostala returnem pod nohy pod tlak. Dokázala ještě udeřit míček, ale ten se do kurtu nepodíval.
     
    2:3
    Caroline Garciaová si pomohla na konec gemu povedeným servisem na tělo soupeřky. Míček se jí ještě vrátil, ale bekhendem ho uklidila mimo dosah Američanky.
     
    2:2
    Venus Williamsová se ale nenechala rozhodit a po kvalitním prvním podání returnuje Garciaová jen do autu.
     
    1:2
    Garciaová si šla agresivně pro srovnání v gemu, ale razantním forhendem našla přesně prostor, kde se pohybovala Američanka a ta jen lehce umístila svůj forhend do volného kurtu.
     
    40-15
    Tvrdé prvního podání vyletělo do těsného autu. Williamsová se navezla do pomalejšího druhého podání, zatlačila znovu soupeřku a vybojovala si dva brejkboly.
     
    0:2
    Prvního podání odmrštila páska do autu. Po druhém servisu Garciaová hodně riskovala, dostala se rychle do tlaku, přešla k síti a vynikajícím úderem po lajně bere soupeřce podání.
     
    0-40
    Venus Williamsová se sice poprvé trefila do prvního podání, ale hned druhým úderem poslala míček o pásku do autu. Tři brejkboly.
     
    0:1
    A přímým bodem ukončuje Francouzka první gem. Venus Williamsová se sice natahovala za míčkem, dokázala ho i zasáhnout, ale přes síť ho už nedostala.

    Vít Schück

    Čas utkání: 2:22

    3. set: 0:37

    Williamsová Garcíaová
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    30 109 98 21
    Nejdelší série získaných bodů
    5 9 5 4
    Setboly
    1 4 2 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:15 0:51 0:50 0:12
    Esa **
    1 4 6 1
    Dvojchyby **
    3 10 5 1
    Udržená podání
    5 / 5
    100 %
    14 / 15
    93 %
    10 / 14
    71 %
    3 / 4
    75 %
    Odvrácené brejkboly
    3 / 3
    100 %
    12 / 13
    92 %
    5 / 9
    56 %
    1 / 2
    50 %
    Body při vlastním podání
    21 / 28
    75 %
    68 / 110
    62 %
    56 / 97
    58 %
    14 / 23
    61 %
    Body po 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po 2. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 1. podání *
    0 %
    0 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 2
    50 %
    4 / 9
    44 %
    1 / 13
    8 %
    0 / 3
    0 %
    Body při soupeřově podání
    9 / 23
    39 %
    41 / 97
    42 %
    42 / 110
    38 %
    7 / 28
    25 %
    Body po příjmu 1. podání *
    0 %
    0 %
    Body po příjmu 2. podání *
    0 %
    0 %
    Informace ke statistikám

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Venus Williamsová
    Stát: USA
    Datum narození: 17.06.1980
    Věk: 44 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 72 kg
    Nasazení: 5

    Caroline Garcíaová
    Stát: Francie
    Datum narození: 16.10.1993
    Věk: 30 let
    Držení: pravák
    Výška: 177 cm
    Váha: 61 kg
    Nasazení: 8