Liberec – Växjö 1:1 (kon.) | JYP – Třinec 4:2 (kon.)
konec
JYP Jyväskylä
4:2 (0:1, 4:0, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 09.01.2018, 18:00 • LähiTapiola Areena, Jyväskylä • Hokejová Liga mistrů • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Konečně se jeden z domácích dostal ke kotouči a je tady vyloučení. Mikko Kalteva (JYP) si odpyká dvouminutový trest za hrubost.
     
    57:37
    Domácí mohli zvýšit náskok. Tuppurainen získal puk na levé straně útočného pásma, předložil ho přesnou přihrávkou Nattinenovi, avšak ten před odkrytou bránou minul.
     
    45:06
    Velká příležitost na snížení. Třinec se dostal do rychlého protiútoku, přihrávka z pravého kruhu našla volného Michala Kovařčíka, ale ten pálil jen do betonu!
    42:16 Tomáš MARCINKO - 4:2
     
    42:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté jsou odměněni za svou aktivitu. Po dalším buly v útočném pásmu se rychle dostali za bránu a Svačina posléze přihrávkou našel osamoceného TOMÁŠE MARCINKA. Slovenský útočník si před Olkinuorou věděl rady a forhend poslal nad beton. Asistence: Vladimír Svačina, Martin Růžička.
     
    40:13
    Hostům mohlo být okamžitě po zahájení třetí třetiny veseleji. Růžička vystihl nepřesnou rozehrávku mezi domácími beky, oslovil na levé straně se nacházejícího Svačinu, ale toho skvěle vychytal přesunující se Olkinuora.
    34:19 Janne KOLEHMAINEN - 4:1
     
    34:19
    JYP právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už je pro hosty velmi nepříjemné. Znovu to byla střela od modré čáry, která přinesla již čtvrtou branku domácích. Těsně před Hamerlíkem totiž Vainiovu ránu dokonale tečoval JANNE KOLEHMAINEN a hostující gólman byl bez šance. Asistence: Juuso Vainio, Micke Saari.
    33:55 Mikko MÄENPÄÄ - 3:1
     
    33:55
    JYP právě vstřelilo branku!
    Finský celek dokonale trestá nedisciplinovanost soupeře. Před Hamerlíkem byli dva domácí hráči a slovenský gólman tak vůbec neviděl na střelu MIKKY MÄENPÄÄHO. Kotouč z hokejky domácího obránce šel přesně do horního rohu brány. Asistence: Jarkko Immonen.
    32:04 Mikko MÄENPÄÄ - 2:1
     
    32:04
    JYP právě vstřelilo branku!
    Nakonec však domácí využívají přesilovou hru a jdou do vedení. Znovu se kotouč dostal na hokejku MIKKY MÄENPÄÄHO, který natáhl k razantnímu pokusu z vrcholu levého kruhu a prostřelil zkoprnělého gólmana Třince. Domácí navíc budou pokračovat klasickou přesilovkou a to více než tři minuty. Asistence: Juuso Puustinen, Jani Tuppurainen.
     
    31:22
    A bude se hrát 5 na 3. Bohumil Jank (TRI) za Hamerlíkem přitlačil soupeře, čímž si vykoledoval čtyřminutový trest za vražení na hrazení
     
    30:05
    David Musil (TRI) si v obranném pásmu vyšlápl na soupeře a je potrestán za hrubost. Hostům se to vůbec nelíbí a dožadují se vyloučení na obou stranách, ale stížnosti jsou marné.
     
    27:06
    Marcinko byl u mantinelu důrazně dohrán a ve výsledku pro Třinec získal přesilovou hru. Jani Tuppurainen (JYP) je potrestán za sekání.
    26:25 Robert ROOBA - 1:1
     
    26:25
    JYP právě vstřelilo branku!
    Tlak finského celku přináší vyrovnání. Dlouho sice nepřicházela žádná střela na bránu, ale nakonec to zkusil ROBERT ROOBA, který si našel prostor u levého kruhu a svižnou střelu poslal nad Hamerlíkovo rameno. Asistence: Jaako Jokinen, Jerry Turkulainen.
     
    25:28
    Na druhé straně zahrozil Třinec. Adamského nájezd z levé strany skončil střelou do betonu, Polanského dělovka od modré čáry letěla rovněž jen do gólmana.
    24:49
     
    24:49
    Mohlo být vyrovnáno! Jarkko Immonen šel zhruba od červené čáry sám na hostujícího gólmana, ale v tísni Hamerlíka neodkázal překonat.
     
    21:39
    Po vlastní chybě teď k faulu musel sáhnout Roman Vlach (TRI), který ve středním pásmu držením zastavil protiútok domácích.
     
    18:09
    Hákováním si u mantinelu pomohl Aron Chmielewski (TRI). To znamená dvě trestné minuty a první přesilovou hru pro Jyväskylä.
     
    14:16
    Obrovský tlak do brankoviště Třince. Jani Tuppurainen se tlačil za Hamerlíkem vyraženým kotoučem, následovala Immonenova přihrávka před odkrytou bránu, ale nikdo kotouč nedostal za slovenského brankáře.
    11:47 Martin ADAMSKÝ - 0:1
     
    11:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hostující elek využívá přesilovou hru a po zásluze jde do vedení. Útočné pásmo nabízelo hodně volného prostoru, načež se ke střele od modré čáry odhodlal Polanský. Zakončení zřejmě nemělo gólové parametry, ale mimo dosah Olkinuory ho dokázal tečovat dobře postavený MARTIN ADAMSKÝ! Asistence: Jiří Polanský, Lukáš Krajíček.
     
    10:11
    Anton Stråka (JYP) se při bránění Adamského dopustil sekání. Jde si tedy odsedět dvě trestné minuty.
     
    09:34
    Třinečtí hokejisté podnikli rychlý výpad. Přečíslení zakončoval Dravecký, který si kotouč mezi kruhy stáhl na bekhend a jedovatým pokusem Olkinuoru donutil ke kvalitnímu zákroku.
     
    08:11
    Velmi dobře to nyní sehráli hokejisté Třince. Roth přihrávkou od modré čáry našel osamoceného Růžičku, který z úhlu ze svého oblíbeného místa okamžitě vypálil. Olkinuora se stihl přesunout!

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 27. Rooba (Jokinen, Turkulainen), 33. Mäenpää (Puustinen, Tuppurainen), 34. Mäenpää (Immonen), 35. Kolehmainen (Vainio, Saari) – 12. Adamský (Polanský, Krajíček), 43. Marcinko (Svačina, Růžička)


    JYP Jyväskylä: Olkinuora (Laurikainen) – Vainio, Kalteva, Mäenpää, Kuukka, Jokinen, Ikonen, Yonkman – Nattinen, Immonen, Tuppurainen – Rooba, Kanninen, Louhivaara – Puustinen, Suomela, Turkulainen – Saari, Stråka, Kolehmainen – Likola
    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Adámek, Krajíček, Roth, Linhart, Musil, Jank, Kovář – Růžička, Marcinko, Svačina – Cienciala, Vlach, Dravecký – Martynek, Polanský, Adamský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík

    Rozhodčí: Hoppe (GER), Nord (SWE) – Nieminen, Pesonen (oba FIN)

    Diváci: 2 646
    Úterý 16.01.2018
    Třinec - JYP 4:3

    Branky a nahrávky: 3. Růžička (Marcinko), 26. M. Kovařčík (Chmielewski, Dravecký), 48. Musil (M. Kovařčík), 51. O. Kovařčík (Cienciala, M. Kovařčík) – 11. Vainio (Immonen), 18. Immonen, rozh. náj. Immonen


    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Polanský (TRI)
    0:0   Nattinen (JYP)
    2. série:
    0:0   Vlach (TRI)
    0:0   Puustinen (JYP)
    3. série:
    0:0   Martin Růžička (TRI)
    0:1   Immonen (JYP)
    4. série:
    0:1   Chmielewski (TRI)
    0:2   Suomela (JYP)

    bahis siteleri