Breda – Utrecht 3:1 (kon.) | Alkmaar – Heerenveen 3:1 (kon.) | Eindhoven – Arnhem 2:1 (kon.)
Excelsior – Twente 0:0 (kon.)
konec
NAC Breda
3:1 (1:0)
FC Utrecht
Sobota 23.12.2017, 18:30 • Rat Verlegh, Breda • Nizozemská Eredivisie • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vánoční přípravy už jsou v plném proudu, avšak některé evropské soutěže stále běží. My se v tomto online přenosu blíže podíváme na zápas, ve kterém NAC Breda vyzve FC Utrecht. Úvodní výkop je naplánován na 18:30.
     
    NAC Breda

    Loňský ročník se hráčům Bredy velice povedl, jelikož po dvouleté odmlce se dokázali vrátit do elitní nizozemské soutěže. Letos tedy nastupovali do Eredivisie v roli nováčka a zatím je to znát. Svěřenci trenéra Vrevena se momentálně nachází na šestnácté příčce. Pokud by se v tabulce nijak neposunuli, byli by odsouzeni k boji o udržení. Bredu asi nejvíce trápí bídná ofenzivní síla, s průměrem jedné vstřelené branky na zápas je jejich útok třetí nejhorší v celé lize. Z výhry se navíc tento celek radoval pouze třikrát, což je hodně bídná vizitka. V minulém kole se NAC střetlo s Heerenveenem, se kterým prohrálo 0:1.
     
    FC Utrecht

    Minulá sezona se Utrechtu opravdu hodně vyvedla. Velmi kvalitní výkony ho dovedli až na čtvrtou pozici, díky které si zajistili postup do kvalifikace Evropské ligy. Tento ročník začala ten Hagova družina poněkud rozpačitě, po poměrně solidním startu totiž přišli dvě vysoké porážky od Twente a PSV. Z toho se ale dokázali oklepat a od té doby už jen stoupají tabulkou, momentálně jim patří šestá pozice. Svůj klub nyní táhne marocký reprezentant Zakaria Labyad, jenž už soupeřům nasázel solidních sedm branek. V minulém kole čelila parta okolo kapitána Janssena Almelu a malinko překvapivě brala z tohoto duelu pouze bod za remízu 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    NAC Breda: Birighitti – Sporkslede, Meijers, Marí (C), Angeliño – Nijholt, Vloet, García – Korte, Ambrose, El Allouchi.
    Náhradníci: Noppert, Niemczycki – Vliet, Horsfield, Reuvers, Snepvangers, Sprangers, Enevoldsen, Fernandes.

    FC Utrecht: D. Jensen – van der Maarel, Leeuwin, W. Janssen (C), Emanuelson – Strieder, Klaiber, van de Streek, Ayoub – Labyad, Kerk.
    Náhradníci: Marsman – Dumić, Dessers, van der Meer, Troupee, Willock, Görtler, David, Venema.

    Rozhodčí: Reinold Wiedemeijder – Dave Goossens, Bas van Dongen.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sudí Wiedemeijder poprvé foukl do píšťalky, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali hosté, kteří dnes nastupují ve fialových dresech, zatímco jejich soupeř zvolil žlutou sadu.
     
    2
    Po krátké kombinaci poslal na útočnou polovinu dlouhý nákop Leeuwin, avšak balon doputoval až k brankáři Birighittovi.
     
    3
    Ayoub se dostal k odraženému míči na hranici vápna a poté zkusil prověřit domácího gólmana, jenže jeho střela byla zblokována obranou Bredy.
     
    4
    Klaiber se chtěl obtočit okolo Angeliña, který byl však při bránění pozorný a nepustil hostujícího záložníka do šance.
     
    5
    Utrecht je v úvodu nastěhovaný před pokutovým územím domácího celku, který se zatím nemůže z tohoto tlaku vymanit.
     
    6
    Klaiber neměl komu přihrát, a tak zkusil své šstěstí střelou ze střední vzdálenosti. Ta ale byla hodně nepřesná a Birighitti bude vykopávat od své svatyně.
     
    7
    Mark van der Maarel si všiml rozběhnutého Striedera a okamžitě mu adresoval svůj pas. Hostující hráč se ale k míči nakonec nedostal, neboť ho v souboji přetlačil Angeliño.
     
    8
    Breda se nyní poprvé v zápase drží delší dobu na balonu, avšak nemůže se vymanit ze své poloviny.
     
    9
    Dlouhým nákopem to tedy zkusil Meijers, jenže Janssen bez problémů odhlavičkoval balon do bezpečí.
     
    10
    Strieder se uvolnil na pravé straně a z úhlu chtěl zaskočit Birighittiho. Ten se ale překvapit nenechal a jeho střelu v pohodě chytil.
     
    11
    Po centru Korteho se do balonu vší silou opřel Ambrose, jeho pumelice však zamířila vysoko nad bránu Jensena.
     
    12
    Žlutí teď kombinují na vlastní polovině a vyčkávají, zda se v obraně Utrechtu neotevře nějaké to okénko. Hosté ale zatím brání velmi dobře.
     
    13
    To byla velká šance domácích! Ambrose sklepl hlavou míč na El Allouchiho, který sice dokázal Jensena překonat, avšak z brankové čáry vykopl balon Janssen, který tak zachránil svůj tým od inkasování branky.
     
    14
    Korte si chtěl obhodit Emanuelsona, jenže si balon příliš předkopl a bude z toho odkop od brány.
     
    15
    Breda je v posledních minutách daleko aktivnější, čehož si všimli i jejich příznivci, kteří své oblíbence hlasitě ženou za vstřelením úvodního gólu.
     
    16
    Centr Angeliña zasáhl van der Maarela a domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu, hlavní sudí ale zůstává v klidu a hra plyne dál.
     
    17
    Kerk se snažil aktivně napadat rozehrávku domácích, avšak postrádal podporu svých spoluhráčů a hráči ve žlutém neměli žádné potíže.
     
    18
    Utrecht se po nějaké době usadil na balonu a snaží se uklidnit hru. Leeuwin si nyní již poněkolikáté vyměnil míč s Janssenem.
     
    19
    Leeuwin chtěl přenést hru na levou stranu na Ayouba, dlouhá přihrávka se mu ale vůbec nepovedla a balon skončil až za postranní čárou.
     
    20
    Další dobrá šance Bredy! Před Jensenem se zjevil zcela osamocený Vloet, který ale poněkud zpanikařil a s jeho slabým zakončením si dokázal hostující brankář poradit.
     
    21
    Striederův centr se dostal až k Ayoubovi, který ale místo střely ještě volil přihrávku, což se ukázalo jako špatné řešení, jelikož míč pro sebe uzmul Marí.
     
    22
    Domácí špatně rozehráli a málem toho hosté využili, jenže van de Streek poslal Kerkovi velice těžkou přihrávku a útočník Utrechtu nedokázal v krkolomné pozici ohrozit bránu.
     
    23
    Nyní to zkusil z pravé strany Labyad, jehož střela mířila na zadní tyč, avšak Birighitti předvedl dobrý zákrok a balon chytil do svých rukavic.
     
    24
    Ambrose posunul míč na levou stranu na Korteho, který se poté pokusil obstřelit Jensena, což se mu ale nepovedlo a stav zůstává neměnný.
     
    25
    Korte nyní dostal hodně prostoru, příliš dlouho ale váhal, a tak je z toho pouze rohový kop pro domácí.
     
    26
    K hlavičce se Marí, který jen těsně minul pravou tyč hostující brány. Balon byl ale tečovaný a znovu se bude kopat od rohového praporku.
     
    26
    Breda právě vstřelila branku!
    Z toho sice nic nevzniklo, avšak míč se poté dostal k Angeliñovi, který poslal do vápna další centr, na který si naběhl PABLO MARÍ, jenž v pohodě uklidil balon k pravé tyči Jensenovy pokladnice.
    26. Pablo MARÍ - 1:0
     
    28
    Utrecht se pokusil přispěchat s okamžitou odpovědí, jejich akci však zastavil García.
     
    29
    Ayoub chtěl posunout balon na Kerka, avšak jeho záměr vystihl Vloet. Ten si ale neporadil s napadajícím Klaiberem, a hosté tak zůstavají v držení míče.
     
    30
    Janssen se vydal na menší ofenzivní výlet, avšak nikdo z jeho spoluhráčů se mu nenabídl a jeho následnou přihrávku na Kerka v pohodě sebral Meijers.
     
    31
    Breda rozehrávala další roh, Angeliño tentokráte kroutil balon zadní tyč, kam si pro něj ale v klidu došel Jensen.
     
    32
    Ayoub poslal do pokutového území střílený centr, který mířil na Labyada. Před ním ale na poslední chvíli ukopl balon Marí.
     
    33
    Po ztrátě van de Streeka se do rychlého protiútoku hnal Angeliño. Ten si však vůbec neporozuměl s El Allouchim, a z jejich akce tak nevzniklo nic.
     
    34
    Utrecht se po inkasované brance snaží více útočit, zatím se mu ale vůbec nedaří dostat se do bezprostřední blízkosti Birighittovi brány.
     
    35
    Zatím velice aktivní Angeliño táhl další akci domácích. Ta však ztroskotala u Ambrose, kterého o míč připravil Leeuwin.
     
    36
    Kerk nacentroval z pravé strany, avšak jeho nabídku odvrátil an rohový kop dobře postavený Meijers.
     
    37
    První roh hostů si vzal na starosti Labyad. Za jeho centrem se velice aktivně dral Klaibers, který ale při své snaze nebezpečně zasáhl jednoho z domácích obránců, což neuniklo pozornosti hlavního sudího.
     
    38
    Manu García se dostal z míčem u nohy až k šestnáctce Utrechtu, kde jej ale dobrým obranným skluzem odzbrojil Leeuwin.
     
    39
    Labyad se zmocnil na polovině hřiště balonu a doběhl s ním až k pokutovému území, odkud se snažil překonat Birighittiho, což se mu nakonec nepovedlo.
     
    40
    Na hrací ploše zůstává ležet Yassin Ayoub, ke kterému je i přivolán lékař. Zřejmě se bude jednat o nějaké svalové zranění.
     
    40
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Yassin Ayoub, přichází Cyriel Dessers.
     
    42
    Centr van der Maarela z pravé strany mířil na přední tyč, kam si sbíhal Kerk. Ten ale nedokázal míč zastihnout na hrací ploše a bude se vykopávat od brány.
     
    43
    Streidera se chtěl protáhnou po lajně okolo Angeliña. Ten byl ale při bránění pozorný a nedovolil hostujícímu hráči projít do vápna.
     
    44
    Dessers nyní naprosto zbytečně fauloval Ambrose, čímž nabídl Bredě standardní situaci z poměrně zajímavé pozice.
     
    45
    Exekuce přímého kopu se ujal Vloet, pro jehož nepovedený centr si v klidu došel Jensen.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se bude nastavovat jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí a hráči odcházejí do kabin za stavu 1:0 pro domácí. Zatím sledujeme dobrý zápas, který se hraje v solidním tempu a o zajímavé momenty rozhodně není nouze. Více šancí si ale přeci jen vypracovala Breda. Tu největší dokázal v úvodní branku přetavit Marí, jenž se prosadil hlavou po centru Angeliña.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ani jeden z trenérů se o pauze neodhodlal ke změnám v sestavě. Uvidíme, zda Utrecht dokáže s dnešním duelem ještě něco udělat.
     
    47
    Ihned po rozehrávce se o dlouhý nákop pokusil Marí, avšak jeho pas skončil v zámezí.
     
    48
    Korte posunul balon do strany na Garcíu, jehož následný centr ale našel pouze připraveného Leeuwina.
     
    49
    Ve vápně domácích zůstává nyní ležet Kerk. Uvidíme, jestli bude Utrecht muset podruhé střídat.
     
    50
    Po krátkém ošetření to vypadá, že útočník hostů bude moci v tomto zápase pokračovat.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Rico Strieder (FC Utrecht).
     
    52
    Marí malinko zaváhal a van de Streekův centr mu propadl. K balonu se tak dostal Kerk, který byl ale celou situací poněkud zaskočen a k zakončení se vůbec nedostal.
     
    53
    To byla krásně sehraná akce od domácích! Ti se dostali do situace tří proti třem a vyřešili ji opravdu parádně, na konci jejich kombinace byl Ambrose, jehož střelu ale dokázal Jensen vyrazit mimo tři tyče.
     
    54
    Žlutí dál zůstávají nastěhovaní na útočné polovině a snaží se přidat druhou branku.
     
    55
    Nyní byl ale Korte zdvojen, a tak pro jistotu poslal balon zpět na Marího, který okamžitě přenesl hru na Angeliña.
     
    56
    Centr van der Maarela na přední tyč odvrátil Angeliño, bude z toho rohový kop pro Utrecht.
     
    57
    Exekuce se ujal Labyad, který kroutil balon na zadní tyč, kde se však nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    58
    Po několika odrazech na hranici šestnáctky se míč dostal ke Klaiberovi, který se s ničím nepáral a vyslal na Birighittiho tvrdou střelu. Domácí brankář musel proti tomuto zakončení vytáhnou opravdu povedený zákrok.
     
    59
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Mark van der Maarel, přichází Giovanni Troupee.
     
    60
    Domácí měli nyní menší potíže s napadajícím Labyadem, a tak Marí raději odkopl balon daleko od domácí svatyně.
     
    61
    Po centru Nijholta se k hlavičce dostal Ambrose, jenže centr domácího středopolaře byl příliš tvrdý a francouzský útočník jej nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.
     
    62
    Labyad poslal do vápna dobrý centr, na který si naskakoval Kerk. Ten však na balon jen těsně nedosáhl a míč poté doskákal do zámezí.
     
    63
    García nyní vybojoval balon ve středu hřiště a poté uklidnil hru zoětnou nahrávkou na Meijerse.
     
    64
    Troupee se vydal s míčem dopředu, jenže neměl komu přihrát, a tak musel celou akci zastavit a vrátit balon zpět na Leeuwina.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Bart Meijers (NAC Breda).
     
    66
    Utrechtu se v dnešním zápase příliš nedaří kombinace po zemi. Nyní to dokázal Strieder, jehož pas byl hodně nepřesný a balon doputoval až za postranní čáru.
     
    67
    Hosté rozehrávali rohový kop, avšak ani tentokrát z toho není branka, jelikož na Labyadovu nabídku si naskočil pouze Marí.
     
    68
    Hosté už se začínají více tlačit dopředu. Uvidíme, zda se jim podaří vyrovnat, nebo dokonce otočit tento duel.
     
    69
    Ambrose byl nyní tísněn dvěma protihráči a nakonec z toho vytěžil to nejlepší, co mohl, tedy nedovolený zákrok na svoji osobu.
     
    70
    Emanuelson poslal do šestnáctky přízemní centr, na který si sbíhal Labyad. Před útočníkem hostů ale balon uklidil Sporkslede.
     
    71
    Dobrou šanci na vyrovnání měl nyní Dessers, ke které se balon dostal po několika odrazech. Hráč Utrechtu byl zcela sám na hranici malého vápna, avšak svoji tvrdou střelou pouze vyprášil rukavice domácího gólmana.
     
    72
    Breda právě vstřelila branku!
    Nyní se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Po velké šanci hostů vyrazila do protiútoku Breda a po stříleném centru Nijholta se k balonu dostal THIERRY AMBROSE, který neměl problém uklidit míč do poloodkryté brány Utrechtu.
    72. Thierry AMBROSE - 2:0
     
    73
    Troupee se snažil najít ve vápně číhajícího Labyada, avšak centr hostujícího hráče nebyl příliš povedený a míč v klid odklidil Marí.
     
    74
    Je jasné, že hosté nyní musí vrhnout všechny své síly do útoku. Podaří se jim ještě tento zápas zdramatizovat?
     
    75
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Jako bych to přivolal! Nejprve neproměnil velkou šanci Angeliño a stejně jako před malou chvílí se soupeř prosadil z protiútoku, konkrétně to byl CYRIEL DESSERS, jenž z blízka prostřelil Birighittiho.
    75. Cyriel DESSERS - 2:1
     
    76
    Breda ihned po rozehrávce ztratila balon a další akci hostů táhl Labyad, který však ztroskotal na bránícím Angeliñovi.
     
    77
    Domácí se po inkasované brance hodně zatáhli a všech jedenáct hráčů ve žlutém je na vlastní polovině.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Cyriel Dessers (FC Utrecht).
     
    79
    Za zdržování obdržel žlutou kartu brankář Birighitti.
     
    80
    Domácí to nyní dělají zkušeně a drží míč co nejdále od své brány.
     
    82
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sean Klaiber, přichází Nick Venema.
     
    82
    Angeliño měl před sebou moře prostoru, avšak nechtěl riskovat ztrátu, a tak raději přihrál dozadu na Marího.
     
    83
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Rai Vloet, přichází Thomas Enevoldsen.
     
    84
    Angeliño chvilku držel balon u postranní čáry a poté, co se k němu stáhl druhý protihráč, napálil balon do van de Streeka, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    85
    Enevoldsen do dostával do dobré šance, avšak jeho akci přerušil zdvižený praporek asistenta hlavního rozhodčího.
     
    86
    Kerk si navedl balon na levačku a poté vypálil na bránu domácích. Jeho střela ale byla zblokována jedním z obránců a Birighitti neměl s jejím chycením žádný problém.
     
    87
    Utrecht už se soustředí pouze na ofenzivu a nechává pootevřená zadní vrátka. Jediným hráčem, který se v tuto chvíli nachází na obranné polovině, je Leeuwin.
     
    88
    Emanuelson ztratil balon a do rychlého brejku se vydali domácí. Jejich akci táhl Ambrose, který se nakonec dostal i ke střele, která však nijak nevystrašila Jensena.
     
    89
    Ambrose chtěl prostrčit míč na nabíhajícího si Enevoldsena. Dánský fotbalista ale celou situaci přeběhl a pro balon si poté došel Jensen.
     
    90
    Zápas se pomalu blíží ke svému konci, Utrechtu už opravdu moc času nezbývá.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se ještě nastaví pět minut.
     
    90+2
    García byl nyní faulován Labyadem s domácí s rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    90+3
    Dlouhý nákop van de Streeka prodloužil na hrot vysunutý Janssen, avšak za ním se nenacházel nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    90+4
    Strieder stáhl unikajícího Ambrose a sudí mu za to udělil žlutou kartu, která už byla druhá, a tak se hostující hráč předčasně poroučí do kabin.
     
    90+4
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Thierry Ambrose, přichází James Horsfield.
     
    90+5
    Breda právě vstřelila branku!
    Domácí navíc zahrávali přímý kop, ze kterého přidali třetí branku! Exekuce se ujal ANGELIŇO, který krásně zakroutil míč do přední šibenice.
    90+5. ANGELIÑO - 3:1
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a z vítězství se dnes radují domácí fotbalisté. Ti předvedli opravdu kvalitní výkon a tři body dnes berou zcela zaslouženě. Vedení z prvního poločasu dokázal v 72. minutě navýšit Ambrose. Poté sice dokázal za Utrecht snížit Dessers, avšak poslední slovo měla nakonec přeci jen Breda, konkrétně to byl Angeliño, jenž stanovil výsledek tohoto duelu na 3:1.
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 17:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 2:16.
     
    Ode mě to z tohoto zápasu. Děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou (20:30:22)

    Jáchym Tůma

    Branky: 26. Marí, 72. Ambrose, 90+5. Angeliño – 75. Dessers

    Karty:   65. Meijers (BRD), 79. Birighitti (BRD) – 51. Strieder (UTR), 78. Dessers (UTR)   90+4. Strieder (UTR)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:7. Rohy: 17:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 2:16.
    NAC Breda: Birighitti – Sporkslede, Meijers, Marí (C), Angeliño – Nijholt, Vloet (83. Enevoldsen), García – Korte, Ambrose (90+4. Horsfield), El Allouchi.
    Náhradníci: Noppert, Niemczycki – Vliet, Horsfield, Reuvers, Snepvangers, Sprangers, Enevoldsen, Fernandes.

    FC Utrecht: D. Jensen – van der Maarel (59. Troupee), Leeuwin, W. Janssen (C), Emanuelson – Strieder, Klaiber (82. Venema), van de Streek, Ayoub (40. Dessers) – Labyad, Kerk.
    Náhradníci: Marsman – Dumić, Dessers, van der Meer, Troupee, Willock, Görtler, David, Venema.

    Rozhodčí: Reinold Wiedemeijder – Dave Goossens, Bas van Dongen
    bahis siteleri