Valencia – Leganés 3:0 (kon.) | La Coruňa – Atlético 0:1 (kon.) | Alavés – Espanyol 1:0 (kon.)
Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
konec
Deportivo La Coruňa
0:1 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 04.11.2017, 16:15 • Estadio Municipal de Riazor • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (18:09:37)
    Hrdinou duelu se stal hostující záložník Thomas Partey!

     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:10.
     
    Utkání je u konce! Atlético to nakonec přeci jen dokázalo, potvrdilo roli favorita a díky brance z první minuty nastavení zvítězilo na půdě Deportiva 1:0.

    Druhá půle podobně jako ta první nenabídla příliš pohledný fotbal a šance měli hlavně domácí, a to se jednalo pouze o náznaky. Duel, jak již bylo zmíněno, vyvrcholil po uplynutí řádně hrací doby, kde Madridští sehráli skvělý přímý kop, Gabi připravil míč na střelu Thomasi Parteyovi a ten z první trefil přesně kolem zdi.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Nakonec Navarrův centr našel na hrotu Andoneho, ale jeho hlavičku Oblak pohodlně pokryl.
     
    90+4
    Nakonec je zde ještě jeden přímý kop ze středu hřiště a zřejmě také poslední šance na ohrožení branky soupeře.
     
    90+3
    Domácí nyní musejí pochopitelně vrhnout všechny své síly do útoku, nicméně už jim mnoho času nezbývá a hosté se budou snažit co nejvíc kouskovat hru.
    90+1. Thomas PARTEY - 0:1
     
    90+1
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je šok pro domácí, naopak hosté jdou na vlně euforie, protože v první minutě jdou do vedení! Přímý kop z hranice vápna sehráli naprosto skvěle, když Gabi připravil míč THOMASI PARTEYOVI a ten přesnou technickou ranou v plném běhu obstřelil nejen zeď, ale také brankáře Pantilimona, který zůstal stát přikovaný na čáře – 0:1!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+1
    Sám Lucas si při pádu zranil loket, a tak na hřiště museli zdravotníci, ale hostující hráč nakonec celou situaci přežil a ve hře bude pokračovat.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Sidnei (Deportivo La Coruňa).
     
    89
    Po faulu na Lucase budou nakonec hosté zahrávat ještě jeden přímý kop ze samotné hranice vápna, a navíc dojde i na karetní trest.
     
    87
    Jenže centr byl opět nemastný, neslaný, obrana domácích bez potíží zasáhla a zpětný pas do šestnáctky skončil u Pantilimona.
     
    86
    Další faul domácích, tentokrát na Gabiho a hosté se chystají k rozehrávce jedné z posledních zajímavých standardních situací.
     
    85
    Následoval přímý kop hostujícího Atlética, jenže nic z něj, protože obrana La Coruni opět pohodlně zasáhla.
    Momentka z průběhu druhého poločasu!

     
    84
    Střídající Andone zajel skluzem při odehrávání míče do Saviče a také on uviděl žlutou kartu.
     
    83
    Domácí se snaží v závěru utkání útočit a tlačit se dopředu, ale stále si nejen během toho tlaku, ale během celého duelu žádnou šanci nevypracoval.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Luisinho, přichází Fernando Navarro.
     
    82
    Jeden z domácích zůstává opět v bolestech ležet na trávníku, ale vypadá to, že ve hře bude moci pokračovat.
     
    81
    Hra pokračovala závěrečnou desetiminutovkou a Gabi dostal míč na hranici vápna, zasekl míč a levačkou vypálil, ovšem jeho rána zamířila daleko do branky domácích.
     
    80
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází José Giménez.
     
    79
    Jeden z domácích se vydal za dlouhým míčem po levé straně a okamžitě z první jej chtěl dávat do vápna volnému Cartabiovi, ale centr byl nakonec zablokován.
     
    78
    A vzápětí za protesty obdržel žlutou kartu také Luisinho.
     
    77
    Domácí Juanfran poté zatáhl právě ve středu hrací plochy za dres Gaitána a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu.
     
    76
    Godín opět dobře zapracoval na obranné polovině, když nadvakrát odvrátil centr a míč dokázal poslat do středu hřiště.
     
    75
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Celso Borges, přichází Pedro Mosquera.
     
    75
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Zakaria Bakkali, přichází Florin Andone.
     
    74
    Centru se ujal Gaitán, který kroutil míč na penaltu, ale domácí jeho úmysl přečetli a odvrátili balón do autu.
     
    73
    Hra pokračovala a Luisinho na pravé straně hodně ostře zajel do Saulu Nigueze a hosté budou mít šanci na ohrožení branky. Domácí mezitím chystají dvojnásobné střídání.
     
    72
    Faulovaným byl Kostaričan Borges, který se stále nezvedá z trávníku a podle jeho signalizace to vypadá, že bude muset střídat.
     
    71
    Začala poslední dvacetiminutovka dnešního duelu a hra je stále kouskována. Nyní se faulem provinil Gabi a míč tak po jeho zákroku bude patřit hostům.
     
    70
    Nakonec při další akci aktivní Guilherme fauloval ve vzdušném souboji na okraji vápna útočné poloviny střídajícího Gaitána a míč tak patří znovu hostů z hlavního města Španělska.
     
    69
    Utkání velmi rychle plyne dál a dál oba celky se snaží hodně aktivně kombinovat, ale diváci na šance na úvodní trefu stále čekají marně.
     
    67
    Luisinho nejprve na středu dobře zasekl, ale pak proti Parteyovi o míč přišel. Následně se k míči dostal Griezmann, ale měl nulovou podporu spoluhráčů, a tak celou akci zabrzdil.
     
    66
    O půlminutu nato akci Deportiva zhatil ofsajd, rozehrávat bude počínaje Oblakem hostující celek.
     
    65
    Na opačné straně hrací plochy se centr odvrácený jedním z domácích odrazil na okraj šestnáctky pro Guilhermeho, ale ten z voleje branku výrazně přestřelil.
     
    64
    Střídající Gameiro si zaběhl za obranu a technickou přízemní ranou rozvlnil síť, nicméně jeho radost i celé zakončení zhatil ofsajd.
     
    63
    Domácí v kombinaci pokračovali a byl to Juanfran, kdo centroval v plném běhu z pravé strany, jenže míč mu nesedl podle představ a při svém letu opustil hrací plochu.
     
    62
    Federico Cartabia si dobře na pravé straně zpracoval těžký míč a zasekl na střed, načež si všiml vyběhnutého Oblaka a chtěl jej přelobovat, jenže ten se vrátil včas do branky a ukryl míč ve svých rukavicích.
     
    61
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Augusto Fernández, přichází Kévin Gameiro.
     
    59
    Juanfran se po svém vzoru vydal po pravém křídle podpořit ofenzívu, jenže svůj náběh uspěchal až příliš a v rozletu jej zastavil ofsajd.
     
    58
    I domácí si ale nerozuměli při své rozehrávce podle přestav, aktivní Godín jejich pas zachytil a středem rychle rozjíždí protiakci.
     
    57
    Jejich akce ale neměla dobrý konec, protože pas na Griezmanna za obranu neprošel, a Deportivo již po pravé lajně rychle otáčí hru opačným směrem.
     
    56
    Hra je ve druhém poločas podstatně živější, ale stále čekáme na první vážnější šanci i téměř po hodině hry. Dopředu se ženou hosté.
    55. Guilherme a jeho hlavička
     
    55
    Po rohu našel centr ve vápně dobře postaveného Guilhermeho, ten se vyšrouboval k hlavičce a poslal další vystrážný signál obraně hostů. Míč skončil o kousek vedle.
     
    54
    Federico Cartabia se jako tank prohnal po pravé straně a jeho centr pořádně zavařil zejména Oblakovi, který si u své levé tyče nebyl vůbec jistý, ale nakonec srazil míč do zámezí.
     
    53
    Lucas Peréz se na levé straně zbavil soupeře a hodně prudce odcentroval na zadní tyč, ale Godín byl opět se svou hlavou připraven a míč dokázal odvrátit do zámezí.
     
    52
    Po rohovém kopu nakonec jeden z hostů kolem Borgese hlavičkoval, ale jeho pokus byl nepřesný, a zhruba o dva metry skončil vedle branky domácích.
     
    51
    Po dobré práci střídajícího Gaitana, jehož ránu musel Costel Pantilimon vyrážet, mají hosté k dispozici rohový kop.
     
    50
    Na druhé straně zprava prudce centroval Juanfran, jeho pas se odrazil na střelu pro Parteye, jenže jeho rána však našla útočiště jen na bloku domácí obrany.
     
    49
    O chvíli později se za vysokým nákopm kolem stopera Godína vydal nehlídaný Cartabia, jenž nakonec po kontaktu s uruguajským bekem před Oblakem upadl, ale rozhodčí se k odpískání penalty neodhodlal.
     
    48
    Nakonec to fotbalisté Deportiva zkusili zleva Zakaria Bakkali si nabíhal na dlouhou přihrávku po lajně, ale Juanfran jej ustrážil.
     
    47
    V prvním útoku druhé půle už jsou nyní také hosté a jejich kombinace probíhá zejména na pravé straně hrací plochy.
     
    46
    Zajímavý začátek druhé půle. Hosté se hned po rozehrávce vydali dopředu a Griezmann se zprava prodral ke střele, ale jeho přízemní ránu Costel Pantilimon nadvakrát pokryl.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Nicolás Gaitán.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    První půle bez branek...

     
    První poločas je za námi a zatím sledujeme hodně podprůměrnou fotbalovou podívanou. Oba celky se snažili hrát aktivně a především z dobré defenzívy, ale ani jeden z nich si větší šanci otevřít skóre dnešního duelu nevypracoval. Doufejme, že se do druhé půle obrázek hry výrazně změní. Buďte u něj s námi.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:15.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hosté měli k dispozici tak alespoň aut, na dlouhý centr z pravé strany si zabíhal na zadní tyči agilní Saúl Ñíguez, jenže při výskoku na míč si pomohl faulem.
     
    43
    Na druhém pólu hřiště Griezmann posunul míč na Thomase Parteye, ten okamžitě z jedničky na Juanfrana, jenže ten byl ustrážen.
     
    42
    Zajímavý akce domácích započala ve středu hrací plochy, odkud dostal rychlý pas do běhu po pravé lajně Borges, ale jeho centr byl opět zneutralizován.
     
    41
    Ve středu hřiště se srazili dva hráči a rozhodčí nakonec přisoudil míč opět Madridu. Jenže rozehrávka další standardní situace byla opět hodně nepřesná a Deportivo v pohodě zareagovalo.
     
    40
    Nakonec ale také tento útok měl jepičí život, když se za centrem hnal hodně vehementně Ángel Correa, ale sám se při přihrávce octl v ofsajdu.
     
    39
    Centr směřoval do vápna na zadní tyč, ale tam se nikdo ve žlutém k hlavičce nedostal. Saúl Ñíguez následně doběhl míč a akce pokračuje.
     
    38
    Na opačné straně v souboji obránců poslal Luisinho k zemi Godína a hosté se chystají k rozehrávce přímého kopu od pravé lajny.
     
    37
    Jan Oblak nyní hodně zariskoval na obranné polovině, když ve vlastním vápně při kličce přišel o míč, ale Perez se sám zahnal, a poté jeho zpětná přihrávka byla nepřesná.
     
    36
    Domácí tak poté byli donuceni k tomu, aby to zkusili znovu z levé strany, a Luisinho se z dálky odhodlal ke střele, jenže jeho pokus byl hodně nepřesný a skončil vysoko nad brankou.
     
    35
    Deset minut před koncem první půle se Federico Cartabia snažil prodrat šikovně mezi dvěma beky soupeře, ale nakonec ten druhý mu skvěle vložil do kličky nohu a ke střele jej nepustil.
     
    33
    Centr byl dobře odvrácen už na hranici vápna, aby vzápětí Sidnei zprava pronikl do šestnáctky, kde po kontaktu s protihráčem upadl k zemi, nicméně rozhodčí zůstal znovu ledově klidný.
     
    32
    Jeden z domácích byl posléze faulován soupeřem při svém průniku z pravé strany Gabim, ale tentokrát se rozhodčí k vytažení žluté karty neodhodlal. Za vděk musejí fotbalisté Deportiva pouze a jen rozehrávku přímého kopu.
     
    31
    Zakaria Bakkali dostal od spoluhráče z levé strany parádní pas do ulice za obranu, ale v klíčové chvíli jej zradil první dotek, a tak si míč posunul za brankovou čáru.
     
    30
    Po autovém vhazování a dvou šťastných odrazech to nakonec vyzkoušel se svou ranou Saúl Ñíguez, ale jeho rána se vytočila ze své trajektorie a pokus levačkou skončil nad brankou.
     
    29
    Stále pokračujeme v utkání bez nějaké vážnější šance a to se nám pomalu, ale jistě přiblížila úvodní půlhodina, v níž si ani jeden celek nevytvořil žádnou šanci. Změnit to mohou hosté, kteří kombinují směrem dopředu.
     
    28
    Ani třetí roh domácích, které se opět ujal Perez nepřinesl žádné ohrožení, po rozehrávce nakrátko byl následný centr hodně přetažený a do vápna se nevešel.
     
    27
    Akce Deportiva ale u pravé lajny pokračovala a po centru Juanfrana vybojovali domácí fotbalisté rohový kop.
     
    26
    Na druhé straně musel z pozice stopera na křídlo obrany vystoupit Diego Godín, ale unikajícího Borgese ubránil a srazil míč před ním do autu.
     
    25
    Hosté poté zahrávali rohový kop, ale do zakončení se po centru Gabiho nedostali, neboť jim byl odpískán útočný faul.
     
    24
    Akce Madridských šla přes levou stranu, nejprve pas neprošel na Correu, ale míč se odrazil ke Griezmannovi, jenž se snažil patou prostrčit míč mezi nohama obránce, což se mu nakonec se štěstím povedlo, ale Pantilimon byl u míče jako první.
     
    23
    Atlético po delší době uklidňuje hru v kombinaci na obranné polovině, svěřenci Diega Simeoneho hledají cestu do útoku.
     
    22
    Nakonec domácí zkusili signál s rozehrávkou nakrátko a přihrávkou na střed, jenže představa se nesešla s realizací a rána Bakkaliho z dálky skončila nad brankou.
    Momentka z průběhu prvního poločasu!

     
    21
    Zajímavá možnost pro domácí. Savič za cenu faulu a žluté karty hasil brejk La Coruňy na hranici vápna, a celek v modrém má tak šanci ohrozit branku hostů.
     
    19
    Deportivo i nadále zůstalo na polovině svého dnešního soupeře a další centr vyslal z pravé strany Cartabia, jenže opět neslavil úspěch.
     
    18
    První zajímavá střela duelu. Zakaria Bakkali si míč po přihrávce ze středu navedl zprava na ránu, jeho technický pokus si ale cestu do branky nenašel a zadní tyč výrazně minul.
     
    17
    Jenže opět uspěchaná rozehrávka a nepřesná přihrávka, navíc ve středu hřiště byl povalen k zemi nedovoleně Gabi a rozehrávat budou moci pro změnu hosté.
     
    16
    Poprvé se vážnější přiostřilo. Domácí obránce Luisinho vyvezl míč po lajně dopředu, kolem Juanfrana chytře zasekl, a tak jej hostující bek musel faulovat. Domácí rozehrávají.
     
    15
    Hosté po autovém vhazování ve svém útoku na polovině soupeře pokračovali, ale opět se k centru, natož střele nedostali a domácí mohou z pravé strany vyvézt míč.
     
    14
    Cartabia ztratil na levé straně míč, když jej obral Saúl Ñíguez. Ten chtěl hned vyslat dopředu Griezmanna, ale toho včas zakřižoval Fabian Schär a nepustil jej dopředu.
     
    13
    Oba celky se střídají v nepřesných kombinacích ve středu hřiště, aktivita se ani jednomu z týmů nedá v úvodu duelu upřít, nicméně zatím na první šanci čekáme.
     
    12
    Ten byl však zbytečně rychle a zbrkle rozehrán, domácí se opět nemuseli na obranné polovině strachovat a centrovaný míč pohodlně odvrátili.
     
    11
    Rohový kop ale opět bez ohrožení branky hostů, domácí se neprosadili. Naopak fotbalisté Atlética vyrazili rychle vpřed, a vybojovali u levé lajny přímý kop.
     
    10
    Zakaria Bakkali si narazil po rozehrávce nakrátko na levé straně se spoluhráčem, nakonec se dostal ke střele, ale Diego Godín jeho ráně vystavil stopku, a srazil ji na rohový kop.
     
    9
    Antoine Griezmann je v úvodu hodně namotivovaný, na mé poměry možná až příliš. Na polovině hřiště zajel na konci deváté minuty do domácího Juanfrana a za svůj skluz uviděl žlutou kartu.
     
    8
    Juanfran se nakonec vydal také dopředu, když jej chtěl vyslat k centru Gabi, ovšem hostující krajní bek svůj náběh uspěchal a octl se v ofsajdu.
     
    7
    Antoine Griezmann ztratil míč a jeho zaváhání musel hasit Juanfran jen za cenu faulu, a tak po pádu Valverdeho, jenž byl přistrčen za postranní čáru bude rozehrávat opět Deportivo.
     
    6
    Další chyba domácích v rozehrávce. Gabi sklepl míč do běhu pro Nigueze, ten se odhodlal k rychlé střele pravačkou z dálky, ale branku domácích přestřelil.
     
    5
    La Coruňa je opět na obranné polovině u míče, snaží se kombinovat, ale nijak vehementně se dopředu nežene.
     
    4
    Samotný rohový kop sám o sobě žádnou šanci nepřinesl, hosté se ubránili a obrana zabránila i opakované ráně z hranice vápna.
     
    4
    Na druhé straně předvedli napravo zajímavou akci také domácí, na kolmici si naběhl Federico Valverde, ale jeho centr ve skluzu byl sražen na rohový kop.
     
    3
    Další akci hostů, tentokrát po pravé straně, zhatil ofsajd, v němž se nacházel nejlepší střelce hostů v LaLize Ángel Correa.
     
    2
    Krátce nato ale hosté získali míč a po faulu ve středu útočné poloviny vybojovali přímý kop. Ten byl obranou domácích odvrácen, ale do odraženého míče se opřel Thomas Partey, jehož rána zhruba o metr minula branku.
     
    1
    Fotbalisté na pokyn píšťalky rozhodčího Alvareze uvedli balón do pohybu, čímž oficiálně načali dnešní duel. Utkání začínají v pohodlné kombinaci na obranné polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na hrací ploše. Domácí nastupují v modrém, hosté se oděli do žlutého.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo La Coruňa: Pantilimon – Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho – C. Borges (C), Guilherme – Cartabia, Valverde, Bakkali – Pérez Martínez.
    Náhradníci: Tytoń – Albentosa, Andone, Çolak, Expósito, Mosquera, F. Navarro.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, Savić, Lucas Hernández – Augusto Fernández, Partey, Gabi (C), Saúl Ñíguez – Á. Correa, Griezmann.
    Náhradníci: Moyà – J. Giménez, Vrsaljko, Gaitán, Gameiro, F. Torres, Vietto.

    Rozhodčí: Alfonso Alvarez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.


     
    Atlético Madrid

    To jeden z možných aspirantů s kádrem plných hvězd je herně i výsledkově na ústupu. Madridští v týdnu jen remizovali v Lize mistrů v Karabachem 1:1 a ani v lize to není žádná sláva. V tabulce jim sice patří 4. místo se ziskem 20 bodů pět výher, pět remíz a žádnou porážku, nicméně na vedoucí Barcelona, která taktéž jako jediná ještě neprohrála, ztrácejí už osm bodů!

    V posledním ligovém kole Atlético doma zaváhalo s Villarealem, nad nímž sice vedlo, ale nakonec se muselo spokojit jen se ziskem bodu, a to za remízu 1:1.

    Nejlepším střelcem hostů je Argentinec Ángel Correa, který má na svém kontě již 4 přesné zásahy.

     
    Deportivo La Coruňa

    Domácí se v nové sezóně zatím viditelně trápí, což se projevuje také na jejich postavení v tabulce. Deportivo je v ní až na 16. místě se ziskem pouhých 11 bodů za tři výher, dvě remízy a pět porážek, přičemž na sestupové vody drží náskok pouhých pěti bodů.

    V posledním ligovém zápase si však La Coruňa zvedla sebevědomí, když dokázala na půdě silného Las Palmas vsítit hned tři branky, a zvítězit tak 3:1!

    Nejlepšími střelci domácích jsou Celso Borges a Lucas, kteří mají oba shodně na svém kontě již 3 přesné zásahy.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky španělského fotbalu! Dnes se v rámci dalšího kola LaLigy představí před svým vlastním publikem Deportivo La Coruňa, jehož soupeře bude favorizované Atlético Madrid. Utkáním vás provede Daniel Kinc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Daniel Kinc

    Branky: 90+1. Partey (Gabi)

    Karty:   77. Juanfran (DEP), 78. Luisinho (DEP), 84. Andone (DEP), 90. Sidnei (DEP) – 9. Griezmann (ATM), 21. Savić (ATM)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:10.
    Deportivo La Coruňa: Pantilimon – Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho (82. F. Navarro) – C. Borges (C) (75. Mosquera), Guilherme – Cartabia, Valverde, Bakkali (75. Andone) – Pérez Martínez.
    Náhradníci: Tytoń – Albentosa, Andone, Çolak, Expósito, Mosquera, F. Navarro.

    Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, Godín, Savić, Lucas Hernández – Augusto Fernández (61. Gameiro), Partey, Gabi (C), Saúl Ñíguez – Á. Correa (46. Gaitán), Griezmann (80. J. Giménez).
    Náhradníci: Moyà – J. Giménez, Vrsaljko, Gaitán, Gameiro, F. Torres, Vietto.

    Rozhodčí: Alfonso Alvarez
    thejrc.org