Olomouc – Prostějov 1:3 (kon.)
konec
VK UP Olomouc
1
12 18 25 18  
VK Prostějov
3
25 25 20 25  
Neděle 04.02.2018, 18:00 • Sportovní hala Vodova, Brno • Český pohár žen • Finále
Předzápasové kurzy
     
    18:25
    Dudová našla nahrávkou Orvošovou, ale Prostějov se znovu ubránit. Mladá univerzálka Olomouce dostala opět důvěru od nahrávačky, ale tentokrát smečuje jen do bloku Kossányiové. Prostějov se po dvou letech vrací na nejvyšší pozici v Českém poháru.
     
    18:24
    Helena Horká na podání. Michalíková z hlavního kůlu neuspěla, Prostějov se ubránil a Kossányiová vybojovala mečboly.
     
    16:21
    Orvošová smečuje znovu jen do bloku Prostějova. Jiří Teplý si vybírá i druhý oddechový čas.
     
    15:19
    Dedíková nebyla přesná na přihrávce. Prostějov měl bodovku a tu proměnila Emontsová smečí nekompromisně proti bloku Dudové. Olomouc si bere oddechový čas.
     
    13:16
    Emontsová byla přesná na přihrávce a Weissová tak mohla útočit na druhou přes. Prostějov vede při druhém technickém oddechovém čase o tři body.
     
    4:8
    Horká si připisuje důležitý bod po parádní obraně Weissové. Prostějov vede při prvním technickém oddechovém čase o čtyři body.
     
    25:20
    Monika Dedíková zatlačila servisem. Horká se neprosadila technickým útokem za blok, ale ani tvrdou ránou. Olomouc se třikrát ubránila a Orvošová zakončuje celý set vytlučením bloku.
     
    24:20
    Dedíková se vrací do hry. Sajdová jen přehodila blok Herelová a přináší setboly.
     
    21:17
    Katheen Weissová našla servisem Dedíkovou. Z pipu smečuje Orvošová do autu. Olomouc si bere po dvou bodech Prostějova v řadě oddechový čas.
     
    18:13
    Orvošová nyní nachytala i Kovářovou plachtícím servisem. Prostějov je v problémech a musí si brát další oddechový čas.
     
    16:13
    A právě Kossányiová se představila na servisu. Emontsová měla na ruce bodovku, ale proti bloku Orvošové se nevytáhla. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    15:12
    Strušková na servisu. Kossáyniová na první pokus blokem neprošla, stejně dopadla také Horká a Olomouc odskakuje. Také Miroslav Čada si musí brát oddechový čas.
     
    8:7
    Nyní ale Michalíková vytlouká prostějovský dvojblok a posílá oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času.
     
    18:25
    Monika Dedíková přetáhla podání daleko do autu a druhý set tak končí. Prostějov je už jen pouhý set od zisku zlatých medailí z Českého poháru.
     
    17:24
    Napolitano-Šenková se v útoku neprosadila, Kovářová skvěle zasáhla v poli a bodovku proměnila Kossányiová.
     
    16:22
    Kathleen Weissová přidala krátké podání, ale Olomouc se dostala k útoku. Boduje však až Emontsová za Prostějov. Jiří Teplý si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    11:16
    Gabriela Kozmíková pokračovala na podání. Po nahrávce jednou rukou od Dudové smečovala Sajdová jen daleko do autu. Následuje druhý technický oddechový čas.
     
    11:15
    Sajdová byla na středu sítě zablokována, ale hra pokračovala. Michalíková měla ještě šanci na hlavním kůlu, ale i ona narazila na blok. Vše ukončuje smečí do diagonály. Kossányiová. Olomouc si bere oddechový čas.
     
    7:8
    Po servisu Martiny Michalíkové útočila jen lehce za blok Horká. Olomoucká obrana si s tím ale nedokázala poradit. Je tady první technický oddechový čas.
     
    12:25
    Monika Dedíková chtěla vytlouct blok, ale její dělovka se bloku nedotkla a první sada tak velmi rychle končí. Suverénní výkon velkých favoritek v prvním setu.
     
    12:24
    Košická znovu na servisu. Kozmíková se prosazuje po jednonožce smečí do středu kurtu.
     
    8:19
    Do hry se dostává také Dudová, nahrazuje Kubínovou. Košická blokem neprošla, na druhé straně se naopak prosazuje Kossányiová. Je tady ještě jeden oddechový čas pro Olomouc.
     
    6:16
    Emontsová zatlačila servisem. Dedíková nedostala dobrou nahrávku a kolem bloku se již neprosadila. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    4:10
    Velmi dlouhá výměna jde na konto Prostějova. Poslední slovo měla olomoucká univerzálka, která smečovala do autu. Olomouc si bere oddechový čas.
     
    4:8
    Jana Napolitano-Šenková přetahuje plachtící podání do autu a posílá tak oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času.

    Vít Schück

    VK UP Olomouc: Dudová (C), Kubínová – Košická, Michalíková, Dedíková – Čutuková, Sajdová, Strušková, Kneiflová – Napolitano-Šenková, Orvošová – Sainová
    Trenér: Jiří Teplý

    VK Prostějov: Weissová (C), Zatloukalová – Kossányiová, Emontsová, Nová, Weidenthalerová – Trnková, Kozmíková Tomašeková, Herelová – Horká – Slavíková, Kovářová
    Trenér: Miroslav Čada

    Rozhodčí: Tomáš Fink – René Činátl
    bahis siteleri