Třinec – Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Olomouc 4:3 (kon.) | Jihlava – Kometa Brno 2:0 (kon.)
Chomutov – Liberec 2:1 (po pr.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 4:1 (kon.)
Pardubice – Plzeň 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 02.02.2018, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z Hradce Králové vše, přeji vám příjemný zbytek pátečního večera a hezký víkend. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:28:56)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 4 (18)
    HC Sparta Praha – 10 (30)
     
    Dnešní duel mezi Hradcem a Spartou končí. Východočeši rozhodli o svém vítězstvím v prvních dvou třetinách, zejména v poslední minutě druhého dějství, kdy vsítili dva góly během pouhých čtrnácti vteřin. V třetí dvacetiminutovce pak svěřenci Václava Sýkory hlídali své vedení až do samého konce, brankáře Jaroslava Pavelku bude o to víc mrzet jeho vlastní chyba z 11. minuty, kdy se připravil o čisté konto. Mountfield vítězí a stahuje náskok vedoucí Plzně v bitvě o Pohár prezidenta ČSLH na sedm bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Východočeši dohrávají zápas v klidu za vlastní svatyní a ČPP Aréna postává a ve stoje děkuje potleskem hradeckým hráčům za jejich dnešní výkon.
     
    59:08
    Ďaloga napřáhl k tvrdé ráně z pravé strany od modré čáry. Trefil však jen v mezikruží stojícího Gregorce, od něhož se puk odrazil do rohu.
     
    58:42
    Filip Pavlík se obětavě vrhl na led a zastavil tak další akci Sparty, kterou táhl Černoch. Následně Lvi vyhodili opět přes všechny čáry a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    58:21
    Hráči z hlavního města se osvobodili z obranného pásma tak, že vyhodili puk na svou střídačku. ČPP Arénou mezitím obíhá první hradecká vlna.
     
    58:01
    Martin Pláněk dostal přihrávku na pravý kruh a mířil na přední tyč, brankář Pražanů jeho ránu vykopl betonem.
     
    57:35
    Hradec kombinuje v útočném pásmu, Cingel vystřelil od pravého hrazení, ale Laco jeho pokus vyrazil do rohu hrací plchy.
     
    57:03
    Východočeši se už nikam nehrnou, Látal protečoval puk za obrannou modrou a odchází střídat, Lvi budou hlídat především střed kluziště.
     
    56:33
    Petr Koukal teď neměl dostatečně rychlé nohy, takže je Hradci pískáno zakázané uvolnění. Buly po levici Pavelky.
     
    56:01
    Východočeši drží puk, Zigo se s ním však přes útočnou modrou nedostal. Sparťané pak ale nezahráli v souladu s pravidly – pomohli si přihrávkou rukou.
     
    55:47
    Východočeši se teď osvobodili šikovným vyhozením, které přes všechny čáry nedojelo. Pražané tak musí začít s dalším útokem od Laca.
     
    55:16
    Další souboj o černou pryž v rohu hrací plochy za klecí Pavelky. Beci Lvů nakonec útočníky Sparťanů přetlačili, následně se ale dopustili zakázaného uvolnění.
     
    54:48
    Pláněk mohl pálit hned od pravého mantinelu, místo toho posunul puk až na modrou Rosandičovi, jehož pokus byl zastaven prvním bránícím hráčem Sparty – Černochem.
     
    54:21
    Filip Pavlík šel teď do samostatného úniku, který zakončil bekhendovou kličku, Laco jeho pokus bez potíží ustál a puk zastavil.
     
    54:16
    O touš se nyní bojovalo u hrazení na útočné modré Sparty, čtveřice hráčů si ho posouvala pod nohama, nakonec ho získali obránci Hradce.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 9. Červený (Koukal, Graňák), 18. F. Pavlík (Džerinš, Graňák), 40. Džerinš (Cingel, Gregorc), 40. Látal – 11. Buchtele (Řepík)


    Mountfield HK: J. Pavelka (Frodl) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Rosandić – Köhler (A), Džerinš, Cingel – Látal, Koukal (C), Červený (A) – Berger, Dragoun, Šimánek – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.
    HC Sparta Praha: J. Laco (Aittokallio) – Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, Mikuš, T. Voráček, Ďaloga – Klimek, Pech (A), Forman – Buchtele, Černoch, Řepík – Kudrna, P. Vrána (C), Jarůšek – Kumstát (A), Reichenberg, Uher – Rousek.

    Rozhodčí: Kika, Bulanov – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5902
    ocianews.com