Letňany – Jihlava 2:8 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 1:3 (kon.) | K. Vary – Třemošná 3:2 (po s.n.)
HK MD Šumperk – Warriors Brno 7:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Přerov 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Slavia 1:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 4:2 (kon.) | HC Plzeň – Liberec 2:0 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 3:1 (kon.)
Kometa Brno – Pardubice 5:3 (kon.) | Poruba – Technika Brno 3:2 (kon.) | Č. Budějovice – Chomutov 4:5 (1:2 po s.n.)
Zlín – Havířov 3:2 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:6 (3.tř)
konec
HC Kometa Brno
5:3 (1:1, 3:2, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 25.01.2018, 18:00 • DRFG Arena, Brno • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina D
Partner:
     
    59:05
    Pardubice hrají bez brankáře a pokusí se zdramatizovat závěr utkání.
     
    56:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nyní se však trestuhodné chyby dopustil pardubický Marha a toho dokázal dokonale využít JAKUB MALÝ, jenž si nabruslil před Ševčíka a dokázal zasunout kotouč za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    51:22
    Nyní ovšem mohl pardubický Herčík potrestat nepřesnou rozehrávku brněnských obránců, najel si s kotoučem mezi kruhy, Vystavěl však brněnské vedení zatím drží!
     
    48:26
    Nyní mimo hru se strhla bitka mezi pardubickým Hrdličkou a brněnským kapitánem Rašovským, oba borci jsou potrestání dvouminutovým trestem. V případě brněnského hráče jde o nedovolené bránění, Hrdlička pak pyká za hrubost.
     
    39:40
    Doslova dobývání pardubické brány, Ševčík nedokázal udržet kotouč a po dorážce se natáhl Sedláček, jenž se snad na třikrát snažil procpat kotouč do pardubické branky, na pomoc přispěchal ještě Furch, ale Východočeši tuto situaci i s notnou dávkou štěstí ustáli.
     
    38:36
    Kometa dlouze svírala Pardubice v obranném pásmu a na svou slibnou příležitost si trpělivě počkala. Žák dokázal zpoza branky najít dobře najetého Masaře, jenž však z bezprostřední blízkosti trefil pouze připraveného Ševčíka, následný závar pardubická obrana dokázala ustát.
     
    36:50
    Přesilová hra pro Kometu Brno, kterou soupeři zbytečně připravil hostující Hledík, dvě minuty za nesportovní chování.
     
    36:44
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se opět dotahují na rozdíl jediné branky! Kaštánek v útočném pásmu poslal kotouč na DANIELA HLEDÍKA, jenž dokázal prostřelit Vystavěla. Asistence: Vít Kaštánek.
     
    35:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa si bere zpět dvoubrankový náskok! Nepřesnou rozehrávku Pardubic zachytil VÁCLAV RAŠOVSKÝ a vydal se s pukem vstříc Ševčíkovi, zvolil kličku do bekhendu, která na pardubického brankáře platila. Bez asistence.
     
    34:41
    Přesilová hra Pardubic končí. Menší trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká Herčík. Hrát se bude 4 na 4.
     
    33:47
    Trest pro Kometu Brno, menší trest fasuje Holotík a Pardubice si zahrají dnes již čtvrtou početní výhodu, ve které budou mít možnost vyrovnat.
     
    32:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice jdou do kontaktu! Od modré čáry nahazoval kotouč do skrumáže před brankou Červenka, brankář Vystavěl měl zakrytý výhled a toho využil DANIEL HERČÍK, jenž dokázal puk usměrnit za záda brněnského brankáře. Asistence: Kryštof Červenka, Daniel Hledík.
     
    31:02
    Po vhazování se kotouč dostal na osamoceného Zdeňka Pavlíka, jenž se řítil na Vystavěla, pardubický útočník zkoušel podobně jako jeho spoluhráč před chvíli kličku do bekhendu, ale Vystavěl se znovu dokázal prezentovat pohotovým zákrokem a podržel brněnský tým!
     
    28:20
    Brňané se nyní hnali na pardubickou branku v přečíslení 3 na 1, akci vedl Rašovský, jenž nejprve přihrál do mezikruží Žákovi, ten se snažil vylepšit pozici pro Sedláčka, posledně jmenovaný však ještě chtěl akci vyšperkovat zpětnou přihrávkou na Rašovského, což se této kombinaci stalo osudným.
     
    27:24
    Kaštánek nyní vyslal do samostatného úniku Matěje Kloze, ten zkoušel Vystavěla překonat kličkou do bekhendu, ale brněnský brankář se roztáhl a kontaktní branku Pardubicím znemožnil!
     
    25:59
    Pardubice budou mít nyní příležitost ke vstřelení kontaktní branky. Vyloučen Sedláček na dvě minuty za podražení.
     
    24:52
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané se nyní prosazují i ve hře pět na pět! Individuální akcí se prezentoval PATRIK FAJMON, mohl si ještě vybrat komu ze svých spoluhráčů zvýhodní střeleckou pozici, ale nakonec vzal zakončení na sebe a udělal dobře, neboť jeho rána byla nechytatelná. Asistence: Petr Žák.
     
    24:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tlak do brány se Kometě vyplatil a využívá druhou početní výhodu v dnešním utkání! Furch dokázal kotouč dostat do předbrankového prostoru, kde se zrodil zmatek, ve kterém se nejlépe zorientoval PETR ŽÁK, jenž dokázal zasunout kotouč za bezmocného Ševčíka. Asistence: Dominik Furch, Jan Holemý.
     
    24:08
    Nyní se však Pardubice budou muset bránit, dvě minuty za podražení pro Ondřeje Šťastného.
     
    23:45
    Pardubice jsou momentálně na koni, Herčík z otočky trefil brankovou konstrukci!
     
    18:19
    Slibná kombinace pardubického týmu, Kaštánek zachytil kotouč na modré čáře, kde jej poslal na hůl Šťastného, ten si dobře všiml uvolněného Tvrdníka, jenž svou střelou protáhl brankáře Vystavěla!
     
    14:45
    Nyní ovšem útočný pokus Pardubic zastavil Holemý jen za cenu faulu a půjde si odpykat dvě minuty za faul kolenem.
     
    12:20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se dokázali z brejkové situace prosadit a skóre je srovnáno! Pavlík si všiml rozjetého ŠIMONA MARHY, jenž upaloval s kotoučem na Vystavěla a dobře mířenou střelou zápěstím maže jednobrankový náskok Komety. Asistence: Zdeněk Pavlík.
     
    10:56
    Agilní obránce Komety Žák nyní dokázal kotouč dostat až do předbrankového prostoru, odkud vypálil příklepem, ale skulinku mezi Ševčíkovými betony nenašel, Pardubičtí však až příliš laxně nechali Žáka proniknout ke své brance.
     
    07:09
    Přesilová hra tentokrát pro Pardubice. Vyloučen Rašovský na dvě minuty za hákování.
     
    06:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí tým využívá přesilovou hru! Kometa od úvodu početní výhody dokázala Pardubice držet zamknuté v jejich obranné třetině a odměnou je jí úvodní branka dnešního utkání. Holemý nahodil kotouč na branku, který Ševčík stačil vyrazit, letící kotouč však za jeho záda dokázal sklepnout DOMINIK FURCH. Asistence: Jan Holemý, Václav Rašovský.
     
    05:35
    První vyloučení v dnešním utkání. Přesilovou hru si zahraje Kometa Brno, hostující Hrdlička vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    04:26
    Velká příležitost Pardubic, konkrétně Šimona Marhy, jenž se dokázal s kotoučem probít skrz brněnské obránce a dostal se až před Vystavěla. Koncovka mu však nevyšla podle jeho představ a brněnský brankář si tak připsal velmi důležitý zákrok!

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 7. Furch (Holemý, Rašovský), 25. Žák (Furch, Holemý), 25. Fajmon (Žák), 35. Rašovský, 57. Malý – 13. Marha (Pavlík), 33. Herčík (Červenka, Hledík), 37. Hledík (Kaštánek)


    HC Kometa Brno: Vystavěl (Nešťák) – Řehák, Holcman, Mikulec, Holemý, Běhůnek, Fajmon, Furch – Žák, Bartes, Kalčík, Holotík, Sedláček, Kos, Malý, Rašovský, Harmim, Vyroubal, Masař.
    HC Dynamo Pardubice: Ševčík (Batěk) – Vašíček, Kaštánek, Pavlík, Tvrdník, Odehnal, Hrdlička, Červenka – Hebek, Kubíček, Marha, Herčík, Kloz, Lichtag, Šťastný, Hledík.

    Rozhodčí: Čuňočka –Brzobohatý, Procházka.
    bahis siteleri