Chomutov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Jihlava – Sparta 2:4 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 5:2 (kon.)
Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Liberec – Litvínov 5:1 (kon.) | Pardubice – Zlín 2:3 (kon.)
Plzeň – Třinec 2:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
HC VERVA Litvínov
Pátek 19.01.2018, 18:00 • Home Credit Arena (7 500 míst) • Tipsport extraliga • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne už je to pro dnešek vše. Z Home Credit Areny se s vámi loučím. Přeji příjemný páteční večer a někdy příště opět na počtenou! (22:11:52)
     
    Konečný poměr střel:
    Liberec 39, Litvínov 22.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se jednoznačně stává tým Bílí Tygři Liberec! Šelmy působily po většinu utkání aktivnějším dojmem a ve třetí části dovršily populárního bůra. Postupně se prosadili Lukáš Jašek, Ladislav Šmíd a Filip Pyrochta. Za hosty se trefil pouze Viktor Hübl. Tygři excelovali v přesilových hrách, čímž potrestali špatnou disciplínu podkrušnohorského soupeře. Vyhráli zcela zaslouženě.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Na ledě zůstává po souboji se Špačkem ležet Kubát. Pravděpodobně se situace obejde bez trestu a zápas v poklidu dospěje ke svému konci.
     
    58:53
    Verva ještě zkouší něco vymyslet. Za branku se vrhl zabojovat o puk Lukeš. To se mu sice podařilo, spoluhráči už ale na jeho práci nenavázali.
     
    58:16
    Zápas se již víceméně dohrává. Ochozy se nesou oslavné chorály domácích fanoušků.
     
    57:40
    Domácí buldok Ladislav Šmíd dnes svému týmu pomáhá také v ofenzivě. Krásně obkroužil celé útočné pásmo, načež poslal puk do brankoviště. Tam se snažil zkompletovat hattrick Jašek, leč Kantor byl rychlejší.
     
    56:51
    Roman Will sklízí zasloužené ovace! Parádním zákrokem udržel touš před brankovou čarou, což potvrdil videorozhodčí. Pokračujeme tedy za stavu 5:1 pro domácí Liberec.
     
    56:51
    Jde se volat! Roman Will předvedl proti zakončení Hübla z ostrého úhlu parádní přesun. Je však otázkou, zda-li kotouč při zákroku nepřešel za brankovou čáru.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Pavel Kantor – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    56:27 Filip PYROCHTA - 5:1
     
    56:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec v pokračujícím klasickém oslabení přidává pátý zásah! A nutno říct, že to byla krásná akce! Petr Jelínek diagonálně našel připraveného FILIPA PYROCHTU, jenž bez přípravy zakončil za přesouvajícího se Kantora. Asistence: Petr Jelínek.
    55:20 Viktor HÜBL - 4:1
     
    55:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Verva přesilovku pět na tři využívá a snižuje ze svého pohledu na 1:4. VIKTOR HÜBL si jednoduše navedl puk na osu hřiště a krásnou střelou nedal Willovi šanci. V podání litvínovského kanonýra to vypadalo opravdu snadně! Asistence: František Gerhát.
     
    54:58
    Lukešova střela prosvištěla kolem Willovy tyčky. O chvíli později to z kruhu zkusil Hübl. Will jeho pokus s přehledem zastavil a může si užívat ovace diváctva.
     
    54:36
    Litvínov má ideální šanci připravit Romana Willa o čisté konto. Zahraje si totiž minutu a 32 sekund dlouhou početní převahu pěti proti třem!
     
    54:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Patrik Maier – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:08
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
    53:48 Ladislav ŠMÍD - 4:0
     
    53:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto. Lukáš Krenželok zavezl černou gumu do útočné zóny a posunul ji za sebe na LADISLAVA ŠMÍDA. Sváteční střelec se do puku opřel pěkně "z voleje" a nenápadnou akci zakončil překvapivou ranou mimo gólmanův dosah. Asistence: Lukáš Krenželok, Martin Bakoš.
     
    53:18
    Litvínov s přibývajícím časem začíná působit malinko bezradným dojmem. Zdá se, že zvrat domácím nehrozí.
     
    52:45
    Liberečtí pokračují v náporu i při hře pěti proti pěti. Nyní byli až moc dychtiví, uspěchali přechod modré čáry a píská se tak Vantuchův ofsajd.
     
    51:50
    Tygři si přesilovky vychutnávají plnými doušky. Své soupeře drželi uzamčené před brankou. Dobrou šanci měl Lakatoš, jemuž se na pravém kruhu otevřela část branky. Škoda pro domácí, že se mu kotouč trošku svezl.
     
    50:53
    Kotouč putoval pásmem ze strany na stranu. Pěknou kombinaci nakonec zakončil Redenbach střelou do gólmana.
     
    50:22
    Bakoš našel Kvapila. Ten to zkoušel ze své typické pozice na levém kruhu a Kantora nepřelstil.
     
    50:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:21
    A zahrozili! Krenželok se dostal k puku a nezištně jej posunul mezi kruhy. Tam hlídkoval Petr Jelínek a z vyložené pozice zamířil mimo tři tyče.
     
    48:49
    Lukeš prohrál v rohu útočného pásma souboj s Jánošíkem. Tygři obracejí hru a snaží se zahrozit.
     
    47:31
    Hosté vytvořili na branku zajímavý tlak. Především Havelka byl u pravé tyčky velice aktivní. Klubko hráčů se nakonec svalilo na ledovou plochu, hlavní je však to, že Will udržel prostor u tyčky uzavřený.
     
    47:18
    Šmíd pod tlakem napadajícího Pavelky zahrál na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před libereckou bránou.
     
    46:29
    Žlutočerní se v posledních chvílích lépe drží na kotouči, a momentálně jsou vyrovnaným protivníkem. Tygři ale brání svědomitě a neumožňují Vervě žádnou palbu na Willa.
     
    45:34
    Litvínov se po dlouhé době dostal do pásma. Škoda pro hosty, že Lukešovi v nadějné pozici přeskočil puk čepel a z šance tedy nebylo nic.
     
    45:06
    Lukáš Válek nahodil puk po mantinelu až za branku. Tam si pro něj vyjel Will a rozehrál na Pyrochtu.
     
    44:38
    Jícha poslal puk mimo dosah spoluhráčů. Píská se zakázané uvolnění a vhazuje se tedy před svatyní Vervy.
     
    43:38
    Domácím byl signalizován ofsajd, Tygři tedy museli nechat Matouška rozehrát.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 072 diváků.
     
    42:44
    Domácí fanoušci si zápas užívají. Jejich miláčci mají výraznou převahu a zaslouženě vedou. Stále navíc dotírají na soupeřovu defenzivu a působí velice živým dojmem.
    42:28 Lukáš JAŠEK - 3:0
     
    42:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třetí přesilovková branka modrobílých a máme to už 3:0! Tygři vyvinuli na Kantora pořádný tlak. Nakonec se před Kantora vytočil Lakatoš a snažil se mu zasunout puk za betony. Maskovaný muž kotouč vykopl před sebe, kde operoval LUKÁŠ JAŠEK a snadno se prosadil už podruhé v utkání. Asistence: Dominik Lakatoš.
     
    41:31
    Bakoš trošku krkolomně udržel pásmo a posunul touš na Redenbacha. Ten neposednou gumu trefil nečistě a branku vůbec neohrozil.
     
    41:18
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., krosček).
     
    40:59
    Po pěkném průniku Havlíčka projel kotouč houštinou hokejek až na modrou čáru k Šestákovi, jehož ránu bez přípravy ztlumil Will pod betony.
     
    40:07
    Kantor si připsal po návratu z kabin rychlý zákrok. Nahození Krenželoka ale nepředstavovalo žádný větší problém.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:48.
     
    Prostřední třetina je za námi. Liberec v ní disponoval viditelnou převahou a byl dvakrát odměněn. Nejprve se po pěkné individuální akci prosadil v přesilovce Lukáš Jašek. Tygři ještě před odchodem do kabin využili další početní výhodu, na 2:0 zvýšil z dorážky Ševcovy rány Tyler Redenbach.

    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):
    Liberec 11 (25), Litvínov 6 (13).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Ordoš při přechodu do protiakce adresoval Šmídovi těžkou přihrávku. Tu zadák ostřílený zkušenostmi z NHL nezpracoval, zvládl ale černou gumu posunout do útočné zóny.
     
    39:21
    V závěru druhé části se hosté snaží o vsítění kontaktní branky. Tlak vyvrcholil střelou Matouška. Will si ji našel a lapačkou zastavil.
    37:48 Tyler REDENBACH - 2:0
     
    37:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři využívají další přesilovku a vedou o dva góly! Po slušném zámku napálil kotouč od modré čáry kapitán Martin Ševc. Před Kantorem byl zaparkovaný Krenželok, jenž mu ztížil výhled. Ševcova rána se poté od betonu odrazila přímo na hůl TYLERA REDENBACHA, na kterého už čekala příjemná povinnost v podobě doklepnutí do prázdné svatyně. Asistence: Martin Ševc, Marek Kvapil.
     
    37:11
    Martin Ševc pálil z první, ale zlomil u toho hůl. Litvínov už ztrácí pouze jednoho bruslaře.
     
    36:43
    Přes Ševce a Bakoše se puk dostal k Redenbachovi. Ten hledal u druhé tyčky připraveného Kvapila, ale přihrávku mu poslal na paty. Poté vystřelil zpoza kruhů Bakoš a gólman skryl projektil v rukavici.
     
    36:34
    Tygři si vybírají oddechový čas, mají totiž k dispozici další přesilovku pět na tři! Tentokrát bude trvat o něco déle, konkrétně 43 sekund.
     
    36:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Kubát – 2 min., podražení).
     
    35:54
    Kvapil zavezl puk do útočného pásma a nabil mezi kruhy Jelínkovi. Ten pálil pohotově, ale Kantor zasáhl skvěle! Špičkou lapačky lízl střelu a vytěsnil ji mimo branku.
     
    35:36
    Žlutí už jsou ve čtyřech a Kubát posílá kotouč do bezpečí.
     
    35:30
    Krátkou přesilovku pěti proti třem se snažil z ostrého úhlu využít Marek Kvapil. Chvíli si puk podržel, a následně vystřelil mimo prostor tří tyčí.
     
    35:17
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., podražení).
     
    34:39
    Přes polovinu liberecké přesilovky je minulostí, a stále jsme od domácích neviděli prakticky nic. Litvínov až a jednu výjimku zvládá oslabení na jedničku.
     
    33:57
    Verva úspěšně odráží i další snahy domácího celku o proniknutí do ofenzivní zóny. Zatím si počíná skvěle.
     
    33:44
    Hned v úvodu oslabení vyhazuje kotouč Matoušek.
     
    33:31
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Hanzl – 2 min., držení protihráče).
     
    33:19
    Martin Bakoš se od hrazení procpal až na osu hřiště. Střelecký pokus odrazil Šesták mimo branku, Verva ale půjde znovu do čtyř.
     
    33:10
    Jaroslav Vlach se vydal na zkušenou před Kantora. Nakonec se pokusil o zpětnou přihrávku na z druhé vlny najíždějícího Vantucha, kotouč mu však sjel a došoural se až k maskovanému muži.
     
    31:55
    Liberec je momentálně výrazně lepším týmem. Další slibnou příležitost měl kapitán Martin Ševc, jehož prudká rána minula cíl jen o kousek.
     
    30:58
    Lukáš Derner předvedl velice zajímavý průjezd soupeřovým územím. Vydal se až za branku, kterou objel a po výjezdu cpal puk na Kantora. Střelu zdárně tečoval Doudera a kotouč je v ochranné síti.
     
    30:30
    Jánošík ve spolupráci s Dernerem rozehrává další akci modrobílých. Ti už jsou opět usazeni v útočném pásmu. Uvidíme, co z toho vzejde.
     
    29:43
    Matoušek překonal modrou čáru příliš rychle, píská se tedy postavení mimo hru. Vhazování proběhne v neutrální zóně.
     
    28:55
    A mohlo to být 2:0! Po minele litvínovské defenzivy se touš dostal k Marku Kvapilovi. Ten zakončoval z bezprostřední blízkosti, Kantor se víceméně vůbec nepohnul, ale rána jej trefila do lapačky.
     
    28:30
    Po obdržené brance se iniciativy chopili hosté. Pořádnou dělovku vyslal Trávníček, scházelo však to hlavní, přesnost.
    27:36 Lukáš JAŠEK - 1:0
     
    27:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy využívají početní výhodu a vedou 1:0! Na přesilovku to však byla poněkud netypická akce. LUKÁŠ JAŠEK nabral ve středním pásmu rychlost, po levé straně se individuálně protáhl až před Kantora a krásně mu pověsil puk pod horní tyčku. Povedené sólo! Asistence: Lukáš Krenželok.
     
    26:34
    Ševcem nahozený puk lišácky protečoval Redenbach přímo na hůl Petra Jelínka. Ten si jej zpracoval, ze strany si najel až před Kantora, ovšem vypálil pouze do zadního mantinelu.
     
    26:25
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Pilař – 2 min., podražení).
     
    26:16
    Gerhát odehrál před napadajícím Bližňákem puk včas. Vzápětí ovšem Verva fauluje a půjde do oslabení.
     
    26:03
    Probíhá komerční pauza, kterou trenéři využívají k promluvě ke svým svěřencům. Prořídlé tribuny Home Credit Areny stále čekají na prvního úspěšného střelce.
     
    25:19
    Hra se přelévá ze strany na stranu, chybí ale šance. Mužstva si kotouč vyměňují mezi sebou a marně se snaží o průniky do útočných pásem.
     
    24:27
    Vantuch i přes svoji robustní postavu předvedl pěkný průnik po levém křídle. Nabruslil si až na kruh, a posléze pálil. Kantor utěsnil bližší tyčku neprodyšně a vyrazil puk do rohu.
     
    23:35
    Kotouč vylétl mimo mantinely. Hra je tedy přerušena, hosté budou již za osm sekund znovu kompletní.
     
    22:58
    Po rychlé kombinaci zakončoval z interesantních míst Krenželok. Brankář to neměl úplně snadné, beton nicméně vytyčil bleskurychle a zabránil první inkasované brance.
     
    22:18
    Po zblokované ráně Kvapila se Verva osvobozuje.
     
    21:52
    Pyrochtovo nahození bylo jednou ze soupeřových hokejek sraženo vysoko nad bránu. Liberec pokračuje v tlaku.
     
    21:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Karel Pilař – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:51
    Na druhé straně se kotouč trošku šťastně dostal k Ordošovi. Ten měl dnes už svoji třetí zajímavou šanci, ale opět minul!
     
    20:27
    Druhou periodu otevřela tutovka Vervy. Přečíslení tří proti dvěma zakončoval z pravého kruhu Gerhát a Will měl co dělat! Nakonec vyrážečkou odklonil touš těsně vedle tyčky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:53.
     
    První část je minulostí. Herní projev zřejmě ničím nepřekvapil. Sledujeme souboj o každý metr, ne-li centimetr ledu. Aktivnějším dojmem působili Bílí Tygři, kteří vyslali na Kantora hned 14 střel. Žádná z nich však neměla gólové parametry. Největší šanci na změnu skóre měl paradoxně litvínovský Pilař, jehož ránu z mezikruží ovšem Will výborně lapil.

    Střely na branku v 1. třetině:
    Liberec 14, Litvínov 7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    V samotném závěru periody sledujeme marnou snahu obou mužstev o vytvoření nějaké šance. Podle všeho se do kabin půjde za nerozhodného stavu.
     
    19:11
    V závěru první třetiny začíná být živo. Martin Bakoš dostal přihrávku od Krenželoka a nabruslil si až na pravý kruh. Kantor předvedl další důležitý zákrok, když střelu domácího forwarda vyrazil na dosah svým obráncům.
     
    18:42
    Jánošík i v pádu úspěšně zastavil přihrávku Matouška, který předvedl zajímavý průnik po pravém křídle. Puku se chopili domácí a obracejí hru.
     
    18:27
    Podobná šance také na druhé straně! Kvapil zpoza brány poslal kotouč mezi kruhy, kde číhal Ordoš. Ten se posléze vyhnul bekovi, leč ze zajímavé pozice minul.
     
    17:40
    Šmíd bojuje za hostující klecí o puk s Lukášem Douderou. Souboj nakonec prohrál, což mu ale nemusí vadit, Vlach se totiž vrací na led.
     
    16:56
    Z ničeho nic ale přišla vyložená šance! Havlíček na pravé straně dlouho držel puk, až se mu mezi kruhy nabídl Pilař. Litvínovský obránce poté obdržel přesnou přihrávku, pálil z první a Will předvedl výborný zákrok.
     
    16:32
    Další úspěšné vyhození přidává Adam Jánošík, jenž měl na odpravení kotouče spoustu času.
     
    16:00
    Verva má v úvodu přesilovky problém s dosažením útočného pásma. Liberec už třikrát vyhodil.
     
    15:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., držení protihráče).
     
    15:16
    Litvínovská čtvrtá lajna vytváří před Willem pořádné dusno. Prozatímním vrcholem snahy byla střela Dufka, kterou brankář vytěsnil ramenem.
     
    14:33
    Tygři opět kroužili okolo branky. Kvapil už se chystal vystřelit, když vtom zapískal sudí. Nelíbilo se mu postavení Dernera na hranici brankoviště. Nutno podotknout, že domácí bek překročil zakázanou hranici jen špičkami bruslí.
     
    13:56
    Útočná snaha Vervy má dnes ve většině případů s trochou nadsázky jepičí život. Stejně tomu bylo i teď a šelmy obrací hru.
     
    13:02
    Jelínek poslal puk zpoza branky rovnou "do ohně". Natáhl se po něm Krenželok a poslal jej na dlouhou hůl směrem ke Kantorovi, jehož betony byl na místě včas.
     
    12:46
    Šelmy se opět usadily v ofenzivní zóně. Obléhání soupeřovy svatyně zakončil pokusem od modré čáry Ladislav Šmíd. Z přesvědčivého Kantora touš nevypadl a na pořadu dne je komerční pauza.
     
    12:06
    Pyrochta si s Vantuchem vyměnil nepříliš přesné přihrávky. Už se zdálo, že Gerhát jejich kombinaci přeruší, leč nestalo se.
     
    11:29
    Tak dlouho se spolu čtvrté formace obou celků přely o kotouč u mantinelu, až jej arbitři ztratili z dohledu a zaduli do píšťalky. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    10:31
    Lukáš Krenželok se objevil mezi beky. Z prostoru kruhů okamžitě zakončoval a litvínovský gólman si nadále rozšiřuje statistiky. Zatím chytá spolehlivě!
     
    09:59
    Pyrochtova navštívenka se stala dalším Kantorovým soustem. Brankář hru přerušuje a bude se tedy vhazovat před jeho svatyní.
     
    09:27
    Ačkoliv toho Kantor nemohl moc vidět, našel si střelu Redenbacha. Domácí zůstávají usazeni před brankou a vytváří zajímavý tlak.
     
    08:46
    Vervě se v posledních chvílích daří vyrovnat hru. Momentálně je dokonce aktivnějším mužstvem. Na první brankovou příležitost ale stále čekáme.
     
    08:06
    Pilařovo nahození si brankář přes změť těl dokázal najít a pravým betonem odklonil dráhu střely k mantinelu.
     
    07:31
    Smolka byl jako první u nahozeného puku, udržel Pyrochtu na zádech a posunul černou gumu Trávníčkovi. Střelu z úhlu Will vyrazil. Následně se k němu kotouč dostal znovu, také se zakončením Smolky si ale v klidu poradil.
     
    06:34
    Šmídova střela z nepříliš gólové pozice minula klec a po mantinelu zamířila až do neutrální zóny. Modří se ale do pásma rychle vrací.
     
    06:29
    Po silné pasáži domácích následuje komerční přestávka. Liberec má zatím herně navrch. Vyrovnaně se hrálo paradoxně pouze v době, kdy hrál přesilovou hru.
     
    05:40
    Tygři opět tlačí! Kotouč se dostal k Ordošovi, který zpoza kruhů poměrně vysoko přestřelil. Poté to ještě zkoušel z větší vzdálenosti Pyrochta a Kantor použil vyrážečku.
     
    05:12
    Od modré čáry nahazoval Martin Ševc. Puk projel v bezpečné vzdálenosti od Kantorovy svatyně.
     
    04:27
    Krenželok protečoval puk do útočného pásma, kde se o něj bojovalo, až jej úspěšně odehrál Gula. Následně byl hostům odpískán velice přísný icing.
     
    03:45
    Litvínov hraje v plném počtu, ubránil se v naprosté pohodě. Souběžně s návratem Havelky na led vystřelil nepřesně Derner. Gólman mohl zůstat v klidu.
     
    02:59
    Většina z hráčů se nyní mačká u mantinelu za hostující brankou ve snaze vydolovat puk. Nakonec se to povedlo Litvínovu, jenž opět vyhazuje.
     
    02:23
    Litvínov v těchto chvílích dokonce drží útočné pásmo! Zatím není znát, že by Liberec vůbec hrál přesilovku.
     
    02:04
    Verva hned v úvodu oslabení po nepřesné přihrávce domácích poslala puk až k Willovi. Tygři se hnali zpět do pásma a dopustili se ofsajdu.
     
    01:45
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Havelka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:28
    Po nepřehledné situaci vystřelil z úhlu Ladislav Šmíd. Kantor vykopl puk před sebe, odkud jej odklidil pohotový Baránek.
     
    00:41
    Domácí vstupují do zápasu velice aktivně! Po velkém tlaku zkoušel štěstí z pravého kruhu Krenželok a brankář hru přerušuje. Fanoušci tleskají, toto se jim líbí.
     
    00:20
    O první střelu se postaral liberecký Martin Bakoš. Individuálně se prohnal do pásma a poslal střelu do Kantorova betonu.
     
    00:05
    Hrajeme! Na úvodním vhazování uspěl Hübl a jeho tým kvapí kupředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tribuny se zatím zaplňují pomalu, přičemž hráči obou týmů již vstupují na hrací plochu. Po tradičním vyslechnutí státní hymny utkání odstartuje. Těšme se na zajímavou podívanou!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Zajímavé je, že na utkání bude po boku známého Daniela Pražáka dohlížet finský arbitr Lassi Heikkinen!
     
    V brankovištích se můžeme těšit na souboj osvědčených maskovaných mužů. V tygří kleci se představí Roman Will, jenž má v extralize poměrně pevnou pozici. Vervu se zase bude snažit svými zákroky držet Pavel Kantor.
     
    Momentálně probíhá rozbruslení. Liberec nastoupí do utkání v tmavě modrých dresech, zatímco hosté obléknou žlutou variantu.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A), Jan Bednář – Bakoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.

    HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – L. Doudera, Kubát (A), K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Smolka, Havlíček, Trávníček (C) – M. Havelka, M. Hanzl, Matoušek – Dufek, Válek, Jícha.

    Rozhodčí: Pražák, Heikkinen – Brejcha, Jelínek..
     
    POSLEDNÍ ZÁPAS LITVÍNOVA

    40. kolo: Litvínov – Plzeň 4:5 (1:2 2:2 1:1)
    -------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 1. Lukeš (Hübl, Doudera), 28. Gerhát (Lukeš), 38. Baránek (Hanzl, Havlíček), 44. Lukeš (Hübl, Gerhát) – 4. Kratěna (Pour, Moravčík), 17. Stach (Kracík, Gulaš), 28. Kantner (Gulaš, Mertl), 32. Moravčík (Gulaš), 52. Jones (Stach, D. Sklenička) Rozhodčí: Šír a Bejček Vyloučení: 6:8 Využití: 2:1 oslabení: 0:0 Střely na branku: 27:26. Diváci: 4 243.
     
    POSLEDNÍ ZÁPAS LIBERCE

    40. kolo: Mountfield HK – Liberec 3:1 (1:0 0:1 2:0)
    -------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 18. Cibulskis (Graňák, Smoleňák), 47. Smoleňák (Koukal), 56. Berger (Vopelka, R. Pavlík) – 36. M. Kvapil (Ševc, Pyrochta). Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Kis, Rampír Vyloučení: 5:6 navíc Jelínek (LIB) 10 min OT za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 22:25. Diváci: 4 646.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY V SEZÓNĚ

    2. kolo: Litvínov – Liberec 2:0 (0:0 1:0 1:0)
    -------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 31. Jánský (V. Hübl), 44. Trávníček (Nicholls, M. Hanzl). Rozhodčí: Petružálek, Hodek – Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 8:14. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 465. Střely na branku: 31:34.

    15. kolo: Litvínov – Liberec 2:3p (1:0 0:1 1:1 – 0:0)
    -------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 20. K. Pilař (Jurčík), 48. Ihnačák (J. Černý) – 34. Kolmann (P. Jelínek), 58. L. Krenželok (Bulíř), rozh. náj. Bulíř. Rozhodčí: Pešina, Hribik – Pešek, Gerát. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 127. Střely na branku: 19:37.

    28. kolo: Liberec – Litvínov 4:3p (0:0 1:2 2:1 – 1:0)
    -------------------------------------------------------
    Branky a nahrávky: 30. Bakoš (M. Kvapil, Ševc), 42. Bakoš (Redenbach, M. Kvapil), 50. Redenbach (Bakoš, M. Kvapil) – 29. Ihnačák (V. Hübl, Hunkes), 31. V. Hübl (Hunkes, Gerhát), 59. V. Hübl (Hunkes, Trávníček). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:6, navíc Bulíř (LIB) 5 + OT do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 454. Střely na branku: 31:28.
     
    HC VERVA LITVÍNOV

    Verva nezačala letošní sezónu vůbec dobře a dlouho se krčila na samém chvostu tabulky. V říjnu a listopadu už to vypadalo, že se mužstvo z nejmenšího města na extraligové mapě začíná zvedat, jenže poté se jeho výsledky opět zhoršily.

    Litvínov se aktuálně nachází na předposledním místě a na svém kontě má třiačtyřicet bodů. Zlepšení zatím nepřichází ani pod Jiřím Šlégrem, jenž se chopil trenérského žezla.

    Žlutočerní zažívají velmi nepříjemné období, v roce 2018 nevyhráli ještě ani jednou a už šest zápasů neokusili chuť vítězství. Proti Liberci si budou chtít hokejisté z Podkrušnohoří jistě zvednout sebevědomí a také zabojovat o naději na postup do vyřazovacích bojů. Do Liberce jistě zavítá houževnatý a odhodlaný soupeř, který Tygrům nedaruje tři body lacino.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    V úterý zakončili Tygři svou pouť hokejovou Ligu mistrů. První utkání v Home Credit Aréně sice skončilo 1:1, což byl velmi nadějný výsledek do odvety. Švédské Växjö ovšem na domácím ledě ukázalo své kvality a po výhře 6:1 se mohlo radovat z postupu do finále evropské soutěže. Liberečtí se ale za svůj výstup v letošním ročníku CHL nemusí vůbec stydět, poprvé v historii se totiž probojovali mezi čtyři nejlepší týmy, což je skvělý výsledek!

    Nyní už se mužstvo z města pod Ještědem plně soustředí na českou extraligu, ve které má co dohánět. Šelmy se aktuálně nachází na dvanáctém místě a na postupové desáté místo ztrácí čtyři body. Ze třinácté pozice je navíc stíhá právě soupeř z Litvínova, který by rád ztenčil pětibodovou mezeru mezi oběma celky.

    Svěřence trenéra Filipa Pešána nyní čeká série čtyř domácích zápasů v řadě, v níž postupně vyzvou Litvínov, Zlín, Brno a Olomouc. Na venkovních kluzištích se Tygrům stále nedaří, v Home Credit Aréně ovšem prohráli tento ročník pouze čtyřikrát a šňůra zápasů před vlastními fanoušky bude tudíž velmi důležitá!
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje. V rámci 41. kola Tipsport extraligy budeme společně sledovat utkání mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Verva Litvínov. Především domácí se ještě drží pověstného stébla a mají naději na účast v předkole play-off. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 28. Jašek (Lakatoš), 38. Redenbach (Ševc, M. Kvapil), 43. Jašek (Lakatoš), 54. Šmíd (L. Krenželok, Bakoš), 57. Pyrochta (P. Jelínek) – 56. V. Hübl (Gerhát)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Derner, Maier, Šmíd (A), Jan Bednář – Bakoš, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Ordoš, Bližňák, M. Kvapil – Lakatoš, Redenbach, Jašek – D. Špaček, Vantuch, J. Vlach.
    HC VERVA Litvínov: Kantor (Soukup) – L. Doudera, Kubát (A), K. Pilař, Šesták, Gula, Baránek, Z. Sklenička – Gerhát, V. Hübl (A), F. Lukeš – Smolka, Havlíček, Trávníček (C) – M. Havelka, M. Hanzl, Matoušek – Dufek, Válek, Jícha.

    Rozhodčí: Pražák, Heikkinen – Brejcha, Jelínek.

    Diváci: 5 072
    thejrc.org