Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:3 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 3:4 (1:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Košice 5:2 (kon.)
Detva – Nitra 2:3 (kon.) | Žilina – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
HC Košice
sk Pátek 26.01.2018, 17:30 • Zimný štadión, Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:20
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Michalčin – 2 min., hákovanie).
     
    56:20
    Košice dali gól!

    Hostia znižujú a majú necelé štyri minúty, aby sa pokúsili o malý zákrok. Po vyrazenej strele puk zachytil GABRIEL SPILAR a backhandom ho poslal za Lassilu.
     
    55:09
    Takmer tu bol poltucet, ale za Lundstrom zazvonila tyčka, ktorú bolo počuť aj cez obrovský rev fanúšikov mena Surový, ktorý bol vyhlasovaný ako autor gólu.
     
    54:56
    Banská Bystrica dala gól!

    TOMÁŠ SUROVÝ získal puk na modrej čiare po zlej rozohrávke súpera a krásnou strelou cez obrancu trafil nádherne do rohu brány. Ak zásah Failleho nebol pre hostí KO, tak tento to už určite je.
     
    53:19
    Banská Bystrica dala gól!

    Dalibor Bortňák dostal prihrávku pred bránu, kde bol s Lundstrom úplne sám. Toho si zasekol, ale švédsky brankár zakončenie chytil betónom, avšak ERIC FAILLE následne v skrumáži sieť rozvlnil.
     
    52:39
    Richard Jenčík dostal puk spoza bránkovej čiary pred bránu, kde ani na dvakrát vo veľmi dobrej pozícii neprekonal Lassilu.
     
    52:05
    Fanúšikovia už oslavovali hattrick Patrika Lampera, pretože po jeho prudkej rane sa zatriasla sieťka, ale iba bočná.
     
    45:06
    Gilbert Gabor obkorčuľoval bránu, ale ani na dvakrát nedokázal dostať puk za pozorného Lundstroma, ktorý si pokryl bližšiu tyč.
     
    44:10
    Bartánus nahodil puk k vzdialenejšej žrdi, kde mal Cason Hohmann takmer prázdnu časť brány, lenže nedokázal zakončiť.
     
    42:53
    Banská Bystrica dala gól!

    Radosť hostí zo zníženia o jeden gól netrvala dlho, pretože domáci opäť odskakujú na dvojgólový rozdiel. Veľká aktivita štvrtej formácie je korunovaná gólom GILBERTA GABORA, ktorý tečoval strelu Bortňáka.
     
    42:42
    Mislav Rosandič obkrúžil bránu a backhandom poslal puk k vzdialenejšej žrde, ale tú tesne minul.
     
    41:14
    Košice dali gól!

    Hostia po tom, ako prečkali oslabenie, znižijú stav stretnutia a znova sú v hre o body, pretože na vyrovnanie im chýba už len jeden gól. Po prihrávke Jenčíka sa trafil JAKUB SUJA.
     
    39:14
    Po veľkej chybe v rozohrávke od domácich mohol v oslabení skórovať Suja, no ani na dvakrát Lassilu neprekonal. Hlavne druhý zákrok koncom betóna bol fantastický.
     
    38:54
    Miloš Bubela obdržal krásnu prihrávku cez os ihriska pred bránu od Bartánusa, ale z prvej trafil len bočnú sieť.
     
    38:44
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Hričina – 2 min., sekanie).
     
    35:41
    Lamper ušiel cez obrancu súpera až pred bránu, kde ešte prihral na dobre postaveného Josha Brittaina, avšak ten Lundstroma strelou medzi jeho betóny nenachytal.
     
    33:06
    Banská Bystrica dala gól!

    Nagy ani Miklík svoje šance nevyužili, a tak po dobrej práci Mateja Češíka ušiel do nájazdu PATRIK LAMPER, ktorý poslal puk pomedzi betóny Lundstroma a zvyšuje skóre v oslabení!
     
    32:16
    Marek Bartánus ušiel do samostatného nájazdu, ale v rozhodujúcej chvíli mu pri strele puk ušiel. Možno ho ešte do hokejky trafil tou svojou aj súper.
     
    31:47
    Po kombinácii hostí prišla prihrávka pred bránu na úplne voľného Pacana, avšak proti tomu vykorčuľoval Lassila, a tak puk dokázal chytiť.
     
    31:20
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brittain – 2 min., hákovanie).
     
    27:34
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Rosandič – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    25:53
    Josh Brittain sa ocitol pred bránou súpera vo veľkej šanci, jeho strelu ale Lundstrom vyrazil a Lamper doraziť nedokázal.
     
    24:33
    V skrátenej presilovke Košíc strieľal veľmi dobre spomedzi kruhov Nagy, bránu tesne minul.
     
    23:16
    Faille videl v strednom pásme Asselina, ktorému adresoval prihrávku, a tak Kanaďan išiel sám na Lundstroma, no po blafáku zakončil vedľa brány.
     
    22:56
    Mislav Rosandič stratil puk v pozícii posledného na modrej čiare a aby z toho nebol nájazd, tak musel faulovať.
     
    22:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Koch – 2 min., podrazenie).
     
    19:38
    Krásne to skúsil z prvej aj Pulli. Fínovu poriadnu bombu vyhlavičkoval Lassila. Puk sa dotkol ochrannej sieti, no banskobystrický brankár pôsobil, ako keby ani len nezaregistroval, že ho taká pumelica trafila.
     
    19:19
    Ivan Ďatelinka vystrelil veľmi dobre od modrej čiary, puk Lundstromovu bránu minul iba veľmi tesne.
     
    18:05
    Banská Bystrica dala gól!

    Odrazený puk vedľa brány Košíc našiel Brittaina, ktorému spadol pod nohy jeden z obrancov, avšak Kanaďan si puk šikovne potiahol okolo neho, prihral pred bránu na úplne voľného PATRIKA LAMPERA a ten z prvej trafil krásne do rohu brány.
     
    16:53
    Bortňák poslal krásnu prihrávku cez os na Gilberta Gabora a ten sa rútil sám na brankára súpera, no puk nedokázal zasunúť okolo jeho betónu do brány.
     
    15:09
    Hohmann v prečíslení dvoch proti jednému našiel Bartánusa, jeho strela z prvej skončila zákrokom Lundstroma pri bližšej žrdi.
     
    12:33
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kubka – 2 min., držanie).
     
    12:30
    Michalčin strieľal prudko od modrej do hráčov pred bránou, odrazený puk poslal do protipohybu Lassilu Nagy, ale fínsky brankár zasiahol.
     
    08:22
    Eric Faille bol úplne sám pred bránou súpera, kde aj dostal prihrávku, avšak puk mu preskočil hokejku, a tak nemohol strieľať.
     
    07:34
    Marek Bartánus bol prakticky v samostatnom nájazde, backhandové zakončenie smerom nahor mu Lundstrom pravou rukou vyrazil.
     
    07:22
    Spomedzi kruhov zakončoval vo veľmi dobrej pozícii Suja, Lassila vyráža puk do bezpečia.
     
    05:27
    Hričina prihrávkou cez os ihriska v útočnej tretine objavil Petráša, ktorý z prvej strieľal tesne vedľa brány.
     
    04:55
    Kubkova zrazená strela od modrej zmizla z dohľadu viacerých hráčov. Nakoniec ju našiel Asselin, avšak zblízka trafil len do brankára súpera.
     
    04:48
    Po dobrej aktivite tretej domáce formácie sa k puku pred bránkoviskom dostal Asselin. Rýchlo sa otočil a vystrelil, našiel iba Lundstroma.
     
    04:22
    Pulli dostal prihrávku a ocitol sa sám medzi kruhmi.Výhodu mal ale aj brankár Lassila, že všetko videl, a tak vo fínskom mikrosúboji zasiahol lapačkou.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 19. Lamper (Brittain, Surový), 34. Lamper (Češík), 43. Gabor (Bortňák), 54. Faille (Bortňák), 55. Surový – 42. Suja (Jenčík), 57. Spilar


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila (Lukáš) – Ďatelinka (A), Kubka, Gélinas, Sedlák, Mihalik, Rosandič, Košecký – Brittain, Surový (C). Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille (A), Giľak – Bortňák, Češík, Gabor – Kabáč
    HC Košice: Lundström (Habal) – Kessel, Dudáš, Šedivý, Ovčačík, Michalčin, Pulli, Koch – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Jenčík (A) – Kafka, Boltun, Šoltés – Hričina, Vrábeľ, Petráš – Novotný

    Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Rampír, Smrek – Jakubec
    bahis siteleri