Benátky n/J – Kladno 2:5 (kon.) | K. Vary – Přerov 4:2 (kon.) | Třebíč – Slavia 2:0 (kon.)
Vsetín – Havířov 0:3 (kon.) | Litoměřice – Ústí n/L 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 3:1 (kon.)
Kadaň – Prostějov 2:4 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 01.11.2017, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek ode mne vše. Těším se u dalších online přenosů na počtenou! (20:15:51)
     
    Slovan prokázal svou výhodnou bilanci na hřištích soupeřů a po dvou letech si odvezl z Kalich Areny výhru. Té pomohl celkem výrazný nápor Ústečanů ke konci třetí třetiny.


    Statistické okénko

    Střely na branku: 16:10
    Zblokované střely: 8:1
    Hity: 5:1
    Vhazování: 7:3
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    JAROSLAV ROUBÍK si dojel pro celkem jednoduchý gól do prázdné branky Stadionu. Bez asistence.
     
    58:59
    Ondřej Smetana vyslal na branku Růžičky prudkou střelu od modré brány. Gólman Ústí jí horko těžko, přesto dokázal zachytit do lapačky.
     
    58:35
    Stadion po time-outu přešel do hry bez brankáře!
     
    58:34
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Pavel Kousal – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:34
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:40
    Slovan se již natrvalo usadil v útočném pásmu Stadionu. Od Antonína Melky přišlo nahození zprava na branku, kterým se pokusil vymést branku Michajlova, tu pouze obhodil obloukem.
     
    55:59
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Slovanu se podařilo ukořistit vedení zpět. Z hranice brankoviště nasměrovat teč za záda Martina Michajlova LUKÁŠ VOLF. Asistence: Jiří Severa, František Hrdinka.
     
    55:12
    Kališníkům se povedlo přenést těžiště hry do středního pásma.
     
    54:11
    Po delším období pasivity se Slovan dostal k několika velkým šancím. Martin Michajlov musí čelit mnoha pokusům, zatím je, i díky spolupráci s obranou, zvládá blokovat.
     
    53:13
    Kombinaci v útočném pásmu mezi hráči Slovanu zakončil prudkou střelou od modré František Hrdinka. Důrazná střela však zcela postrádala přesnost, prolétla se pouze vedle branky Michajlova.
     
    51:32
    Jan Strejček se pokusil obloučkovitou střelou překvapit Růžičku. Vyšší střela našla přesný prostor lapačky ústeckého gólmana.
     
    50:23
    Vyrovnání početních sil přineslo i vyrovnání herních sil. Těžiště hry se přesunulo do středního pásma, s občasnými výpady na obě strany.
     
    50:05
    Hosté v plném počtu.
     
    48:47
    Slovan se pokusil o vyhození puku z útočné třetiny. Na modré čáře však zkřížil cestu puku Aleš Pavlas, který jej prudce poslal zpět. Před brankovištěm stojící Vítězslav Bílek již nedokázal puk přesně zpracovat.
     
    48:12
    Hned na úvod další přesilovky se Stadion pustil do rychlé akce po levé straně. Tu si tentokrát dokázal Jan Růžička pohlídat.
     
    48:05
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (David Bernad – 2 min., podražení).
     
    47:00
    Hosté v plném počtu.
     
    47:00
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Dlouhodobý, vytrvalý tlak kališníkům vyšel. Matyáš Kantner nahodil od modré prudce puk na branku, ten druhou tečí dopravil za Růžičkova záda PATRIK MIŠKÁŘ. Asistence: Jaroslav Dvořák, Matyáš Kantner.
     
    45:48
    Hráči Stadionu nepolevují ve hře, kterou zahájili v úvodu třetiny. Slovan tedy nadále musí čelit enormnímu tlaku, hodně je však drží Jan Růžička.
     
    45:46
    Dnešní utkání sleduje 1384 diváků.
     
    45:16
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (David Bernad – 2 min., hákování).
     
    44:12
    Kališníci se stále tlačí do útočného pásma. Jejich více i méně úspěšně průchody však vždy zahoří na bezchybném Janu Růžičkovi.
     
    42:40
    Nadějný pokus o průnik ze strany Vojtěcha Komárka zahořel na spolupráci mezi Davidem Bernadem a Františkem Hrdinkou. Druhý pokus o průnik Litoměřic do pásma ukončil rozhodčí písknutím ofsajdu.
     
    41:36
    Více jak minutu trvající nápor ze strany Stadionu se podařilo Ústečanům na malý moment zmírnit vyhozením puku na zakázané uvolnění. Zcela rozhodit domácí hokejisty již však nezvládli.
     
    40:10
    Úvod třetí periody opět patřil kališníkům. Při prvním útoku však o kotouč přišli. Slovan zatím ale hraje celkem opatrně a nepouští se na daleké výpady směrem k Michajlovovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Stejně jako první třetina, i druhá přinesla víceméně dobývání obou branek. Jedinou šanci se podařilo využít hostům, kteří se v závěru třetiny ujali velmi těsného vedení.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 6:11
    Zblokované střely: 2:5
    Hity: 10:2
    Vhazování: 12:7
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Po vstřelení úvodní branky jakoby se Slovan nabažil, kdežto Stadion začal útočit. Jan Růžička tedy musel průniku několika hráčů naráz. Bez problémů si dokázal s blokací poradit.
     
    38:09
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Po hodně dlouhé době vidíme úvodní branku utkání. Využít přesilovku se dorážkou k levé tyčce branky Michajlova podařilo DAVID MERTA. Asistence: Pavel Kousal, Matěj Hes
     
    37:13
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Antonín Melka – 2 min., hrubost).
     
    36:52
    Na Martina Michajlova se nyní sneslo větší množství střel. S těmi si však dokázal poradit a nadále udržet bezgólový stav.
     
    36:18
    Marek Mlčoch vyjel velmi rychle proti brance Michajlova. Sjel si však příliš k mantinelu, kde ho domácí obrana dokázala zastavit.
     
    36:08
    Hosté v plném počtu.
     
    35:46
    Kališníci nadále kombinují. Obrana Slovanu však spolehlivě blokuje všechny šance. Jan Růžička tedy v tomto oslabení příliš práce neměl.
     
    34:20
    Stadion se snaží hledat ideální postavení ke střele. Jejich rozehrávku se podařilo Slovanu narušit, dokonce i na čas svého soupeře z útočného pásma vytlačit.
     
    34:08
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Jan Růžička – 2 min., podražení). Trest odpyká Pavel Smolka.
     
    31:14
    Po delší době, během které se Stadion držel nadostřel od branky Růžičky se hra přesunula směrem k Michajlovovi. Slovan však byl velmi rychle vytlačen.
     
    29:10
    Hosté v plném počtu.
     
    27:36
    Stadion zahájil přesilovku poněkud vlažně. Do útočného pásma se nedaří mu dostat. I díky precizní obraně Slovanu.
     
    27:10
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (Ladislav Gengel – 2 min., držení protihráče).
     
    25:22
    Domácí v plném počtu.
     
    25:16
    Domácí tým hraje ve čtyřech hráčích.
     
    24:14
    Po celou dobu přesilovky se Slovan tlačí do útočného pásma. K přímé střele, která by bezprostředně ohrozila Martina Michajlova se však dostat nemohl.
     
    23:16
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Havelka – 2 min., podražení).
     
    22:16
    Slovan drží domácí hokejisty v sevření obranného pásma. Stadion se snaží kombinačně vyjít ven z pásma. Přes neprostupnou hradbu Slovanu však přejít nedokážou.
     
    21:22
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Dominik Málek – 2 min., sekání + 2 min., napadení).
     
    20:14
    Do druhé periody vstoupili akčněji domácí hokejisté. K přímému ohrožení branky Jana Růžičky se ani opakovaným průnikem nedostali, naopak Slovanu se povedlo zklidnit hru, částečně též získat převahu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla rozdílné části hry. Slovan si držel převahu v úvodu, většinu třetiny však byli na koni domácí hokejisté, K vidění bylo velké množství šancí, proti kterým však stáli dnes bezchybně chytající gólmani.

    Statistické okénko

    Střely na branku: 15:6
    Zblokované střely: 2:4
    Hity: 10:6
    Vhazování: 11:9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    V závěru první třetiny došlo po nepovedené dorážce puku na Růžičkovu branku od Vojtěcha Komárka k menší strkanici v rohu kluziště.
     
    17:36
    Jan Růžička v brance doslova čaruje. V tutovce proti němu stál Lukáš Válek, který se snažil jej prostřelit z hranice brankoviště. Růžička poté rychlým pohybem střelu zastavil.
     
    16:24
    Na poslední chvíli zachránil Martin Michajlov odražený kotouč před jeho definitivní dorážkou do branky. Pro větší bezpečí pak Ondřej Smetana přehodil s pukem celou délku ledové plochy.
     
    15:31
    Jaroslav Dvořák vyslal z levého kruhu velmi tvrdou střelu na Jana Růžičku. Přesnost však jeho šanci chyběla, střela prolétla metr vedle ústecké svatyně.
     
    13:49
    Nahrávka na vnější hranici mezikruží od Matěje Hese Antonínu Melkovi příliš nesedla. Ústecký forvard obloukem vysoko přestřelil branku Michajlova.
     
    12:47
    Pokus o nahození Martina Janduse na branku Růžičky byl zblokován velmi rychle. Nápor Litoměřic posléze také, vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    11:42
    Radovan Pavlík se vytočením do mezikruží a následnou střelou pokoušel překvapit Růžičku. Ústecký gólman však předvedl excelentní zákrok, čímž zůstal stále nepokořen.
     
    11:37
    Hosté v plném počtu.
     
    10:56
    Jan Růžička nyní musel čelit enormnímu náporu střel a jejich dorážek. Přesto si rychlými pohyby s nimi dokázal poradit a drží stále bezgólový stav.
     
    10:18
    Stadion i během přesilovky pokračuje v útočné hře. Slovanu se ale úspěšněji daří blokovat rozehrávku Kališníků, již ne ale je vystrnadit na delší čas z útočného pásma.
     
    09:37
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (David Merta – 2 min., podražení).
     
    09:36
    Matyáš Kantner vyslal krásnou přihrávku z kruhu na Denise Kusého. Ten však byl při střele z hranice brankoviště nedovoleně zastaven.
     
    07:59
    Tak jako měl na začátku třetiny převahu v útočném pásmu Slovan, nyní se role mezi oběma celky obrátily. Ústí se marně snaží probít ze z obranného pásma. Veškeré jejich puky se ale daří Stadionu vracet zpět.
     
    07:04
    Velmi drzý průnik Josefa Stříbrného! Při pokusu obhodit si Matěje Hese však narazil a o kotouč přišel. I tak se Stadion v útočném pásmu udržel.
     
    05:55
    Vítězslav Bílek nezvládl přesně přijmout přihrávku od Aleše Pavlase ze středního pásma. Puk mu poté odskočil přímo k Patriku Husákovi. Slovan však nedokázal kališníky z obranného pásma vytlačit, dokázal pouze vyhodit puk na icing.
     
    04:45
    Filip Hanták drze napadl rozehrávku mezi Bernadem a Hrdinkou, čímž vytlačil Ústečany po delší době z útočného pásma. Ti se tedy musí znovu pokoušet o průniky, naráží ale na precizní obranu Litoměřic ve středním pásmu.
     
    03:37
    Slovan ve svém náporu nepolevuje. Zpoza branky se do pravého kruhu vyřítil Patrik Husák, načež z otočky ihned vypálil. Michajlov tuto šanci vyrazil.
     
    02:00
    Jepičí útok na branku Jana Růžičky se ihned změnil v rozehrávku od Martina Michajlova. Tu však Slovan napadl a usadil se v útočném pásmu.
     
    01:03
    Matyáš Kantner ve snaze osvobodit puk od náporu hráčů Slovanu jej poslal přes celou šířku kluziště. Rychle se pro něj rozjel Ondřej Smetana, ovšem Patriku Husákovi se zadařilo být u kotouče dřív a vyhodit jej mimo ledovou plochu.
     
    00:17
    První třetina začala bojem o kotouč mezi oběma týmy ve středním pásmu se střídavými výpady na jednu či druhou stranu. Žádný z týmů se ale nedostal za hranici kruhů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – Jeřábek, Pavlas, Smetana, D. Málek, Strejček, Jandus – Kusý, R. Pavlík, Bílek – J. Dvořák, Miškář, Kantner – Válek, Hanták, Stříbrný – M. Havelka, Komárek, R. Pilař.

    HC Slovan Ústí nad Labem: J. Růžička (Volke) – Bernad, Hrdinka, Husák, Hes, Mlčoch, Vaněk – Smolka, Roubík, Melka – P. Kousal, Vrdlovec, D. Merta – Severa, L. Volf, Gengel – Sladkovský, Navarra.

    Rozhodčí: Doležal, Škrobák – Kotlík, Polák.
     
    Předchozí vzájemný zápas:

    27.9.2017, 7. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem 3:2 sn.

    Branky a nahrávky: 25. Stříbrný (Bílek, Smetana), 52. Kodýtek (Kvasnička, Chalupa), rozh. náj. Bílek – 4. Melka (Smolka), 11. Severa (Bernad)
    Střely na branku: 42:24
    Zblokované střely: 23:20
    Hity: 22:17
    Vhazování: 47:38
    Sestava Litoměřic: Klouček – Pavlas, Jeřábek, Kvasnička, Smetana, Strejček, Jandus – Stříbrný, Veselý, Bílek – Kantner, Kodýtek, Chalupa – Pilař, Miškář, Jirásek – Havelka, Hanták, Komárek.

    Sestava Ústí n. L.: Volke – Husák, Bernad, Hes, Macek, Vaněk, Zdvořáček – Gengel, Melka, Smolka – Merta, Vrdlovec, Severa – Dufek, Najman, Kousal – Mical, Volf, Markulinec.
     
    HC Slovan Ústí nad Labem
    (7-1-6-5, 29 b., 7. místo)

    Slovan má velmi podobnou bilanci jako Stadion. Na rozdíl od soupeře, který se nachází proti proudu Labe, však mají menší štěstí v prodloužení, či samostatných nájezdech. Slovan dokázal v prodloužení porazit pouze Benátky nad Jizerou v úvodu sezóny. Výsledky ústeckého celku jsou jako na houpačce. Slovan dokázal vyhrát tři zápasy v řadě, následně hned dva prohrát. Přesto se dokázal odlepit ode dna z první čtvrtiny WSM ligy a pomalu vstoupá tabulku výše.


    Hráčské statistiky

    Kanadské bodování:
    Antonín Melka (11+13) – 24 bodů
    Jaroslav Roubík (9+14) – 23 bodů
    Daniel Vrdlovec (8+12) – 20 bodů

    Nejlepší střelci:
    Antonín Melka – 11 tref
    Jaroslav Roubík – 9 tref
    Daniel Vrdlovec – 8 tref

    Nejlepší nahrávači:
    David Bernad – 15 asistencí
    Jaroslav Roubík – 14 asistencí
    Antonín Melka – 13 asistencí

    Nejtrestanější hráči:
    Patrik Husák – 40 TM
    Ladislav Gengel – 26 TM
    Jan Dufek – 14 TM

    Brankářské statistiky:
    Jakub Soukup – 9 záp. | prům. 3,26 | úsp. 91,53%
    Jan Růžička – 5 záp. | prům. 2,36 | úsp. 93,48%
    Martin Volke – 5 záp. | prům. 3,50 | úsp. 91,00%


    Týmové statistiky

    Vstřelené góly: 65
    Obdržené góly: 64
    Úspěšnost přesilovek: 28,92%
    Ubráněná oslabení: 81,72%
    Průměrná domácí návštěvnost: 1408
     
    HC Stadion Litoměřice
    (7-3-4-5, 31 b., 6. místo)

    Kališníci nadále pokračují ve vyrovnaných zápasech se všemi soupeři z různých pozic tabulky. Proto také velká část utkání nachází zakončení po základní hrací době. Pokud je ukončen zápas závěrečnou sirénou v 60. minutě, Stadion má od soupeře maximálně dvoubrankový rozdíl. Což také vede k celkem pravidelnému sběru bodů, čímž se drží na vyšší pozici s mírnou ztrátou na čelo tabulky.


    Hráčské statistiky

    Kanadské bodování:
    Vítězslav Bílek (8+7) – 15 bodů
    Ondřej Smetana (4+10) – 14 bodů
    Aleš Pavlas (2+12) – 14 bodů

    Nejlepší střelci:
    Vítězslav Bílek – 8 tref
    Jan Veselý – 7 tref
    Matěj Chalupa – 5 tref

    Nejlepší nahrávači:
    Aleš Pavlas – 12 asistencí
    Ondřej Smetana – 10 asistencí
    Vítězslav Bílek – 7 asistencí

    Nejtrestanější hráči:
    Martin Havelka – 43 TM
    Jan Veselý – 24 TM
    Martin Jandus – 22 TM

    Brankářské statistiky:
    Martin Michajlov – 6 záp. | prům. 2,31 | úsp. 92,86%
    Tomáš Král – 6 záp. | prům. 2,11 | úsp. 92,17%
    Milan Klouček – 6 záp. | prům. 3,19 | úsp. 87,92%


    Týmové statistiky

    Vstřelené góly: 53
    Obdržené góly: 52
    Úspěšnost přesilovek: 9,52%
    Ubráněná oslabení: 84,69%
    Průměrná domácí návštěvnost: 1005
     
    Zdravím Vás u druhého severočeského derby mezi Stadionem Litoměřice a Slovanem Ústí nad Labem. Předchozí utkání v této sezóně přineslo napínavou bitvu, přičemž o vítězství Stadionu rozhodly až samostatné nájezdy. Oba celky dělí od sebe jediné místo v tabulce. I z toho důvodu na nás čeká velmi atraktivní střetnutí.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 47. Miškář (J. Dvořák, Kantner) – 39. D. Merta (P. Kousal, Hes), 56. L. Volf (Severa, Hrdinka), 60. Roubík


    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Wolf) – Jeřábek, Pavlas, Smetana, D. Málek, Strejček, Jandus – Kusý, R. Pavlík, Bílek – J. Dvořák, Miškář, Kantner – Válek, Hanták, Stříbrný – M. Havelka, Komárek, R. Pilař.
    HC Slovan Ústí nad Labem: J. Růžička (Volke) – Bernad, Hrdinka, Husák, Hes, Mlčoch, Vaněk – Smolka, Roubík, Melka – P. Kousal, Vrdlovec, D. Merta – Severa, L. Volf, Gengel – Sladkovský, Navarra.

    Rozhodčí: Doležal, Škrobák – Kotlík, Polák

    Diváci: 1384
    thejrc.org