Arsenal – West Ham 1:0 (kon.) | Leicester – Manchester City 1:1 (3:4 po pen.)
po penal. (3:4)
Leicester City
1:1 (0:1)
Manchester City
Úterý 19.12.2017, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • Anglický Ligový pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Leicester City
    Dnešní domácí celek se v posledních zápasech potkává s hodně slušnou formou. Z posledních pěti utkání tým zvítězil hned čtyřikrát a v tabulce se zvedají. V poháru hned v šesnáctifinále Leicester obdržel ambiciózní Liverpool. Hráči předvedli skvělý týmový výkon a díky brankám Slimaniho a Okazakiho postoupili. V osmifinále už to takový boj nebyl, Lišky porazili o dvě branky Leeds. Dnes to ovšem bude nejspíš nejtěžší možný soupeř, který má opravdu neskutečnou formu.
     
    Manchester City
    Když nepočítáme Evropské poháry a přátelské zápasy, tak Manchester zažil hořkost porážky naposled v dubnu letošního roku! To je naprosto neuvěřitelné. Svěřenci Guardioly naprosto vévodí Premier League a bez sebemenších problému si jdou pro titul. Něco podobného platí i v poháru, i když to takové přesvědčivé výsledky nebyly. V 1/16 finále tým odcestoval do West Bromu a rozhodující branka padla až třináct minut před koncem, prosadil se Sané. Proti Wolves dokonce rozhodly až penaltové kopy po bezpbrankové remíze, rozhodující kop proměnil Sergio Agueru, který je zároveň nejlepším střelcem týmu. V dnešním zápase nebude hrát šikovný španělský záložník David Silva, ale i přesto bude Manchester plnit roli jasného favorita.
     
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: Hamer – Fuchs, Maguire, Dragovic, Amartey – Chilwell, Iborra, King, Albrighton – Iheanacho – Okazaki.
    Náhradníci: Benalouane, Gray, Jakupovic, Mahrez, Simpson, Ulloa, Vardy.

    Manchester City: Bravo – Foden, Mangala, Adarabioyo, Danilo – Zinchenko, Toure, Gundogan – Diaz, Gabriel Jesus, Silva.
    Náhradníci: Dele-Bashiru, Delph, Duhaney, Ederson, Nmecha, Sane, Walker..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Iborra se hned v úvodu dnešního zápasu snažil zrychlit hru, ale jeho nákop na útočníky skončil mimo hrací plochu. Hosté budou vhazovat.
     
    2
    Manchester City v poklidu kombinuje na své vlastní polovině a hráči nikam nespěchají.
     
    3
    Mangala si v souboji vedl hodně ostře, ale hlavní rozhodčí zůstal klidný a hra pokračuje, hosté zakládají další kombinaci založenou na krátkých přihrávkach.
     
    4
    Yaya Touré doslova odstavil soupeře od míče uprostřed hřiště a poté rozehrál na pravou stranu.
     
    5
    Bernardo Silva se pokusil o parádičku, ale jeho zpětna přihrávka patou skončila za postranní čárou a poté hráč obdržel kritiku od Tourého, který byl naprosto volný.
     
    6
    Hosté teď hodně zariskovali s rozehrávkou a málem toho využil Okazaki, který se dřel k míči. Na poslední chvíli ho ovšem odstrčil Mangala a zachránil situaci.
     
    7
    Ani jeden z týmu se zatím nedostal do žádného zakončení, který by stálo za zmínku, hra je hodně opatrná a kombiance zatím nikam nevedou.
     
    9
    Diaz se opravdu snažil dostat až k místu, kde by se dalo centrovat, ale skvělá domácí obrana mu v tom zabránilo a míč končí mimo hřiště.
     
    10
    Manchester City si pomalu získává územní převahu, ale jejich kombinace na krátkou vzdálenost zatím nezařídíli vážnější práci Hamerovi.
     
    12
    Marc Albrighton předvedl dobrý presink a za odměnu se dostal až k míči, jeho následná přihrávka ovšem neměla ty správné parametry a končí mimo.
     
    13
    První zakončení dnešního utkání a hned z toho byl velká šance pro Manchester! Bernardo Silva si zpracoval míč a namířil si to rovnou do vápna, jeho následnou střelu musel liklidovat brankář!
     
    14
    Bernardo Silva se objevil v další šanci! Brankář Hamer trochu nesmyslně vyběhl a již zmíněný útočník se dostal ke střele do odkryté branky! Jeho rána z voleje nakonec neletěla mezi brankovou konstrukci a skóre se ani teď nemění.
    14.
     
    16
    Manchester převzal iniciativu a tlačí se do útoku. Hodně aktivní je pravé křídlo Bernardo Silva, který měl dnes už dvě šance. Jeho poslední pokus skončil mimo branku.
     
    17
    Tohle vypadalo nadějně pro Leicester, ale Mangala zachoval klidnou hlavu a v poslední chvíli předvedl skvělou hlavičku, kterou odvrátil nebezpečné přečíslení.
     
    18
    Christian Fuchs bude vhazovat poblíž pokutového území Manchesteru, následoval dlouhý aut až do vápna, ale míč posléze našel jen hlavičku jednoho z obránců.
     
    20
    Gundogan tahal míč až od prostředka branky a hodně překvapil domácího brankáře střelu z většího úhlu. Hamer nakonec míč nadzvedl nad břevno. První rohový kop pro hosty.
     
    21
    Rozehrávky rohu se ujme Gundogan. Jeho centr sice našel hlavičku Mangaly, ale ten se do míče neopřel ideálně a jeho pokus letěl kolem pravé tyče.
     
    23
    Tak tohle byl opravdu ostrý střet a nejspíš budeme svědky první žluté karty. A je tomu opravdu tak. Iheanacho zajel do brankáře Brava a toho teď ošetřují.
     
    24
    Rohový kop si kopne i domácí Leicester. Christian Fuchs si připravil míč a svou levačkou nakonec našel Dragovice, ale jeho pokus letěl těsně nad.
     
    26
    Manchester City právě vstřelil branku!
    A skóre dnešního zápasu je otevřeno! BERNARDO SILVA se dostal do třetího zajímavého zakončení a tentokrát se už může radovat z branky! Za zmínku také stojí skvělý individuální průnik Gundogana a jeho následná přihrávka. Uvidíme, zda se domácím povede zareagovat. Asistence: Ilkay Gundogan.
    26. Silva B. - 0:1

     
    27
    Manchester je v posledních minutách velice aktivní a je radost se divát na jejich krátké a přesné přihrávky. Phil Foden poté hledal někoho ve vápně, jeden z obránců raději míč poslal na další roh.
     
    29
    A míč je opět na kopačkách hostujících fotbalistů. Nakonec se dostal i k brankáři Bravovi, který ho posílá do hloubky hřiště.
     
    30
    Tohle už Danilo nestihne. Bernardo Silva se vrhal do útoku a snažil se uvolnit svého kolegu, ale jeho přihrávka byla moc prudká a skončila v zámezí.
     
    32
    Hra se na chvíli uklidnila a domácí hráči si míč po dlouhé době užívají na svých kopačkách. S rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    33
    Oleksandr Zinchenko se snažil nasadit jesličky svému sokovi, ale tento záměr obránce předpovídal a míč vypíchl. Leicester přechází do útoku.
     
    35
    Domácí celek na sebe upozornil a probudil své fanoušky! Hráči se dostali do přečíslení a nakonec zakončoval Shinji Okazaki. Jeho technický pokus letěl na vzdálenější tyč a brankář Bravo musel poprvé zasahovat.
     
    36
    Rohový kop pro Leicester. První pokus zlikvidoval Mangala a míč poslal mimo hrací plochu, domácí tým bude mít šanci reparátu. Ani druhý pokus ovšem nevedl k žádnému ohrožení branky.
     
    38
    Míč je opět pod kontrolou Manchesteru, který zklidnil hru a vyměňuje si krátké přihrávky.
     
    39
    Další roh pro Leicester. K míči se postavil Fuchs a svou levačkou vyslal centr do malého vápna. Brankář Claudio Bravo si vyběhl ze své svatyně a úspěšně zasáhl.
     
    41
    Po dalším nepřesném pokusu Leicesteru míč do hry pošle Bravo odkopem od své branky.
     
    42
    Iheanacho tuto situaci mohl zahrát lépe. Leicester se dostal do přečíslení, ale záložník zvolil střelu z větší vzdálenosti, což se posléze ukázalo jako méně efektivní řešení. Jeho pokus letěl daleko nad.
     
    44
    Leicester se ještě snaží o závěrečný tlak, ale obrana Manchesteru je pevná jako zeď a nedovolila,aby míč prošel až do malého vápna.
     
    45
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat jedinou minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
     
    První poločas dnešního zápasu skončil, Manchester se ujal jednobrankového vedení a nutno poznamenat, že zcela zaslouženě. Hosté si vyvinuli jasnou územní převahu, velice aktivní byl v první půli Bernardo Silva, který se dostal až do tři velkých příležitostí, tu poslední zučitkoval v branku. Leicester se snažil v závěru dějství zahrozit a brankář Bravo musel nejednou zasahovat, ale ani přesto se liškám nepovedlo vyrovnat.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Kelechi Iheanacho se už napřahoval ke střele, ale jeho soustředění v poslední chvíli překazil čárový rozhodčí, který odmával ofsajd.
     
    49
    Začátek druhého poločasu má víceméně stejný scénář jako ten z první půle. Hosté si vytváří územní převahu a krátkými přihrávky se postupně dostávají až k brance.
     
    51
    Tak tohle mohlo být opravdu nebezpečné zakončení, kdyby King trefil míč hlavou lépe, jeho pokus nakonec netěl nad.
     
    53
    Yaya Touré měl na sobě hned dva protihráče, ale i tak si získál míč plně pod svou kontrolu a následně byl faulován. Manchester City bude zahrávat volný kop.
     
    54
    Pohledná kombinace Manchesteru skončila tím, že Gabriel Jesus ostře zajel do domácího brankáře a oba leží na zemi, bude se ošetřovat.
    54. Jesus G. (MAC)
     
    56
    První střídaní dnešního zápasu. ze hřiště odchází Iheanacho, přichází Vardy, který v minulém ročníku vstřelil proti Manchesteru City hattrick.
     
    57
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Albrighton, přichází Mahrez.
     
    59
    Mahrez se už málem, při svém první střetu s míčem, dostal až do zakončení. Claudio Bravo ovšem včas vyběhl ze své svatyně a míč poslal na autové vhazování.
     
    60
    Bernardo Silva teď dokázal, jak je rychlým hráčem a zcela bez problému prošel až před brankáře.Na poslední chvíli zvolil přihrávku, ale ta nebyla přesná a skončila mimo.
     
    61
    První žluté napomenutí pro hostující celek. Ilkay Gundogan se až moc okatě zvalil na zem a rozhodčí mu žlutou kartou naznačil, že další jeho přihraný pád už skončí vyloučením.
     
    63
    Leicester City bude zahrávat standartní situaci z nějakých dvacetipěti metrů. Míč si převzal Harry Maguire, ale jeho rána byla zblokováná prvním obráncem.
     
    65
    Domácí tým dokázal, že také umí kombinovat a drží si míč plně pod svou kontrolou. Nakonec se faulem provnil King a míč se vrátí k Manchesteru.
     
    67
    Jamie Vardy je sice velice rychlý, ale na tuto přihrávku byl krátký i on. King to myslel dobře, ale míč mu na poslední chvíli sklouzl na vnější nárt a jeho pass skončil u Brava.
     
    69
    Tiki-taka v podání Manchesteru City, na tuto kombinaci je radost pohledět. Leicester jakoby nevěděl, jak hrát a za poslední tři minuty se nedostal vůbec k míči.
     
    71
    Další přesný defenzivní zásah Mangaly znamená, že Leicester bude zahrávat další rohový kop, nakonec z toho opět nic nebylo.
     
    72
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Chilwell, přichází Gray.
     
    73
    Bernardo Silva má dnes opravdu svůj den. Tentokrát si pohrál s Fuchsem, ten to následně neudýchal a provinil se nedovoleným zákrokem. Manchester City bude zahrávat standartní situaci, nejspíš bude následovat centr do vápna.

     
    74
    Míč se dostal na hlavičku Tourého, ten svůj pokus ovšem namířil daleko mimo tři tyče. Hamer bude vykopávat od své svatyně.
     
    76
    Leicester si vyvinul menší převahu a snaží se dostat do nějakého slibného zakončení, to se le nakonec nepovedlo díky skvělému zákroku Mangaly.
     
    77
    A opět Bernardo Silva, tentokrát se nakonec do zakončení nedostal díky dobrému obrannému zákroku jednoho ze zadáku Leicesteru.
     
    79
    Eliaquim Mangala podstoupil ostrý hlavičkový souboj s Vardym a teče mu krev z nosu, krvácení se nedaří zastavit a je dost možné, že fanoušci budou svědky nuceného střídaní.
     
    81
    Mahrez se rozhlédl a našel svou milimetrovou přihrávkou hlavičku Vardyho, který svůj pokus nenamířil mez tři tyče.
     
    82
    U opět u toho byl Mahrez. Tentokrát se prezentoval skvělým individuálním průnikem a poté vystřelil. Brankář Bravo měl co dělat a po zákroku ani nevěděl, kde má vlastně míč. Situaci nakonec uhasili obránci.
     
    84
    Gundogan obdržel úder loktem a ocitl se na zemi, ale nemělo by to být nic vážného, neboť záložník už je na nohách a pokračuje ve hře.
     
    86
    Rohový kop, míč si převezme Bernardo Silva. Situaci rozehrál na kráttkou vzdálenost a hráči už nikam nespěchají.
     
    87
    Bernardo Silva málem našel nohu Gabriela Jesuse, ale do míče se na poslední chvíli opřel jeden z obránců. Manchester City bude kopat další roh.
     
    88
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Diaz, přichází Nmecha.
     
    89
    Dnešní utkání sleduje 31562 diváků.
     
    90
    Jamie Vardy se v závěru utkání málem ještě dostal do zakončení, ve skluzu ale nakonec na míč nedosáhl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat osm minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Foden, přichází Dele-Bashiru.
     
    90+3
    Leicester měl výhodu dalšího rohového kopu, ale opět z toho nic nebylo a hosté přechází do rychlého protiútoku.
     
    90+5
    Bernardo Silva se dokázal uvolnit jakoby nic a snaží se míč udržet u pravého rohového praporku, ale nakonec o něho přišel a Leicester může zaútočit.
     
    90+6
    Všichni byli přesvědčení o tom, že Gabriel Jesus byl faulován, ale hlavní rozhodčí byl jiného názoru a hra pokračuje.
     
    90+6
    Tak tohle je neskutečné! Dvě minuty před koncem nastavení bude Leicester City zahrávat pokutový kop! Walker se provinil ostrým faulem v malém vápně.
    90+6. Gray D. (LEC)
     
    90+7
    Leicester právě vstřelil branku!
    Míč si připravil JAMIE VARDY a potvrdil, že není nejlepší střelec týmu jen tak pro nic za nic. Svou ránu umístil do levého dolního rohu. Brankář Bravo sice uhodl stranu, ale u míče byl pozdě! Skóre je vyrovnáno!
    90+7. Jamie VARDY - 1:1

     
    90+8
    Hráči už jen dohrávají a určitě budeme svědky prodloužení!
     
    90+8
    Druhý poločas skončil.
     
    Základní hrací doba dnešního zápasu je u konce fanoušci budou svědky prodloužení.V šesté minutě nastavení se nedovoleným zákrokem provinil Walker a vůbec nesouhlasil s verdiktem rozhodčího, ale nic nemohl dělat. Vardy poté chladnokrevně umístil svou ránu do levého dolního rohu. Prodloužení začne každou chvíli.

     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    93
    Hned v úvodu prodloužení se k hlavičce v malém vápně dostal Bernardo Silva, ale jeho pokus neměl gólové parametry a skončil v náruči brankáře.
     
    95
    Aktivnějším týmem je v prodloužení zcela podle očekávání Manchester City, ale zatím si nepřipravil žádnou střeleckou příležitost, která by stála za zmínku.
     
    96
    Na druhé straně tentokrát penalta nebude! Walker si řekl, že to taky zkusí a rozhodčí ho poté potrestal žlutým napomenutím.
     
    97
    Mahrez vyslal poměrně pohledný centr do vápna, Bravo si vyběhl ze své svatyně a míč schoval do své náruče.
     
    98
    Hra je v posledních minutách velice ostrá a Leicester bude mít po faulu Gundogana výhodu standartní situace z poměrně pěkné vzdálenosti. Míč si převzal Mahrez, ale na jeho centr si nikdo nenaskočil.
     
    100
    Výhoda standartní situace bude i na druhé straně pro Manchester. Míč pošle do hry Gundogan. Jeho centr našel pouze hlavičku jednoho z obránců.
     
    101
    Manchester bude mít rohový kop. Situace byla rozehrána na krátkou vzdálenost a následný centr nenašel svého adresáta.
     
    102
    Gabriel Jesus špatně zpracoval míč a ten mu následně sklouzl mimo hrací plochu, Leicester bude vhazovat.
     
    103
    Claudio Bravo opravdu velice hodně zariskoval. Jamie Vardy předpověděl jeho krok a dokázal tečovat jeho výkop, brankář měl štěstí, že míč neodrazil až do branky!
    103. Bravo (MAC)
     
    105
    Hlavní rozhodčí rozdává další žlutou kartu, tentokrát se ostrým faulem provinil Maguire a ani na verdikt raději neprotestoval.
     
    105
    Míč si k přímému kopu nachystal Yaya Touré a brankář převedl skvělý zákrok! Skóre se ani teď nemění, budeme svědky ještě jednoho prodloužení či následných penalt.
    105. Toure (MAC)
     
    105+0
    První prodloužení skončilo.
     
    První prodloužení nám nabídlo jasnou územní převahu Manchesteru, ale byli to naopak domácí, kteří se dostali do velké šance. Claudio Bravo hodně zariskoval se svou rozehrávkou a mohl být rád, že se míč odrazil od Vardyho pouze mimo brankovou konstrukci.

     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    108
    Manchester má opět míč jasně pod svou kontrolou, ale zatím se nedostal do žádného zakončení či ohrožení branky.
     
    110
    Z velké dálky to zkoušel Oleksandr Zinchenko a nemířil vůbec zle! Jeho rána plachtila těsně nad horní tyč, brankář měl štěstí, že nakonec nemusel zasahovat.
     
    111
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Dragovic, přichází Benalouane.
     
    112
    Gray se mohl stát hrdinou dnešního zápasu! Nejenže se zařídil penaltový kop, tak mohl dokonce urvat vedení! Na poslední chvíli ovšem na míč nedosáhl a ten skončil v zámezí.
     
    114
    Hra už je víceméně opatrná, ani jeden z týmu nechce udělat chybu, která by stála za vedoucí brankou.
     
    116
    Mahrez je asi nejaktivnějším hráčem lišek a opět se dostal do šance. Předvedl průnik ala Robben a cpal svou levačku točil na vzdálenější tyč. Brankář Bravo byl připraven a úspěšně zasáhl.
     
    118
    Rohový kop pro Manchester City, situace byla opět rozehrána na krátkou vzdálenost, ale znova z toho nic nebylo.
     
    119
    Vardy se dotal do dalšího zakončení. V malém vápně si zpracoval míč, ale jeho rána Brava nepřekvapila a brankář si s přehledem poradil.
     
    120
    V poslední minutě to už Manchester zkouší z každé pozice. Yaya Touré napřáhl k rána zpoza vápna a mířil pouze do dobře postaveného brankáře.
     
    120
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat jednu minutu nad rámec prodloužení.
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Tento zápas dojde až do penaltového rozstřelu! Ani jeden z celků nedokázal urvat vedení na svou stranu v prodloužení, ikdyž šance k vidění byly. Do té první se dostal Jamie Vardy při špatné rozehrávce Brava. Pět minut před koncem míč cpal na vzdálenější tyč Mahrez, ale ani on neuspěl. Oba brankáři dnes chytají skvěle a uvídíme, který bude mít větší štěstí při penaltách.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    Fuchs svou ránu umístil do pravého horního rohu a brankář Bravo neměl nejmenší šanci střelu zlikvidovat.
     
    1. série
    1:1
    Gundogan nic světoborného nevymýšlel a svou střelu umístil doprostřed branky. Hamer skočil na pravou stranu a skóre je 1:1.
     
    2. série
    2:1
    Yaya Touré se také nemýlil a svou střelu poslal do levého dolního rohu, brankář skočil na druhou stranu.
     
    2. série
    2:2
    Zatím se ani jeden z střelců nemýlil a to potvrdil také Maguire, míč poslal doleva a poté si hlasitě oddechl.
     
    3. série
    3:2
    Iborra proměňuje.
     
    3. série
    3:3
    Gabriel Jesus se rovněž zapsal mezi úspěšné střelce.
     
    4. série
    3:4
    I Gabriel Jesus se zapsal mezi ty, co svou penaltu proměnili a dostává svůj celek do vedení.
     
    4. série
    3:4
    Míč si teď převzal Jamie Vardy a neproměňuje !!! Svou ránu poslal kolem levé tyče a je nejspíš rozhodnuto.
    VARDY
     
    5. série
    3:4
    Ani Mahrez neproměnil svůj pokutový kop a Manchester City postupuje do dalšího kola soutěže! Cladio Bravo zlikvidoval pokus a poté šel slavit!

     
    Konec zápasu. (23:30:42)

    Marek Jašek

    Branky: 90+7. Vardy – 26. B. Silva

    Karty:   23. Iheanacho (LEC), 105. Maguire (LEC) – 61. Gundogan (MAC), 96. Walker (MAC)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Fuchs (LEC)
    1:1   Gundogan (MAC)
    2. série:
    2:1   Touré (MAC)
    2:2   Maguire (LEC)
    3. série:
    3:2   Iborra (LEC)
    3:3   Nmecha (MAC)
    4. série:
    3:4   Gabriel Jesus (MAC)
    3:4   Vardy (LEC)
    5. série:
    3:4   Mahrez (LEC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 19:15.
    Leicester City: Hamer – Fuchs, Maguire, Dragovic, Amartey – Chilwell, Iborra, King, Albrighton – Iheanacho – Okazaki.
    Náhradníci: Benalouane, Gray, Jakupovic, Mahrez, Simpson, Ulloa, Vardy.

    Manchester City: Bravo – Foden, Mangala, Adarabioyo, Danilo – Zinchenko, Toure, Gundogan – Diaz, Gabriel Jesus, Silva.
    Náhradníci: Dele-Bashiru, Delph, Duhaney, Ederson, Nmecha, Sane, Walker.

    Rozhodčí: Madley R. (Eng)

    Diváci: 31562
    bahis siteleri