Ural – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 0:1 (kon.) | Rostov – Machačkala 2:0 (kon.)
konec
FC Rubin Kazaň
0:1 (0:1)
CSKA Moskva
Neděle 26.11.2017, 12:00 • Kazan Arena, Kazaň • Ruská Premier Liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (13:57:23)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:15.
     
    Je dobojováno! O osudu nepříliš záživného zápasu mezi Kazaní a CSKA rozhodla jediná momentka z úplného konce první půle, kdy šťastnou brankou rozhodl o hostující výhře Pontus Wernbloom. Po změně stran se Rubin do žádné šance na vyrovnání nedostal a v nastavení naopak mohl podruhé inkasovat, nicméně Džanajev Natchovu penaltu zneškodnil. To CSKA mrzet ale nemusí, na zisku tří bodů to už nic nezměnilo a armádní celek si tak upevnil třetí místo v tabulce. Rubin naopak popáté v řadě nezvítězil a může se propadnout z jedenáctého místa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Chycená penalta
     
    90+3
    Definitivní pojistku mohl přidat Bibras Natcho, jenž utaženou placírkou střílel ze svého pohledu k levé tyči. Džanajev však vystihl směr a natáhl se k vynikajícímu zákroku!
     
    90+2
    Wernbloom ve vápně nešel po míči a chytře se natlačil před Granata, který se dopustil faulu. Je z toho žlutá karta a penalta pro tým z hlavního města!
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty nastavení.
     
    90
    Domácí se snaží překvapit obranu CSKA dlouhými přihrávkami vzduchem, jenomže po odchodu Kanunnikova není vepředu žádný urostlý hráč, který by z toho mohl těžit.
     
    89
    Jegor Sorokin měl hodně času i klidu na nákop z poloviny hřiště. Tomu ale chyběla přesnost a míč doskákal až do autu.
     
    87
    Moskvané rezignovali na ofenzivu a jenom šetří čas. Po rohovém kopu se jim to ale moc nevyplatilo, neboť Golovin fauloval.
     
    86
    Kučajev si pokryl míč před Sorokinem a došel si pro faul na půlící čáře. O pár sekund později skončil na zemi i Nababkin a CSKA tak může šetřit další desítky sekund.
     
    85
    V teplotě pod bodem mrazu postrádá dění na trávníku atraktivitu. Zápas se velmi rychle chýlí ke svému konci.
     
    83
    Moskvané by se za aktuálního stavu vrátili před Krasnodar na třetí místo a přiblížili se prvnímu Lokomotivu i druhému Zenitu, kteří však mají zápas k dobru.
     
    81
    Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by Kazaň v posledních deseti minutách měla vyrovnat. CSKA si ve druhé půli pohodlně hlídá svůj těsný náskok.
     
    80
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Alan Dzagojev, přichází Astemir Gorďušenko.
     
    78
    Dzagojev po rychlé hostující akci u penalty hlavou sklepl míč před Wernblooma. Tomu se zakončení vůbec nepovedlo a z dobré pozice netrefil prostor branky.
     
    77
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Maxim Kanunnikov, přichází Gökdeniz Karadeniz.
     
    76
    Bauer zvolil přízemní nástřel do vápna, kde míč skončil na hostujících obráncích. Ti si poradili i po dlouhém autu a zásahu Akinfejeva.
     
    75
    Kučajev zajel do Bauera a jako první dnes vyfasoval žlutou kartu. I domácí si mohou vyzkoušet standardku z pozice, odkud se dá jen centrovat.
     
    74
    Centr ze standardní situace byl jedním z hráčů nenápadně prodloužen do rukavic Džanajeva, do kterého začíná nová útočná snaha Kazaně.
     
    73
    Natchův centr byl určen pro Wernblooma, ale toho si defenzivní hráči Rubinu bez větších problémů pohlídali.
     
    72
    Nepříliš výrazný Dzagojev poslal svou přihrávku do prostoru nikoho a domácí vhazují.
     
    71
    Kudrjašov znovu inkasoval bolestivý úder, Berezuckij ho tentokrát zasáhl do hlavy, ale ani to by mu nemělo zabránit v pokračování v zápase.
     
    70
    Golovin roztáhl hru do pravého křídla, jenomže Fernandesovi se centr vůbec nepovedl a míč poslal za koncovou čáru.
     
    69
    Snaha se domácím fotbalistům upřít nedá, všichni bojují se stoprocentním zaujetím, nicméně ani v končící devětašedesáté minutě se jim nedaří najít cesta do výraznější příležitosti.
     
    68
    Berezuckij musel hrát na Akinfejeva, jehož výkop skončil v zámezí a Kazaň tak pokračuje v dobývání hostující defenzivy.
     
    66
    Fjodor Kudrjašov si z hlavičkového souboje s Fernandesem odnesl nějakou bolístku pod kopačkou. Rozhodčí odpískal faul a přiřkl balón domácím.
     
    65
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Magomed Ozdojev, přichází Mijo Caktaš.
     
    64
    Golovin napřáhl ke střele z velké dálky. Džanajevovi žádné komplikace ale nepřidělal, protože balón poslal snad pět metrů nad břevno.
     
    63
    M´Vila rozehrál na krátko a odcentroval až po narážečce se spoluhráčem. Přihrávka do pokutového území pak byla přesná, jenže jeho kolegové se ke střele neprobojovali.
     
    62
    Kazaň útočí do plných a jen hodně pomalinku se posouvá útočnou polovinou. Zahrozit může po odpískaném faulu a nákopu do ohně.
     
    61
    Moc zajímavého se toho na hřišti aktuálně neděje, dlouhé minuty se hraje uprostřed hřiště a oba gólmani jsou prakticky bez práce.
     
    60
    Střídání v týmu CSKA Moskva: ze hřiště odchází Vitinho, přichází Konstantin Kučajev.
     
    58
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Ilzat Achmetov, přichází Sardar Azmoun.
     
    57
    Vitinho se svalil na hrací plochu a rozhodčí proto přerušili hru. Do akce už nastoupil hostující realizační tým.
     
    56
    Natchův centr byl Wernbloomem prodloužený na dalšího z hostů, ovšem jeho hlavička nebyla pro svatyni Džanajeva vůbec nebezpečná.
     
    55
    Magomed Ozdojev se postavil před Vitinha a jeho střelu z pravého rohu pokutového území zablokoval na rohový kop.
     
    54
    Hosté se poměrně snadno dostali až do pokutového území, Nababkin se tam ale zalekl své příležitosti a snaha přihrát se mu absolutně nepovedla.
     
    53
    M´Villa se nestihl vrátit před obranu CSKA a během zpětné přihrávky do pokutového území byl načapán v několikametrovém ofsajdu.
     
    52
    nababkin se stihl vrátit s nepříliš rychle postupujícím Kambolovem, jehož zásluhou bude Kazań zahrávat rohový kop.
     
    51
    Také jeden z domácích fotbalistů si po rozehrávce M´Vily ale pomohl nedovoleným zákrokem. Pokračuje hodně klidný úvod druhé půle.
     
    50
    Ze série soubojů na půlící čáře vydolovali balón Moskvané. Fernandes po svém autu ale fauloval a musí se zapojit do bránění.
     
    49
    Domácí se po rohovém kopu vrátil až k Džanajevovi, kterému nesedl výkop a daroval autové vhazování Máriu Fernandesovi.
     
    48
    Kanunnikov byl nejprve zakřižován a poté i zdvojen. I tak útočník Rubinu vybojoval alespoň rohový kop.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o pauze žádnou změnu v hráčském složení, a tak se pokračuje v základních sestavách na obou stranách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Kazaň byla v úvodu zápasu s CSKA aktivnější, ovšem kromě dvou pokusů Kanunnikova vyloženou šanci neměla. S postupujícím časem pak začali více hrozit Moskvané, kteří v první gólovce ještě neuspěli, ale v nastaveném čase už dosáhli na vedoucí gól po střele Ignaševiče a teči Wernblooma. Rubin tedy bude muset po přestávce přidat a my se jistojistě můžeme těšit na velký zajímavý průběh druhé půle.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Pontus WERNBLOOM - 0:1
     
    45+1
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté postupem času získali převahu a tu v samotném závěru první půle přetavili ve vedoucí branku! Ze souboje dvou hráčů se v pokutovém území odrazil míč k Ignaševičovi, který u rohu šestnáctky napřáhl ke střele a ta se od chytře nastavené nohy PONTUSE WERNBLOOMA odrazila za záda naprosto bezmocného Džanajeva.
     
    45
    Granat si pomohl faulem v souboji s Wernbloomem. V závěru první půle mohou Moskvané ještě jednou poslat dlouhý pas před Džanajeva.
     
    44
    Trpělivá souhra CSKA ztroskotala na nepřesnosti Vitinha. Rubin si pak rozmyslel postup vpřed a z poloviny hřiště vrátil balón až k vlastnímu brankáři.
     
    43
    Skoro všichni hostující hráči zůstali na útočné polovině a nedali soupeřům klid na rozehrávku, z čehož vyplynul opětovný zisk balónu.
     
    42
    Golovin to nemyslel vůbec špatně, když zničehonic poslal do vápna přihrávku vzduchem na nabíhajícího Fernandese. Ten však narazil do obranného valu a skončil na trávníku, takže Džanajev měl znovu usnadněnou práci.
     
    41
    Další zákrok mimo rámec pravidel předvedl Nababkin, ani jeho faul na Bauera ale rozhodně nebyl tak vážný, aby za něj musela být udělena první karta.
     
    40
    Kanunnikov se taktéž zapojil do bránění a během něj fauloval Dzagojeva. Fernandes poté nakopával míč na Werblooma, jenž se k míči neprodral a ten doskákal až do rukavic Džanajeva.
     
    39
    Po několika atraktivních minutách se tempo znovu uklidnilo, hráči absolvujý velký počet osobních soubojů ve velké vzdálenosti od obou branek.
     
    38
    Fernandes přenechal míč i zodpovědnost Golovinovi, o kterého se u postranní čáry bez větších problémů postaral Jegor Sorokin.
     
    36
    Jinak defenzivní záložník Wernbloom se dnes netradičně pohybuje na hrotu útoku, kde nyní zaznamenal útočný faul.
     
    35
    Ozdojev společně s Kanunnikovem postupovali proti moskevské obranné formaci, jež domácí duo čistým způsobem zastavila asi pět metrů před vstupem do šestnáctky.
     
    34
    Kudrjašov musel pod tlakem zahrát malou domů. Po rozehrávce Džanajeva pak domácí o míč přišli, o což se postaral izraelský středopoločas ve službách CSKA Bibras Natcho.
    33. Moritz Bauer (RKZ)
     
    33
    Část tribun se už radovala z domácího gólu! Pět hráčů CSKA nedokázalo odkopnout míč z vlastního vápna, kde ho váhajícím soupeři získal Bauer a z bezprostřední blízkosti pálil jen do boční sítě.
     
    32
    Balón se dostal k Džanajevovi, který s rozehrávkou nepospíchá a uklidňuje hru.
     
    31
    Defenziva Rubinu s velkými obtížemi obstála i po centru z pravé strany, na který jen těsně nedosáhli dva číhající útočníci v pokutovém území.
    30. Pontus Wernbloom (CSK)
     
    30
    Aktivní napadání vedlo ve ztrátu Granata a velkou šanci Moskvanů! Dzagojev roztáhl hru k volnému pravému kraji velkého vápna, odkud zakončoval Wernbloom. Džanajev mu ale zkušeně zmenšil střelecký úhel a ramenem zakončení vyrazil.
     
    29
    Snad sedmička fotbalistů CSKA se po ztrátě balónu bleskově vrátila na vlastní polovinu a trojice domácích tak neměla kudy projít do blízkosti Akinfejeva.
     
    28
    Natchova standardní situace skončila na hlavě domácího obránce. CSKA přesto ještě pokračovalo v kombinaci, jenže pokrytý Wernbloom po pasu od Natcha neměl možnost nic vymyslet.
     
    27
    Stále čekáme na první velkou šanci dnešního šlágru. Kromě dvou nezdařených pokusů Kanunnikova moc vzruchu k vidění nebylo.
     
    26
    Ozdojev se nedostal k míči po nečekané kolmici z hloubi pole. Jeden z hostujících obránců u něj byl jako první a uklidnil celou situaci v samotném zárodku.
     
    25
    Pontus Wernbloom byl mimo rámec pravidel povalen uprostřed hřiště, odkud rozehrává Sergej Ignaševič.
     
    24
    Vladimir Granat dobře vystoupil z obranné linie a odhlavičkoval mimo pokutové zemí nákop Ignaševiče. Ten balón do ohně ještě vrátil, ale zatím neviditelný Vitinho byl v ofsajdu.
     
    23
    Levý zadák Rubinu nakonec zvolil aut směrem k vlastní brance, odkud pak přiletěl neškodný nákop a po něm už hrají obránci armádního klubu.
     
    22
    Viktor Vasin před Ozdojevem odhlavičkoval míč do zámezí, odkud ho zpět do hry vhodí podle všeho provozuschopný Kudrjašov.
     
    21
    Moritz Bauer nabral dobrou rychlost a zprava odcentroval. Akinfejevovi kluzký míč vypadl a měl velké štěstí, že se žádný z číhajících soupeřů nedostal k dorážce.
     
    20
    Fernandes na pravém křídle dostal od Kudrjašova loktem do hlavy. Rozhodčí to ale přehlédli a hrát mohou domácí.
     
    19
    CSKA nyní kontroluje míč, jenomže přes jedenáct zatažených protihráčů se nemá kudy přiblížit palebným pozicím.
     
    17
    Kazaň svým napadáním přinutila hostující obránce vrátit míč až na Akinfejeva, po jeho odkopu nepřesně přihrál Ignaševič a balón skončil až u Džanajeva.
    16. Maxim Kanunnikov (RKZ)
     
    16
    Trojice domácích hráčů se po zisku míče ve středu pole hnala do protiútoku. Po pravé straně běžel Kanunnikov, jenž si navedl míč na levačku a hodně slabým přízemním zakončením nepřekvapil Akinfejeva.
     
    15
    Moritz Bauer v hlavičkovém souboji poslal svůj loket do obličeje Sergeje Ignaševiče, což bylo správně posouzeno jako počínání proti pravidlům.
     
    14
    Krajní obránce Rubinu zůstal ležet pod reklamním panelem a nevypadá to s ním dvakrát dobře. Uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře.
     
    13
    Na druhé straně rozehrál standardku Natcho, domácí obránci odvrátili míč do křídla, kde Viktor Vasin fauloval Kudrjašova a míč se vrací k hráčům Rubinu.
     
    12
    Akinfejev opět zasahovat nemusel, hlavní rozhodčí při centru Ozdojeva viděl nějaký faul v pokutovém území.
     
    11
    Ani rozehrávka na krátkou vzdálenost hostující obranu nepřekvapila. Po faulu Golovina však Rubin pokračuje přímým volným kopem.
     
    10
    Kazaň z centru na první tyč nic nevymyslela, ale celou situaci si může ještě jednou zopakovat.
     
    9
    Magomed Ozdojev zkusil zprava odcentrovat, ovšem Ignaševič srazil míč na premiérový rohový kop.
     
    8
    Hosté se poprvé usadili na útočné polovině, ale až do pokutového území se neprokombinovali. Po důrazném zákroku u půlící čáry už vhazuje Ozdojev.
     
    7
    Kamobolov poslal parádní nákop ze středového kruhu, za obranu CSKA si během něj naběhl Kanunnikov, jenže svou střelou nevtěsnal mezi tři tyče.
     
    6
    Rychlou ztrátu zaznamenal i Vasilij Berezuckij, jehož zaváhání následně napravil Ignaševič, jenž odhlavičkoval centr směřující do pokutového území.
     
    5
    Ani teď se CSKA nedostalo ani za půlku, neboť Fernandesovu přihrávku srazil Kudrjašov na domácí fotbalisty.
     
    4
    Rubin má v úvodu více ze hry a prakticky nepouští míč na kopačky Moskvanů, kteří jsou zatažení na vlastní polovině.
     
    3
    M´Villa chtěl zrychlit domácí postupný útok dlouhým nákopem, který ale poslal do autu. Je z toho odkop od branky Igora Akinfejeva.
     
    2
    Ani na duel se slavným CSKA si v Kazani moc fanoušků cestu nenašlo. Může za to i teplota, která by v průběhu zápasu měla klesnout pod nulu.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v tradičních vínově červených, zatímco hosté v kompletně oranžových dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Rubin Kazaň: Džanajev – Bauer, R. Sigurdsson, Sorokin, Granat, Kudrjašov – Ozdojev, M'Vila (C), Kambolov – Kanunnikov, I. Achmetov.
    Náhradníci: Akmurzin, Ryžikov – Azmoun, Burlak, Caktaš, G. Karadeniz, Lestienne, Nabiullin, Navas, Rochina, Song, Žemaletdinov.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Vasin, V. Berezuckij, Ignaševič – Mário Fernandes, B. Natcho, Wernbloom, Nababkin – Vitinho, Golovin – Dzagojev.
    Náhradníci: Pomazun – Gorďušenko, Čalov, Chosonov, Kučajev, Makarov, Olanare, Žamaletdinov.

    Rozhodčí: Ivanov – Berežněv, Usačjov.
     
    Vzájemné zápasy

    06.08.2017 CSKA – Kazaň 1:2
    17.05.2017 Kazaň – CSKA 0:2
    26.11.2016 CSKA – Kazaň 0:0
    21.05.2016 Kazaň – CSKA 0:1
    18.07.2015 CSKA – Kazaň 1:0.
     
    CSKA Moskva

    Každoroční adept na zisk mistrovského poháru prožil poměrně neúspěšný přelom října a listopadu, kdy sice vybojoval cenné remízy se Zenitem a Lokomotivem, ovšem do toho přidal nelichotivou porážku v Tule. V týden starém utkání už CSKA zabralo a po měsíci bral všechny tři body za výhru 4:2 na půdě posledního Chabarovsku. V šestnáctičlenné tabulce tak armádnímu klubu patří s devětadvaceti body třetí místo, z něhož ztrácí na vedoucí Lokomotiv sedm bodů.
     
    FC Rubin Kazaň

    Domácí tým po několika slabších sezónách zaznamenal slušný vstup do sezóny. Aktuálně však čeká na vítězství od poloviny října, od té doby Rubin nasbíral jen tři body za remízy s Dynamem Moskva, Zenitem Petrohrad a Arsenalem Tulou. Mezitím Kazaň prohrála s Ufou a po sedmnácti odehraných kolech jí po pátku patřilo jedenácté místo se čtyřbodovým mankem na šesté místo a tříbodovým náskokem na barážové pozice.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier Ligy. Od dvanácti hodin se můžeme těšit na střetnutí mezi Rubinem Kazaň a CSKA Moskva!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 45+1. Wernbloom (Ignaševič)

    Karty:   90+2. Granat (RKZ) – 75. Kučajev (CSK)

    Neproměněná penalta: 90+3. B. Natcho (CSK), brankář Džanajev zneškodnil


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:15.
    FC Rubin Kazaň: Džanajev – Bauer, R. Sigurdsson, Sorokin, Granat, Kudrjašov – Ozdojev (65. Caktaš), M'Vila (C), Kambolov – Kanunnikov (77. G. Karadeniz), I. Achmetov (58. Azmoun).
    Náhradníci: Akmurzin, Ryžikov – Azmoun, Burlak, Caktaš, G. Karadeniz, Lestienne, Nabiullin, Navas, Rochina, Song, Žemaletdinov.

    CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Vasin, V. Berezuckij, Ignaševič – Mário Fernandes, B. Natcho, Wernbloom, Nababkin – Vitinho (60. Kučajev), Golovin – Dzagojev (80. Gorďušenko).
    Náhradníci: Pomazun – Gorďušenko, Čalov, Chosonov, Kučajev, Makarov, Olanare, Žamaletdinov.

    Rozhodčí: Ivanov – Berežněv, Usačjov
    bahis siteleri