Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Michalovce – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Žilina – Ružomberok 2:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 1:1 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:2 (0:2)
FK Železiarne Podbrezová
sk Neděle 18.02.2018, 14:00 • NTC Poprad • Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už gól nevideli, no hlavný rozhodca musel rozdať dve červené karty po dvoch žltých pre Petka a Viazanka. Podbrezová si teda udržala vedenie a zápas doviedla do víťazného konca.

    Ďakujeme za pozornosť. (15:48:30)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Nicolas Mejri.
     
    90+2
    Zo štandardky vypálil Martin Dupkala, no mieril iba vysoko nad bránku.
     
    90+1
    Gatarić sa uvoľňoval cez Stijepa Njireho, ktorý ho šikovne poľahky podkopol a Prešov získava štandardku.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90
    Po Dupkalovej štandardke, ktorú hostia ubránili sa k strele dostal spoza šestnástky ešte Dzurík, ale pošmykol sa, a tak pálil iba nepresne.
     
    89
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Jakub Więzik, prichádza Jakub Sedláček.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Peter Katona.
     
    87
    Prešovčania sa dostali na útočnú polovicu. Dupkala prihral do vápna Gatarićovi, ktorý posúval dozadu na Kačalu, no jeho delovka letela vysoko nad bránkou.
     
    86
    Leško vyštartoval dopredu po ľavej strane, posunul pred pokutové územie Wiezikovi, no ten sa do zakončenia veľmi nehrnul.
     
    85
    Trojica hostí šla k súperovej šestnástke. Bernadina prenechal Baézovi, ktorému však ušla lopta a spred bránkovej čiary ju poslal iba za postrannú čiaru.
     
    83
    Hostia zahrávali aut na útočnej polovici. Djordjevič vo vápne našiel Bernadinu, ktorý sa chcel uvoľniť cez protihráča, ale spáchal útočný faul.
     
    82
    Individuálne sa snažil presadiť Endy Bernadina, ktorý si spracoval prihrávku pred hranicou šestnástky a následne prudko vypálil. Jeho delovka skončila na hornej sieti.
     
    81
    Dupkala chcel okamžite vysúvať dopredu Petra Hošeka, no Železiari mali dobre postavenú obrannú líniu a zachytili túto prihrávku.
     
    79
    Baéz prihrával na ľavú stranu Djordjevičovi, ale prihrávka cez dobre postaveného Dzuríka napokon neprešla. Následne na trávniku prebieha ošetrenie Stijepa Njireho. Za faul žltú kartu dostáva Nikola Gatarić.
     
    78
    Obrovská šanca pre hostí na tretí gól! Leško si spracoval perfektnú prihrávku do šestnástky. Sám mohol strieľať, no prihrával lepšie postavenému Bernadinovi, ktorý z tutovky napálil iba priamo do Lukáča!
     
    77
    Erik Streňo si pripravil streleckú pozíciu na hranici vápna a prudko vypálil. Nastrelil však iba priamo do hosťujúceho Djordjeviča.
     
    75
    Endy Opoku Bernadina ostal po súboji ležať na trávniku v stredovom kruhu. Pribehli k nemu lekári a snažia sa mu pomôcť. Možno už ide aj o nejaké taktické získavanie sekúnd.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 265 divákov.
     
    74
    Žltú kartu za svoj nedovolený zákrok na Biliča dostáva aj domáci hráč Erik Streňo. Následne aj v návale emócií kopol nešportovo do lopty a hlavný rozhodca ho ešte dodatočne napomenul.
     
    73
    Kačala vyrážal do samostatného úniku, no posúvanie lopty ho spomalilo a následne ho už v šestnástke Djordjevič čisto odstavil od lopty.
     
    72
    Dupkala zahrával štandardku z pravej strany, ktorú však iba vyrazil brankár Kuciak a zažehnal tak nebezpečenstvo.
     
    71
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Mikuš, prichádza Daniel Magda.
     
    69
    Sily na trávniku sa vyrovnávajú. Druhú žltú kartu dostal aj hosťujúci kapitán Miroslav Viazanko a tiež odchádza predčasne dole z trávnika.
     
    68
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Keresteš, prichádza Martin Dupkala.
     
    67
    Tak teraz mohli Prešovčania znížiť! Erik Streňo sa ocitol s loptou na hranici šestnástky, Kuciak proti nemu vybehol, Streňo ho oblúčikom obstrelil, no bránu už netrafil!
     
    67
    Djordjevič loptu z ľavej strany perfektne nasmeroval do šestnástky, kde si po ňu došiel Endy Bernadina, no z prvej mieril vysoko nad!
     
    66
    Erik Streňo po ľavej strane šikovne zrýchlil a podarilo sa mu aj uvoľniť. Následne prihrával pred bránku Gatarićovi, no ten loptu poslal iba mimo brány.
     
    64
    Erik Streňo sa dokázal mierne odpútať od protihráča a videli sme z jeho kopačky aj strelecký pokus. Lopta letela pri zemi k pravej žrdi, Kuciak si dal pozor.
     
    63
    Dávid Leško to posielal viacmenej priamo na bránku. Patrik Lukáč si ju dobre postrážil a ihneď zachytával priamu strelu.
     
    62
    Jakub Wiezik spadol po súboji s jedným z prešovských hráčov a dokázal si vypýtať aj faul. Bude to teraz zaujímavá štandardka pre hostí.
     
    61
    Djordjevič si spracoval loptu na ľavej strane a dával ju poľahky do šestnástky. Žiadneho zo svojich spoluhráčov však nenašiel.
     
    60
    Žltú kartu za svoj nepríjemný zásah nohou do hrude Gatarića dostáva aj Lazar Djordjevič.
     
    58
    Tak toto je naozaj rýchly koniec pre domáceho Miroslava Petka, ktorý v priebehu 11 minút dostal druhú žltú kartu a videl zároveň aj červenú. Dostal ju za svoj faul, no a teraz to budú mať Prešovčania ešte podstatne ťažšie.
     
    57
    Bartek chcel do dobrej pozície vysunúť Hošeka, ktorý sa tam už na hrote pred šestnástkou ukazoval, ale napokon táto prihrávka bola ofsajdová.
     
    56
    Dávid Leško si v pokutovom území odtiahol loptu a následne vypálil. Jeho pohyb však prečítal Luberda a zblokoval v sklze jeho strelu.
     
    55
    Richard Kačala skúšal prejsť po pravej strane, no proti pozornému Djordjevičovi sa v osobnom súboji vôbec nepresadil.
     
    54
    Leško s Bernadinom boli v pokutovom území súpera, no veľmi si tam nerozumeli. Loptu zachytili prešovskí futbalisti.
     
    53
    Dávid Leško poslal z nasledujúcej štandardky dlhú loptu, ktorú zachytil iba prešovský brankár. Domáci si teda mohli vydýchnuť.
     
    52
    Železiari išli v štvorici do protiútoku proti trojici protihráčov. Akciu ťahal po osi ihriska Matúš Mikuš a napokon sa aj sám rozhodol zakončiť. Loptu smerujúcu do stredu brány bezpečne zachytil Lukáč.
     
    51
    Rozhodca odpískal jemný faul na domáceho kapitána Luberdu, ktorého poslal k zemi Mikuš. Prešovčania dávajú loptu dozadu na brankára Lukáča.
     
    50
    Gatarić na útočnej polovici posúval loptu Petrovi Hošekovi, ktorý si ju chcel pripraviť na zakončenie, no nakoniec sa mu to veľmi nepodarilo.
     
    48
    Prikryl ako prvý zachytil odrazenú loptu a sklzom ju posunul Streňovi, ktorý to posielal centrom k bráne. Tam sa mu ukazoval Petko, no napokon loptu vyrážal brankár Kuciak.
     
    47
    Prešovčania nie veľmi dobre začínajú druhý polčas. Miroslav Petko fauloval protihráča a dostáva za zákrok žltú kartu.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jozef Špyrka, prichádza Petr Hošek.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas patril viac hosťom, ktorým sa podarilo dvakrát presadiť. V 18. minúte otvoril skóre Leško a v 27. minúte na 0:2 zvýšil exPrešovčan Wiezik.
    Druhý polčas sa začne približne o 15:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Leško sa pri rohovej zástavke nedokázal presadiť cez Luberdu, ktorý ho bezpečne odzbrojil.
     
    44
    Dobrou strelou to skúšal Matúš Mikuš. Delovka preletela okolo múru, no mierila vedľa pravej žrde. Rozohrávať bude Lukáč.
     
    43
    Leško posúval loptu pred vápnom dopredu Mikušovi, ale následne hlavný rozhodca odpískal faul a Podbrezová má štandardku z dobrej pozície.
     
    41
    So žltými kartami sa nám v priebehu prvého polčasu akosi roztrhlo vrece. Dostáva ju aj Miroslav Viazanko za faul na Miroslava Petka.
     
    40
    Mikuš chcel odkopnúť loptu z pravej strany, no postavil sa proti nemu Bartek a prudko ju zblokoval smerom za postrannú čiaru.
     
    39
    Hostia sa po pár minútach dostali opäť na útočnú polovicu. Stijepo Njire to skúšal z pravej strany veľmi jednoducho. Jeho center však nenašiel žiadneho adresáta, iba brankára Lukáča.
     
    37
    Z druhej štandardky vypálil tvrdo Jakub Bartek a nemieril vôbec zle! Jeho delovka letela k pravej žrdi, ale Kuciak ju dokázal pohotovo vyraziť. Žltú kartu následne dostal aj domáci Dávid Keresteš.
     
    36
    A žltou kartou je ihneď potrestaný aj ďalší hráč Podbrezovej Aldo Baéz a Prešov má príležitosť na ďalšiu štandardku. Boli tam zrejme neoprávnené presuny hráčov.
     
    35
    Dávid Keresteš si pripravoval loptu na útočnej polovici pred šestnástkou a aj vystrelil, no nepresne. Faulovaný však bol Karlom Biličom, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    34
    Kačala z pravej strany posielal loptu do šestnástky, ktorú však brankár Martin Kuciak jednoznačne vzal do svojej moci.
     
    32
    Pred Gatarićom a Špyrkom sa otváral sľubný priestor v šestnástke. Jedna zlá prihrávka však celú šancu na zníženie zmarila.
     
    31
    Ján Krivák mal problém s postavením sa na vlastné nohy po súboji na obrannej polovici. Vypýtal si však faul a zahrávať bude ďalekonosným výkopom brankár Lukáč.
     
    30
    Podbrezovčania však z tejto pozície veľmi nepohrozili. Leškov center sa podarilo futbalistom Tatrana bezpečne odstrániť.
     
    29
    Bernadina bol faulovaný na útočnej polovici a vypýtal pre svoj tím štandardku, ktorú bude zahrávať známy aktér týchto situácií Leško.
    27. Jakub WIĘZIK - 0:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Podbrezová dala gól!
    Úspešná kombinácia hostí znamená ďalší gól! Dávid Leško poslal vynikajúci center do malého vápna, kde si stihol načasovať svoj pohyb JAKUB WIEZIK a hlavičkou parádne zakončiť do ľavého horného rohu!
     
    26
    Veľmi šikovne to teraz urobili hostia. Z ľavej strany poslal Leško loptu do pokutového územia, kde sa ocitol voľný Jakub Wiezik. Útočník Podbrezovej zakončoval v sklze a Lukáč si musel dať veľký pozor.
     
    25
    Petko šiel do osobného súboja jeden na jedného proti Viazankovi, no kľučkou na os ihriska sa nepresadil. Prešov však bol znovu pri lopte, ale len do chvíle, kým Dzurík neprihral priamo Baezovi.
     
    24
    Bernadina sa pošmykol na útočnej polovici, a tak nestihol byť pri letiacej lopte skôr ako Bartek. Hráč Prešova loptu posúval dopredu.
     
    23
    Hostia ešte mali možnosť pohroziť z rohového kopu. Leško odcentroval do malého vápna, lopty sa vo vzduchu ujal Wiezik, no nestačilo to. Zakončenie letelo ponad bránku.
     
    22
    Železiari vyrazili do protiútoku, v ktorom Djordjevič posielal prízemnú loptu do šestnástky. Jeden z hráčov Tatrana v zelenom drese však odvrátil nebezpečenstvo.
     
    21
    Na útočnej polovici Špyrka fauloval hosťujúceho Viazanka, ktorý ostal na trávniku, no bez pomoci sa postavil. Podbrezová získava loptu.
     
    20
    Wiezik bol v súboji s Prikrylom, lopta padala zo vzduchu, no vo vlastnej šestnástke ju ako prvý spracoval Prikryl a odstrelil preč z nebezpečenstva.
     
    19
    Podbrezová naozaj vynikajúco začala svoje účinkovanie v tomto zápase. Prešovčania budú musieť do nasledujúcich minút zvýšiť svoju aktivitu.
    18. Dávid LEŠKO - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    18
    Podbrezová dala gól!
    Železiari sa dostávajú do vedenia v stretnutí! Hostia sa šikovne dostali na útočnú polovicu. Mikuš pálil z otočky z hranice vápna, no nastrelil iba pravú žrď. To však nebolo v konečnom dôsledku na škodu, keďže sa lopta odrazila priamo k DÁVIDOVI LEŠKOVI a ten pohodlnou dorážkou skóroval.
     
    17
    Z hranice pokutového územia to skúsil Endy Opoku Bernadina. Jeho prízemná strela mierila priamo do náruče brankára Lukáča.
     
    16
    Streňo utekal za loptou na útočnej polovici. Proti Krivákovi sa však v súboji veľmi namáhať nemusel, keďže bol odpískaný ofsajd.
     
    15
    Gatarićovi sa podarilo uvoľniť na pravej strane na útočnej polovici, následne ale prihrávku poslal do územia nikoho. Dzurík ju prenechával a potom ju už zachytili hostia.
     
    14
    Hlavičkou zakončoval spoza pokutového územia Martin Luberda, no jeho pokus napokon letel ponad bránku.
     
    13
    Kačala si na útočnej polovici nerozumel so Špyrkom, no aj ich nevydarená spolupráca donútila Železiarov, aby loptu odkopli na rohový kop.
     
    12
    Dávid Leško sa rozbehol do šestnástky aj s troma svojimi spoluhráčmi, ale v kombinácii im to vôbec nevyšlo. Prešovčania loptu poslali prudko preč.
     
    11
    Dzurík so Streňom veľmi dobre nezakombinovali a lopta šla za postrannú čiaru. Podbrezová pokračuje v útočnej aktivite, zatiaľ však lopta uteká iba za čiaru.
     
    10
    Domáci Nikola Gatarić to skúšal spoza pokutového územia. Jeho strela bola celkom razantná, no výrazne jej chýbala presnosť.
     
    9
    Špyrka zahrával rohový kop smerom na bližšiu žrď. Železiari si obranu postavili vynikajúco a tomuto pokusu domácich bez problémov odolali.
     
    7
    Viazanko si vo vzdušnom súboji s Petkom dopomohol ľahkým nedovoleným zákrokom, ktorý však hlavný rozhodca odpískal.
     
    6
    Videli sme niekoľko hlavičkových súbojov v strede poľa. Lopta po poslednom z nich skončila za postrannou čiarou a aut budú zahrávať Podbrezovčania.
     
    5
    Hlavný rozhodca hneď v úvodných minútach potrestal žltou kartou Jána Dzuríka, ktorý si aj oscarovými spôsobmi pýtal v pokutovom území penaltu. Žiaľ, neoplatilo sa mu to.
     
    4
    Špyrka vysúval na hrot ihriska Streňa, ktorý si hľadal svoju pozíciu, no nepodarilo sa mu presadiť sa cez hosťujúceho Kriváka.
     
    3
    Mikuš vybehol za loptou na útočnej polovici, no nepodarilo sa mu spracovať prihrávku. Mal tam na výber aj Wiezika, ale jednoducho loptu zachytiť nedokázal.
     
    2
    Skúsil to napokon Jozef Špyrka, no svoju delovku nasmeroval iba priamo do múru hráčov Železiarní Podbrezová. Brankár Kuciak bude rozohrávať.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávali futbalisti Tatrana Prešov, ktorým sa podarilo získať štandardku na útočnej polovici. Tesne spoza šestnástkového poloblúka bude páliť Špyrka, Keresteš alebo Gatarić.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Prajem vám príjemné športové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z 20. kola Fortuna ligy, v ktorom domáci 1. FC Tatran Prešov na trávniku NTC v Poprade privíta FK Železiarne Podbrezová. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. FC Tatran Prešov
    Futbalisti Tatrana Prešov sa pred prvým stretnutím jarnej časti našej najvyššej futbalovej súťaže nachádzajú na predposlednom 11. mieste so ziskom 13 bodov a skóre 13:40. Ich cieľom pre zvyšok aktuálnej sezóny je záchrana vo Fortuna lige. Prešov odohral v príprave dohromady 8 zápasov, v ktorých sa predstavil proti druholigovým tímom a takisto aj dvom maďarským celkom. Prešov v príprave zaznamenal 4 víťazstvá, 3 remízy a len jednu prehru, a to nad maďarským Szombathelyi Haladás Kft 4:1. Úvod kalendárneho roka 2018 sa pre celok Prešova niesol aj v znamení trénerskej zmeny. Trénera Kovalca pred začiatkom zimnej prípravy nahradila nová dvojica Anton Mišovec – Marián Prusák. Ďalšou zaujímavosťou je angažovanie sa Dušana Galisa v štruktúrach klubu. Galis by mal v klube pôsobiť ako tzv. externý športový riaditeľ. V klube pred prípravou zarezonovali aj odchody viacerých hráčov. Z tímu odišli Patrik Jacko, Mojmír Trebuňák, Jakub Wiezik, Juraj Hovančík, či najlepší strelec jesennej časti Roland Černák. Do klubu postupne zapadli Nikola Gatarić, Patrik Lukáč, Patrik Prikryl, Adrián Leško či útočník Petr Hošek. Erik Streňo sa po skúške vo Widzewe Lodž vrátil späť do Prešova.

    FK Železiarne Podbrezová

    Železiari z Podbrezovej majú úplne rovnaký cieľ pre zostávajúcu časť sezóny ako Prešovčania. Ich jednoznačným cieľom je záchrana vo Fortuna lige. Podbrezová sa aktuálne nachádza práve pred Prešovom na 10. mieste so ziskom 14 bodov a skóre 14:36. Počas zimnej prestávky mužstvo takisto opustilo niekoľko hráčov. Patrik Lukáč odišiel práve do Tatrana, káder opustili aj Kamil Kuzma, Jaroslav Kostelný, Martin Válovčan, Andrej Rendla musel zo zdravotných dôvodov ukončiť kariéru a trio Lukáš Migaľa, Tomáš Gerát a Ľuboš Kupčík bolo preradené späť do juniorky. Posilami Podbrezovej sa stali srbský brankár Marko Drobnjak, záložník Stijepo Njire a takisto bývalý útočník Prešova Jakub Wiezik. Do tímu sa takisto dobre aklimatizovala aj dvojica dorastencov Alexander a Viktor Mojžišovci. Klub ešte pracuje aj na príchode ukrajinského útočníka Ilju Tereščenka, ktorý odohral s Podbrezovou celú zimnú prípravu, pre problémy s „papierovačkami“ ale ešte jeho príchod dotiahnutý nie je. V príprave odohrali futbalisti Podbrezovej 8 stretnutí, zaznamenali 3 víťazstvá, 3 remízy a 2 prehry. Hrali najmä proti druholigistom a takisto odohrali zápas proti čiernohorskej Podgorici (výhra 0:2), ruskému Krasnodaru (prehra 2:1), či ukrajinskému NK Rives Rivne (remíza 0:0).

    V tejto sezóne to bude druhý vzájomný zápas pre Prešov a Podbrezovú. V zápase 9. kola na trávniku Železiarov sa zrodila víťazstvo domácich, ktorý porazili Prešov 2:0 vďaka dvom gólom v prvom polčase. V 4. minúte sa presadil Djordjević a následne v 44. Bernadina.

    Pozývam vás sledovať toto druholigové stretnutie. Oba tímy budú mať zajtra ťažké podmienky, najmä z hľadiska teploty vzduchu, ktorá by sa mala v čase zápase pohybovať okolo troch stupňov pod nulou. Uvidíme, ako si s tým tímy poradia. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 18. Leško (Mikuš), 27. Więzik (Leško)

    Karty:   5. Dzurík (PRE), 37. Keresteš (PRE), 47. Petko (PRE), 74. Streňo (PRE), 79. Gatarić (PRE) – 35. Bilič (POD), 36. Baéz (POD), 41. Viazanko (POD), 60. Djordjevič (POD)   58. Petko (PRE) – 69. Viazanko (POD)


    FC Tatran Prešov: Lukáč – Petko, Luberda (C), Prikryl, Bartek – Špyrka (46. Hošek), Dzurík, Keresteš (68. Dupkala), Kačala – Streňo (88. Katona), Gatarić.
    Náhradníci: Talian – Dupkala, Sedlák, Katona, Leško, Hošek, Jacko.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Djordjevič, Krivák, Viazanko (C) – Baéz, Njire, Bilič, Mikuš (71. Magda) – Leško (90+2. Mejri), Więzik (89. Sedláček), Bernadina.
    Náhradníci: Drobnjak – Magda, Kopičár, Káčerík, Lepieš, Sedláček, Mejri.

    Rozhodčí: Somoláni – Chládek, Galo

    Diváci: 265
    thejrc.org