Sparta – Kometa Brno 6:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
6:0 (0:0, 2:0, 4:0)
HC Kometa Brno
Čtvrtek 30.11.2017, 17:30 • Malá hala, Praha-Holešovice • DHL Extraliga juniorů • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dohráno! Překvapivý výsledek je na světě, domácí Sparta poráží rivala z Brna jednoznačně 6:0 a připisuje si do tabulky důležité tři body. To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (19:28:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Do konce třetí části zbývá už jen sedmnáct sekund, třetina se dohrává v brněnské části ledové plochy. Tři body už domácím vůbec nic nesebere.
     
    58:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Holešovický brankostroj se nehodlá zastavit a překonává Dostála už počtvrté ve třetí třetině! Autorem trefy je opět SEBASTIAN JANDA. Asistence: Lukáš Rousek.
     
    56:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Už je definitivně rozhodnuto, domácí využívají přesilovku a zvyšují na 5:0 po přesné trefě SEBASTIANA JANDY. Brnu už teď pomůže jen zázrak... Asistence: Jan Hanuš, Lukáš Rousek.
     
    55:46
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Lukáš Frydrych – 2 min., sekání).
     
    55:00
    Brněnští se usadili před Wolfem a snaží se kombinovat. Uvidíme, co jejich ofenzíva vymyslí...
     
    54:36
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Rousek – 2 min., hákování).
     
    53:13
    Tomáš Pšenička se dostal to úniku, připravený Dostál jeho zakončení postavil do cesty beton. Sparta tak stále vede "pouze" o čtyři branky.
     
    52:37
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Marek Karoch – 2 min., držení protihráče).
     
    51:54
    Domácí se usadili v útoku a posílají na Dostála jednu ránu za druhou, ten ale rozhodně nehodlá inkasovat už popáté a všechny pokusy likviduje.
     
    50:54
    Sparta se dopouští icingu, po krátké pauze se bude vhazovat po levé ruce Adama Wolfa. Brno má nyní příležitost rychle udeřit a aspoň trochu se vrátit do zápasu.
     
    49:47
    Hra už pokračuje dál, momentálně sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou. O něco málo více ze hry mají hokejisté pražské Sparty.
     
    48:48
    Jedná se o Vojtěch Střondalu, který je nyní z kluziště vyprovázen za pomoci lékaře a jednoho ze spoluhráčů. Zřejmě to nebude nic vážného.
     
    48:48
    Jeden z hráčů Brna zůstal po střetu s protihráčem ležet za brankou, na led už míří zdravotník. Snad bude hostující borec v pořádku.
     
    47:40
    Maskovaný muž v domácí brance zasáhl proti střele z kruhu hokejkou, kotouč se následně odráží do rohu kluziště. Odsud jej jeden z domácích vyhazuje ven z pásma.
     
    46:53
    Kometa se snaží v útočném pásmu rozjet kombinaci, pohotová domácí defenzíva ale přihrávky soupeře pravidelně rozbíjí. Celé oslabení má zatím pevně pod kontrolou.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vojtěch Střondala – 2 min., sekání).
     
    45:34
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Sebastian Janda – 2 min., podražení).
     
    45:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to 4:0, s hostujícím celkem to začíná vypadat opravdu špatně! Čtvrtý gól za Dostála poslal TOMÁŠ JANDUS. Asistence: Tomáš Pšenička, Tomáš Schwamberger.
     
    44:59
    Wolf kryje další brněnskou střelu a přerušuje, Brněnští hokejisté zkoušejí gólmana soupeře překonat ze všech možných úhlů. Stále bezúspěšně.
     
    43:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Brno bylo zatím ve třetí periodě mnohem aktivnějším celkem, ze vstřelené branky se ale nakonec mohou jako první radovat hokejisté Sparty! Jejím autorem je TOMÁŠ PŠENIČKA. Asistence: Tomáš Jandus.
     
    42:43
    Nahození Střondaly od modré skončilo na betonu připraveného Wolfa, který si tak stále drží čisté konto. Gólman Sparty je dnes ve formě.
     
    42:03
    Útočnou akci Brna přerušuje ofsajd.
     
    40:33
    Jako slepý k houslím se teď ke kotouči těsně před soupeřovou brankou dostal Jan Süss, jehož ukvapené zakončení nakonec svatyni Sparty úplně minulo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:54.
     
    Druhá třetina je u konce, Sparta vede nad hostujícím Brnem 2:0! V sedmadvacáté minutě nejprve otevřel skóre Tomáš Jandus, v polovině periody pak druhý kotouč za Dostála poslal Tadeáš Pejchal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Do konce druhé třetiny zbývá patnáct sekund, brněnští hokejisté se ještě na poslední chvíli snaží propasovat kotouč za Wolfa. Ten ale stále ne a ne povolit.
     
    38:50
    Domácí se kvůli špatné přihrávce dopouští zakázaného uvolnění, po kratičké přestávce se tak bude vhazovat po levé ruce Lukáše Dostála.
     
    37:14
    Eliáš z posledních sil vyhodil kotouč ven z pásma, Brno se tak musí vrátit před modrou čáru. Přesilovky dnes nejsou jeho silnou stránkou.
     
    36:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Schwamberger – 2 min., hákování).
     
    36:22
    Ruka hlavního sudího Tomáše Micky vystřelila nahoru, Brno čeká další přesilovka. Teď bude mít nějakou dobu ponechanou výhodu, Dostál míří na střídačku.
     
    35:20
    Okamžitě po převzetí přihrávky se pokusil prosadit Eliáš, jehož dělovka z voleje od modré čáry zamířila přímo do hrudníku Lukáše Dostála. Ten následně puk přikryl lapačkou.
     
    34:15
    Sparta se znovu vymanila z brněnského tlaku a vyhodila kotouč přes všechny čáry, Kometě zatím se v přesilovce opravdu moc nedaří.
     
    Dnešní utkání sleduje 70 diváků.
     
    33:32
    Domácím se podařilo velmi rychle osvobodit, hosté se tak pro puk museli vracet až za svou vlastní klec. Odtud si jej na hůl vzal Slabý, který nyní míří vpřed.
     
    32:56
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Peter Eg Larsen – 2 min., držení hole).
     
    31:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané odskakují do dvoubrankového vedení, Dostál musí ze své klece lovit další puk. Po rychlém výpadu se prosadil TOMÁŠ PŠENIČKA. Asistence: Tomáš Schwamberger, Tadeáš Pejchal.
     
    31:16
    Zaskočit zatím neprůstřelného brankáře Sparty se teď pokusil Petr Slabý, jenže nezamířil úplně přesně a puk nakonec branku minul o dobrých dvacet centimetrů.
     
    30:12
    Fabiánek nic neřešil a okamžitě po přejetí modré čáry vyslal na brněnskou branku projektil, který Dostál vyrazil vyrážečkou vysoko nad sebe.
     
    28:55
    Hosté se teď snaží na úvodní branku nějak odpovědět, domácí teď drží ve hře Adam Wolf. Ten má momentálně docela dost práce.
     
    27:09
    Domácím jeden zásah nestačí a snaží se ostřelovat soupeřovu klec i nadále, obrana Komety se po inkasované brance sesypala jako domeček z karet.
     
    26:21
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení, Sparta v sedmadvacáté minutě otevírá skóre! Jako první v dnešním utkání Lukáše Dostála překonal TOMÁŠ JANDUS. Asistence: Lukáš Rousek.
     
    24:30
    Dravý Larsen se pokusil v útoku vzít kotouč Čejkovi, který se nakonec zvládl ubránit a rozehrát pryž dopředu.
     
    23:55
    Sparťanský atak přerušil jasný ofsajd, po krátké přestávce se tak bude vhazovat těsně u modré čáry.
     
    22:53
    Brno se stále snaží vrátit před domácí brankoviště, defenzíva Holešovických se ale v posledních minutách hodně zpevnila a vůbec je do útoku nepouští.
     
    21:57
    Mlynář pronesl puk do útoku, jenže připravená obrana Sparty jej zvládla zneškodnit ještě dřív, než měl příležitost vypálit na branku.
     
    20:27
    Vše je při starém, druhou část zahajují aktivněji hráči Komety. Ti už stihli ohrozit Wolfa, který si ale s celou situací nakonec zvládl poradit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:10.
     
    První část dnešního duelu je u konce, branku jsme v úvodních dvaceti minutách neviděli a obě družstva tak odcházejí do kabin za stavu 0:0. O něco málo více ze hry měli v prvním dějství hokejisté Brna, kterým se ale nepodařilo převahu přetavit v gól.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Střela jednoho z domácích z kruhu skončila v lapačce Lukáše Dostála, který následně kotouč pouští zpět do hry. Do konce první části zbývá něco málo přes čtyřicet sekund.
     
    17:56
    Střel na branku bylo v první části zatím k vidění naprosté minimum, zajímavějších gólových příležitostí ještě méně. Převahu si na ledě už delší dobu udržují Brněnští.
     
    16:34
    Schwamberger byl za brněnskou brankou odstaven od puku, který si pro sebe přivlastňují hokejisté soupeře. Ti se nyní mohou pokusit opět vrátit před domácí svatyni.
     
    15:27
    Gajarský se dostal do slušné šance z velmi podobné pozice jako pár desítek sekund předtím Krejčí. Jeho projektil ale šel úplně mimo sparťanskou klec.
     
    14:21
    Rána Krejčího II z pravého kruhu skončila na hrudníku připraveného Adama Wolfa, od nějž se kotouč následně odrazil před branku. Zde si jej na své hole berou domácí hráči.
     
    13:12
    Kometa si na ledě drží převahu, obrana Sparty jim ale nedovoluje Wolfa častěji ohrožovat. Ten má tak zatím minimum práce.
     
    11:37
    Jan Süss si vzal kotouč na sebe a pokusil se obehrát hned tři hráče Sparty, kteří ho bez větších problému v mezikruží zneškodnili. Atak Brna ale pokračuje dál...
     
    10:19
    Krejčí II se pokusil gólmana Sparty překonat ránou z bezprostřední blízkosti brankoviště, talentovaný Wolf ale zachoval chladnou hlavu a puk vyrazil do rohu.
     
    08:59
    Hraje se s naprostým minimem přerušení, rozhodčí nechávají hře volný průběh. Dostál teď musí být ve střehu, soupeř se totiž usadil před jeho brankou a snaží se rozjet kombinaci.
     
    07:30
    Sparťané se momentálně drží pevně na puku a nechtějí ho za žádnou cenu soupeři vydat, obrana Brna ale jejich ambice zatím zvládá krotit a nepouští je hluboko do útočné třetiny.
     
    06:10
    Hra se přelévá ze strany na stranu, střel na branku je k vidění minimum. Ani jeden celek nepůsobí v útoku zrovna dvakrát sehraně, prim nyní hrají defenzívy.
     
    04:50
    Tomáš Jandus byl jedním z dravých hráčů Brna odzbrojen už ve středním pásmu a atak domácích tak nabral velmi rychlého konce. Následné tažení Komety však také nebylo zrovna dvakrát úspěšné.
     
    03:59
    Sparta se poprvé v utkání na delší dobu usadila před Dostálem, stále se jí ale nedaří na soupeřovu klec vyvíjet soustavný tlak. Brankář Komety zatím čelil pouze jedinému pokusu.
     
    02:49
    Slabého střelu od modré ještě v mezikruží tečoval Střondala, jenže letící se nakonec k brankovišti vůbec nedostal. Zastavil se totiž o nohu jednoho z bránících hráčů.
     
    01:56
    Sledujeme vyrovnanou podívanou, útočnou akci hostů střídá protiútok Holešovických a naopak. Drobnou převahu mají nyní na hrací ploše pražští hokejisté.
     
    01:25
    Petr Krejčí II zanesl kotouč do útočné třetiny, výpad Komety byl ale pevnou obranou Sparty velmi rychle rozebrán. Domácí se nyní snaží prodrat dopředu.
     
    00:13
    Jako první se do útoku vydali hráči Brna, Wolf už musel likvidovat první střelu. Projektil z vysokého úhlu vykryl betonem a připisuje si tak první úspěšný zákrok v dnešním zápase.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to!
     
    Borci obou celků se už řadí na modrých čarách, za malou chvíli začínáme. Kometa dnes nastoupí v modrých dresech, domácí zase zvolili bílou kombinaci.
     
    Do dnešního utkání nastoupí za Brno dva hráči s identickým jménem – Petr Krejčí, jeden v obraně a jeden v útoku. Pro přehlednost bude obránce označen jako Petr Krejčí I a útočník jako Petr Krejčí II.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Janda, Simotics, Mrkvička, Eliáš, Hanuš, Karoch – Jandus, Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský.

    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Krejčí I, Kučeřík, Rafaj, Jeřábek, Kowalczyk, Mlčák – Novák, Süss, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí II.

    Rozhodčí: Micka – Ondráček, Špůr.
     
    Kometa se drží na druhém místě, na rozjetou Plzeň jí chybí čtyři body. Zároveň jí ale s pouhopouhou jednobodovou ztrátou nepříjemně šlapou na paty junioři Kladna a v Praze se tak budou snažit dnes svou pozici v tabulce uhájit.

    Poslední zápasy
    25. 11.: Kometa – Litvínov 4:2
    24. 11.: Kometa – Chomutov 9:4
    16. 11.: Kometa – Karlovy Vary 4:3sn.

    Nejproduktivnější hráči
    Jakub ČEJKA – 19 Z, 18 bodů (6+12)
    Radim FERDA – 19 Z, 16 bodů (6+10)
    Karel PLÁŠEK ml. – 14 Z, 14 bodů (8+6)

    Brankářské statistiky
    Martin HOLÍK
    – 783 min. | 89,83% úsp. | prům. 3,60
    Lukáš DOSTÁL
    – 300 min. | 93,19% úsp. | prům. 2,60
    Martin ŠINDELKA
    – 67 min. | 92,31% úsp. | prům. 1,79
     
    Sparta se pohybuje ve vyrovnaném středu tabulky, po devatenácti odehraných zápasech jí náleží jedenáctá pozice. Potenciální výhra v dnešním derby by jí však mohla katapultovat hned o čtyři příčky výše.

    Poslední zápasy
    25. 11.: Olomouc – Sparta 2:5
    24. 11.: Zlín – Sparta 5:6pp.
    18. 11.: Třinec – Sparta 4:3¨

    Nejproduktivnější hráči
    Tomáš PŠENIČKA – 18 Z, 27 bodů (12+15)
    Tomáš JANDUS – 17 Z, 21 bodů (12+9)
    Martin DUBSKÝ – 19 Z, 11 bodů (1+10)

    Brankářské statistiky
    Antonín HOFMANN
    – 557 min. | 92,09% úsp. | prům. 3,34
    Adam WOLF
    – 488 min. | 92,60% úsp. | prům. 2,83
    Jan ŠKORPÍK
    – 105 min. | 86,21% úsp. | prům. 4,57
     
    Přeji vám příjemný čtvrteční podvečer, který v Holešovicích okoření střetnutí dvou rivalů – juniorka pražské Sparty vyzve v Malé hale na souboj Kometu Brno. Pojďme si oba soupeře představit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Matěj Mayer

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 27. Jandus (Rousek), 32. Pejchal (Schwamberger, Pejchal), 44. Pšenička (Jandus), 46. Jandus (Pšenička, Schwamberger), 57. Janda (Hanuš, Rousek), 59. doplníme (Rousek)


    HC Sparta Praha: Wolf (Hofmann) – Janda, Simotics, Mrkvička, Eliáš, Hanuš, Karoch – Jandus, Schwamberger, Rousek, Nacházel, Fabiánek, Larsen, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský.
    HC Kometa Brno: Dostál (Holík) – Trnka, Slabý, Krejčí I, Kučeřík, Rafaj, Jeřábek, Kowalczyk, Mlčák – Novák, Süss, Svoboda, Hasoň, Gajarský, Střondala, Čejka, Mlynář, Ferda, Frydrych, Krejčí II.

    Rozhodčí: Micka – Ondráček, Špůr

    Diváci: 70
    bahis siteleri