Arnhem – Eindhoven 2:4 (kon.) | Utrecht – Breda 2:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Groningen 2:1 (kon.)
Heerenveen – Alkmaar 1:2 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
2:4 (1:1)
PSV Eindhoven
Neděle 29.10.2017, 12:30 • GelreDome, Arnhem • Nizozemská Eredivisie • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (14:24:53)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
     
    Je dobojováno! PSV Eindhoven potvrdilo roli favorita a na půdě Vitesse Arnhem vítězí 4:2! Hosté se v první půli ujali vedení zásluhou Hirvinga Lozana, jenže těsně před přestávkou si Jürgen Locadia vsítil vlastní branku! Stejný hráč však chvíli po návratu z kabin na hřiště výstavní střelou vrátil PSV vedení a o osm minut později přidal svůj druhý zásah do soupeřovy branky. V 60. minutě navíc podruhé v utkání skóroval Hirving Lozano a o vítězi bylo rozhodnuto. Za Vitesse sice snížil střídající Mason Mount , ale další šance si už domácí nevypracovali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jurgen Locadia napřáhl zpoza hranice pokutového území ke střele nártem, ale jeden z obránců Vitesse jeho ránu přizvedl do rukavic domácího gólmana.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Marco van Ginkel potáhl míč až na hranici pokutového území, odkud napřáhl k přízemní střele, jenže trefil jen obránce, od nějž se míč odrazil do zámezí.
     
    89
    Přeci jen přiletěl před branku PSV další zajímavý centr z levé strany. Daniel Schwaab však pokryl náběh domácího útočníka a odkopl míč do zámezí.
     
    88
    Hosté v posledních minutách přeci jen otupili rostoucí tlak domácího celku a nepouštějí Vitesse k zakončení. Domácím fotbalistům zbývá posledních pár minut.
     
    87
    Santiago Arias podpořil ofenzívu PSV dlouhým sprintem po pravé straně hrací plochy. Krajní zadák PSV se dokonce dostal ke střele, ale minul branku.
     
    86
    Fankaty Dabo napadal rozehrávku PSV na jeho polovině. Zadáci hostujícího celku si s ním zahráli bago a poté odkopli balón na polovinu Vitesse.
     
    85
    Jorrit Hendrix si na polovině hrací plochy ukopl míč daleko od nohy, ale nakonec jej dostihl a stačil rozehrát na pravou stranu. PSV vybojovalo vhazování na polovině Vitesse.
     
    84
    Domácí fanoušci nyní hlasitě skandují a ženou Vitesse do útoku. Vyprodaný stadion cítí, že jejich oblíbenci dnes soupeři ještě mohou zatopit.
     
    83
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Luuk de Jong, přichází Steven Bergwijn.
     
    82
    Na trávníku navíc zůstává ležet také hostující Luuk de Jong. Střelec vedoucího celku nizozemské Eredivisie se drží za levou nohu a nevypadá to s ním moc dobře.
     
    81
    Milot Rašica spěchal po levé straně za prudkou přihrávkou. Jeden z obránců si jej vzal do parády a důrazem jej poslal k zemi. Hra je nyní přerušena.
     
    80
    Fankaty Dabo dostal moře prostoru na pravé straně hrací plochy a vyslal prudký centr na malé vápno. Za míčem se dral Matavž, ale Isimat-Mirin byl znovu rychlejší.
     
    79
    Milot Rašica sice přihrávkou z pravé strany zahrál Ariasovi na housličky, jenže nikdo z jeho spoluhráčů jeho úmysl nepochopil. Zoet si tak došel pro míč na hranici velkého vápna.
     
    78
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Derrick Luckassen.
     
    77
    Hirving Lozano si připravil míč na střelu a vyslal přízemní dělovku. Jeho rána sice byla razantní, ale postrádala potřebnou přesnost. Domácí brankář si připsal snadný zásah.
     
    76
    Po delší době přiletěl centr také před branku domácího celku. Pozorný Matt Miazga ale prvním dotykem poslal balón daleko do zámezí. PSV bude vhazovat.
     
    75
    Před branku PSV přiletěl další prudký centr z pravé strany. Tim Matavž se pohotově tlačil do zakončení, jenže důrazný Isimat-Mirin mu nedal prostor.
     
    74
    Domácí stopeři si nyní vůbec nerozuměli při rozehrávce v blízkosti pokutového území a málem darovali PSV šanci. Matt Miazga zaváhání odčinil na poslední chvíli.
     
    73
    A další žlutá karta! Za ostrý skluz na pravé straně hrací plochy ji vidí Matt Miazga.
     
    72
    Thomas Bruns si na hranici pokutového území zpracoval odražený míč, ale jeden z obránců proti němu pohotově vystoupil a odkopl balón do bezpečí.
     
    71
    Fankaty Dabo potáhl míč vpřed po pravé straně hrací plochy. Jeho následnou přihrávku mezi dva zadáky PSV zastavil pozorný Nicolas Isimat-Mirin.
     
    70
    Milot Rašica se z hranice pokutového území opřel do skákavého balónu a prudkou střelou na přední tyč pořádně protáhl hostujícího brankáře!
     
    69
    Vitesse zahrávalo přímý kop ze zajímavé pozice. Centr z levé strany přiletěl na malé vápno, kam vystartoval brankář Zoet, který míč vyboxoval do bezpečí.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Alexander Büttner (SBV Vitesse Arnhem).
    Žlutou kartu dostává Santiago Arias (PSV Eindhoven).
     
    67
    Milot Rašica se rychlou kličkou na polovině hřiště zbavil obránce, jenže nikdo ve žlutočerném dresu mu nepřišel pomoci. Domácí přesto zůstávají u míče.
     
    66
    Vitesse po vstřelení další branky narostla křídla. Mason Mount si nabíhal na prudkou přihrávku mezi obránce, ale brankář Zoet měl k balónu o kus blíže.
    64. Mason MOUNT - 2:4
     
    64
    Arnhem právě vstřelil branku!
    A další branka! To je fotbal jako hrom! Domácí fotbalisté snižují na 2:4! Na krásnou přihrávku za obranu PSV si naběhl MASON MOUNT, který se natlačil před obránce a střelou do horní poloviny branky překonal brankáře!
     
    63
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Thulani Serero, přichází Mason Mount.
     
    62
    PSV zcela kontroluje vývoj dnešního utkání. Hosté kombinují s míčem na vlastní polovině a vyčkávají na další skulinky v defenzívě Vitesse Arnhem.
    60. Hirving LOZANO - 1:4
     
    60
    PSV právě vstřelilo branku!
    Je hotovo! Hosté v rychlém časovém sledu přidávají další branku! Do pokutového území přiletěl prudký centr z pravé strany, který obránce srazil jen na nohu HIRVINGA LOZANA, jež propálil bezmocného brankáře!
     
    59
    Tim Matavž si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl zatažením soupeře za dres a dopustil se útočného faulu. PSV může pokračovat v kombinaci.
    57. Jürgen LOCADIA - 1:3
     
    57
    PSV právě vstřelilo branku!
    PSV přidává i třetí branku a velmi se přibližuje zisku důležitých bodů! JURGEN LOCADIA si naběhl na přihrávku na levé křídlo, patičkou si míč přehodil na pravačku a technickou střelou uklidil balón do sítě!
     
    56
    Jurgen Locadia si tentokrát naběhl na pěknou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže patičkou se nezbavil svého strážce a následně přišel o míč.
     
    55
    Joshua Brenet obdržel pěknou přihrávku na polovinu hřiště, krásnou patičkou se otočil kolem svého strážce, nicméně poté se nechal vytlačit do zámezí.
     
    54
    Nyní už domácí fotbalisté dopravili balón do sítě, jenže gól nemůže platit, jelikož Tim Matavž se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    53
    Po standardní situaci se Tim Matavž dostal k hlavičce, jenže hlavní rozhodčí viděl v jednom ze soubojů na malém vápně útočný faul. Hosté budou rozehrávat.
     
    52
    Až nyní se domácí fotbalisté opět usadili na polovině PSV a rychlou kombinací se snažili dostat za obranu vedoucího celku Eredivisie. Arias akci zastavil nedovoleným zákrokem.
     
    51
    Domácí fotbalisté po obdržení druhé branky působí poněkud zaskočeným dojmem a vůbec se nemohou vrátit zpátky do hry. Vitesse kazí přihrávky na krátkou vzdálenost.
    49. Jürgen LOCADIA - 1:2
     
    49
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla neskutečná paráda! JURGEN LOCADIA napřáhl z neskutečné vzdálenosti a parádní střelou uklidil balón pod břevno domácí branky! PSV se touto nádherou znovu vrací do vedení!
     
    48
    Vitesse zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč se znovu snesl na malé vápno, ale Locadia tentokrát odvrátil balón do bezpečí. Jeden z domácích hráčů se navíc dopustil faulu.
     
    47
    Joshua Brenet dostal pěknou přihrávku na levou stranu hrací plochy a odcentroval na hranici pokutového území. Van Ginkel se nakonec opřel do míče, ale minul branku o pořádný kus.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Vitesse se ihned tlačilo do útoku, nicméně pozorný Isimat-Mirin pohotově zasáhl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Hostující PSV vstoupilo do utkání o něco aktivnější a zaslouženě se dostalo do vedení. V 18. minutě otevřel skóre Hirving Lozano. Hosté poté měli další obrovské šance, jenže de Jongovu ránu vykopl z brankové čáry obránce a Hendrixovu střelu na zadní tyč zlikvidoval skvělým zákrokem Pasveer. V závěru poločasu ještě Vitesse zahrávalo rohový kop, po kterém si míč do vlastní branky srazil Locadia. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Jürgen LOCADIA - 1:1
     
    45
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí nakonec dotahují soupeřův náskok ještě před přestávkou! Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, odkud si jej do vlastní branky nechtěně srazil JURGEN LOCADIA!
     
    45
    Vitesse v samotném závěru prvního poločasu zahrávalo ještě jeden přímý kop. Vysoký centr na zadní tyč nakonec obránce Schwaab srazil na roh.
     
    44
    Navarone Foor vyslal další prudký centr na malé vápno. Na jeho pobídku si brousil zuby Rašica, ale důrazný Nicolas Isimat-Mirin jej k hlavičce nepustil.
     
    43
    Matt Miazga táhl další útok domácího celku. Nakonec se rozhodl odcentrovat na malé vápno, kam sprintoval Matavž, jenže brankář Zoet si pro míč došel.
     
    42
    Marco van Ginkel si naskočil na vysokou přihrávku na polovinu domácího celku a hlavou se snažil prodloužit balón do běhu Lozanovi. Před autorem dosud jediné branky zasáhl Guram Kašia.
     
    41
    Exekuce rohového kopu se hostům příliš nepovedla. Daniel Schwaab si sice naskočil na vysoký centr, jenže hlavičkoval v záklonu a branku minul o pořádný kus.
     
    40
    Santiago Arias dostal moře volného prostoru na polovině domácího celku. Nakonec uvolnil Pereira, jehož centr na malé vápno odvrátila obrana Vitesse na roh.
     
    39
    Rašica si naskočil na vysokou přihrávku z vlastní poloviny. Domácí útočník ale nedokázal prodloužit míč do pokutového území. Obrana PSV zatím hraje skvěle.
     
    38
    Nicolas Isimat-Mirin nyní nepředvedl zrovna povedený odkop z vlastní poloviny. Domácí fotbalisté balón získali pro sebe. Po drobné postrčce navíc vidí žlutou kartu Gastón Pereiro.
     
    37
    Tim Matavž se patičkou pokusil uvolnit Rašicu, jenže druhý jmenovaný měl k odraženému míči o pořádný kus dál než dobře postavený Nicolas Isimat-Mirin.
     
    36
    Vitesse se po delší době prodralo na polovinu soupeře, jenže Serero vyslal hodně nepřesnou přihrávku na pravou stranu. Brenet uzmul míč pro hosty.
     
    35
    Další vynikající příležitost hostujícího celku! Hendrix utekl obraně po levé straně, prodral se do pokutového území a vypálil z ostrého úhlu. Pasveer jeho přízemní pokus vytěsnil špičkou kopačky!
     
    34
    Hirving Lozano se na pravé straně pokutového území pokusil oklamat jednoho z obránců domácího celku. Míč si však ukopl daleko od nohy a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    33
    Hostující brankář Jeroen Zoet dlouho vyčkával s rozehrávkou od vlastní branky. Nakonec nakopl míč na pravou stranu hřiště, kde v hlavičkovém souboji uspěl Locadia.
     
    32
    Luuk de Jong sprintoval do pokutového území, kam přiletěla vysoká přihrávka z pravé strany hrací plochy. Hostující útočník si však nepotykal se zpracováním.
     
    31
    Další zakončení hostujícího celku. Marco van Ginkel se opřel do míče zpoza hranice pokutového území, ale jeho prudká rána prolétla vysoko nad břevnem.
    30. Obrovská šance PSV
     
    30
    PSV nyní zahodilo obrovskou šanci! První střelu na zadní tyč sice brankář Pasveer vyrazil, ale Luuk de Jong se dostal k dorážce, kterou na brankové čáře vykopl obránce!
     
    29
    Luuk de Jong se pustil do hlavičkového souboje s Kashiou, jenže ve vzduchu si pomohl zatažením soupeře za dres a pomohl si nedovoleným zákrokem.
     
    28
    Thomas Bruns si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat. Domácí celek může pokračovat v kombinaci na polovině PSV.
     
    27
    Vitesse zahrávalo další přímý kop, jenže po nepřesné rozehrávce se domácí celek vyhnal na vlastní polovinu a do kombinace raději zapojil také brankáře Pasveera.
     
    26
    A další žlutá karta! Na listinu hříšníků se za svůj faul na Tima Matavže zapisuje Daniel Schwaab.
     
    25
    Domácí celek zahrával přímý kop ze zajímavé pozice. Nadýchaný centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde nejvýše ze všech vyšplhal obránce Daniel Schwaab.
     
    24
    Na druhé straně napřáhl Navarone Foor z úctyhodné vzdálenosti. Jeho pokus letěl těsně nad zemí, jenže trefil hned prvního obránce PSV.
     
    23
    Gastón Pereiro si na hranici pokutového území navedl míč na levačku a vyslal technickou střelu na zadní tyč. Domácí brankář jeho pokus viděl a připsal si snadný zákrok.
     
    22
    Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Zejména hostující příznivci ženou PSV do útoku a domácí fanoušci se nechtějí nechat zahanbit.
     
    21
    Hosté se nyní opět usadili na polovině Arnhemu a vybojovali přímý kop. Prudký centr přiletěl na zadní tyč, kde v hlavičkovém souboji uspěl domácí stoper.
     
    20
    Domácí celek se nyní snaží o bleskovou odpověď. Fankaty Dabo centroval z levé strany, ale trefil jen jednoho z připravených obránců PSV. Domácí budou vhazovat.
    18. Hirving LOZANO - 0:1
     
    18
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté se prakticky z první šance dostávají do vedení! PSV nyní předvedlo velmi rychlý přechod do útoku. HIRVING LOZANO si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce, převzal si míč a střelou na zadní tyč otevřel skóre!
     
    17
    Luuk de Jong poslal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde byl osamocený Hendrix, jenže druhý jmenovaný si špatně zpracoval míč a domácí obrana jej získala.
     
    16
    Navarone Foor se krásnou kličkou na levé straně zbavil svého strážce a dostal se k odcentrování do pokutového území. Hirving Lozano proti němu vystoupil a centr zablokoval.
     
    15
    Hosté opět uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo z domácích fotbalistů jejich rozehrávku neatakuje. Zatím sledujeme hodně opatrný fotbal.
     
    14
    Na světě je další žlutá karta. Fankaty Dabo zastavil rozběhnutého Hendrixe a za ostrý skluz vidí žlutou kartu.
     
    13
    Vitesse vhazovalo v blízkosti pokutového území. Dlouhý míč přiletěl až na malé vápno, nicméně Thomas Bruns byl těsně bráněn a nedostal se k hlavičce.
     
    12
    Hosté se dožadovali odpískání pokutového kopu! Luuk de Jong byl v pokutovém území stažen za dres, nicméně hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře.
     
    11
    Také hosté nyní zahrávali svůj první roh. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde se do zakončení dral Luuk de Jong, jenže rybičkou balón nezasáhl.
     
    10
    Gastón Pereiro se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Jeden z domácích zadáků jeho ránu lehce tečoval a míč nakonec spadl na horní síť.
     
    9
    PSV se po delší době usadilo na polovině domácího celku a snaží se kombinovat v blízkosti pokutového území soupeře. Domácí obrana v úvodu utkání působí kompaktně.
     
    8
    Thomas Bruns si naběhl na míč z autového vhazování, potáhl si míč na střed hrací plochy a zakončil. Střela mu však vůbec nesedla a míč končí vysoko nad brankou.
     
    7
    Domácí celek zahrával svůj první rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, odkud jej odhlavičkoval pozorný Hirving Lozano. Vitesse bude vhazovat.
     
    6
    Joshua Brenet zastavil prudkou přihrávku podél pravé postranní čáry. Míč se od jeho pravačky odrazil do zámezí. Vitesse může pokračovat v kombinaci.
     
    5
    Od úvodního hvizdu se nehraje zrovna v rukavičkách. Marco van Ginkel zastavil rodící se akci Vitesse a vysloužil si žlutou kartu.
     
    3
    Gastón Pereiro postupoval vpřed po pravé straně hrací plochy. Hostující hráč si obhodil Buttnera, jenže domácí obránce jej tělem nepustil před sebe.
     
    2
    Hra je přerušena! Luuk de Jong byl na pravé straně hrací plochy faulován domácím Miazgou a zůstává ležet na trávníku. Hlavní rozhodčí incident neviděl, a proto se vše obešlo bez karetního trestu.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání a ihned se vydali do útoku. Pereiro táhl akci PSV středem hrací plochy, jenže nepřesnou přihrávkou zahnal spoluhráče do zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Vitesse bude hrát v černožlutém, zatímco PSV Eindhoven nastupuje v modrých dresech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia, Miazga, Büttner – Bruns, Serero, Foor – Rašica, Matavž, Linssen.
    Náhradníci: Houwen – Colkett, Castaignos, Ali, Mount, Lelieveld, Faye, Bosz.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Pereiro, Hendrix – Locadia, L. de Jong, Lozano.
    Náhradníci: Room, van Osch – Luckassen, Bergwijn, S. Lammers, Rosario, Ramselaar, Maher, A. Gudmundsson, Paal, Ferreira dos Santos, Obispo.

    Rozhodčí: Gozobuyk – Goossens, van Dongen.
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Vitesse rovněž prožívá povedenou sezónu. V devíti duelech vybojovalo osmnáct bodů a v případě dnešní výhry se může posunout na třetí pozici. Také Vitesse dosud inkasovalo jen osm branek. Na domácí půdě však zvítězilo jen v jednom případě. Naposledy však zvítězilo vysoko 4:0 na půdě Heerenveenu.
     
    PSV Eindhoven

    Dnešní hostující celek zatím prožívá povedenou sezónu. PSV v devíti duelech vybojovalo dvacet čtyři bodů a zatím mu patří vedoucí příčka nizozemské Eredivisie. Jedinou ztrátu si připsalo na půdě Heerenvenu na začátku září. Dosud navíc inkasovalo jen osm branek a pyšní skvělou defenzívou. Ve svém kádru má navíc sedmibrankového Lozana. Naposledy doma porazilo 3:0 Heracles.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Eredivisie mezi SBV Vitesse Arnhem a PSV Eindhoven. Výkop je stanoven na 12:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 45. Locadia (vla.), 64. Mount – 18. Lozano, 49. Locadia, 57. Locadia, 60. Lozano

    Karty:   14. Dabo (ARN), 68. Büttner (ARN), 73. Miazga (ARN) – 5. van Ginkel (PSV), 26. Schwaab (PSV), 38. Pereiro (PSV), 68. Arias (PSV)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia, Miazga, Büttner – Bruns, Serero (63. Mount), Foor – Rašica, Matavž, Linssen.
    Náhradníci: Houwen – Colkett, Castaignos, Ali, Mount, Lelieveld, Faye, Bosz.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Pereiro (78. Luckassen), Hendrix – Locadia, L. de Jong (83. Bergwijn), Lozano.
    Náhradníci: Room, van Osch – Luckassen, Bergwijn, S. Lammers, Rosario, Ramselaar, Maher, A. Gudmundsson, Paal, Ferreira dos Santos, Obispo.

    Rozhodčí: Gozobuyk – Goossens, van Dongen
    bahis siteleri