HC Plzeň – Slavia 3:2 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Salzburg 2:1 (kon.)
Mountfield HK – Jihlava 3:1 (kon.) | Liberec – Zlín 3:2 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 10:1 (kon.)
Letňany – Warriors Brno 2:1 (1:0 po s.n.) | Žďár n/S – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Sparta – Vítkovice 6:2 (kon.)
Olomouc – Chomutov 5:2 (kon.) | Vsetín – Havířov 2:4 (kon.) | Havlíčkův Brod – Třinec 3:6 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
EC Red Bull Salzburg
Pátek 26.01.2018, 15:00Extraliga staršího dorostu • 18. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (16:57:20)
     
    59:57
    Dennis Lobach nahodil kotouč do pásma, jenže puk už nikdo z hráčů nedojede! Motor vítězí nad svým rakouským soupeřem.
     
    59:39
    Martin Beránek měl na holi druhou branku v utkání! Ze středního pásma si v rychlosti dojel pro kotouč a ihned ho poslal směrem na branku, kterou jen těsně minul!
     
    59:11
    Nyní už jde Florian Mnich ze své branky pryč na střídačku!
     
    58:25
    Igor Alanov přejel útočnou modrou a nahodil puk na Svobodu. Ten ho přikryl na hrudi a zařídil vhazování po své levici. Mnich ještě zůstává ve své brance.
     
    57:31
    Jakub Čížek vystihl cestu kotouče, zachytil ho a vyhodil jej do středního pásma tak, aby celá formace mohla jít střídat. Domácí jsou již v plném počtu.
     
    56:23
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Dlouho Salzburští kombinovali, jenže jejich přesilové hře scházela především střelba. Nakonec zaváhání jednoho z obránců využil MARTIN BERÁNEK, který se vydal do nájezdu, jenž bezpečně proměnil forhendovou střelou na lapačku Mnicha. Bez asistence.
     
    55:05
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vávra – 2 min., sekání).
     
    54:57
    Filip Hadamczik vypálil od modré. Svoboda to neměl lehké, před ním totiž stálo hned několik hráčů. Hadamczikův pokus se nakonec odráží jen od tyče!
     
    53:57
    Puk zavezl do útočného pásma Vojtěch Krcho, který o chvíli později také vystřelil. Jeho pokus ale Mnich nemusel likvidovat, šel totiž mimo branku.
     
    52:50
    V útočném pásmu už se nedaří tak jako v předešlé třetině Salzburgu, alespoň tedy v posledních chvílích. Na druhé straně se z protiútoku pokusil skórovat Matěj Toman, ale střela po jeho kličce nebyla branku ohrožující.
     
    51:17
    Na Svobodu od modré pálil Daniel Wirt, ale střelu do branky nenasměroval. Na opačné straně střelu Jakuba Čížka uschovává ve své lapačce Florian Mnich.
     
    49:50
    Na inkasovanou branku se vzápětí pokoušejí odpovědět domácí hokejisté. Střela Matěje Šafáře si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Do zakončení se neprotlačil ani Martin Beránek.
     
    47:58
    Salzburg právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! TARO RICCARDO MARIO JENTZSCH se krásně zbavil jednoho z obránců a dostal se do samostatného úniku, který proměnil bekhendovým pokusem mezi Svobodovy betony. Asistence: Filip Varejcka, Justin Schütz.
     
    47:13
    Jentzsch poslal přihrávku na najíždějícího kapitána Schütz, který zkusil srazit puk do branky z prvního doteku. Svoboda se ale přemístil včas a Schützovu střelu vyrazil.
     
    45:49
    Tlak před Mnichem si vytvořili také domácí, jenže k žádné lepší střele se nedostali. Poté se o kotouč bojuje ve středním pásmu.
     
    44:56
    Vogt zavezl kotouč do útočného pásma, z čehož těžil Lindner, který tečoval pokus od modré čáry. Nenasměroval puk ale tak, jak by potřeboval.
     
    43:43
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Čermák – 2 min. + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    43:43
    Daniel Svoboda přikryl pokusy Salzburských pod lapačku. Nenechal se rozhodit ani s několika dorážkami. Hubata se poté vrhl proti Čermákovi, který se snažil vyšťárat kotouč právě zpod Svobodovy lapačky.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 26. Novák (Egert, Kubíček), 57. Beránek – 48. Jentzsch (Varejcka, Schütz)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Kubíček, Hubata, Doktor, Vávra, A. Čížek, Šafář, Pánek – J. Čížek, Silný, Novák, Masopust, Krcho, Egert, Beránek, Toman, Řezáč, Grossmann, Hrubec, Vaculík, Melichar
    EC Red Bull Salzburg: Mnich (Kolarz) – Wirt, Pasanen, Hadamczik, Zündel, Alanov, Wimmer, Szuber – Schütz, Lindner, Lobach, Barinka, Varejcka, Schitz, Čermák, Hede, Vogt, Jentzsch, Peterka, Dube

    Rozhodčí: Malota – Vavruška, Šimán
    ocianews.com