Sparta Rotterdam – Feyenoord 0:7 (kon.) | Utrecht – Heracles 1:1 (kon.) | Alkmaar – Ajax 1:2 (kon.)
Excelsior – Groningen 2:0 (kon.)
konec
Sparta Rotterdam
0:7 (0:4)
Feyenoord Rotterdam
Neděle 17.12.2017, 12:30 • Sparta Stadion Het Kasteel, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (14:21:13)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:9.
     
    Hlavní rozhodčí ani ve druhém poločase nenastavoval a ukončil rotterdamské derby ihned po vypršení devadesáté minuty. Feyenoord dnešní zápas překvapivě jednoduše ovládl a nasázel bezmocné Spartě sedm branek, čímž si polepšil na 29 bodů a posunul se před Utrecht na čtvrté místo. Domácí naopak počtvrté v řadě prohráli a klesli na úplný chvost Eredivisie.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Domácí po faulu uprostřed hřiště rozehráli. Centrující hráč na pravé straně podklouzl a možná právě proto se jeho pas nebezpečně snášel do branky, kde to Jones na čáře neměl jednoduché při vytěsnění míče mimo tři tyče.
    88. Bilal BASAÇIKOGLU - 0:7
     
    88
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Další akce už ale končí gólem a Feyenoord vede již sedmibrankovým rozdílem! Tři obránci Sparty jenom přihlíželi dlouhému nákopu, který propadl k BILALU BASAÇIKOGLUOVI. Ten si prvním dotykem dal míč za záda Kortsmita a pak ho jednoduše doklepl do sítě.
     
    86
    Nepřehlednou hlavičkovanou před domácí brankou přečkali Sparťané bez sedmé inkasované branky. Po faulu Veenhovena Feyenoord nadále útočí.
     
    85
    Hosté se po nařízeném rohovém kopu víceméně dobrovolně vrátili s míčem až na vlastní polovinu, kde pokračují v kombinaci.
     
    84
    Ambrabatovi uprostřed hřiště trochu překžel hlavní rozhodčí. Přesto nabral rychlost a proběhl do vápna, kde ho zastavil až Sander Fischer.
     
    82
    Proschwitzovu přihrávku hosté prodloužili na rohový kop. Centrovaný míč nebezpečně proletěl malým vápnem až za druhou tyč, kde si právě Proschwitz pomohl rukou.
     
    81
    Duartemu scházel krok ke zpracování přihrávky do běhu. Takto balón prošel až k Jonesovi, který dobře přečetl hru.
     
    80
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Bilal Basaçikoglu.
     
    79
    Fotbalisté Sparty teď zaslouží pochvalu za své poctivé napadání, díky němuž získali míč na útočné polovině. K nějaké šanci se ale nepropracovali.
     
    78
    Berghuis se tentokrát objevil na obranné půli, kde si poradil s napadáním dvou soupeřů. Před těmi dal malou domů Jonesovi, který to taktéž neměl jednoduché, ale přesto dokázal přesným odkopem najít kolegy u postranní čáry.
     
    77
    Steven Berghuis si po rozehrávce v rychlosti narazil míč se spoluhráčem a proklouzl do vápna. Křižnou střelu mu Kortsmit dobrým zákrokem vyrazil do bezpečí!
     
    76
    Žlutou kartu dostává Kenneth Dougall (Sparta Rotterdam).
     
    76
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Craig Goodwin, přichází Nicholas Marfelt.
     
    75
    Rozhodčí přešli hraniční zákrok ve středovém kruhu a nechali plynout útok Feyenoordu. Ten se na levém křídle hezky prokombinoval až ke střele, kterou Jens Toornstra poslal přesně do míst, kde stál Kortsmit.
     
    74
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Tyrell Malacia, přichází Sofyan Amrabat.
     
    73
    Rohový kop pro hosty...
    71. Steven BERGHUIS - 0:6
     
    71
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Hostům stačí jet na půl plynu a stejně nadále navyšují svůj náskok! Jean-Paul Boëtius během akce tři na tři roztáhl hru doprava, odkud Vente vyslal přesnou přízemní přihrávku k vzdálenější tyči. U té se s naprostou lehkostí prosadil STEVEN BERGHUIS.
     
    70
    Feyenoord v první půli vyhrál ve statistice střel 14:2. Po změně stran už mají větší číslo hráči Sparty, kteří přesto převážně brání.
     
    69
    Steven Berghuis se stáhl pro míč do hloubi pole a došel si pro faul, po kterém hosté znovu navyšují své procento držení míče.
     
    68
    Po delším čekání se hosté rozhodli pro útok po pravém křídle, jenomže Vilhena během centru Dikse ve vápně fauloval jednoho z obránců.
     
    67
    Obhájci titulu po pátém gólu výrazně polevili, nyní si dobrou minutu přihrávají na vlastní polovině a škádlí tím fanoušky Sparty.
     
    65
    Boëtius dlouhé sekundy bojoval o míč s Holstem a Duartem, proti kterým nakonec nevydřel ani autové vhazování.
     
    64
    Domácí rohový kop přistál na hlavě Kevina Dikse. Následně přiletěl před Jonese další centr z levé strany, ale jeho spoluhráči byli znovu pozorní.
     
    63
    Feyenoord se už nikam nežene a v poklidu kombinuje na vlastní polovině. Jedenáctka Sparty tomu zatím jen přihlíží.
     
    62
    Jerry St. Juste malinko zavařil vlastnímu gólmanovi, ke kterému přesměroval centr Duarteho. Laciný gól z toho ale nebyl, neboť Jones pohotově zareagoval.
     
    61
    Berghuis nedal ideální přihrávku do běhu Diksovi, před kterým ve skluzu zasáhl jeden z domácích obránců a zařídil odkop od branky Kortsmita.
     
    60
    V posledních minutách se toho na hřišti moc neděje. O všem důležitém už je dávno rozhodnuto a na kvalitě hry je to znát.
     
    58
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Sven van Beek, přichází Kevin Diks.
     
    56
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Robert Mühren, přichází Stijn Spierings.
     
    56
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Ryan Sanusi, přichází Mark Veenhoven.
     
    55
    Sven van Beek zastavil rozběhnutého Goodwina za cenu žluté karty.
    54.
     
    54
    Goodwin po Duarteho centru pálil po zemi k bližší tyči, ale Jones vynikajícím zákrokem udržel nulu. Feyenoord se ihned vydal do protiútoku, ze kterého nevymyslel žádné zakončení.
     
    53
    Hosté si nalevo od velkého vápna ale příliš neporozuměli a následuje pouze odkop od branky Roye Kortsmita.
     
    52
    Vilhena zahrál na hranici vápna trochu ležérně, míč ale ještě udržel a Malacia díky němu bude vhazovat.
     
    50
    Sparťanům se nedaří držet míč na delší dobu a většinou ho ztrácí ještě v místech, odkud se Jonesova brána ani nedá ohrozit.
    48. Renato TAPIA - 0:5
     
    48
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    A už je to o pět gólů! Steven Berghuis rozehrál rohový kop náramně, když našel RENATA TAPIU a ten hlavou zamířil z brankářova pohledu k pravé tyči.
     
    47
    I druhou polovinu rozjeli aktivněji hráči Feyenoordu, kteří budou rozehrávat rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas rotterdamského derby je u konce a není pochyb o tom, kdo s jeho vývojem bude spokojenější. Feyenoord od první minuty na hřišti vládl a z úvodních dvou střel na branku dokázal shodně skórovat. V patnácté minutě St. Juste zvýšil z dorážky už na 3:0 a trápení Sparty pak ještě umocnil Vilhena. O vítězi zápasu je tak rozhodnuto a druhá půle se odehraje už jen z povinnosti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Domácí v poslední době přece jenom trochu vyrovnali hru. Nyní roztáhli svou akci na Duarteho, z jehož centru z pravého křídla se Mühren nedostal k ideální hlavičce.
     
    43
    Renato Tapia zakřižoval v onom momentu jediného útočícího soupeře, kterým byl Mühren. Tomu ukopl míč do autu, který rozehraje Floranus.
     
    42
    Opět v akci Boëtius, který se zastavil před vstupem do pokutového území, načež se pokusil prosmýknout mezi dvěma obránci, ale to se mu nepodařilo podle představ.
     
    40
    Rohový kop z levé strany Sparta pohodlně ubránila. Po levé straně chtěl otočit hru Goodwin, ale čistým důrazným zákrokem byl rychle zastaven.
     
    39
    Jean-Paul Boëtius centrem přes šířku velkého vápna dostal míč na kopačky Vilheny, jenž ihned pálil, ale zasáhl jen jednoho z hráčů v červenobílém.
    38. Craig Goodwin (SPR)
     
    38
    První šance Sparty! Také Craig Goodwin dobře sladil náběh se spoluhráčovým pasem a upaloval vstříc Jonesovi, který jeho zakončení k vzdálenější tyči fantastickým zákrokem levou nohou vyrazil!
     
    37
    Jeden z hostujících hráčů si na pravé křídle naběhl pro přihrávku do volného prostoru. Tím se snadno dostal za obranu Sparty, ale zprava branku netrefil.
     
    36
    Berghuisova kolmice po ose hřiště mířila před Boëtiuse. Kortsmit ale dobře přečetl hru a po výběhu byl u balónu jako první.
     
    35
    Nick Proschwitz špatně načasoval skluz zezadu a po sestřelení Tapii inkasoval napomenutí žlutou kartou.
     
    34
    Vilhena ucítil šanci na dovršení hattricku, jenomže na finální spoluhráčův pas z pravého křídle o krok nedosáhl.
     
    33
    Pravý bek Sparty zvolil konstruktivnější rozehrávku, po které jeho spoluhráči o balón přišli a Jones se tak může ve své brance nadále opalovat.
     
    32
    Netradičně se hraje na domácí útočné polovině, kde Sparta může něco vymyslet z dlouhého autu, který se nabízí Holstovi.
     
    30
    Po přenesení hry na levou stranu si Boëtius navedl balón na střed, jenže sraženou střelu branku Kortsmita tentokrát neohrozil.
    28. Tonny VILHENA - 0:4
     
    28
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Demolice Sparty pokračuje čtvrtým gólem v domácí síti! Hosté zkrotili míč z výkopu Kortsmita, který se o pár sekund později marně natahoval po dalekonosné přízemní střele TONNYHO VILHENY!
     
    28
    Chvíli po něm Dougall u postranní čáry zatáhl Boëtiuse a musel se zapojit do bránění další standardky, ze které tentokrát nic kloudného nevzniklo.
     
    27
    Steven Berghuis to kopl parádně a kroutil míč ze svého pohledu k pravé tyči. Kortsmit ale předvedl vynikající zákrok a vyrazil tento pokus na roh.
     
    26
    Sparta přišla o míč nějakých třicet metrů od vlastní branky. O pár sekund později byl zezadu faulován St. Juste a získal pro hosty přímý kop.
     
    25
    Tempo hry se teď výrazně uklidnilo. Na výrazné územní převaze hostující jedenáctky se ale stále nic nezměnilo.
     
    22
    Následnou rozehrávku hráči Feyenoordu spíše promarnili, ovšem vadit jim to za tříbrankového vedení vůbec nemusí.
     
    21
    Fischer si při prvním doteku dal balón daleko od nohy a toho ihned využil Vilhena, kterého domácí obránce okamžitě fauloval za žlutou kartu.
     
    20
    Pro svěřence Alexe Pastoora tentokrát všechno dobře dopadlo, centrovaný balón totiž ze vzduchu stáhl brankář Kortsmit.
     
    19
    Sander Fischer nechtěl riskovat a z vlastního vápna odkopl míč na roh, za což si od zaplněných tribun vyslechl nespokojený pískot.
     
    18
    Nemohoucnost Sparty teď jenom umocnil faul Holsta, který končil domácí akci v samotném zárodku.
     
    17
    Feyenoord je při velké chuti. Další branku se střelou z delší vzdálenosti pokusil přidat Vilhena, ale tentokrát mířil až moc vysoko.
    15. Jerry St. Juste - 0:3
     
    15
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Po čtvrthodině hry navíc hosté vedou už 3:0! Steven Berghuis si naběhl na Boëtiusovu parádní kolmici, ovšem zleva trefil jen nohy Kortsmita. Od něj se míč odrazil přesně na JERRYHO ST. JUSTEA a ten snadno dorazil do prázdné branky.
     
    14
    Prakticky od začátku hraje Sparta pouze bez balónu. S domácími nadějemi na bodový zisk to vypadá od prvních minut hodně bledě.
     
    13
    Vilhenův centr z pravé strany domácí obrana odvrátila k El Ahmadimu, který to zkusil z velké dálky, ale branku výrazně přestřelil.
     
    11
    Kortsmit si konečně sáhl na míč ještě před brankovou čarou, když zkrotil nikým nezachycený nákop z poloviny hrací plochy.
     
    10
    Domácí jdou viditelně zaskočení, což platí o hráčích i fanoušcích, kteří teď jenom nevěřícně mlčky přihlíží.
    8. Dylan VENTE - 0:2
     
    8
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Stoprocentní efektivita zajišťuje hostům rychlé dvoubrankové vedení! Jean-Paul Boëtius si před vápnem navedl míč na pravačku a nádherným centrem posadil míč na hlavu DYLANA VENTEHO, který se dostal za obranu Sparty a přesnou hlavičkou upravil skóre na 2:0.
     
    5
    Blesková odpověď Sparty se konat nebude. Nicka Proschwitze totiž zastavil odmávaný ofsajd.
    4. Tonny VILHENA - 0:1
     
    4
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Papírový favorit jde po prvním zakončení do vedení! Hosté aktivně napadali a získali míč na útočné polovině. TONNY VILHENA levačkou natáhl ke střele z necelých třiceti metrů a špatně postavený Kortsmit jenom přihlížel tomu, jak dobře kopnutý balón letí do sítě.
     
    3
    Jeden z domácích záložníků se ocitl na zemi a bude ošetřován.
     
    2
    Feyenoord vlastní chybou musel hned ze startu čelit rohovému kopu, s jehož bráněním ale neměl sebemenší potíže.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v černozelených, zatímco domácí v tradičních červenobílých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Holst, Breuer, Fischer, Floranus – Duarte, Sanusi, Dougall, Goodwin – Mühren, Proschwitz.
    Náhradníci: Nienhuis, Craninx – Ache, Alhaft, Brogno, Harroui, Chabot, Marfelt, Spierings, Verhaar.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – St. Juste, van Beek, Tapia, Malacia – El Ahmadi, Toornstra, Vilhena, S. Berghuis – Vente, Boëtius.
    Náhradníci: Bijlow, Vermeer – S. Amrabat, Basaçikoglu, Diks, Geertruida, Hansson, Kramer, Sam Larsson, Nieuwkoop.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy v minulé sezóně:

    05.03.2017 Sparta – Feyenoord 1:0
    04.12.2016 Feyenoord – Sparta 6:1.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Obhájci titulu nemůžou být s podzimními výkony vůbec spokojení. V milionářské Lize mistrů skončili na posledním čtvrtém místě a vůbec dobře si nevedou ani v Eredivisie. Z patnácti zápasů Feyenoord nevyhrál ani polovinu, kromě pěti remíz nasbíral další tři porážky a z šestého místa ztrácí na vedoucí PSV propastných šestnáct bodů. Hodně daleko to dnešní favorit má i na druhé místo, od kterého je vzdálen devět bodů. Před čtyřmi dny se Feyenoord představil před vlastním publikem a s trápícím se Heerenveenem pouze remizoval 1:1.
     
    Sparta Rotterdam

    Svěřenci hlavního trenéra Alexe Pastoora jdou do městského derby v roli výrazného outsidera, jehož dnešní výhra by byla velmi překvapivá. Sparta má za sebou patnáct odehraných zápasů a dokázala vyhrát pouze dvakrát. Kromě toho získala dalších pět bodů za remízy a s jedenácti body sídlí na předposledním sedmnáctém místě. Oproti jiným týmům však má dva zápasy k dobru, a tak tým s nejslabší ofenzivou v soutěži stoprocentně může myslet na záchranu. Naposledy se Sparta představila v Heraclesu, kde po výsledku 2:3 prohrála potřetí v řadě.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu nizozemské Eredivisie. Od dvanácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na rotterdamské derby mezi Spartou a Feyenoordem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 4. Vilhena, 8. Vente, 15. St. Juste, 28. Vilhena, 48. Tapia, 71. S. Berghuis, 88. Basaçikoglu

    Karty:   21. Fischer (SPR), 35. Proschwitz (SPR), 76. Dougall (SPR) – 55. van Beek (FEY)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:9.
    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Holst, Breuer, Fischer, Floranus – Duarte, Sanusi (56. Veenhoven), Dougall, Goodwin (76. Marfelt) – Mühren (56. Spierings), Proschwitz.
    Náhradníci: Nienhuis, Craninx – Ache, Alhaft, Brogno, Harroui, Chabot, Marfelt, Spierings, Verhaar, Veenhoven.

    Feyenoord Rotterdam: Jones – St. Juste, van Beek (58. Diks), Tapia, Malacia (74. S. Amrabat) – El Ahmadi, Toornstra, Vilhena, S. Berghuis (80. Basaçikoglu) – Vente, Boëtius.
    Náhradníci: Bijlow, Vermeer – S. Amrabat, Basaçikoglu, Diks, Geertruida, Hansson, Kramer, Sam Larsson, Nieuwkoop.

    Rozhodčí: Gözübüyük – Goossens, van Dongen
    bahis siteleri