Arnhem – Willem II 2:2 (kon.) | Groningen – Eindhoven 3:3 (kon.) | Venlo – Utrecht 0:1 (kon.)
Feyenoord – Heerenveen 1:1 (kon.) | Den Haag – Kerkrade 3:2 (kon.)
konec
FC Groningen
3:3 (1:3)
PSV Eindhoven
Středa 13.12.2017, 18:30 • Noordlease Stadion (Groningen) • Nizozemská Eredivisie • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (20:24:55)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 11:7.
     
    Máme tu konec dnešního senzačního zápasu! Dlouho to vypadalo, že PSV nebude mít se ziskem tří bodů žádné problémy, nicméně fantasticky druhý poločas v podání domácích borců ukázal pravý opak. Vše završila poslední nastavená minuta, ve které o dělbě bodů rozhodl te Wierik.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Mike te Wierik - 3:3
     
    90+5
    Groningen právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, domácí z poslední akce vyrovnávají! V pokutovém území PSV se utvořil velký zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval MIKE TE WIERIK, jenž prostřelil Zoeta.
     
    90+3
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Derrick Luckassen.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Jeroen Zoet (PSV Eindhoven).
     
    90+2
    Domácí hráči se stále nemohou dostat ke slibnějšímu tlaku, na opačné straně scházelo několik centimetrů Lozanovi.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Yoëll van Nieff (FC Groningen).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    88
    A vůbec ne špatně. Nebezpečný centr se stáčel k malému vápnu, kde zřejmě nedošlo k žádné teči. Zoet si podle výroku rozhodčího na míč nesáhl.
     
    87
    I levý obránce Warmerdam se vysunul až k pokutovému území, kde dokázal vybojovat roh. Ten bude proveden z levé strany.
     
    86
    V posledních minutách zřejmě uvidíme tlak v podání domácích borců. Ti jsou ale v tuto chvíli pouze na vlastní polovině hrací plochy.
     
    85
    Kouskování hry pokračuje. Van Ginkel se nejdříve nechal snadným způsobem obrat o balón, posléze sám takticky fauloval Bacunu.
     
    84
    Hostujícímu křídelníkovi Bergwijnovi trvalo střídání hodně dlouho, což svým pískotem dali najevo také domácí příznivci. Hlavní sudí následně ukázal, že tuto prodlevu započítá do nastaveného času.
     
    83
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Pablo Paulino Rosario.
     
    82
    Arias se dokázal dostat mimo Idrissiho dosah, posléze se velmi přesným skluzem prezentoval Schwaab. Hlavní sudí byl této situaci nablízku.
     
    81
    Kdepak. Van Nieff se rozhodl trochu pozměnit taktiku, neboť to zkusil dalekonosnou kolmicí. Myšlenka sice dobrá, provedení už o něco pokulhávalo.
     
    80
    Te Wierik se vydal na útočný výlet, po kterém cpal balón na malé vápno. Tam Veldwijk vůbec neodhadl dráhu letu a vhazovat tak bude soupeř.
     
    79
    Zdálo se, že zákrok na Lozana byl nedovolený. Hlavní sudí ale ukázal na Mexičana, kteý dle jeho výroku pádu hodně přidal.
     
    78
    Dva velmi důležité zákroky vytasil Isimat-Mirin, jenž si v obou případech počínal jistým dojmem. Pokaždé se jednalo o odvrácení míče daleko od vápna.
     
    77
    Bacuna se ve středu hrací plochy sice dostal k míči, následně si ale nevšiml vracejícího se Ramselaara, který mu bez větších potíží uzmul kulatý nesmysl.
     
    76
    Domácí zadák Memišević nyní dokázal ustrážit de Jonga, posléze taktickým faulem přerušil protiútok domácího celku Brenet.
     
    75
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ludovit Reis, přichází Todd Kane.
     
    75
    Co není, mohlo být. To by ale musel Bergwijn poslat přesnou kolmici na de Jonga, jeho přihrávka vůbec neměla razanci. Akce tak končí.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Ludovit Reis (FC Groningen).
     
    74
    Hra se nám přeci jenom trochu uklidnila a oba celky se drží ve velké vzdálenosti od opačné šestnáctky. To je nezvyklý obrázek hry.
     
    73
    Urostlý forvard de Jong se opět dokázal díky svým parametrům natlačit k zakočení. Nevýraznou hlavičku ještě lehce tečoval van Nieff, roh pro PSV.
     
    72
    Utkání se nám dostalo do závěrečné dvacetiminutovky, stále platí, že PSV má na svém kontě více branek. Podaří se domácím alespoň srovnat?
     
    71
    Velmi důležitý Zoetův zákrok. Velmi aktivní Mahi si navedl balón na levačku a poté jeho ránu do horní části brány musel Zoet vyrazit.
     
    67
    Dnešní utkání se musí určitě líbit. Netrvalo dlouho a Mahi si přichystal centr na Veldwijka. Ten hlavičkoval ze značného úhlu a Zoet měl co dělat, aby míč alespoň vyrazil.
     
    66
    Posléze se ještě dvojice Bergwijn – de Jong pokoušela prodrat přes hustý blok protihráčů. To se ale nezdařilo a domácí brankář bude rozehrávat.
    65. Van Ginkelova pohotová rána.
     
    65
    Šance také na druhé straně. Dnes již dvougólový van Ginkel se opřel na hranici šestnáctky do padajícího balónu, následnou ránu musel Padt vyrazit nad branku.
     
    64
    Po Zoetově ošetřování se domácí opět rozhodli k útočnému manévru. Bacuna vzal situaci na sebe, jeho zakončení se mu ale vůbec nezdařilo.
     
    63
    Ou. Rohový kop sice nic nenabídl, nicméně poté Zoet neudržel střílenou přihrávku, kterou ke smůle pro hosty nedokázal te Wierik zpracovat před odkrytou bránou.
     
    62
    To je zápas. Krušné momenty prožívali také hosté, vracející se van Ginkel ale stačil srazit přihrávku alespoň za cenu rohového kopu.
     
    61
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Doposud neviditelný de Jong se protlačil k hlavičce, se kterou měl Padt velké starosti.
     
    60
    To je škody. Drost se vydal do rychlého kontru, který vyřešil prachbídně. Na poslední chvíli totiž přihrával Veldwijkovi, jenž na míč nedosáhl.
     
    59
    Jeden z domácích nyní podcenil situaci na malém vápně, načež se dostal k míči Ramselaar. Jeho nabídka před odkrytou bránu zaskočila všechny spoluhráče.
     
    58
    Rohový kop sice nic nepřinesl, poté se ale o aktivitu staral Bergwijn. Jeho jemný bochánek směřoval k zadní tyči, kde byl ale připraven Memišević.
     
    57
    Padt se po delší době pomazlil s míčem a ihned z toho byla hodně nepovedená rozehrávka. Ta nakonec mířila až za brankovou čáru.
     
    56
    Až před malým momentem Mahi nešťastně trefil stojnou nohu Hendrixe, což arbitr posoudil jako faul. Eindhoven okamžitě rozehrál nabízenou standardku.
     
    55
    Nutno dodat, že Groningen je v úvodu druhého dějství výrazně aktivnější. Naopak hostující hráči se nemohou vymanit ze sevření.
    54. Lars VELDWIJK - 2:3
     
    54
    Groningen právě vstřelil branku!
    Domácí se opět dostávají na rozdíl jediné branky! Situaci si vzal na starost LARS VELDWIJK, jenž střelou do pravé části brány vrací svůj celek do zápasu.
    54. Ruka hostujícího hráče.
     
    54
    Po ruce tu máme pokutový kop také pro domácí!
     
    54
    Domácí hráči jsou ve druhém poločase výrazně akivnější, což určitě pociťuje také soupeř. Nyní musel Arias srazit centr za cenu rohového kopu.
     
    53
    Po delší době se nám opět připomněl Lozano, jenž zasekl míč kolem Warmerdama, posléze mu podklouzla noha a akce tak rychle skončila.
     
    52
    Fantastickou finesu nám předvedl střídající Mahi, jenž u rohového praporku doslova vykoupal Breneta. Druhý jmenovaný ale Maročana nepustil dále.
     
    51
    Na levém křídle spolupracoval Idrissi s Warmerdamem, ani jeden z nich se ale neodvážil k ničemu individuálnímu a balón se vrátil zpět k půlící čáře.
     
    50
    Tak nakonec jinak, nabídka mířila do ofsajdového postavení. Domácí brankář tak bude odkopávat trochu blíže od vápna.
     
    49
    Na opačné straně rozkmital své rychlé nohy Bergwijn, jeho kolega Hendrix mu ale věnoval hodně nepřesnou přihrávku. Padt bude vykopávat.
     
    48
    Te Wierik hodil dalekonosný hod až do pokutového území, nicméně míč skončil přesně na kopačce Isimata-Mirina. Hosté se tak osvobozují.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Tom van Weert, přichází Lars Veldwijk.
     
    46
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Mimoun Mahi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl hned čtyři branky. O větši část z nich se postarali hráči PSV Eindhoven, kteří si po necelých dvaceti minutách vytvořili hned dvoubrankové vedení. Následně skóre korigoval van Nieff, jenomže aby toho nebylo málo, tak poslední slovo prvního poločasu si přeci jenom vzali hosté. Van Ginkel se prosadil podruhé a stav je tedy 3:1 pro PSV.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    42
    Te Wierik si nechtěl komplikovat život a před dotírajícím Brenetem raději zahrál zpět na Memiševiće. Domácí to zkouší od vlastní šestnáctky.
     
    41
    Brenetova přihrávka nakonec prošla až k Hendrixovi, jehož následná myšlenka nebyla pochopena. Bergwijn se vydal za míčem příliš pozdě.
     
    40
    U pravé postranní čáry byl hodně ostře poslán k zemi Lozano a je z toho žluté varování. To si vysloužil domácí střelec jediné branky van Nieff.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Hirving Lozano (PSV Eindhoven).
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    38
    Už, už se zdálo, že domácí hráči konečně začali hrát, rázem je tu další studená sprcha. Soupeř se po delší době dostal k šestnáctce a ihned skóroval.
    37. Marco van Ginkel - 1:3
     
    37
    PSV právě vstřelilo branku!
    K rozehrávce se postavil MARCO VAN GINKEL, který zamířil na opačnou stranu, než na kterou se vydal Padt. Eindhoven si tak bere dvoubrankové vedení zpět.
    37. Penaltový zákrok na Lozana.
     
    37
    Je tu pokutový kop pro PSV Eindhoven!
     
    36
    Sympatická rána. Doposud velmi dobře hrající Drost se obtočil s míčem a následně prověřil Zoeta. Jeho projektil nakonec skončil těsně nad brankou.
     
    35
    Drost si svojí aktivitou vybojoval další roh. Načechraný centr se snášel k malému vápnu, kde ale číhal připravený Brenet.
     
    34
    Posléze se kolem autové čáry neprobil vpřed de Jong, následně jeho kolega Hendrix z těžké pozice odkopl zpět do zámezí.
     
    32
    Hra byla přenesena na pravou stranu, kde číhal zadák te Wierik. Ten ale neodhadl odskok balónu, který skončil pouze za postranní čárou.
     
    32
    Domácí fandové jsou okamžitě ve varu, neboť vycítili šanci na vyrovnání. Jejich miláčci už jsou s hracím předmětem opět na útočné polovině.
    31. Yoëll van Nieff - 1:2
     
    31
    Groningen právě vstřelil branku!
    A domácí tuto příležitost využívají! Odpovědnost na sebe vzal YOELL VAN NIEFF, jehož náramný obstřel zaplul přesně k tyči. Zoet se natahoval po míči zcela marně.
     
    30
    Možná jsem to zakřikl. Idrissi se hezky uvolnil kolem Isimata-Mirina, který ho musel faulovat. Následovat bude slušná pozice z přímého kopu.
     
    29
    Obrázek hry se nám trochu změnil a momentálně sledujeme vcelku vyrovnanou pasáž. Domácí se ale nemohou dostat do ničeho vážnějšího.
     
    26
    Na opačné straně si zkoušel tělem dělat prostor Drost, proti ale byl urostlý Isimat-Mirin, jenž ve spolupráci s kolegy vyřešil tuto nepříjemnou situaci.
     
    25
    Po delší době musel prokázat svojí připravenost také brankář Padt. Zpoza vápna to totiž zkoušel Arias a Nizozemec se musel po míči hodně natahovat.
     
    24
    Drost vyslal do vápna Doana, který při přechodu do šestnáctky upadl o hrací předmět. Faul to pochopitelně nebyl a pokračuje se ve hře.
     
    23
    Hlavičkový souboj dopadl lépe pro Doana, jenž přesvědčivě porazil Hendrixe. Míč se ale odrazil k Ariasovi, jenž nahrál až k brankáři.
     
    22
    Domácí hráči si konečně vybojovali alespoň rohový kop, ten dokonce přinesl pohotovou střelu z kopačky Reis. Zoet ale nemusel vůbec zasahovat.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovky, která zatím nabídla dva přesné zásahy. O ty se dle očekávání postarali hosté, jenž mají i nadále územní převahu.
     
    20
    Pro Eindhovenu mohlo být ještě lépe, nicméně Hendrixova skvostná přihrávka mířila do milimetrového ofsajdu. Rozruch tak byl naprosto zbytečný.
     
    19
    Fotbalisté Groningenu to budou mít v tuto chvíli hodně složité. Nejen, že prohrávají o dvě branky, navíc se stále dívá na útočné manévry soupeře.
     
    18
    Před malým momentem se nedovoleného zákroku dopustil středopolař Reis, jenž kousek za polovinou hřiště zaškobrtl o nohu van Ginkela.
    17. Bart RAMSELAAR - 0:2
     
    17
    PSV právě vstřelilo branku!
    A rázem je to o dvě branky! Domácí obrana naprosto zapomněla na BARTA RAMSELAARA, který se ocitl za bránícími hráči a posléze pohodlně zakončil po zemi mimo Padtův dosah.
     
    17
    Zatím sledujeme poměrně jednoznačnou podívanou, přičemž hosté nepouštějí svého soupeře přílši často ke kulatému nesmyslu.
     
    16
    Sympatická akce Eindhovenu. Ramselaar poslal lehký dloubáček na de Jonga, který to zkusil z velmi těžké pozice. Jeho rána ale mířila hodně vedle.
     
    15
    Bergwijn se skvěle protáhl kolem pomalého Bacuny, následně se hostující hráč dostal k šestnáctce, kde nedokázal adresovat přesnou přihrávku na Lozana.
     
    14
    Van Weert ukořistil padající balón, nicméně podpora jeho kolegů byla mizivá. Posléze byl až k brankové čáře zahnán Memišević.
     
    13
    Také doposud znuděný Zoet se zapojil do kombinace svého celku. Jeho úkolem bylo přenest hru na levou stranu na Breneta, což se povedlo.
     
    12
    Lozano si vyměnil balón s Ariasem, načež druhý jmenovaný hledal na malém vápně de Jonga. Před ním ale včas zasáhl Memišević.
     
    11
    Hendrix dlouho váhal, co vlastně udělá s hracím předmětem. Nakonec se namísto kolmice na Lozana rozhodl pro zpětnou přihrávku k vápnu.
     
    10
    S balónem musel pracovat také nešťastník v domácí brance Padt, do jehož území se snášel míč. Nizozemec nakonec odkopl na druhou polovinu.
     
    9
    Ve středu hřiště ukořistil balón Ramselaar, jeho práce s míčem ale netrvala dlouho. Početný roj hráčů v opačných dresech o obral o balón.
     
    8
    Domácí fotbalisté se okamžitě pokusili o rychlou odpověď, zpětnou nabídku z kopačky Warmerdama zastavil pozorný Schwaab.
    7. Marco van Ginkel - 0:1
     
    7
    PSV právě vstřelilo branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! MARCO VAN GINKEL to zkusil z nějakých pětadvaceti metrů, jeho ránu si ale ke smůle pro hosty srazil Padt do sítě.
     
    7
    Eindhoven to znovu zkusil křídelním prostorem, odkud na malé vápno přiletěl další centr. Ten musel te Wierik odklidil do bezpečných vod.
     
    7
    Hendrix skvělým způsobem přenestl těžiště hry na pravou stranu, kde se o aktivitu staral Lozano. Hostující hráč nakonec upadl v šestnáctce, penalta se ale nepíská.
     
    6
    Van Nieff musel zastavit prudkou přihrávku na de Jonga, jeho kolega se s ničím nerozpakoval a balón poslal až k opačné šestnáctce.
     
    5
    Po další kolmici za domácí obranu se do vzduchu dostával forvard Lozano. Jeho výskok byl ale naprosto zbytečný, neboť byl máván ofsajd.
     
    4
    U levé postranní čáry bojoval o hrací předmět Bergwijn, jeho noha nakonec stačila otřít míč o protihráče a následovat tak bude autové vhazování pro PSV.
     
    3
    Pokus o první nákop skončil až u připraveného Zoeta, který to zkoušel podobným způsobem. Jeho vzdušná nabídka ale nenalezla žádného ze spoluhráčů.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Groningen: Padt – te Wierik, Memišević, van Nieff, Warmerdam – Reis, Doan, Bacuna – Idrissi, van Weert, J. Drost.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Antuna, Kane, Mahi, Reijnen, Van de Looi, Breij, Postma.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Hendrix, Ramselaar – Bergwijn, L. de Jong, Lozano.
    Náhradníci: Room, van Osch – Ferreira dos Santos, A. Gudmundsson, S. Lammers, Luckassen, Maher, Obispo, Pereiro, Paal, Rosario.

    Rozhodčí: Nijhuis – Bluemink, Siebert.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    PSV Eindhoven

    Na druhé straně stojí ambiciózní PSV Eindhoven, které chce po jednoleté odmlce opět usednout na mistrovský trůn. Start do letošního ročníku vyšel více než dobře, neboť PSV se s pětibodovým náskokem ohřívá na vedoucí příčce. Hostující celek dnešního utkání svedl v minulém kole velmi důležité střetnutí proti Ajaxu. Tento duel ale vůbec nezvládl, neboť prohrál hladce 3:0 a jeho náskok na čele tabulky se zmenšil. PSV se opírá o velmi střelecky produktivní útočnou vazbu, která je nejefektivnější v celé lize.
     
    FC Groningen

    Fotbalisté Groningenu sváděli v minulé sezóně boj o Evropskou ligu, nakonec se tento úkol nepodařilo zrealizovat. Domácí celek dnešního utkání se v letošním ročníku nachází na dvanácté pozici, přičemž na vedoucí Eindhoven ztrácí propastných třiadvacet bodů. Vypadá to ale, že Groningen se dostal do lepší formu, neboť z posledních čtyř ligových utkání prohrál pouze v jediném.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská Eredivise má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Groningen a PSV Eindhoven.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 31. van Nieff, 54. Veldwijk (pen.), 90+5. te Wierik – 7. van Ginkel, 17. Ramselaar, 37. van Ginkel (pen.)

    Karty:   40. van Nieff (GRO), 74. Reis (GRO), 90+1. van Nieff (GRO) – 39. Lozano (PSV), 90+2. Zoet (PSV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 11:7.
    FC Groningen: Padt – te Wierik, Memišević, van Nieff, Warmerdam – Reis (75. Kane), Doan (46. Mahi), Bacuna – Idrissi, van Weert (46. Veldwijk), J. Drost.
    Náhradníci: Begois, Hoekstra – Absalem, Antuna, Kane, Mahi, Reijnen, Van de Looi, Breij, Postma, Veldwijk.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Hendrix, Ramselaar – Bergwijn (83. Rosario), L. de Jong, Lozano (90+3. Luckassen).
    Náhradníci: Room, van Osch – Ferreira dos Santos, A. Gudmundsson, S. Lammers, Luckassen, Maher, Obispo, Pereiro, Paal, Rosario.

    Rozhodčí: Nijhuis – Bluemink, Siebert
    bahis siteleri