Mountfield HK – Sparta 4:2 (kon.) | Č. Budějovice – Kometa Brno 5:2 (kon.) | Třinec – Letňany 5:1 (kon.)
Havířov – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Kladno – Zlín 5:2 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:2 (kon.)
Olomouc – Vsetín 2:1 (kon.) | HC Litvínov – Warriors Brno 6:0 (kon.) | Slavia – Vítkovice 1:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Žďár n/S 1:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
VHK ROBE Vsetín
Pátek 23.02.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • O účast
Partner:
     
    Velmi pohledné utkání nakonec ukončila velice dramatická třetí třetina, v níž nakonec Vsetín přeci jen dokázal skórovat. Jeho kontaktní branka však přišla až pět minut před koncem základní hrací doby, velké dotahování tak už poté bylo pod velkým presem. Valaši se sice mohutně snažili, ovšem nakonec se vedoucí Olomouc přeci jen dočkala první výhry ve skupině. I nadále tak jsou domácí v čele tabulky s šestibodový náskokem a nyní i zápasem k dobru. Valaši se musí spokojit se čtvrtou příčkou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (19:29:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    I vsetínská střídačka ještě využívá možnost oddechového času!
     
    59:43
    Na řadě je ještě jednou přesilová hra Vsetína, Tobiáš Handl (OLO) obdržel menší trest za taktický faul u vlastní branky.
     
    59:11
    Vsetín zkouší power-play!
     
    58:32
    Lukačka se prodíral do olomoucké obranné třetiny, avšak pod tlakem beků nakonec pálil jen vysoko nad bránu. Hosté ovšem stále pokračují v ofenzivním tlaku, Olomouc nyní moc obraně nestíhá.
     
    57:45
    Olomouc nyní jen raději vyhazuje puky do středního pásma, Vsetín se však nechce nechat jen tak ukolébat. Jeho ofenzivní síla nyní začíná ledě velmi ukázkově krystalizovat v mnoha akcích u domácí brány.
     
    56:08
    Na domácích je vidět velká zodpovědnost při defenzivní práci, avšak v této chvíli už Valaši přece jen přepínají do módu tlaku. Velké manévry před Chrásteckým nyní kohouty neustále zaměstnávají, puku na bránu však zatím moc ještě nelétá.
     
    55:05
    Domácí kouč Karel Beran si vybral oddechový čas!
     
    55:05
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A je přeci jen na řadě drama! Po dlouhém kombinování okolo Mokrého branky se Vsetín dokázal dostat k největší tutovce utkání, kterou už sjetý MARTIN LAŠÁK nemohl neproměnit. Po nahrávce zpoza brány měl puk jako na talíři, Mokrý neměl moc šancí na úspěšný zákrok.. Asistence: Jan Vašenka.
     
    54:33
    Vsetínské snažení o kontaktní branku je stále a stále doprovázeno kombinací, jenže většímu zvratu stále schází větší šance. Hanáci však už lehce v této fázi zápasu odpadají.
     
    53:48
    Rutar s Paťavou zkoušeli zvýšit aktivitu Olomouce v ofenzívě, kde se dlouho nikdo z kohoutů neobjevil, avšak ani tentokrát to nijak nevyšlo. Puk se po nepřesném přenesení hry nakonec znovu dostal k vsetínským hokejistům.
     
    52:38
    Vsetín je velkém presu, ale na olomouckou defenzívu v této chvíli nedokáže prakticky jakkoliv vyzrát. Domácí tak i nadále drží dvoubrankový zákrok, nyní navíc dostávají prostor ke konsolidaci zadních řad.
     
    51:22
    Petriska se rozjel plnou rychlostí na Mokrého bránu, avšak cíleného záměru zřejmě nedosáhl. Jeho přízemní pokus totiž letěl přímo doprostřed branky, hra je tak po zákroku lapačkou olomouckého muže v masce znovu přerušena.
     
    50:06
    Domácím se nepovedlo pořádně rozehrát, puk tak míří přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vsetín tak dostává zajímavou příležitost na ohrožení Mokrého, který byl nyní častokrát ostřelován.
     
    49:26
    Hanáci už slavili třetí gól, jenomže Štefka s Hlaváčem puk do branky poslali kopnutím. Brankoví sudí tak okamžitě branku prohlásil za neplatnou.
     
    48:24
    I Paťava poprvé více zaměstnal Chrásteckého, když na něj poslal přízemní nahození. Puk se sice šinul spolu s brankářem Vsetína za brankovou čáru, muž v masce však přeci jen svůj pohyb dostatečně rychle zabrzdil.
     
    47:49
    Půček zůstal mimo pozornost olomouckých beků a po rychlém zisku odraženého puku se okamžitě hnal na soupeřovu branku. Jeho rána tahem však Mokrému vyhovovala, puk skončil v jeho lapačce.
     
    46:35
    Krátký se snažil dostat s pukem přes beky Vsetína, jenže ani on v tomto okamžiku nevěděl, kde je puk. Hra se tak znovu přesouvá do středního pásma, Vsetín je znovu na puku.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 17. Rutar (Krátký, Štefka), 23. Hlaváč (Paťava, Krátký) – 56. Lašák (Vašenka)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader (C), Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Tomajko, Štefka, Rosecký, Paťava, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kret, Dvořák
    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Chromý) – Mikulenčák, Lašák, Fojtášek, Ondračka (C), Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Zetocha, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček

    Rozhodčí: Kašík – Skokánek, Zapletal

    Diváci: 41
    thejrc.org