Vladivostok – Petrohrad 0:2 (kon.) | Kunlun – Dynamo Moskva 1:2 (po s.n.) | Čerepovec – Čeljabinsk 3:2 (kon.)
N.Novgorod – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Magnitogorsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Riga – Toljatti 2:1 (3:2 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Spartak Moskva
3:2 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Úterý 14.11.2017, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Spartak Moskva.
    Autorem vítězné branky je MAXIM TRUŇOV.
     
    5. série
    1:0
    Denis Kokarev nic nevymýšlel, vystřelil, ale trefil jen povyjetého Svenssona! Je hotovo!
     
    Maxim Truňov šel do bekhendové kličky. Už se zdálo, že Košečkin zakročil, ale puk mu sklouzl po výstroji a dokutálel se těsně za brankovou čáru! Rozhodčí jde ještě telefonovat...
     
    64:03
    Hosté totálně nezvládli střídání! Na ledě jich bylo v jednu chvíli pět a dávají tak Spartaku šanci rozhodnout!
     
    63:01
    Andrej Čibisov se hnal sám na Svenssona, který si poradil se střelou hostujícího hráče a pokryl i následnou dorážku, kdy puk zůstal pod jeho betony!
     
    62:12
    Jan Kovář ukázal, že má rychlé a šikovné ruce. Český útočník se prokličkoval až před Svenssona, ale ten zakončení mezi betony pokryl.
     
    56:15
    Hosté teď měli štěstí! Střela Vladislava Provolněva končí na brankové konstrukci!
     
    55:20
    Domácí v plném počtu a hned se dostali do šance! Vjačeslav Leščenko se natlačil přes Leeho až před Košečkina a ještě kotouč předkládal Pepeljajevovi. Tomu v zakončení do odkryté klece zabránil Schaus!
     
    53:10
    Domácí byli na ledě v šesti! Jejich střídačce se to sice vůbec nelíbilo, ale rozhodčí si za svým rozhodnutím stojí. Přesilovka pro Magnitogorsk.
     
    47:57
    Tohle byla obrovská šance! Ryan Stoa předložil puk před branku Lukášovi Radilovi, který dobře mířil do horní části branky, ale přesouvající se Košečkin zakročil snad úzkým koncem hole!
     
    39:54
    Domácí si nepohlídali střídání a na ledě jich bylo šest! Síly na ledě se tedy vyrovnávají.
     
    39:29
    Ve vlastním oslabení ujel domácí obraně Oskar Osala. Jeho střela, kterou možná ještě lehce škrtl Svensson, těsně minula vzdálenější tyčku!
     
    38:40
    Jevgenij Timkin podrazil za brankou Spartaku obránce Osipova a naprosto zbytečně tak putuje na trestnou lavici.
    36:57 Sergej MOZJAKIN - 2:2
     
    36:57
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Parádní akci předvedla první hostující formace! Denis Kokarev našel mezi kruhy Jana Kováře, který ještě posunul kotouč na levou stranu, kde byl SERGEJ MOZJAKIN a ten střílel z kruhu do odkryté klece – 2:2. Asistence: Denis Kokarev a Jan Kovář.
    33:50 Alexandr DĚRGAČOV - 2:1
     
    33:50
    Spartak právě vstřelil branku!
    Domácí početní výhodu využívají a otáčejí skóre utkání! Výborně to udělal Alexej Pepeljajev, který převzal puk na modré a popojetím dopředu si výrazně zlepšil pozici pro střelu. Jeho ránu po ledě vyrazil Košečkin levým betonem jen před sebe a dorážka ALEXANDRA DĚRGAČOVA prošla do branky pod hostujícím gólmanem. Asistence: Ville Lajunen a Alexej Pepeljajev.
     
    32:50
    Vjačeslav Leščenko se dostával za záda hostujících obránců a Chris Lee ho podrazil. Po reklamní pauze začne přesilovka Spartaku.
    28:58 Dmitrij ČERNYCH - 1:1
     
    28:58
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí rozpoutali před brankou soupeře obrovský závar a nakonec to byl DMITRIJ ČERNYCH, který nadvakrát dorazil puk za Košečkinova záda – 1:1. Bez asistence.
     
    21:11
    Teď už to ale bude dlouhá dvojnásobná početní výhoda! Za podražení je potrestán Chris Lee.
     
    20:52
    Na trestnou lavici míří za faul kolenem Oskar Osala. Domácí budou hrát 8 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3.
     
    19:56
    Pepeljajev našel přihrávkou napříč útočným pásmem Lukáše Radila, který střílel z pravého kruhu do odkryté branky. Hosty však zachránil Alexej Běreglazov, jenž do zakončení českého reprezentanta stačil vložit hůl!
     
    18:59
    Nicholas Schaus za brankou poslal k ledu Podšendjalova a je vyloučen za sekání. Šance pro domácí ještě do přestávky srovnat.
    16:15 Oskar OSALA - 0:1
     
    16:15
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují až při hře ve standardním počtu hráčů! Nahození Běreglazova od modré sice na branku neprošlo, ale odraženého puku se ujal Nicholas Schaus. Ten si ho stáhl mezi kruhy a místo střely krásně našel OSKARA OSALU, který zakončoval do odkryté klece. Asistence: Nicholas Schaus.
     
    14:01
    Hosté si zahrají přesilovku! Vyloučen je Maxim Truňov za napadení.
    06:24 Domácí brankář Svensson fantasticky vychytal Osalu.
     
    06:24
    Fantastický Marcus Svensson! Oskar Osala najížděl sám na domácího brankáře, který jeho první střelu vyrazil a následně se stačil natáhnout i po dorážce finského hokejisty, kterou zastavil lapačkou na brankové čáře!
     
    00:53
    První velkou šanci si vytvořili domácí! Alexandr Chochlačov našel zpoza branky Alexandra Děrgačova, který ani nadvakrát nedokázal zvednout puk nad levý beton brankáře Košečkina. Ten nakonec dokázal puk přikrýt.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 29. Černych, 34. Děrgačov (V. Lajunen, Pepeljajev), rozh. náj. Truňov – 17. Osala (Schaus), 37. Mozjakin (Kokarev, Jan Kovář)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Arťom Podšendjalov (SPM)
    0:0   Anton Šenfeld (MET)
    2. série:
    1:0   Maxim Truňov (SPM)
    1:0   Jan Kovář (MET)
    3. série:
    1:0   Arťom Voronin (SPM)
    1:0   Chris Lee (MET)
    4. série:
    1:0   Ryan Stoa (SPM)
    1:0   Matt Ellison (MET)
    5. série:
    1:0   Lukáš Radil (SPM)
    1:0   Denis Kokarev (MET)


    Spartak Moskva: Svensson (Truškov) – Kulik, Kalinin (C), Pepeljajev (A), A. Osipov, V. Lajunen, Provolněv, Judin – Leščenko, Stoa, Radil – Děrgačov, Chochlačov (A), Podšendjalov – Nikoncev, A. Voronin, Truňov – Černych, Bobrov, A. Kuzněcov – Tatalujev.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Lee, J. Birjukov (A), Běreglazov, Pivcakin, Děnisov, Schaus, Igošev – Kokarev, Jan Kovář (A), Mozjakin (C) – Čibisov, Ellison, Šenfeld – Timkin, Osala, Platonov – Kaletnik, Berestennikov, De. Kazionov – Švyrjov.

    Rozhodčí: Fraňo. Olenin – Lazarev, Otmachov

    Diváci: 6007
    bahis siteleri