Bournemouth – Burnley 1:2 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 5:0 (kon.) | Chelsea – Swansea 1:0 (kon.)
Everton – West Ham 4:0 (kon.) | Manchester City – Southampton 2:1 (kon.) | Stoke – Liverpool 0:3 (kon.)
konec
Manchester City
2:1 (0:0)
Southampton FC
Středa 29.11.2017, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (23:05:39)
    Raheem Sterling opětovně rozhodl zápas v nastavení a dokazuje tak, jak je platným hráčem pro Manchester City.

     
    Manchester City opět vyhrává a udržuje si už tak neskutečný náskok na špici, navíc navyšuje sérii vítězných zápasů v řadě na 19! Hned 2 minuty po hvizdu druhého poločasu se prosadil Kevin De Bruyne svým volným přímým kopem. Manchester City pak kontroloval hru, nicméně gól vstřelil Southampton. Konkrétně Oriol Romeu obdržel skvělou přihrávku a srovnal. Manchester City se pak následně hodně snažil, dokonce dal branku, ta však nebyla uznána pro faul na brankáře. Už už se zdálo, že se body budou dělit, nicméně milisekundy před koncem propálil Forstera Raheem Sterling, který tak vstřelil enormně důležitou branku. Zápas hned poté skončil. Manchester City sice vyhrál gólem z poslední vteřiny, nicméně celý zápas byl lepším celkem. Krom jejich výkonu stojí za pochvalu i výkon gólmana Frasera Forstera, který vychytal dost tutovek a připsal si hned 10 zákroků.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Raheem STERLING - 2:1
     
    90+6
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Neskutečná exploze radosti právě probíhá na Etihad Stadium! Manchester City vstřelil rozhodující branku! RAHEEM STERLING získal míč, chvíli s ním byl a moc nevěděl, co s ním. Tak si jej přihrál na Kevina De Bruyneho, od něj si jej vzal nazpět a střelou zpoza šestnáctky k protější tyči rozhodl dnešní zápas a spustil obří lavinu euforie na Etihad Stadium – 2:1!
    90+5. Faul na gólmana Southamptonu.
     
    90+5
    Míč se sice dostal do sítě, nicméně všemu předcházel faul Fernandinha na gólmana a hosté tak zahrávají volný přímý kop místo inkasování branky.
     
    90+4
    Hraje se nyní vskutku nahoru dolů, pokaždé je u míče někdo jiný. To moc nevyhovuje Manchesteru City, který, kdykoliv je u míče, se snaží urvat výhru. Naopak Southampton by už nejraději pískal konec.
     
    90+3
    Kevin De Bruyne s Kylem Walkerem zastavili rozjetý útok Southamptonu a hned přesouvají veškerou hru dopředu k brance Forstera a početné obraně hostí.
     
    90+2
    Kevin De Bruyne to zkoušel vskutku dalekonosnou ránou, nicméně tento projektil Belgičana se ani nepřiblížil svatyni hostů.
     
    90+1
    Nastavovat se bude 5 minut nad rámec řádné hrací doby!
     
    90
    David Silva nedokázal vystavit Sergia Agüera do šance, tak si vyměnil míč s Bernardem Silvou a celý tým Manchesteru City to zkouší znovu.
     
    89
    Do útoku se málem zapojil i Ederson, který znatelně vyběhl a dlouhou přihrávkou hned poslal balón k brance Forstera.
     
    88
    Hned příchozí Blesk McQueen... tedy pardon, Sam McQueen se zapojil do obranné hry Southamptonu, když bránil hlavičku Bernarda Silvy. Ze souboje dvou střídajících hráčů vyšel lépe ten hostí.
     
    87
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Cédric Soares, přichází Sam McQueen.
     
    86
    Útok Davida Silvy překazil zajímavě vypadající pád Cédrica Soarese, který domácí fanoušci ohodnotili poněkud silným pískotem. Nicméně krajní bek Southamptonu je momentálně ošetřován.
     
    85
    Onen rohový kop však domácím štěstí nepřinesl, neboť centrovaný míč schoval do svých rukavic Fraser Forster, který následně balón poslal co nejdále od své svatyně.
     
    84
    Raheem Sterling získal balón po povedeném centru od De Bruyneho, prošel obranou a poté balón ztratil. Nicméně alespoň dokázal vybojovat nadějný rohový kop pro domácí.

    Karel Janeba

    Branky: 47. De Bruyne, 90+6. Sterling (De Bruyne) – 75. Romeu (Boufal)

    Karty:   36. Kompany (MAC) – 67. S. Long (SOT)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11.
    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Delph – De Bruyne, Fernandinho, Gündoğan (80. B. Silva) – Sterling, Agüero, Jesus (74. Silva).
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Mangala, Zinčenko, Silva, B. Silva, Díaz.

    Southampton FC: Forster – Soares (87. McQueen), Jošida (C), V. van Dijk, Hoedt, Bertrand – P.-E. Höjbjerg (65. Boufal), Romeu, Lemina – Redmond, S. Long (83. Ch. Austin).
    Náhradníci: A. McCarthy – McQueen, Tadić, Boufal, S. Davis, Gabbiadini, Ch. Austin.

    Rozhodčí: Paul Tierney – Adrian Holmes, Mick McDonough, Robert Madley
    bahis siteleri