Anderlecht – Mouscron 5:3 (kon.) | Standard – Club Brugge 1:1 (kon.) | Kortrijk – Waregem 0:1 (kon.)
konec
Standard Lutych
1:1 (1:0)
Club Brugge KV
Neděle 25.02.2018, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání belgické ligy mezi Standardem Lutych a Clubem Bruggy! Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Club Bruggy KV

    Club Bruggy zatím prožívá povedenou sezónu. Dnešní hostující celek vévodi čelu ligové tabulky a na druhý Sporting Charleroi má desetibodový náskok. Bruggy už ale čtyři střetnutí čekají na výhru. Naposledy doma remizovaly 2:2 s Genkem. Hostující trenér dnes navíc podle všeho nemůže počítat s Vossenem, který laboruje se zraněným kotníkem.
     
    Standard Lutych

    Slavný belgický celek se snaží vrátit zašlou slávu. V letošní sezóně se mu to ale vůbec nedaří. Dnešní domácí výběr vybojoval na své konto třicet sedm bodů a patří mu devátá pozice ligové tabulky. V domácím prostředí je ale domácí celek hodně silný. Doma naposledy prohrál v srpnu loňského roku. V minulém kole Standard uhrál remízu 1:1 na půdě Sportingu Charleroi.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Koutroubis, Mpoku, Fai – Agbo, Marin – Carcela-González, Luyindama Nekadio, Edmilson Junior – Emond.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Cimirot, Čop, Sá, Djenepo, Pocognoli, Carlinhos.

    Club Bruggy KV: Vermeer – D. Cools, Mitrović, Mechele, Denswil, Limbombe – Vormer, Clasie, Vanaken – Wesley, Diaby.
    Náhradníci: V. Gabulov – Simons, Refaelov, Tomečak, Vanlerberghe, Touba, Bonaventure.

    Rozhodčí: Boucaut – Conotte, Godelaine.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Standard bude hrát v červeném, zatímco Bruggy přijely v modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bruggy obstaraly výkop do dnešního utkání. Už od úvodního hvizdu se na hlavy hostujících fotbalistů snáší z tribun hlasitý pískot. Hosté to dnes budou mít těžké.
     
    2
    Bruggy se v úvodu utkání tlačí do útoku. Na vysoký centr z pravé strany si na malém vápně naskočil osamocený Diaby, jenže jeho hlavička prolétla nad břevnem.
     
    3
    Brandon Mechele uklidňuje hru vedoucího celku belgické ligy na vlastní poloviny. Hostující zadáci si vyměňují krátké přihrávky a snaží se najít mezírku v obraně Lutychu.
     
    4
    Do rozehrávky Standardu se nyní zapojil také Guillermo Ochoa. Domácí brankář dostal malou domů a před dotírajícím Diabym přenesl hru na pravou stranu.
     
    5
    Uche Henry Agbo zavezl míč na polovinu hostujícího celku. Také Standard nyní kombinuje kolem půlící čáry a snaží se probít do šestnáctky.
     
    6
    Hostující brankář musel ven z branky. Do šestnáctky totiž přiletěla prudká přihrávka z levé strany, ale dobře postavený Kenneth Vermeer si pro míč došel.
     
    7
    Brandon Mechele od míče odstavil rozběhnutého Emonda a pohotově si pomohl malou domů. Vermeer poté dlouho neotálel a bez rozpaků nakopl míč na polovinu soupeře.
     
    8
    Wesley si naběhl na pěknou přihrávku do pokutového území a z ostrého úhlu dokázal zakončit. Guillermo Ochoa si pohlídal přední tyč a soupeřův pokus vyrazil.
     
    9
    Bruggy zahrávaly rohový kop. Vanaken vyslal krásný centr na malé vápno, nicméně Mechele se přes Faie neprobil do zakončení. Standard může uklidnit hru.
     
    10
    Guillermo Ochoa zatím chytá spolehlivě. Domácí brankář vystartoval z brankové čáry na malé vápno a schoval do rukavic vysoký centr z levé strany.
     
    11
    Matej Mitrović na vlastní polovině spolehlivě zasáhl před dotírajícím Emondem. Hostující obránce vystoupil proti prudké přihrávce a odkopl míč do autu.
     
    12
    Abdoulay Diaby táhl akci hostujícího celku středem hrací plochy. Na polovině hrací plochy si obhodil Agba, jenže v následném souboji přišel o balanc.
     
    13
    Kenneth Vermeer skvěle čte hru. Hostující brankář vystartoval ven ze své svatyně a na hranici pokutového území si došel pro nepřesnou přihrávku.
     
    14
    Zatím sledujeme fotbal plný nepřesností. Za obranu domácího celku přiletěl nadýchaný oblouček, jenže nikdo v modrém na balón nedosáhl.
     
    15
    Aktivní Wesley se v pokutovém území znovu probil do zakončení. Tentokrát zakončoval po zemi na zadní tyč, jenže jeho projektilu scházela přesnost.
     
    16
    Guillermo Ochoa dostal malou domů do hodně těžké pozice. Mexický brankář ve službách domácího celku před dotírajícím Wesleym zakopl míč do autu.
     
    17
    Hra je přerušena! Hlavní rozhodčí si při přechodu domácího celku do útoku všiml nedovoleného zákroku útočníka Emonda a pohotově nařídil přímý kop pro Bruggy.
     
    18
    Diaby chtěl na polovině Standardu prodloužit míč do pokutového území, jenže obránci v červených dresech mu zatarasili cestu. Stále se čeká na první šanci.
     
    19
    Giorgos Koutroubis na hranici pokutového území zastavil skákavou přihrávku do šestnáctky a bez váhání odkopl míč do zámezí. Bruggy převzaly aktivitu.
     
    20
    Dion Cools dostal přesnou přihrávku na pravou stranu pokutového území a bez váhání odcentroval na malé vápno. Důrazný Wesley se k míči neprobil.
     
    21
    Paul-José Mpoku vymyslel krásnou přihrávku na rozběhnutého Faie, který pohotově centroval, jenže svým centrem oslovil maximálně diváky na tribuně.
     
    22
    Obránci domácího celku si nechtěli přidělávat práci a Christian Luyindama Nekadio raději hlavou prodloužil míč do rukavic domácího brankáře.
     
    23
    Wesley pokazil přihrávku na vlastní polovině, ale bleskově se probil zpátky k balónu a nechal se chytře faulovat. Bruggy mohou opět přejít do útoku.
     
    24
    Kenneth Vermeer musel znovu do akce. Hostující brankář dlouhým odkopem našel Diabyho, který roztáhl hru na levou stranu hřiště.
     
    25
    Fanouškům se dění na trávníku vůbec nelíbí. Oba celky se střídají v tom, kdo předvede delší kombinaci na vlastní polovině herního pole.
     
    26
    Diaby teď dostal trochu prostoru na polovině Standardu, ale zbytečně se pustil do souboje s Marinem a nechal se obrat o balón. Hra je zatím bez myšlenky.
     
    27
    Mehdi Carcela-González se na pravém křídle uvolnil krásnou kličkou a odcentroval do pokutového území. Po jeho centru se natahoval Renaud Emond, ale Mechele mu nedal prostor.
     
    28
    Domácí fotbalisté se po souboji v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí měl souboj přímo před sebou a Emond podle něj upadl vlastní vinou.
     
    29
    Ste Edmilson Junior operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Domácí fotbalista chtěl ošálit Mitroviče, jenže zadák hostujícího celku byl neoblomný.
     
    30
    Po úvodní půlhodině hry stále čekáme na první vyloženou šanci. Na hrací ploše stále kralují obě defenzívy. Aktivnější je nyní domácí celek.
     
    31
    Standard zahrával přímý kop z hranice pokutového území. Jeho exekuce se ujal Edmilson Junior, ale nikdo v červeném na jeho pobídku nedosáhl.
     
    32
    Standard právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned z první šance dnešního souboje ujímá vedení! MEHDI CARCELA-GONZÁLEZ si v pokutovém území převzal zpětnou přihrávku a střelou na zadní tyč poslal Standard do vedení!
    32. Mehdi CARCELA-GONZÁLEZ - 1:0
     
    34
    Další akci Standardu táhl po pravém křídle Paul-José Mpoku. Jeho prudkou přihrávku na hranici pokutového území s přehledem odvrátil Mechele.
     
    35
    Kenneth Vermeer dostal další hodně prudkou malou domů. Hostující brankář si se skákavou přihrávkou poradil a odkopl míč na polovinu Standardu.
     
    36
    Anthony Limbombe obdržel pěknou přihrávku na hranici pokutového území, rychle si navedl míč na pravačku, jenže rána mu vůbec nesedla a Guillermo Ochoa si připsal snadný zákrok.
     
    37
    Răzvan Marin zrychlil přechod Standardu do útoku kolmicí na Emonda. Domácí útočník se sice dostal ke střele, ale v pádu hostující svatyni neohrozil.
     
    38
    Paul-José Mpoku mohl střílet z hranice pokutového území, ale do cesty se mu postavil obránce, který jeho dělovku zablokoval. Bruggy mohou zaútočit.
     
    39
    Brandon Mechele zavezl míč na polovinu domácího celku a vymyslel centr do pokutového území. Guillermo Ochoa byl u míče před rozběhnutým Denswilem.
     
    40
    Wesley dotíral na poněkud statickou rozehrávku Standardu. Obránce Luis Pedro Cavanda těžkou situaci ustál a pomohl si přihrávkou na Koutroubise.
     
    41
    Dion Cools vyslal kolmou přihrávku za obranu domácího celku, jenže Vanaken se dlouho rozmýšlel, co udělá. Nakonec odevzdal míč domácím obráncům.
     
    42
    Wesley dostal přihrávku do pokutového území, zpětnou přihrávkou chtěl oslovit Limbombeho, jenže tomu při zakončení překážela vlastní končetina.
     
    43
    Na druhé straně vyslal Agbo přihrávku pro Emonda, jenže domácí střelec si neseřídil mířidla a jeho pokus minul branku o dobrých pět metrů.
     
    44
    Bruggy v závěru prvního poločasu převzaly aktivitu a hosté se tlačí za vyrovnáním. Ruud Vormer ale poslal hodně nepřesnou přihrávku.
     
    45
    Wesley dotíral na Cavandu u postranní čáry, jenže domácí obránce si míč skvěle pokryl tělem a nepustil k němu hostujícího útočníka.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrnou hru, přesto jsme se dočkali úvodní branky dnešního střetnutí. Až ve 32. minutě si Mehdi Carcela-González naběhl na zpětnou přihrávku a krásnou střelou na zadní tyč uklidil balón do sítě! Bruggy poté sice převzaly aktivitu, ale do přestávky už nedokázaly vyrovnat. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Paul-José Mpoku si však v hlavičkovém souboji s Mechelem pomohl rukou a fauloval.
     
    47
    Bruggy se usadily na polovině domácího celku a snaží se útočit. Nikdo v modrém dresu zatím nemůže najít recept na důraznou obranu Standardu.
     
    48
    Abdoulay Diaby chtěl na hranici pokutového území přehodit jednoho z obránců, jenže Giorgos Koutroubis byl rychlejší a odkopl balón do zámezí.
     
    49
    Stefano Denswil diriguje rozehrávku hostujícího celku. Po jeho nákopu se do šestnáctky probíjel právě Diaby, jenže v souboji s Cavandou se dopustil faulu.
     
    50
    Před branku domácího celku přiletěl prudký centr z pravé strany, po kterém se na malém vápně natahoval dobíhající Wesley. Guillermo Ochoa ale našel míč v rukavicích.
     
    51
    Christian Luyindama Nekadio musel na malém vápně zasahovat proti centru z levého křídla. Domácí obránce nepustil do zakončení dobíhajícího Diabyho.
     
    52
    Collins Fai chtěl napodruhé centrovat do pokutového území, jenže podle asistenta rozhodčího stál v době přihrávky za hranicí ofsajdu. Rozehrávat budou Bruggy.
     
    53
    Kenneth Vermeer musel dávat pozor na střelu ze střední vzdálenosti. Emond nepříjemný pokus ještě tečoval, ale hostující brankář si připsal sebejistý zákrok.
     
    54
    Dion Cools se na polovině Standardu tlačil za odraženým míčem, jenže skvěle proti němu vystoupil Paul-José Mpoku, který balón prodloužil do zámezí.
     
    55
    Standard se po delší době dostal k míči a domácí fotbalisté se nyní snaží uklidnit hru. Statickou rozehrávku zatím nikdo v modrém dresu neatakuje.
     
    56
    Hostující trenér je až na hranici svého sektoru a energicky dává svým svěřencům důležité pokyny. Bruggy tady určitě nechtějí nechat všechny tři body.
     
    57
    Standard zahrával přímý kop na polovině soupeře. Mehdi Carcela-González chtěl bleskově odcentrovat, jenže jeho pobídku zastavil Vormer.
     
    58
    Ruud Vormer operoval s míčem na polovině domácího celku. Nikdo v modrém dresu se mu ale nedokázal uvolnit do prostoru, ze kterého by mohl ohrozit branku.
     
    59
    Hra se teď sice přesouvá z jedné poloviny hřiště na druhou, nicméně nikdo z fotbalistů si zatím netroufl na zakončení.
     
    60
    Standard se po hodině hry usadil na hranici pokutového území, nicméně nikdo v červeném dresu si tentokrát netroufl na zakončení. Bruggy mohou přejít do útoku.
     
    61
    Wesley si nabíhal na prudkou přihrávku do pokutového území. Důrazný obránce Giorgos Koutroubis jej parádní hrou tělem odstavil a míč propadl do autu.
     
    62
    Hlavní rozhodčí ve druhé půli nechává hru plynout. Tentokrát neodpískal ani Limbombeho zákrok na Edmilsona. Domácí hráč však zůstává ležet na trávníku.
     
    63
    Wesley si naběhl na dlouhou přihrávku na polovinu hrací plochy, ale ihned k němu přistoupila dvojice obránců Standardu, která mu nedovolila uvolnit se.
     
    64
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Emmanuel Bonaventure.
     
    65
    Bruggy už zase obléhají pokutové území domácího celku. Na přetažený centr z levé strany nedosáhl nikdo v černomodrém dresu. Hosté přesto zůstávají u míče.
     
    66
    Domácí celek vybojoval rohový kop. Edmilson Junior vymyslel krátký centr na přední tyč, se kterým si obrana Brugg bez problémů poradila.
     
    67
    Kenneth Vermeer už napodruhé musel zasahovat. Hostující brankář vyrazil na malé vápno, kam si došel pro vysoký centr z levého křídla.
     
    68
    Standard zahrával další přímý kop. Edmilson tentokrát odcentroval na malé vápno a Mechele musel míč prodloužit na rohový kop. Bruggy se nemohou vymanit z domácího sevření.
     
    69
    Centr od rohového praporku hostující branku neohrozil. Prudký míč přiletěl na malé vápno, kde s přehledem zasáhl obránce Mechele.
     
    70
    Paul-José Mpoku teď málem ohrozil vlastního brankáře. Domácí obránce chtěl centr z pravé strany odkopnout na roh, ale Ochoa musel zasahovat pod břevnem.
     
    71
    Bruggy se už usadily na polovině svého soupeře a tlačí se za vyrovnáním. S dalším nepovedeným centrem si poradil dobře postavený Cavanda.
     
    72
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Bruggy se přeci jen dočkaly! Hosté zahrávali rohový kop, po kterém se míč dlouho odrážel na malém vápně. Nakonec se k němu dostal střídající EMMANUEL BONAVENTURE, který míč dopravil do sítě!
    72. Emmanuel BONAVENTURE - 1:1
     
    75
    Bruggám se vstřelenou brankou narostla křídla. Wesley se dral za přihrávkou do pokutového území a Collins Fai zasáhl opravdu na poslední chvíli.
     
    76
    Bonaventure mohl být hostujícím hrdinou! Střídající fotbalista šel sám na brankáře, jenže Ochoa se mu položil pod nohu a obrovskou šanci zlikvidoval!
     
    77
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji na malém vápně ležet na trávníku a drží se za bolavý kotník.
     
    78
    Bruggy se znovu usadily na polovině domácího celku a tlačí se za vstřelením rozhodující branky. Centr z pravé strany srazil obránce na rohový kop.
     
    79
    Bonaventure upadl v souboji na hranici pokutového území a zůstává ležet na trávníku. Rozhodčí měl souboj přímo před sebou a faul se rozhodl neodpískat.
     
    80
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Paul-José Mpoku, přichází Orlando Sá.
     
    81
    Abdoulay Diaby se krásně uvolnil na pravé straně pokutového území, nicméně dobře postavený obránce do jeho rány vložil nohu a srazil míč do autu.
     
    82
    Exekuce rohového kopu se ujal Vormer, na jehož centr si v pokutovém území naskočil Mechele, jehož krásnou hlavičku vyrazil Guillermo Ochoa na roh!
     
    83
    Orlando Sá skvěle napadal rozehrávku hostujícího celku na domácí polovině. Nikdo v červeném dresu jej však nenapodobil a Bruggy pokračují v ohléhání.
     
    84
    Také Standard nyní zahrával rohový kop. Centrovaný míč propadl na malé vápno, kde se k němu prodíral Orlando Sá, nicméně důrazní obránci jej nenechali zakončit.
     
    85
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Duje Čop.
     
    86
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Své postavení si nepohlídal právě střídající Duje Čop, který se zjevil v ofsajdu.
     
    87
    Hra je přerušena! Po souboji v pokutovém území zůstává na trávníku ležet hostující stoper Mechele, který bude potřebovat ošetření.
     
    88
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Stefano Denswil, přichází Ahmed Touba.
     
    89
    Vanaken centroval z pravé strany do pokutového území. Na malém vápně číhal zcela osamocený Wesley, před kterým na poslední chvíli zasáhl obránce.
     
    90
    Až nyní přichází na svět první žlutá karta v dnešním střetnutí! Za faul na polovině hostů si ji vykoledoval Răzvan Marin.
     
    90+1
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Timmy Simons.
     
    90+2
    Bruggy ještě v nastaveném čase zahrávaly rohový kop. Nikdo v modrém však na centrovaný míč nedosáhl a balón proskákal do zámezí.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Matej Mitrović (Club Bruggy KV).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bruggy ve druhém poločase dotáhly náskok Standardu Lutych a dokázaly vybojoval alespoň bod! Po přestávce se totiž díky důrazu po rohovém kopu prosadil Emmanuel Bonaventure! Hosté dokonce mohli pomýšlet na vítězství, jenže Mecheleho prudkou hlavičku dokázal Guillermo Ochoa reflexivním zákrokem vyrazit mimo tři tyče!
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:55:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 32. Carcela-González – 72. Bonaventure

    Karty:   90. Marin (STA) – 90+2. Mitrović (BGY)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:8.
    Standard Lutych: Ochoa – Cavanda, Koutroubis, Mpoku (80. Sá), Fai – Agbo, Marin – Carcela-González, Luyindama Nekadio, Edmilson Junior – Emond (85. Čop).
    Náhradníci: J-F. Gillet – Cimirot, Čop, Sá, Djenepo, Pocognoli, Carlinhos.

    Club Brugge KV: Vermeer – D. Cools, Mitrović, Mechele, Denswil (88. Touba), Limbombe (64. Bonaventure) – Vormer, Clasie (90+1. Simons), Vanaken – Wesley, Diaby.
    Náhradníci: V. Gabulov – Simons, Refaelov, Tomečak, Vanlerberghe, Touba, Bonaventure.

    Rozhodčí: Boucaut – Conotte, Godelaine
    bahis siteleri