Přerov – Havířov 2:6 (kon.) | Kometa Brno – Letňany 5:2 (kon.) | Jihlava – Žďár n/S 2:4 (kon.)
Technika Brno – Warriors Brno 3:1 (kon.) | Chomutov – Sparta 1:7 (kon.) | Havlíčkův Brod – Pardubice 1:3 (kon.)
HK MD Šumperk – Vsetín 4:2 (kon.) | Třinec – Poruba 3:0 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 6:4 (kon.)
HC Litvínov – Liberec 3:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:7 (0:3, 1:2, 0:2)
HC Sparta Praha
Sobota 27.01.2018, 12:00 • ZS Chomutov • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Sparta v závěrečném dějství ještě navýšila rozdíl ve skóre a po jasné výhře si odváží z Chomutova tři body, které znamenají posun Pražanů před Piráty na čtvrté místo tabulky. (14:07:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Tomek se z pravé strany tlačil ještě do poslední šance, ale k zakončení se nedostal. Domácí obrana byla tentokrát pozorná.
     
    59:04
    Spudich inkasoval u střídačky Sparty tvrdý a čistý hit, následně skončil kotouč na hostující střídačce. Poslali ho tam Piráti, takže se vhazuje ve středním pásmu.
     
    58:36
    Postavení mimo hru Pirátů.
     
    58:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nepřesná přihrávka Pirátů v útočném pásmu od zadního mantinelu poslala do úniku JOSEFA SLAVÍČKA (17), který ujel obránci a sám před Šatným potvrdil pozici nejlepšího střelce Pražanů povedeným forhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    56:29
    Hosté v plném počtu.
     
    56:24
    Puk vyletěl ze středního pásma mimo led, vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    56:07
    Vrhel přihrával od zadního mantinelu mezi kruhy Prokešovi, jenž z jízdy minul puk, který vyjel z útočného pásma Pirátů.
     
    55:55
    Netrvalo dlouho a puk je znovu za Šatným.
     
    55:23
    Slavíček dobře operoval na obranné modré, takže vytlačil Piráty do středního pásma. Domácí ale brzy získali území zpět a donutili Krbečka přerušit hru po ztečované střele od levého mantinelu.
     
    54:56
    Petrásek zůstal po souboji ve středním pásmu ležet na ledě, ze kterého se však nakonec zvedl sám a odjel na střídačku. Vhazuje se před Krbečkem a pokračuje přesilovka domácích.
     
    54:38
    Kubánek se hnal za vyhozením, ve středním pásmu přebruslil obránce a sám před Šatným šel do bekhendového blafáku. V rozhodující fázi mu však kotouč sjel z hole, takže nezasunul puk mezi brusli levou tyč Šatného branky.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Broš – 2 min., podražení).
     
    53:45
    Teď byli dvakrát v akci hostující Adam a domácí Prokeš. Nejprve Pirát zblokoval střelu Sparťana, aby následně Prokeš využil zakopnutí obránce Adama ve středním pásmu a uháněl sám na branku. Puk mezi Krbečkovy betony však nevměstnal.
     
    52:41
    Holec dostal přihrávku na vrchol levého kruhu, ovšem dnes nemá dobře seřízená mířidla. Znovu vypálil jen na zadní mantinel.
     
    51:46
    Hosté v plném počtu.
     
    51:35
    Také na druhé straně jsme viděli dobrý obranný zákrok. Vrhel přihrával volnému spoluhráči u levé tyče hostující branky, ale hokejka obránce akci zhatila.
     
    51:11
    Kuracina dostal ve středním pásmu do jízdy od Vitoucha, ale Petrásek s ním stihl bruslit, takže zamezil zadovce, která by znamenala, že Vitouch by byl sám před Šatným.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 22. Kulich (Holka, Štefančík) – 3. Adamec (Kubánek, Slavíček), 19. Broš (Adamec, Slavíček), 19. Krupička (Tomek, Adam), 22. Gurjevskij (Tomek, Zemčenkov), 32. Kuracina (Gurjevskij), 41. Slavíček (Adamec, Broš), 59. Slavíček


    Piráti Chomutov: Stuchlík (21. Šatný) – Němec, Petrásek, Holec, Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Jiří Kulich, Prokeš, Döring, Štefančík, Holka, Vrhel
    HC Sparta Praha: Krbeček (Potapov) – Zemčenkov, Hamara, Ducháč, Gurjevskij, Adam – Kubánek, Adamec, Krupička, Broš, Slavíček, Vitouch, Tomek, Theimer, Kuracina

    Rozhodčí: Folk – Kurtin, Beneš
    thejrc.org