TK Sparta Praha – TK Agrofert Prostějov 1:5 (kon.)
konec
TK Sparta Praha – TK Agrofert Prostějov

1:5

Středa 20.12.2017, 10:00 • Oáza Říčany • Finále OSTRA Tenisové extraligy 2023
     
    Z finálového dne tenisové extraligy je to vše, přeji Vám hezký zbytek dne. (16:58:24)
     
    16:50
    Velký zlatý pohár pochopitelně putuje do rukou Jaroslava Navrátila. Majiteli nejcennějších medailí se pak stali Jiří Veselý, Norbert Gomboš, Jozef Kovalík, Adam Pavlásek, Václav Šafránek, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Kristýna Plíšková, Tereza Smitková, Barbora Štefková a Magdaléna Pantůčková.
     
    16:46
    Kapitán pražské Sparty Petr Luxa přijal trofej pro poraženého finalistu a rovněž šek na 250 tisíc korun. Tým s Petrou Kvitovou nebo Kateřinou Siniakovou zároveň dostává stříbrné medaile.
     
    16:40
    Je konec! Veselý si vypracoval další mečbol a při rutinní smeči tentokrát nezaváhal. Prostějovští tenisté podesáté v řadě vyhrávají tenisovou extraligu!
     
    16:38
    Souboj Jaloviece s Veselým je bezesporu tím nejdramatičnějším, co dnes bylo v Říčanech k vidění! Prostějovský tenista měl na raketě rozhodnutí, jenže nalitý úder zkazil. Pokračuje se přes shodu.
     
    16:36
    Nyní to zase vypadá, že se čtyřhra ve složení Plíšková, Šafářová – Strýcová, Siniaková konat nebude. Jiří Veselý má k dispozici dva mečboly a může ukončit celé finále!
     
    16:32
    Diváci teď vyburcovali uvolněného Jaloviece, který se ještě jednou nadechl a sebral Veselému servis! Ostravský rodák tak prohrává už jenom 4:5 a jde podávat.
     
    16:28
    Sparťanský tenista k velké radosti fanoušků urval další vyrovnaný gem ve svůj prospěch a minimálně o pár minut prodloužil trvání tohoto zápasu.
     
    16:20
    Jaloviec si vyžádal krátké ošetření odřenin na svém těle. Poté přišly na řadu dva rychlé gemy a Jaloviec jde za stavu 2:5 odvracet konec zápasu.
     
    16:09
    Tak to je hodně kruté a neúplně zasloužené pro Jaloviece, který proti brejkbolu předvedl dvojchybu a Veselý rázem utekl do vedení 4:1.
    Pozápasový rozhovor s Matějem Vocelem, překvapivě jediným vítězným tenistou Sparty
     
    16:04
    Následovala také čtvrtá Jaloviecova šance, ale ani tu hráč Sparty nevyužil. A toho teď může litovat, neboť Veselý se mezitím zachránil a podání udržel.
     
    16:00
    Veselý má plné ruce práce s ukočírováním rozjetého Jaloviece, který si při jeho servisu za stavu 1:1 zajistil další tři brejkboly.
     
    15:47
    No vida! Jaloviec ukázal, že jeho dobrý výkon z prvního setu nebyl náhodný, a v tom druhém dvakrát brejkl Veselého a vyhrál sadu 6:2, čímž si vynutil rozhodující třetí sadu!
     
    15:33
    Vedlejší dvorec mezitím zeje prázdnotou. Čtyřhry se podle všeho rozehrávat vůbec nebudou. Stane se tak jen v případě obratu a výhry Marka Jaloviece.
     
    15:21
    Jaloviec dvakrát přišel o minibrejk. Veselý si za stavu 5:5 vybojoval setbol a ten po hezké výměně proměnil! Prostějovský tenista po celý první set dotahoval, ale nakonec je to on, kdo může slavit jeho zisk.
     
    15:08
    O vítězi první sady bude muset rozhodnout až tiebreak.
     
    15:06
    Zástupce pražské Sparty se v jedenáctém gemu pořádně nadřel, i v šestém případě ale udržel svůj servis a znovu o něco přiblížil zkrácenou hru.
     
    14:49
    Marek Jaloviec se už radoval z brejku na 5:3, ovšem čárový rozhodčí sporný míček v autu neviděl. Veselý poté uhrál dva důležité fiftýny a je to 4:4.
     
    14:43
    Ostravský rodák s Veselým nadále drží krok. Po sedmi odehraných gemech vede nad prostějovským hráčem 4:3.
     
    14:30
    Hned ve třetím gemu musel Jaloviec řešit poměrně velké problémy. Z prvních dvou brejkbolů ale utekl a hru dovedl do vítězného konce.
     
    14:18
    Slovenský tenista Norbert Gomboš nepřipustil žádné další překvapení a porazil Petra Michneva dvakrát 6:3! Prostějov tedy vede už 4:1 a pokud papírové předpoklady naplní také Jiří Veselý, tak bude slavit titul.
     
    14:15
    Před zaplněnou tribunou již začalo dost možná poslední utkání, ve kterém se divákům představí favorit Jiří Veselý (TK Agrofert Prostějov, 62. v žebříčku ATP) a také Marek Jaloviec (TK Sparta Praha, 244. v žebříčku ATP).
     
    14:14
    Norbert Gomboš v další hře brejkl Michneva a na to navázal čistou hrou, takže se během několika minut dostal na dosah vítězství!
     
    14:02
    Sparta teď musí věřit v obrat Petra Michneva v zápase proti Norbertu Gombošovi. Ten v šestém gemu druhé sady ale odvrátil dva brejkboly a pokračuje se za stavu 3:3.

     
    13:57
    Utkání ženských dvojek je zničehonic minulostí! Siniaková za stavu 4:5 a 30:30 neustála tlak a výhra tak spadla do klína Lucii Šafářové, jež zajistila Prostějovu už třetí bod.
     
    13:46
    Poslední minuty se Siniakové vůbec nepovedly. Nejprve byla nekompromisně potrestána za chyby při vlastním podání a poté Šafářová čistou hrou otočila průběh druhé sady na 4:3.
     
    13:37
    Norbert Gomboš si trochu zkomplikoval závěr první sady. Za stavu 5:3 ji přesto doservíroval a znovu o kousek přiblížil prostějovský Agrofert k prvenství v extraligové soutěži.
     
    13:33
    Až ve třetím gemu druhé sady se Siniakové povedlo poprvé prolomit podání Lucie Šafářové. Poté brejk potvrdila a nyní má náskok 3:1.
     
    13:28
    Šafářová na úvod druhé sady přečkala dva brejkboly a udržela i svůj sedmý servis. Na druhém kurtu Gomboš odskočil už do vedení 5:2.
     
    13:23
    V trochu upozaděném zápase mezi Michnevem a Gombošem vede favorizovaný slovenský tenista zastupující Prostějov 4:2 v první sadě.
     
    13:21
    Lucie Šafářová si dobrým returnem vypracovala další setbol a ten už proměnila, takže se v utkání proti lehce frustrované Kateřině Siniakové dostává do vedení 1:0 na sety.
     
    13:19
    Ani zkrácená hra diváky ze sedadel rozhodně nezvedala, což platilo až do setbolu Šafářové, kdy Siniaková zakončila krásnou výměnu vítězným prohozem. Vzápětí přidala přímý bod a srovnala na 6:6.
     
    13:14
    Hned čtyři z pěti výměn získaly hráčky na returnu. Před svými dvěma servisy vede Lucie Šafářová 3:2!
     
    13:12
    Souboj Siniakové s Šafářovou skutečně dospěl v poklidném tempu až do tiebreaku. Do něj lépe vstoupila hráčka Prostějova, ovšem o svůj minibrejk přišla kvůli dvojchybě.
     
    13:06
    Na svém startu je už třetí zápas mužské dvouhry. Za Spartu do něj nastupuje Petr Michnev (359. v žebříčku ATP), proti kterému se představí slovenský tenista Norbert Gomboš (TK Agrofert Prostějov, 133. v žebříčku ATP).
     
    13:04
    Obě hráčky znovu musely jít přes shodu, avšak své soupeřky k brejkbolům nepustily. Dnešní první zkrácená hra se tak nezadržitelně blíží.
     
    12:54
    Siniaková za shody předvedla dva dobré servisy a dostala se do vedení 4:3. V následujícím gemu vedla na příjmu 30:15, ale na víc se již nezmohla, takže na první brejk nadále čekáme.
     
    12:47
    V utkání ženských dvojek nadále dominují hráčky na servisu. Siniaková teď sice uhrála na returnu alespoň 2 fiftýny, ale Šafářová přesto srovnala stav prvního setu do podoby 3:3.
     
    12:43
    Dvacetiletý Matěj Vocel za celý zápas nepřišel ani o jeden servis a připisuje si cenný skalp Adama Pavláska, kterého porazil po setech 6:2 a 6:3. Pražská Sparta díky 883. hráči světového rankingu snižuje stav finále na 1:2.
     
    12:37
    Matěj Vocel smazal dva brejkboly a svůj servis udržel. Od výhry nad Adamem Pavláskem ho tak dělí už pouze jediný gem. Ve druhém utkání zatím Siniaková vede nad Šafářovou 2:1.
     
    12:30
    Duel mezi Vocelem a Pavláskem možná bude mít rychlý konec. Hráč Sparty vede po 55 minutách hry už 6:2 a 4:2. Navíc jde podávat.
     
    12:25
    Na hlavním dvorci se pomalu chystá další atraktivní duel ženské dvouhry. Kateřina Siniaková (TK Sparta Praha, 48. v žebříčku WTA) se utká s Lucií Šafářovou (TK Agrofert Prostějov, 30. v žebříčku WTA).
     
    12:21
    Adam Pavlásek se v zápase proti hráči z deváté stovky nadále trápí. S Matějem Vocelem prohrává 1:3 také ve druhé sadě.

     
    12:14
    Největší tahák finále tenisové extraligy je u konce! Karolína Plíšková po dvouhodinové bitvě poráží Petru Kvitovou 6:4, 3:6, 6:1 a navyšuje prostějovské vedení na 2:0!
     
    12:12
    Petra Kvitová utekla hrobníkovi z lopaty, když odvrátila tři mečboly a zároveň hrozbu kanára. I tak má Plíšková za stavu 5:1 zápas plně pod vlastní kontrolou.
     
    12:08
    Sparťan Matěj Vocel pokračuje ve velmi slušném výkonu a po druhém využitém brejkbolu slaví v zápase s Adamem Pavláskem zisk první sady!
     
    12:04
    Kvitová začala výrazně riskovat a ještě se mohla vrátit do hry. Dva brejkboly ale promarnila a Plíšková naopak velmi rychle unikla do vedení 5:0.
     
    12:00
    Šlágr dne se pravděpodobně blíží ke konci. Plíšková pro sebe vybojovala druhý brejk v řadě a před vlastním podáním vede nad Kvitovou už 4:0!
     
    11:55
    O pár metrů vedle se více daří Spartě, neboť papírový outsider Matěj Vocel zatím přehrává zkušenějšího Pavláska 4:1. Rozdíl tří gemů je nicméně ovlivněn jediným brejkem.
     
    11:52
    Pátou šanci na prolomení servisu už bývalá světová jednička využila a za stavu 2:0 má dobře nakročeno k druhému finálovému bodu pro výběr Prostějova.
     
    11:48
    Kvitová si zkomplikovala život dvěma dvojchybami. Následné čtyři brejkboly ale odvrátila a boj o druhý gem rozhodující sady pokračuje.
     
    11:40
    Mezitím začalo další střetnutí, ve kterém si to rozdají Matěj Vocel (TK Sparta Praha, 883. v žebříčku ATP) a Adam Pavlásek (TK Agrofert Prostějov, 202. v žebříčku ATP).
     
    11:35
    Zaplněná hala v Říčanech se v rámci zápasu mezi Petrou Kvitovou a Karolínou Plíškovou dočká třetí sady! Hráčka pražské Sparty zlepšila servis a vyhrála druhý set 6:3.
     
    11:27
    Na sledovanějším kurtu se ze svého prvního brejku raduje Petra Kvitová, která v šestém gemu druhé sady nepovolila podávající Plíškové ani jeden fiftýn a vede 4:2.
     
    11:25
    Jozef Kovalík zakončil osmdesát minut dlouhý zápas čistou hrou a po setech 6:4 a 6:4 poslal TK Agrofert Prostějov do vedení 1:0.
     
    11:21
    Prostějov je velmi blízko prvnímu finálovému bodu. Jozef Kovalík prolomil Konečného podání a za malou chvíli půjde podávat na vítězství!
     
    11:14
    Na obou kurtech se nyní hraje bez brejku; Konečný vede 4:3, Kvitová 2:1. Na rozuzlení druhých setů si tak budeme muset pár minut počkat.
     
    11:05
    V duelu mužské dvouhry začal ve druhém setu lépe Konečný z TK Sparta Praha. O náskok 2:0 ale přišel a teď už je skóre znovu vyrovnané.
     
    11:01
    Kvitová utekla z prvního setbolu a naopak si vypracovala brejkbol. Ten ale nevyužila a poté už žádný další fiftýn neuhrála. Karolína Plíšková si vystačila s jediným brejkem a dotáhla první sadu do vítězného konce. I v tomto ostře sledovaném souboji tak má navrch tým Prostějova.
     
    10:54
    Plíškovou na příjmu dělily dva míčky od zisku setu. Petra Kvitová se však zvedla a čtyřmi fiftýny v řadě snížila na 4:5!
     
    10:48
    První sada extraligového finále míří na konto Prostějova! Jozef Kovalík zatím potvrzuje roli papírového favorita a vede nad Michalem Konečným 1:0.
     
    10:42
    V zápase mezi Konečným a Kovalíkem se strhla velká bitva o sedmý gem, který pro sebe uzmul slovenský tenista zastupující TK Prostějov. Kovalík vzápětí brejk potvrdil a vede už 5:3!
     
    10:35
    Další servis Sparťanky Kvitové se už obešel bez shody. Ve výhodě je přesto Plíšková, která po změně stran půjde podávat za stavu 3:2.
     
    10:31
    V méně sledovaném utkání už je odehraný dvojnásobný počet gemů. Stav první sady mezi Kovalíkem a Konečným je 3:3.
     
    10:27
    Kvitová ve třetím gemu přišla o vedení 40:0 a servis nakonec ztratila. Mohou za to také čtyři dvojchyby na jejím kontě.
     
    10:24
    Kovalík (Prostějov) začal utkání zostra, když získal hned úvodní servis Konečného (Sparta) a brejk následně potvrdil. Další dva gemy ale patřily českému hráči, a tak je stav po čtyřech hrách srovnaný 2:2.
     
    10:20
    Kvitová s Plíškovou svedly hned na úvod velký boj o podání prostějovské tenistky. Čtvrtá hráčka žebříčku WTA servis po velkém boji udržela a vyrovnala stav první sady na 1:1.
     
    Na druhém kurtu se utkají Michal Konečný (Sparta) a Slovák Jozef Kovalík (Prostějov).
     
    Hned na úvod uvidí diváci na centrálním kurtu bitvu jako hrom, když se proti sobě postaví dvě české šampionky – na straně Sparty dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová, na té prostějovské pak světová čtyřka Karolína Plíšková.
     
    Program utkání:
    10:00 Petra Kvitová – Karolína Plíšková
    10:00 Michal Konečný – Jozef Kovalík (SVK)
    11:30 Matěj Vocel – Adam Pavlásek
    11:30 Kateřina Siniaková – Lucie Šafářová
    13:00 Marek Jaloviec – Jiří Veselý
    13:00 Petr Michnev – Norbert Gomboš (SVK)
     
    Hezký den. Letošní ročník tenisové extraligy vyvrcholí dnešním finálovým dnem. Stejně jako před rokem si to o titul rozdají týmy pražské Sparty a Prostějova. Poprvé v historii se hraje v hale v Říčanech.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Michal Břuchanský

    TK Sparta Praha – TK Agrofert Prostějov
    Program utkání:
    10:00 Petra Kvitová – Karolína Plíšková 4:6, 6:3, 1:6
    10:00 Michal Konečný – Jozef Kovalík (SVK) 4:6, 4:6
    11:30 Matěj Vocel – Adam Pavlásek 6:2, 6:3
    11:30 Kateřina Siniaková – Lucie Šafářová 6:7(6), 4:6
    13:00 Marek Jaloviec – Jiří Veselý 6:7(5), 6:2, 4:6
    13:00 Petr Michnev – Norbert Gomboš (SVK) 3:6, 3:6
    bahis siteleri