Bologna – Sampdoria 3:0 (kon.) | Chievo – Spal 2:1 (kon.) | Sassuolo – Hellas Verona 0:2 (kon.)
Cagliari – Inter 1:3 (kon.)
konec
Chievo Verona
2:1 (0:1)
Spal
Sobota 25.11.2017, 18:00 • Marco Antonio Bentegodi, Verona • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit někdy příště, napočtenou. (19:57:00)
     
    Ve druhém poločase Chievo hodně přidalo a zaslouženě otočilo stav zápasu na svou stranu. Domácí nováčka téměř k ničemu nepustili a poločas se odehrával na polovině Spalu. Ten velmi se moc brzy zatáhl do obrany, díky čemuž dnešní střetnutí prohřál.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Centr mířil na bližší tyč, kde se k míči probojovali domácí hráči, kteří balon jen odkopávají k půlící čáře.
     
    89
    Luca Rizzo se na levé straně pokoušel uvolnit, ovšem byl faulovaný, a tak je tu další standardní situace hostujícího celku. Možná je to i jedna z posledních příležitostí na vyrovnání.
     
    87
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Valter Birsa, přichází Gianluca Gaudino.
     
    86
    Hostující tým rozehrával standardní situaci, kterou hráči ve žlutých dresech odvrátili.
     
    84
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Sauli Väisänen, přichází Eros Schiavon.
    82. Roberto INGLESE - 2:1
     
    82
    Chievo právě vstřelilo branku!
    Verona právem otáčí výsledek zápasu na svou stranu! Přihrávku do vápna dostal ROBERTO INGLESE, jenž byl sice tísněn, ale přesto poslal míč přesně ke vzdálenější tyči.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Luca Mora (Spal), jenž ostřel dohrál stojnou nohu soupeře. Hostující záložník je prvním potrestaným hráčem.
     
    79
    Do konce zápasu schází dvanáct minut plus nastavení. Výsledek utkání je stále vyrovnaný a více ze hry má v posledních minutách domácí Chievo.
     
    77
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Nicola Rigoni, přichází Fabio Depaoli.
     
    76
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Pasquale Schiattarella, přichází Luca Mora.
     
    74
    Fanoušci povzbuzují své hráče s cestě za dalším gólem a ten nebyl daleko. Nepříjemný centr mířil na branku Spalu, kde míč naposlední chvíli vyboxoval Alfred Gomis.
     
    73
    Hostující záložník snadno přišel o míč a pustil soupeře do kombinace. Jenže ani ta příliš dlouho netrvala a Spal bude moci uklidnit hru.
     
    71
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Federico Bonazzoli, přichází Sergio Floccari.
     
    70
    Domácí jsou u balonu stále častěji. Po další standardní situaci byla k vidění hlavička, která zamířila nad branku Spalu. Nováček soutěže se téměř neustále brání.
    66. Roberto INGLESE - 1:1
     
    66
    Chievo právě vstřelilo branku!
    Po velkém tlaku domácího celku je vyrovnáno! Centr z levé strany zamířil do souboje, kde se míč odrazil do volného prostoru. V něm se nacházel ROBERTO INGLESE, jenž placírkou uklidil balon za brankovou čáru.
     
    64
    Domácí celek si žádal odpískání pokutového kopu, když míč zamířil do ramene hostujícího hráče. Hlavní rozhodčí jejich protesty neregistruje a nechává pokračovat ve hře.
     
    62
    Hlavní rozhodčí nyní využil při další velké příležitosti domácího celku správného postavení. Když před střelou Boštjana Cesara viděl ruku zakončujícího hráče. Spal přežil další velkou šanci Verony.
     
    59
    Po rohovém kopu domácího celku se k hlavičce z vyložené pozice dostal Nenad Tomović. Jeho hlavička jen těsně zamířila těsně nad břevno. Sledujeme najednou atraktivní část zápasu.
     
    58
    Hostující celek rozehrál rohový kop centrem na zadní tyč, kde si na balon naskočil Alberto Grassi, jehož hlavička se do prostoru tří tyčí nevešla.
     
    57
    Střídání v týmu Chievo Verona: ze hřiště odchází Riccardo Meggiorini, přichází Sergio Pellissier.
     
    53
    Nyní se domácí celek radoval z vyrovnání, jenže ještě předtím byl odpískán ofsajd a nutno říct, že správně. Zakončení Roberta Inglesea zamířila k zadní tyči, ale jeho radost byla už zbytečná.
     
    52
    Jeden z hostujících záložníku se z velké dálky opřel do míče, ale na hranici vápna trefil soupeře. Chievo se hnalo de protiútoku, ale přečíslení skončilo po nepřesné přihrávce.
     
    51
    Fabrizio Cacciatore se na pravé straně dostal k centru, který zamířil nad branku, a tak budeme sledovat odkop od branky Spalu.
     
    50
    Verona se pokoušela o přenesení hry na levou stranu, ale pas byl hodně nepřesný. Spal může být opět chvíli v klidu a dočerpat síly.
     
    48
    Dlouhý pas mířil na Roberta Inglesea, který sice balon prodloužil, ovšem pouze do rukavic hostujícího brankáře.
     
    47
    Spal na vlastí polovině kombinuje a nikam se už příliš nežene. Chievo se po zisku míče snaží o rychlý přechod, ale zatím marně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První pětačtyřicetiminutovka nenabídla moc krásy, ale diváci jednu branku viděli. Chievo mělo být favoritem, ale tuto funkci zatím vůbec neplatí. Domácí celek se kombinací téměř nedostává přes obranu Spalu a dlouhé nákopy také úspěch neslaví. Nováček soutěže od vedoucí branky hraje chytře a nikam se necpe. Pokud už se dostane do útoku, dokáže jej zakončit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Zpoza vápna vystřelil rychle Federico Mattiello. Hostující hráč byl pod velkým tlakem, a tak jeho pokus za nic nestál.
     
    43
    Domácí celek je opět u balonu, ale po kombinaci na vlastní polovině přišel další dlouhý nákop, který ze vzduchu sebrala obrana Spalu.
     
    40
    Při odkopu hostující obránce trefil před sebou soupeře, od něhož se míč odrazil před branku. V tomto prostoru se ocitl Roberto Inglese, jenž mohl vyrovnat. Ovšem svým pokusem trefil vybíhajícího gólmana!
     
    38
    Dlouhý nákop prodloužil Riccardo Meggiorini, který ale našel jen prostor, kde vládne stoperská dvojice Spalu. Chievo je sice více u míče, ale do vápna se téměř nedostává.
     
    37
    Rohový kop letěl k zadní tyči, kde jej odhlavičkoval bránící hráč. K míči se probojoval opět Alberto Grassi, jenž si vynutil kousek od vápna faul.
     
    35
    Alberto Grassi zachytil rozehrávku soupeře a hned technicky zakončil. Jeho pokus letěl k pravé tyči, ale domácí brankář míč vytěsnil na rohový kop.
     
    34
    Konečně se domácí celek dostal k centru z levé strany. Jenže ten proletěl jen vápnem a první zakončení se Chievo opět nedočkalo.
     
    31
    Spal vyčkává na protiútoky a po zisku míče si připisuje další zakončení. Zpoza vápna vystřelil Luca Rizzo, jehož pokus mířil doprostřed brány.
     
    30
    Alberto Grassi byl rozběhnutý, který na nic nečekal a vběhl do šestnáctky. Tam ho křižoval Nicola Rigoni, jenž soupeře srazil k zemi, ale hlavní sudí ukazuje, že vše bylo v pořádku.
     
    29
    Spal se nikam po vedoucí brance nežene a stále vyčkává na soupeře na vlastní polovině hrací plochy. Verona se snaží o kombinaci, ale její snažení opět rychle končí.
     
    27
    Utkání zatím nenabízí kvalitní podívanou. Hraje se spíše od vápna k vápnu a celky se k zakončení moc nedostávají.
     
    24
    K zakončení se po přihrávce spoluhráče dostal Nicola Rigoni, jehož pokus zpoza vápna dostalo opačnou faleš a zamířilo pouze vedle levé tyče hostující brány.
     
    23
    Těsně před šestnáctkou se faulu dopustil Francesco Vicari, jenž soupeři nabízí zajímavou standardní situaci. Uvidíme, co domácí celek z dobré pozice vymyslí.
     
    22
    Hráči ve žlutých dresech jsou stále u balonu, ale také stále platí, že se nemohou dostat do pokutového území soupeře.
     
    19
    Verona se kombinací snaží probojovat do nějaké šance, ovšem hostující obrana se dobře přesouvá. Chievu zatím chybí nějaký moment překvapení.
    17. Boštjan CESAR - 0:1
     
    17
    Spal právě vstřelil branku!
    Celkem překvapivě je tu první branka zápasu! Na pravé straně vnikl do vápna Manuel Lazzari, který přihrával před branku, kde míč zasáhl BOŠTJAN CESAR. Právě od domácího obránce se balon dostal za bezmocného Stefana Sorrentina.
     
    16
    Domácí celek v posledních minutách volí spíše dlouhé nákopy za obranu, které zatím úspěchy neslaví. Chievo se totiž přes obranu soupeře kombinačně nemůže dostat.
     
    14
    Za obranu si naběhl Riccardo Meggiorini, který se jen pár centimetrů nacházel v ofsajdovém postavení. Pomezní sudí správně zvedl praporek.
     
    13
    Zatím se hraje hodně opatrně. Hra se odehrává spíše ve středu hrací plochy.
     
    12
    Luca Rizzo přihrával z levé strany do vápna, jenže míč neprocpal přes bránícího hráče na spoluhráče, který by poté mohl zakončit.
     
    11
    Spal drží balon na vlastní polovině hrací plochy. Kombinací se pomalu posouval, ale na pravé straně o balon přišel.
     
    10
    Na pravé straně byl rozběhnutý jeden z hostujících hráčů, jenže do cesty se mu připletl Nenad Tomović. Byl to právě tento obránce, jenž útok soupeře zastavil.
     
    9
    Hra se hodně kouskuje! K vidění je hodně útočných faulů, hře tedy zatím chybí spád.
     
    7
    Dlouhý pas mířil za obranu Spalu, kam si nabíhal Roberto Inglese. Ovšem hostující brankář byl z branky rychle a míč poslal do bezpečí.
     
    6
    Při útočném snažení si faulem pomohl Nicola Rigoni, jenž poslal soupeře k zemi. Hostující celek bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    4
    Po zisku míče z velké dálky zakončoval Felipe, jehož pokus trefil bránícího hráče. Od něho se balon odrazil nad branku, hosté budou kopat rohový kop.
     
    3
    Chievo pro dnešní utkání obléklo žlutou sadu dresů, naopak hosté hrají v proužkované bílomodré kombinaci.
     
    2
    Verona rychle získala míč zpátky a zabydluje se na polovině soupeře. Ten se zatím stíhá s přihrávkami přesouvat a opět odkopává do autu.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil hru a k úvodnímu výkopu se postavili domácí hráči. Ovšem jejich nákop na levou stranu skončil jen odevzdáním balonu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Cesar, Tomović, Gobbi – Bastien, N. Rigoni, P. Hetemaj – Birsa – Inglese, Meggiorini.
    Náhradníci: Confente, Seculin – Bani, Depaoli, Gamberini, Garritano, Gaudino, Léris, Pellissier, Pucciarelli, Stępiński, Dainelli.

    Spal: A. Gomis – Väisänen, Vicari, Felipe – Lazzari, Rizzo, Schiattarella, Grassi, Mattiello – Paloschi, Bonazzoli.
    Náhradníci: Marchegiani, Poluzzi – Bellemo, Cremonesi, Floccari, Konate, Schiavon, Vitale, Mora.

    Rozhodčí: Pezzuto – Marrazzo, Rocca.
     
    Chievo Verona

    Také Chievo se nachází ve druhé polovině tabulky, když mu patří jedenáctá příčka. Domácí tým získal sedmnáct bodu a spíše než nahoru se tento celek musí dívat pod sebe, jelikož na sestupové příčky má náskok osm bodů. Ovšem Veroně se v posledních zápasech nedaří. Na vítězství už čeká čtyři kola a dnes bude chtít tuto nepříznivou bilanci přerušit. Nejlepším střelcem týmu je Roberto Inglese, který dostal míč do branky čtyřikrát.

    Poslední zápasy:

    Turín – Chievo 1:1
    Chievo – Neapol 0:0
    Sampdoria – Chievo 4:1
     
    Spal

    Hostující celek se jako nováček soutěže nachází na sedmnáctém místě, když získal deset bodů. Spal má na sestupové příčky náskok pouhého bodu, a tak nutně potřebuje pokračovat v bodové šňůře. Nováček Serie A má hlavní problém s hrou do obrany. Vždyť již inkasoval ve třinácti duelech jednadvacet branek. Nejlepším střelcem je italský sedmadvacetiletý útočník Alberto Paloschi, jenž se prosadil třikrát.

    Poslední zápasy:

    Spal – Fiorentina 1:1
    Atalanta – Spal 1:1
    Spal – Janov 1:0
     
    Vítám vás u čtrnáctého kole italské Serie A, v němž se proti sobě postaví Chievo Verona a Spal. Oba celky se nacházejí ve druhé polovině tabulky, ale favoritem zápasu je domácí celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky: 66. Inglese, 82. Inglese (Pellissier) – 17. Cesar (vla.)

    Karty:   81. Mora (SPAL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 23:24.
    Chievo Verona: Sorrentino – Cacciatore, Cesar, Tomović, Gobbi – Bastien, N. Rigoni (77. Depaoli), P. Hetemaj – Birsa (87. Gaudino) – Inglese, Meggiorini (57. Pellissier).
    Náhradníci: Confente, Seculin – Bani, Depaoli, Gamberini, Garritano, Gaudino, Léris, Pellissier, Pucciarelli, Stępiński, Dainelli.

    Spal: A. Gomis – Väisänen (84. Schiavon), Vicari, Felipe – Lazzari, Rizzo, Schiattarella (76. Mora), Grassi, Mattiello – Paloschi, Bonazzoli (71. Floccari).
    Náhradníci: Marchegiani, Poluzzi – Bellemo, Cremonesi, Floccari, Konate, Schiavon, Vitale, Mora.

    Rozhodčí: Pezzuto – Marrazzo, Rocca
    thejrc.org