New Jersey – Edmonton 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Chicago 3:1 (kon.) | Montreal – Minnesota 0:3 (kon.)
St. Louis – Arizona 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 6:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 4:1 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:5 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:4 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:4 (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Ottawa Senators
Pátek 10.11.2017, 20:15 • Ericsson Globe, Stockholm, Švédsko • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Ericsson Globe ve Stockholmu sledovalo 13 396 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů na shledanou. (23:02:43)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V UTKÁNÍ

    Do dnešního utkání nezasáhl ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ

    1. Mark Stone (OTT) 2+0
    2. Alexander Kerfoot (COL) 1+1
    3. Fredrik Claesson (OTT) 1+0
     
    STŘELY NA BRÁNU

    Colorado Avalanche – 19
    Ottawa Senators – 32
     
    První utkání NHL Global Series mezi Coloradem a Ottawou je tedy u konce! Lepší vstup do zápasu měly Laviny, které se v 9. minutě radovaly po trefě Naila Jakupova. Do konce třetiny však Ottawa dokázala otočit vývoj utkání. Nejprve totiž vyrovnal Fredrik Claesson, načež druhou branku Sens přidal Mark Stone.

    Také ve druhé třetině jako první skórovalo Colorado. Ve 30. minutě se i přes pouhé tři střely v periodě prosadil Alexander Kerfoot, jenž na kostku vrátil vyrovnaný stav. Bohužel pro Avs si slabší chvilku vybral Varlamov, jenž ve 34. minutě daroval pohodlnou dorážku Chrisi DiDomenicovi.

    A i do třetice se z první trefy ve třetině radovali Avalanche, neboť Nathan MacKinnon v 53. minutě vyrovnal a tím zařídil prodloužení. Hra tři na tři trvala pouhých 59 sekund, protože přesně po této době Ottawa dobře vyřešila přečíslení a Mark Stone rozhodl o vítězství kanadského týmu.
     
    Konec zápasu.
    60:59 Mark STONE - 3:4
     
    60:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Colorado špatně střídalo a dopustilo další přečíslení. Erik Karlsson puk potáhl do útočného pásma, kde kotouč přenechal Brassardovi. Druhý nejproduktivnější hráč Senátorů mohl zakončovat, ale místo toho ještě našel volného MARKA STONEA, který vypálil do odkryté části brány. Asistence: Derick Brassard, Erik Karlsson.
     
    60:30
    První zajímavější šanci v prodloužení měla Ottawa. Jenže Hoffman vše překombinoval a od tyče už přečíslení nevyřešil přesnou přihrávkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina přinesla pouze jednu branku a po šedesáti minutách je stav utkání vyrovnaný. Colorado sice nemělo střeleckou převahu, nicméně z pěti střel na bránu ve třetí třetině dokázalo vytěžit vyrovnání z hokejky Nathana MacKinnona. Ten v 53. minutě těžil z výborné souhry jeho spoluhráčů a zajistil tak Coloradu aspoň jeden bod. Jde se do prodloužení!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    V samotném závěru ještě zakončoval Mark Barberio. Jeho tvrdá střela nebyla přesná, nicméně po návratu do brankoviště puk poskakoval u tyče. Anderson si poradil.
     
    59:23
    Pyatt vyhrál bruslařský souboj o vyhozený kotouč a ještě před brankovou čárou se bekhendem pokusil překvapit Varlamova. Bez úspěchu.
     
    59:08
    Ofsajd odpískán Ottawě. Od prodloužení nás dělí necelá minuta hry.
     
    58:39
    Po Brassadově přihrávce si to dopředu namířil Fredrik Claesson, který je očividně při chuti a pokusil se Varlamova překonat po rychlém objetí brány. Ruský gólman byl připraven!
     
    57:49
    Colorado se teď jednoznačně více tlačí do útoku. Problémem Lavin je však fakt, že jen málokdy se dostanou až k přesnější střele.
     
    57:11
    Krásně se MacKinnon nalevo protáhl kolem obránce a hodlal vyslat jedovatou střelu. Jenže chvíli před zakončením se střelec zatím poslední branky poroučel na led.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 9. Jakupov (Kerfoot, C. Wilson), 30. Kerfoot (Comeau, Girard), 53. MacKinnon (Rantanen, Landeskog) – 9. Claesson (Hoffman, E. Karlsson), 16. Mark Stone (Oduya, Ch. Wideman), 34. DiDomenico (Phaneuf, Pyatt), 61. Mark Stone (Brassard, E. Karlsson)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Barberio, E. Johnson (A), Girard, Barrie, Zadorov, Bigras – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Andrighetto, Kerfoot, Jakupov – Nieto, Compher, Comeau – G. Bourque, C. Wilson, Grimaldi.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Claesson, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Oduya, Ch. Wideman, Ceci, Harpur – Z. Smith (A), Duchene, Hoffman – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Pyatt, Pageau, Burrows – DiDomenico, N. Thompson.

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Driscoll, Nowak

    Diváci: 13 396
    ocianews.com