Breda – Utrecht 3:1 (kon.) | Alkmaar – Heerenveen 3:1 (kon.) | Eindhoven – Arnhem 2:1 (kon.)
Excelsior – Twente 0:0 (kon.)
konec
PSV Eindhoven
2:1 (1:1)
SBV Vitesse Arnhem
Sobota 23.12.2017, 19:45 • Philips Stadion, Eindhoven • Nizozemská Eredivisie • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie. Společně se dnes podíváme na duel mezi PSV Eindhoven a SBV Vitesse Arnhem. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    SBV Vitesse Arnhem

    Vitesse v posledních týdnech zažívá propad do nižších pater ligové tabulky. Dnešní hostující celek v šestnácti duelech vybojoval dvacet čtyři bodů a patří mu osmá pozice Eredivisie. Z posledních pěti duelů však Vitesse dokázalo vyhrát jediný zápas. Naposledy remizovalo 1:1 na půdě Twente.
     
    PSV Eindhoven

    PSV Eindhoven zatím prožívá povedenou sezónu. V domácí soutěži odehrál Eindhoven sedmnáct zápasů a vybojoval v nich čtyřicet tři bodů. S tímto ziskem mu zatím patří vedoucí příčka celé soutěže. Na druhý Ajax má navíc k dobru pětibodový náskok. Doma PSV vyhrálo všech osm soutěžních zápasů. Naposledy vyhrálo 3:0 nad Haagem.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Hendrix, Ramselaar – Lozano, L. de Jong, Bergwijn.
    Náhradníci: van Osch, Room – A. Gudmundsson, S. Lammers, Luckassen, Maher, Mauro Júnior, Obispo, Paal, Pereiro, Rigo, Rosario.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Lelieveld, Miazga, Kašia, Oude Kotte, Faye – Mount, Linssen, Foor – Rašica, Matavž.
    Náhradníci: Bayazit, Houwen – Bosz, Bruns, Castaignos, Dabo, Serero, van Bergen, Ali..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop k dnešnímu utkání. Hostující celek se ihned vydal do útoku, jenže dlouhý nákop na polovinu PSV si domácí obrana pohlídala.
     
    2
    Mason Mount dostal prudkou přihrávku na pravou stranu hřiště, jenže se u něj bleskově objevil jeden ze soupeřů, který jej donutil k nepřesné přihrávce.
     
    3
    Milot Rašica si naběhl na pěknou přihrávku do volného prostoru a prodral se do zakončení levačkou. Jeho přízemní pokus schoval brankář do rukavic.
     
    4
    Další útok hostujícího Vitesse táhl po pravé straně Mount, jež si míč navedl na levačku a vyslal oblouček do pokutového území. Jeho pobídka propadla do autu.
     
    5
    Luuk de Jong si sice zpracoval prudkou přihrávku mezi stopery Vitesse, jenže asistent rozhodčího viděl ofsajd a přerušil hru. Rozehrávat budou hosté.
     
    6
    Lassana Faye táhl akci Vitesse po levé straně hrací plochy. Hostující obránce se však neodhodlal k odcentrování a přišel o míč. PSV může zaútočit.
     
    7
    Tim Matavž si naběhl na vysokou přihrávku do pokutového území a tlačil se do střelecké pozice. Hostující útočník se chystal střílet, ale Nicolas Isimat-Mirin jej rozhodil.
     
    8
    Tentokrát bojoval Matavž o přihrávku na hranici pokutového území. Hostující útočník se jednomu z domácích hráčů položil pod nohy a vybojoval roh.
     
    9
    Hirving Lozano se z levé strany hrací plochy prokličkoval až na hranici pokutového území, odkud přihrál de Jongovi, jež byl těsně bráněn.
     
    10
    Luuk de Jong si na značce pokutového území našel povedený centr z pravé strany hrací plochy a dostal se do zakončení. Jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    11
    Nicolas Isimat-Mirin si pohlídal vysokou přihrávku za obranu domácího celku. Stoper PSV si zpracoval míč před rozběhnutým Matavžem a pomohl si malou domů.
     
    12
    Také PSV nyní zahrávalo svůj první rohový kop. Jeho exekuce se ujal domácí záložník Lozano. Vysokým centrem hledal spoluhráče, ale našel jen soupeřova brankáře.
     
    13
    Hirving Lozano se na levé straně snažil prosmýknout kolem soupeře, ale obránce Julian Lelieveld jeho kličku vystihl a zakopl míč do zámezí.
     
    14
    Steven Bergwijn si z levého křídla navedl míč na hranici pokutového území, odkud vyslal technickou střelu, jenže trefil jen prvního obránce Vitesse.
     
    15
    Znovu byl v hlavní roli Steven Bergwijn. Domácí útočník si naběhl na přihrávku do šestnáctky, ale špičkou nedokázal překonat vyběhnutého brankáře.
     
    16
    Marco van Ginkel si zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu a prudkou přihrávkou za obranu chtěl oslovit de Jonga. Matt Miazga zachránil situaci skluzem.
     
    17
    Nicolas Isimat-Mirin zatím podává velmi přesvědčivý výkon. Domácí stoper se tělem natlačil před sprintujícího Matavže a pomohl Zoetovi se zákrokem.
     
    18
    Matt Miazga fauloval na hranici pokutového území a dostává žlutou kartu. PSV navíc rozehraje přímý kop ze zajímavé vzdálenosti.
     
    19
    Exekuce přímého kopu se ujal Marco van Ginkel, který zvolil technickou střelu na zadní tyč, ale jeden z hráčů ve zdi jeho pokus pohotově zablokoval.
     
    20
    Hirving Lozano si v pokutovém území naběhl na zpětnou přihrávku z pravé strany hřiště a okamžitě zakončil. Jeho rána mířila jen do rukavic připraveného Pasveera.
     
    21
    Navarone Foor zůstává po jednom ze soubojů ležet na hrací ploše. Hostující fotbalista schytal úder do obličeje a musí být ošetřen.
     
    22
    Ošetření hostujícího fotbalisty se poněkud protáhlo. Foor si stěžuje na bolest hlavy. Uvidíme, zda vůbec bude schopen pokračovat ve hře.
     
    23
    Foor je nakonec odnášen na nosítkách do útrob stadionu. Hostující lodivod už chystá první změnu.
     
    24
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Navarone Foor, přichází Thomas Bruns.
     
    25
    Bryan Linssen neudržel míč na pravé straně hrací plochy a jeden z domácích hráčů mu utekl po křídle. Arias se však nedostal k odcentrování.
     
    26
    Nicolas Isimat-Mirin poněkolikáté v utkání skvěle vystoupil proti prudké přihrávce na Matavže a odkopl míč daleko od branky. Vitesse bude vhazovat.
     
    27
    Jorrit Hendrix odcentroval z pravé strany na malé vápno. Domácí záložník hledal de Jonga, jenže obránce hostujícího celku na poslední chvíli zakopl míč na roh.
     
    28
    Po centru od rohového praporku se do zakončení dostal Hirving Lozano, který vyslal střelu vnějším nártem, ale jeho parádní projektil vytáhl brankář nad břevno.
     
    29
    Mason Mount dirigoval rozehrávku Vitesse na polovině domácího celku. Hostující fotbalista poslal přihrávku na pravou stranu, kde nebyl nikdo v žlutočerném.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a tím sledujeme spíše bojovné utkání. Na hrací ploše kralují obě defenzívy. Zejména domácí stoper Nicolas Isimat-Mirin hraje skvělý zápas.
     
    31
    Bart Ramselaar si naběhl za obranu Vitesse, kam přiletěla prudká přihrávka z levé strany hrací plochy. Další útok PSV však zastavuje ofsajdové postavení!
     
    32
    Steven Bergwijn sprintoval s míčem podél levé postranní čáry. Domácí křídelník chtěl přelstít obránce Vitesse, ale neudělal dostatečně dlouhou kličku.
     
    33
    V první vyložené šanci dnešního utkání se objevili fotbalisté Vitesse! Matavž si naběhl na přihrávku za obranu domácích, ale Jeroen Zoet vytáhl parádní zákrok!
     
    33
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Napodruhé už to fotbalistům Vitesse vyšlo! Hosté se ujímají vedení! Bryan Linssen vlétl s míčem do pokutového území, přehodil Zoeta, ale zakončení nebylo dostatečně razantní. TIM MATAVŽ však dával pozor a doklepl balón do odkryté branky!
    33. Tim MATAVŽ - 0:1
     
    35
    Hirving Lozano si pohybem řekl o přihrávku na pravé křídlo, ale míč mu uskočil daleko od nohy a končí v autu. Vhazovat budou hráči Vitesse.
     
    36
    Hirving Lozano si na levé straně nepotykal se zpracováním prudké přihrávky a míč mu přes kopačku uskočil do zámezí. Vhazovat budou hosté.
     
    37
    Jorrit Hendrix neustál souboj v blízkosti rohového praporku na pravé straně hrací plochy. Hostující fotbalista jej tělem poslal k zemi a založil protiútok.
     
    38
    Mason Mount se v blízkosti pokutového území uvolnil kolem Daniel Schwaaba a dostal se ke střele levačkou. Jeho pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    39
    Mohlo být vyrovnáno! Luuk de Jong si v pokutovém území naskočil na Lozanův centr z pravé strany, ale jeho hlavička těsně minula vzdálenější tyč!
     
    40
    Po delší době se probudili domácí příznivci. Fanoušci PSV nyní ženou domácí celek do útoku a snaží se dostat obranu Vitesse pod tlak. Domácí však vybojovali jen aut.
     
    41
    Luuk de Jong bojoval o míč v blízkosti rohového praporku. Hráč domácího celku se však neotočil kolem obránce. PSV vybojovalo jen další aut.
     
    42
    Vitesse zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Na vysoký centr si naskočil Matt Miazga, ale hostující stoper hlavičkoval v pádu a minul branku.
     
    43
    Luuk de Jong si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem. Domácí útočník se opřel o Kašiu. Rozehrávat budo hosté.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Julian Lelieveld (SBV Vitesse Arnhem).
     
    44
    PSV právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Domácí PSV ještě před přestávkou dotahuje soupeřův náskok! PSV zahrávalo přímý kop. Na parádní centr si v pokutovém území naskočil DANIEL SCHWAAB a hlavou umístil míč přímo k tyči!
    44. Daniel SCHWAAB - 1:1
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Vitesse ještě zahrávalo přímý kop. Na nadýchaný centr si naskočil Milot Rašica, jenže hlavičkoval z ostrého úhlu a svým pokusem Zoeta rozhodně nevystrašil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka sice přinesla hodně bojovný fotbal, ale nakonec jsme viděli dvě branky! Po půlhodině hry se prosadil Tim Matavž a Vitesse překvapivě vedlo! PSV od té doby pořádně zabralo. Luuk de Jong sice nejprve hlavičkoval mimo, ale ve 44. minutě si Daniel Schwaab naskočil na centrovaný míč a hlavou vyrovnal! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    PSV obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale vysoká přihrávka na rozběhnutého Lozana byla nepřesná.
     
    47
    Brankář Pasveer se zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Gólman Vitesse ihned přenesl hru na pravou stranu, ale Mount nedokázal obejít Breneta.
     
    48
    Santiago Arias jen kontroloval nepřesnou přihrávku na levé křídlo. Domácí obránce poté bleskově rozehrál. PSV se ihned žene do útoku.
     
    49
    Santiago Arias se v pokutovém území natahoval po vysokém centru z pravé strany hrací plochy. Přes důrazného obránce Kašiu však nedokázal hlavičkovat.
     
    50
    Domácí brankář Jeroen Zoet si připsal snadný zákrok. Proti střele z třiceti metrů se bez problémů dokázal přemístit k tyči a zalehl míč tělem.
     
    51
    Další akci Vitesse zastavuje ofsajd! Thomas Bruns se tlačil do šestnáctky, ale podle asistenta rozhodčího stál za hranicí ofsajdu.
     
    52
    Jeroen Zoet vyrazil z branky na malé vápno, kde si počkal na centr z pravé strany hrací plochy. Domácí brankář poté bleskově rozehrál výhozem na levou stranu.
     
    53
    Vitesse uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Hostující celek po přestávce nepouští fotbalisty PSV do pokutového území.
     
    54
    PSV právě vstřelilo branku!
    Jenže domácí pokutové území nepotřebují! HIRVING LOZANO si počkal na přihrávku patičkou a bez váhání vypálil! Jeho střela bez přípravy letěla na zadní tyč a zapadla za záda hostujícího brankáře!
    54. Hirving LOZANO - 2:1
     
    56
    Santiago Arias sprintoval za dlouhou přihrávkou na pravou stranu hřiště a byl faulován! Faye za svůj faul vidí žlutou kartu.
     
    57
    Z následného přímého kopu PSV branku soupeře neohrozilo. Exekuce přímého kopu se ujal Lozano, jehož centr skončil na hlavě připraveného obránce.
     
    58
    Do hry se nyní poněkud nešťastným způsobem zapojil také hlavní rozhodčí! Arbitr stál na špatném míste a dostal střelu přímo do hlavy!
     
    59
    Na další průnikovou přihrávku mezi obránce hostujícího celku si naběhl Bergwijn, jehož pohotový centr před branku zablokoval pozorný obránce.
     
    60
    Po hodině hry kraluje domácí celek dění na hrací ploše! Fotbalisté PSV zatím hrají velice koncentrovaně a nepouští soupeře prakticky do žádných šancí.
     
    61
    Milot Rašica si naběhl na dlouhou přihrávku po pravé straně, pohotově si míč zasekl kolem obránce, ale už nedokázal přesně odcentrovat na malé vápno.
     
    62
    Milot Rašica se v pokutovém území natahoval po odraženém míči z pravé strany šestnáctky. Hostující útočník však v pádu netrefil míč vůbec ideálně.
     
    63
    Jorrit Hendrix operoval s míčem u nohy na hranici pokutového území, ale balón se mu svezl po kopačce a utekl mu do zámezí. Vitesse bude rozehrávat.
     
    64
    Steven Bergwijn dostal pěknou přihrávku proti noze a bez váhání se opřel do balónu. Domácí fotbalista střílel v záklonu a poslal míč vysoko nad břevno.
     
    65
    Tim Matavž si ve sprintu troufl na zakončení. Hostující útočník pálil po centru z pravé strany, jenže míč jen lehce posunul na zadní tyč, kde číhal Jeroen Zoet.
     
    66
    Hra je znovu přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Tím zraněným hráčem je Hirving Lozeno.
     
    67
    PSV zahrávalo přímý kop. Daniel Schwaab se ve skluzu natahoval po přetaženém centru, jenže špičkou kopačky netrefil míč podle svých představ.
     
    68
    Vitesse se po delší době nastěhovalo na polovinu PSV. Lassana Faye podpořil útok náběhem po levé straně a snažil se odcentrovat. Nepřesnou přihrávkou daroval míč domácím.
     
    69
    Milot Rašica táhl akci Vitesse po pravém křídle. Hostující útočník chtěl obelstít domácího obránce dlouhou kličkou, jenže balón mu uskočil do autu.
     
    70
    Tempo hry v posledních minutách lehce opadlo. Ani jeden z celků se ne a ne prodrat do pokutového území. Brankáři obou celků si alespoň odpočinou.
     
    71
    PSV zahrávalo přímý kop. Lozano si poté navedl míč na hranici pokutového území, kde jej fauloval Milot Rašica. Domácí mají šanci na reparát.
     
    72
    Vitesse opět kombinuje na polovině domácího celku. Hostující fotbalisté ale působí poněkud statickým dojmem. Domácí defenzíva zatím nemá moc práce.
     
    73
    Milot Rašica se na pravé straně pokoušel otočil kolem obránce domácího celku, nicméně Brenet byl pevný jako skála a soupeře nepustil do úniku.
     
    74
    Faye si navedl míč na hranici pokutového území, odkud napřáhl ke střele levačkou, jenže jeho projektil zablokoval obětavým zákrokem Nicolas Isimat-Mirin.
     
    75
    Steven Bergwijn se uvolnil na levé straně, navedl si míč na pravačku a odcentroval. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v červenobílém dresu.
     
    76
    Remko Pasveer měl další práci! Hostující brankář musel vyběhnout na hranici pokutového území, kde sebral nepřesnou přihrávku na rozběhnutého van Ginkela.
     
    77
    Domácí fanoušci nadále na stadionu vytvářejí parádní atmosféru. Příznivci PSV ženou své oblíbence do útoku. Vitesse to bude mít nesmírně těžké.
     
    78
    Po chybě hostující defenzívy mohl rozhodnout Lozano. Domácí fotbalista se opřel do odraženého míče, ale placírkou jej uklidil vysoko nad břevno.
     
    79
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Guram Kašia, přichází Luc Castaignos.
     
    80
    Thomas Bruns fauloval rozběhnutého Lozana a za faul přímo před hlavním arbitrem vidí žlutou kartu!
     
    81
    Po přímém kopu se míč odrazil na hranici pokutového území, odkud se do něj položil Brenet, jemuž se balón svezl po kopačce a proletěl kolem branky.
     
    82
    Marco van Ginkel kouzlil s míčem u rohového praporku, kde mu na záda dýchal obránce Julian Lelieveld, jež mu míč vypíchl a odkopl jej na polovinu domácích.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Julian Lelieveld, přichází Fankaty Dabo.
     
    84
    Po rohovém kopu se do zakončení sice prodral Bruns, ale jeho rána vyvolala zbytečný rozruch, jelikož hostující fotbalista stál v ofsajdu.
     
    85
    Jeroen Zoet dnes chytá opravdu s jistotou! Domácí brankář znovu vyrazil na malé vápno, kde schoval do rukavic vysoký centr z pravé strany hrací plochy.
     
    86
    Steven Bergwijn sprintoval za kolmicí mezi obránce hostujícího celku. Stoper Vitesse Thomas Oude Kotte mu však ve sprinterském souboji stačil.
     
    87
    Milot Rašica si v hlavičkovém souboji s Isimatem-Mirinem pomohl nedovoleným zákrokem. Hostující útočník se sice diví, ale verdikt sudího se měnit nebude.
     
    88
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Albert Gudmundsson.
     
    89
    Thomas Bruns si řekl o přihrávku do běhu na pravé křídlo, ale Thomas Oude Kotte mu poslal příliš prudký míč, který hostující rychlík nezastavil.
     
    90
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Gastón Pereiro.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Gastón Pereiro dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území, přehodil si míč na levačku a odcentroval. Pozorný obránce odvrátil nebezpečí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! PSV Eindhoven poráží Vitesse Arnhem 2:1 a upevňuje si tak první příčku Eredivisie! vodní pětačtyřicetiminutovka sice přinesla hodně bojovný fotbal, ale nakonec jsme viděli dvě branky! Po půlhodině hry se prosadil Tim Matavž a Vitesse překvapivě vedlo! PSV od té doby pořádně zabralo. Luuk de Jong sice nejprve hlavičkoval mimo, ale ve 44. minutě si Daniel Schwaab naskočil na centrovaný míč a hlavou vyrovnal! Do druhé půle vstoupilo aktivněji PSV, ale nemohlo se dostat do šestnáctky. V 54. minutě ale Hirving Lozano zkusil štěstí zpoza hranice pokutového území a propálil hostujícího brankáře! Od té doby už se spíše bojovalo a PSV taktický souboj dovedlo do vítězného konce!
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 4:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (21:38:55)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 44. Schwaab, 54. Lozano – 33. Matavž

    Karty:   18. Miazga (ARN), 44. Lelieveld (ARN), 56. Faye (ARN), 80. Bruns (ARN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 4:14.
    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel, Hendrix, Ramselaar – Lozano (88. A. Gudmundsson), L. de Jong, Bergwijn (90. Pereiro).
    Náhradníci: van Osch, Room – A. Gudmundsson, S. Lammers, Luckassen, Maher, Mauro Júnior, Obispo, Paal, Pereiro, Rigo, Rosario.

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Lelieveld (83. Dabo), Miazga, Kašia (79. Castaignos), Oude Kotte, Faye – Mount, Linssen, Foor (24. Bruns) – Rašica, Matavž.
    Náhradníci: Bayazit, Houwen – Bosz, Bruns, Castaignos, Dabo, Serero, van Bergen, Ali.

    Rozhodčí: Higler – van Zuilen, de Nas
    bahis siteleri