Tlačová konferencia DAC Dunajská Streda (kon.) | Tisková konference Bohemians 1905 (kon.)
Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Středa 14.02.2018, 15:35Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkuji za pozornost. (16:05:24)
     
    Jaromír Zmrhal o změně systému: "Je to hodně náročné, všichni bráníme, všichni útočíme. Musíme hodně makat, zejména po lajnách. Já doufám, že nám to bude vyhovovat a že se nám to bude na jaře dařit."
     
    Josef Hušbauer o změně systému: "Je to jiné, hodně taktiky, hodně videa. Nový systém je hodně náročný na běhání, nikdo z něj nesmí vypadnout, musíme všichni makat. Když se chyby stanou, tak musíme všichni dozadu, což si myslím, jsme na podzim neplnili."
     
    Jindřích Trpišovský o Hušbauerovi a Zmrhalovi: "Znám Pepovu historii a znal jsem ho už dříve. Víme, že umí dát gól z dálky, což v téhle lize není úplně běžné. Umí výborně držet balon a skvěle přihrát. Splňuje pro nás parametry středového hráče, je obounohý, umí zakončovat a hraje na velikém prostoru.

    Jarda Zmrhal už dlouhodobě prokazuje, že patří ke špičce na svém postu, má rychlost a hraje dobře levou nohou. Chceme po něm, aby se zapojoval do útoku i do obrany. V přípravě zatím vypadá velmi dobře, tak doufejme, že to tak půjde i dál."
     
    Jindřich Trpišovský o souboji o druhé místo: "My se musíme soustředit na sebe. Musíme najet na určitý styl hry a ruku v ruce s tím musí přijít sbírání bodů. Chtěli bychom vyhrát pohár, udělat nějaký týmový úspěch a stát se alespoň jarním mistrem, tudíž nasbírat za jaro nejvíce bodů. Zima je vždy ošidná, hráči odchází a přichází. Teď je pro nás cíl dobře odstartovat, zvítězit v Jihlavě a pak se soustředit na Bohemku a další utkání. Nechceme si dávat za cíl získat určitý počet bodů, ani kdo se na nás bude tlačit. Chceme se soustředit sami na sebe a jít zápas od zápasu."
     
    Jan Nezmar o potencionálním útoku na první místo: "Samozřejmě je naší povinností pokusit se o zázrak. Na druhou stranu nemohu teď hodnotit formu Plzně. A co se týká mě samotného, tak jsem spíše pragmatik a matematik. I z historie plyne, že by si to Plzeň už měla udržet. Jak jsem ale říkal na začátku. My budeme chtít vyhrát každý zápas a když ne nic jiného, tak ten velký náskok alespoň co nejvíce stáhnout."
     
    Jindřich Trpišovský o Pavlu Buchovi: "Pavel měl jít na hostování, když jsme přišli. Jenže my ho chtěli vidět, a tak jsme mu to zarazili. Postupně se v kabině rozmluvili, místo jednoho slova za týden začal říkat dvě a já myslím, že do A týmu dobře zapadl. Vypadá dobře do toho, co bychom chtěli hrát. Je fotbalový, používá obě nohy a rychle se rozhoduje. Myslím, že je pro něj velkou školou, že se může tady s klukama potkávat. Má super formu, ale zase ho nechceme přechvalovat. V posledních zápasech se hodně zlepšil a aktuálně je v tom bližším kádru. Moje sympatie má i za to, že bydlí kousek ode mě a že nemluví, tudíž neodmlouvá."
     
    Jindřich Trpišovský o rozestavení: "Hodně mi napověděla generálka v Ostravě. Určitě budeme hrát na čtyři obránce a určitě budeme hrát na dva útočníky. Dnes na tréninku jsme zkoušeli různé konkrétní varianty, my si je zhlédneme na videu a i podle toho se rozhodneme. Záleží taky, pro které se rozhodneme konkrétně hráče, ještě uvidíme."
     
    Jindřich Trpišovský o základní sestavě: "Není to nic jednoduchého ji vybrat. Zimní příprava byla hodně náročná, a tak se i podle únavy mění herní projev hráčů. Někdo začne plnit, co po něm chceme rychleji, někdo pomaleji. Pro nás je to o tom, aby hráči na svých postech dělali přesně to, co po nich chceme. Pokud by totiž dělali hráči něco, co nechceme, mohlo by to být hodně nebezpečné pro náš způsob hry. Hodně pracujeme s videem kolektivně i individuálně a dokud ti kluci nebudou vědět, co mají hrát, tak na to hřiště nemohou. Máme nějakou kostru, osm míst aktuálně vím přesně, ale je pravda, že je tu přetlak."
     
    Jan Nezmar o posilách: "Přestupové okno ještě není u konce, takže nějaké přesuny vyloučit nemohu. Na druhou stranu asi mohu říct, že už nepůjde o nic velkého. Chceme kádr trochu zúžit a dát těm klukům, kteří tady jsou, šanci ukázat, co v nich je. Ti hráči, kteří tady jsou, nás přesvědčili, že tomu chtějí dát maximum. Takže není důvod se nutit do nějakých změn. Teď z naší strany bude fér, když dostanou šanci hráči, kteří tu jsou."
     
    Jindřich Trpišovský o marodce: "Jsme na tom velmi dobře, na marodce momentálně není nikdo. Samozřejmě pár hráčů dohání nějaké tréninkové manko a u někoho se objevují drobné příznaky nachlazení. Teď ale trénuje celý tým bez omezení a za to jsem moc rád."
     
    Jindřich Trpišovský o svých představách: "Máme takovou představu, že bychom chtěli hrát dvě rozestavení, mezi kterými bychom chtěli i během zápasů plynule přecházet. Od toho jsme prozatím upustili a museli jsme se místo toho soustředit na spoustu jiných věcí. Doufám, že se k tomu někdy v průběhu jara vrátíme, ale zatím na to nebyl čas. Co se týká zbylých věcí, tak něco vypadá slibně, něco je v začátcích. My z naší cesty nesmíme uhnout a jít si za svými cíli. Zatím jsme neměli sebemenší problém s přístupem hráčů, to musím zaklepat. Trávíme hodně času u videa i na hřišti a já z hráčů cítím odhodlání, že se chtějí učit nové věci, což je hlavní. Nedokážu odhadnout, jak dlouho bude všechno trvat. V přípravě jsme měli dobré pasáže i špatné, tak doufám, že do budoucna budou ty dobré převažovat."
     
    Jindřich Trpišovský, trenér A týmu, o Jihlavě: "Pro mě to není oblíbená destinace, nedaří se mi na ně. Jedeme tam s tím, že chceme předvést to, co máme natrénováno. Všichni hráči i fanoušci už se moc těší. Jsme si ale vědomi, že začátky bývají obtížnější a že to asi bude trochu nervózní. Budeme se snažit, aby byl projev takový jako v tréninku a abychom tam uspěli."
     
    Jan Nezmar, sportovní ředitel Slavie: "Cíle máme vždy nejvyšší, hlavním cílem ale je přebudovat mužstvo, upravit ho a připravit takový tým, který bude konkurenceschopný v Evropě. Chceme hrát ofenzivním stylem tak, aby to bavilo fanoušky, ale také nás všechny dohromady. Jsme připraveni na to, že to možná bude chvílemi vypadat divoce. I tak bychom si ale chtěli na nový systém hry zvyknout a přejít to, že to třeba nějakou dobu nebude vypadat úplně organizovaně."
     
    Tisková konference právě začala. Přítomni jsou Jan Nezmar, sportovní ředitel Slavie, Jindřich Trpišovský, trenér A týmu a hráči Josef Hušbauer a Jaromír Zmrhal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Adam Kolář

    ocianews.com