Washington – San Jose 4:1 (kon.) | Florida – NY Islanders 4:5 (0:1 po s.n.) | Nashville – Boston 5:3 (kon.)
Calgary – Philadelphia 2:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
San Jose Sharks
Úterý 05.12.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:36 Jakub VRÁNA - 4:1
     
    51:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Tohle bylo střídání, na které může být český útočník JAKUB VRÁNA pyšný. Mladík washingtonského tým nejdříve pro Capitals získal útočné pásmo, když tam s přehledem zavezl puk. Jeho spoluhráči potom odvedli velmi dobrou práci při důrazu na brankovišti. Právě díky tomu se pak dostal kotouč Vránovi na hokejku před skoro odkryté zařízení, které už mladík z České republiky neměl problém trefit. San Jose prohrává o tři zásahy a vypadá to, že Washington má závěr duelu pod kontrolou. Asistence: Tom Wilson, Dmitrij Orlov.
    39:12 Brett CONNOLLY - 3:1
     
    39:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí mančaft využívá přesilovou hru, rozhodčí po kontrole na videu potvrzují, že BRETT CONNOLLY zakončením bekhendem z prostoru před brankovištěm trefil přesně. Čas se bude muset posunovat o pár vteřin zpátky, protože ještě nějakou dobu po Connollyho trefě pokračovala hra bez přerušení. To už ale bude pouze otázka formality. Každopádně kvůli tomu následovalo krátké zdržení. Sharks ještě reklamovali, zda nedošlo k postavení mimo hru, ale gól, opět po kontrole na videu, platí. Asistence: Alexandr Ovečkin, Jevgenij Kuzněcov.
    31:32 Timo MEIER - 2:1
     
    31:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Brzy po druhé brance Washingtonu tu máme snížení ze strany Sharks. Poměrně nečekaná trefa, protože domácí neměli doposud problémy s bráněním prostoru před svým brankářem. Teď měli ale svým způsobem i smůlu. Obránce hostů Justin Braun totiž nahodil kotouč od modré čáry, netrefil ale přesně. Puk se ovšem od zadního mantinelu odrazil zpátky před brankoviště, kde čekal dorážku připravený forvard TIMO MEIER. Krásně nabral touš na hokejku a pověsil jej do horní poloviny klece Philippa Grubauera. Průběh mače bude zase o něco zajímavější. Asistence: Justin Braun.
    27:11 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    27:11
    Washington právě vstřelil branku!
    Chyby dnes Capitals velmi rychle trestají a tady je další důkaz. San Jose Sharks sice byli v útočném pásmu a vypadalo to, že pošlou další střelu na branku. Jenže místo toho na modré čáře chybovali, čehož využil kapitán Washingtonu ALEXANDR OVEČKIN. Ruský kanonýr vyrazil do samostatného úniku, dojel až k brance Martina Jonese. Načež krásným bekhendem pověsil puk do sítě. Jedná se o dvacátý Ovečkinův gól sezóny, v tuto chvíli vede střelecké tabulky NHL. Bez asistence.
    16:49 Devante SMITH-PELLY - 1:0
     
    16:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácímu celku se zlepšená hra v posledních momentech vyplatila. Capitals dokázali na nějaký čas otupit aktivní hru San Jose a sami se pustili do útočných akcí. Tentokrát od modré čáry nahazoval puk nenápadně obránce John Carlson. Bylo jasné, že jeho pokus sám o sobě Jonese překvapit nemůže. Když ale těsně před brankovištěm změnil dráhu letu kotouče DEVANTE SMITH-PELLY, mohla se Capital One Arena dnes poprvé zaradovat. Gólman Sharks nestihl reagovat. Washington jde tedy na konci úvodní dějství do trháku. Asistence: John Carlson, Jay Beagle.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 17. Smith-Pelly (Carlson, Beagle), 28. Ovečkin, 40. Connolly (Ovečkin, Kuzněcov), 52. J. Vrána (T. Wilson, Orlov) – 32. Meier (Braun)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Orpik, Carlson, Orlov, Niskanen, Djoos, Bowey – Ovečkin, Bäckström, T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Boyd, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Chiasson.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, Dillon, Burns, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Labanc – Sörensen, Tierney, J. Ward – Goodrow, O'Regan, Hansen.

    Rozhodčí: Rooney, Sutherlenad – Heyer, Nansen

    Diváci: 18 506
    bahis siteleri