Crotone – Spal 2:3 (kon.) | Fiorentina – Chievo 1:0 (kon.) | Sassuolo – Lazio 0:3 (kon.)
Hellas Verona – Turín 2:1 (kon.) | Sampdoria – Udinese 2:1 (kon.) | AS Řím – AC Milán 0:2 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
0:3 (0:2)
S. S. Lazio
Neděle 25.02.2018, 15:00 • Stadio Mapei • Italská Serie A • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:10. (17:09:54)
     
    Máme za sebou celý zápas a můžeme začít hodnotit. Sledovali jsme nepříliš pohledné utkání, které de facto skončilo po 10 minutách druhého poločasu. Čekalo se, jak Sassuolo zaútočí v začátku druhého poločasu na Lazio, aby ještě nějak korigovalo výsledek, stal se ale pravý opak. Druhou asistenci si dnes připsal Felipe Anderson a druhý gól zaznamenal Sergej Milinković-Savić.
    O osm minut později byl po brutálním faulu správně vyloučen Domenico Berardi, čímž prakticky pohřbil všechny naděje domácích na bodobý zisk. Ti se sice chvíli snažili a po vyloučení Adama Marušiće měli díky Claudu Adjapongovi dobrou šanci na snížení, ale domácího beka skvěle vychytal Strakoša.
    Poslední hřebíček do domácí rakve přidal rozhodčí Manganiello, jenž po faulu Luize Felipeho na Simone Missiroliho a po konzultaci a zhlédnutí videa naprosto nepochopitelně neodpískal pokutový kop. V takových situacích si člověk říká, k čemu to video ve fotbale vlastně je?
    To však nic nemění na faktu, že Sassuolo dnes prohrálo ne kvůli chybám rozhodčích, ale kvůli herní ležérnosti v první půlhodině zápasu a na začátku druhého poločasu. Navíc bylo vidět, že se v zelenočerném dresu ne zdaleka každý hráč snaží na sto procent.
    Lazio se tedy dočasně dostává na třetí příčku Serie A a bude čekat, jak zahraje večer jeho městský konkurent.
    Naopak Sassuolo se i díky vítězství SPALu na hřišti Crotone dostává do velkých sestupových problémů. Ustojí výsledkovou krizi trenér Beppe Iachini?
    To je pro dnešek vše, užijte si zbytek víkendu a někdy u italského calcia si budu opět těšit na viděnou!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Antonino Ragusa si zkoušel vyměnit míč s Lucou Mazzitellim, ten však italskému křídlu nepřihrál zpět přesně. Dobře v obraně Lazia zakročil Wallace.
     
    90+2
    Všichni hráči v nastaveném čase už jen chodí. Nejspíš nedokáží pochopit, jak je možné, že bude nastavení tak dlouhé.
     
    90
    Rozhodčí překvapivě nastaví v rozhodnutém zápase ještě čtyři minuty.
     
    89
    V závěru se do šance dostali ještě hosté. Stefan Radu se dostal do pokutového území a přihrával do jeho středu. Kdyby někdo do míst přihrávky naběhl, byl by z toho gól do prázdné brány. Místo toho však míč jen prolétl pokutovým územím.
     
    88
    Nepřesného výkopu nemusí litovat Tomas Strakoša. Antonino Ragusa se totiž včas nezorientoval a prudký míč nedokázal zpracovat.
     
    87
    V pochodovém tempu se dohrává tento výsledkově jednoznačný zápas. Sassuolo sice drží míč, ale v útoku se nabízí jen Khouma Babacar, a to je málo.
     
    85
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Francesco Magnanelli. Na jeho místo přijde Stefano Sensi. Kapitánskou pásku předal Francescu Acerbimu.
     
    84
    K centru se na pravém křídle dostal tentokrát mládežnický reprezentant Itálie Alessandro Murgia, ale trefil prvního soupeře stojícího před sebou.
     
    83
    Hosté v poklidu kombinují na vlastní polovině hřiště. Do útoku se už nehrnou. Navíc Stefan Radu nepřesně přihrál Cirovi Immobilemu.
     
    81
    Tým S. S. Lazio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Ciro Immobile. Na jeho místo přijde Nani. Kapitánskou pásku převzal Stefan Radu.
     
    80
    Protiútok Lazia rovněž nekončí brankou. Felipe Anderson zatáhl míč po pravé straně, načež poslal centr do pokutového území na Cira Immobileho. Nejlepší střelec ligy byl však dobře pokryt Federicem Pelusem.
     
    79
    Senad Lulić se snažil přenést hru na pravou stranu, se svojí myšlenkou však neuspěl. Francesco Acerbi byl všas na místě.
     
    78
    Antonino Ragusa se pokoušel projít pravým křídlem, povedlo se mu nacentrovat, ale jednak v pokutovém území nebyl žádný z jeho spoluhráčů, jednak na místě byl brankář Tomas Strakoša.
     
    77
    Rozhodčí penaltu po zhlédnutí videa nenařidil. Takové rozhodování je stěží pochopitelné.
     
    76
    Simone Missiroli byl v pokutovém území loktem sražen Luizen Felipem, rozhodčí konzultuje celou situaci s videorozhodčím. Bude tu další penalta?
     
    75
    Rohový kop zahrával Antonino Ragusa, ale žádné nebezpečí z něj nevzešlo. Obrana Lazia je pozorná.
     
    74
    Několika zblokovanými střelami se prezentovali hráči Sassuola. Poslední z nich se odrazila ke kopačkám Antonina Ragusy, jenž obloučkem nepřehodil Tomase Strakošu. Bude tu roh.
     
    73
    Zmatky v obraně Lazia – domácí dokázali přitlačit v presinku na pili a donutili Stefana Radu odkopnout míč do zámezí. Že by se domácí ještě pokusili o zázrak?
     
    72
    Ciro Immobile si chtěl zahrát na špílmachra a vysílal pasem dopředu Sergeje Milinkoviće-Saviće. Byl v tom drobný háček – jeho přihrávka byla tečovaná.
     
    71
    Tým US Sassuolo Calcio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Matteo Politano. Na jeho místo přijde Antonino Ragusa.
     
    70
    Matteo Politano nechce zápas vzdát. Teď se prezentoval akcí, při které proběhl s míčem 20 metrů, obešel tři protihráče a vypálil zhruba z 20 metrů. Jeho rána se však mezi tři tyče nevešla.
     
    69
    Lazio uklidňuje hru ve středu pole. Stará se o to především Marco Parolo a Stefan Radu. Dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    68
    A opět Politano – tentokrát italský křídelník nacetroval od rohového praporku a jeho míč našel hlavu Lucy Mazzitelliho. Ten však hlavičkoval v tísni, a tak neměl velké šance trefit prostor branky.
     
    67
    Snaživý Matteo Politano vybojoval na levé straně další rohový kop, když obešel tři obránce a zastavil jej až ten čtvrtý.
     
    66
    Útok Sassuola je u konce Luca Mazzitelli si totiž nerozumněl s Claudem Adjapongem, jehož nenašel přesnou přihrávkou. Je však vidět, že vyloučením Marušiće chytili domácí druhý dech.
     
    65
    Matteo Politano se dobře uvolnil před pokutovým územím a narážečkou s Khoumou Babacarem se pokusil překvapit obranu Lazia. Ta však byla připravena a ke střele mladého Itala nepustila.
     
    64
    Zápas se nám malinko zvrhl v jatka. Oba týmy musejí být kroceny sudím a vypadá to, že se bude dohrávat jen z povinnosti.
     
    63
    Rogério (US Sassuolo Calcio) dostává žlutou kartu.
    Brazilský bek dostal kartu právě za souboj s Adamem Marušićem.
     
    62
    Adam Marušić (S. S. Lazio) dostává přímou červenou kartu!
    Černohorský univerzál loktem agresivně udeřil Rogéria poté, co jej brazilský obránce odstrčil. Rozhodčí teď musí hráče na hřišti krotit.
     
    60
    Tým S. S. Lazio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Lucas Leiva. Na jeho místo přijde Marco Parolo.
     
    60
    Tým S. S. Lazio bude střídat.
    Ze hřiště odejde Jordan Lukaku. Na jeho místo přijde Senad Lulić.
     
    59
    Jordan Lukaku se provinil proti pravidlům, když odstrčil Mattea Politana. Vypadá to, že Belgičan má toho dost.
     
    57
    Domácí Sassuolo mělo obrovskou šanci! Matteo Politano vypíchl míč soupeři a upaloval společně se dvěma spoluhráči na branku. Přihrávkou oslovil Clauda Adjaponga, který prudkou střelou po zemi mířil na zadní tyč, ale Tomas Strakoša předvedl fantastický zákrok!
     
    56
    Alessandro Murgia nevyužil dobré šance k protiútoku. Svojí přihrávkou sice dobře hledal Adama Marušiće, ale ten správný moment pro přihrávku prováhal.
     
    55
    Stefan Radu už je v pořádku, ve hře bude pokračovat. Naděje Sassuola po červené kartě na vyrovnání mizí.
    54. Červená karta
     
    54
    Domenico Berardi (US Sassuolo Calcio) dostává přímou červenou kartu!
    Rozhodčí Manganiello po zhlédnutí videa dává domácímu křídelníkovi přímou červenou kartu. Berardi tak podtrhává svůj dnešní nepovedený výkon.
     
    54
    Rozhodčí bude zákrok Berardiho zkoumat na videu.
     
    53
    Ve středu pole byl drsně faulován Stefan Radu. Autorem zákroku byl Domenico Berardi, ten by tak tvrdě hrát neměl, protože už má žlutou kartu.
     
    52
    K centru se na levé straně dostal Jordan Lukaku, ale jeho míč nedokázal střelou usměrnit ke vzdálenější tyči Felipe Anderson. Jeho střelu dobře zablokoval Francesco Acerbi.
     
    51
    Sassuolo začíná vysoko napadat, otázkou je, jestli není příliš pozdě. Lazio i nadále kontroluje hru i míč.
     
    50
    Oba hráči (Savić a Mazzitelli) se pomalu vracejí na hřiště a nejspíš budou pokračovat v zápase.
     
    49
    Domenico Berardi zatáhl akci na pravé straně, nabídl míč Khoumovi Babacarovi, ale ten v pokutovém území nepropálil dvojblok hostujících obránců. Mezitím se srazili poblíž středového kruhu Luca Mazzitelli a Sergej Milinković-Savić.
     
    48
    Sassuolo pokračuje ve festivalu rukou. Tentokrát nepovolenou částí těla zahrál Luca Mazzitelli. Útok domácích tak byl zastaven.
    46. Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 0:3
     
    46
    Lazio právě vstřelilo branku!

    Obrovská chyba obrany Sassuola hned na začátku druhé půle. K míči se na pravé straně dostal Felipe Anderson a jeho centr našel přesně hlavu SERGEJE MILINKOVIĆE-SAVIĆE, jenž hlavou do protipohybu brankáře Andrey Consigliho zvyšuje na 0:3! Střílejícího Srba nechali samotného Federico Peluso a Claude Adjapong.
     
    Sassuolo se dostalo k prvnímu útoku ve druhém poločase, ale Khouma Babacar nezpracoval centr Federica Pelusa. Domácí i tak zůstávají u míče.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je tu konec prvního poločasu, který byl z velké části ve znamení dobré hry Lazia a katastrofálního přístupu domácích. Ti inkasovali už po sedmi minutách, je však potřeba přiznat, že střela Sergeje Milinkoviće-Saviće byla krásná a nechytatelná. Lazio poté hrálo na jistotu, přesto odevzdané Sassuolo přehrávalo.
    Dárek z nebes přišel v podobě penalty, která byla po zhlédnutí videa velmi přísně nařízena za ruku Federica Pelusa. Pokutový kop Ciro Immobile proměnil, čímž vstřelil již svůj třiadvacátý gól v tomto ročníku Serie A.
    Několik minut po druhé brance se obraz hry změnil. Domácí se pustili odvážně do svého soupeře, ale kromě jedné stoprocentní šance Khoumy Babacara se k ničemu nedostali. Za zmínku stojí i to, že rozhodčí nepochopitelně neodpískal faul těsně za šestnáctkou na Simone Missiroliho v samotném závěru prvního poločasu.
    Pokud Sassuolo s podobnou hrou vydrží, určitě nebude bez šance na úspěch. Otázkou spíš je, proč takto nehrálo už od začátku zápasu.
    Sledujte s námi i druhý poločas, který začne zhruba v 16:06.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Simone Missiroli (US Sassuolo Calcio) dostává žlutou kartu.
    Hlavní rozhodčí dnes vytváří zbytečné emoce. Neodpískal totiž jasný faul na Simone Missiroliho zhruba 23 metrů od branky. Veteránovi v domácím dresu se to nelíbilo a chtěl si s rozhodčím vše vyříkat. Místo toho dostal žlutou kartu.
     
    45+2
    Domenico Berardi poslal do pokutového území střílený centr, ten vyrazil Tomas Strakoša jen před sebe, ale následná dorážka Clauda Adjaponga nebyla razantní, a tak si Lazio s celou situací poradilo.
     
    45+1
    Jordan Lukaku (S. S. Lazio) dostává žlutou kartu.
    Belgičan skluzem srazil k zemi dnes nevýrazného Clauda Adjaponga. Domácí budou mít k dispozici nebezpečný přímý kop.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v první poločase tři minuty nad rámec hrací doby. Je to hlavně kvůli oné kontrole u videa.
     
    45
    Felipe Anderson se dostával na pravém křídle do protiútoku, ale fantasticky jej skluzem zastavil Federico Peluso.
     
    44
    Matteo Politano se ocitl u postranní čáry proti dvěma soupeřům, vybojoval alespoň aut. Dvojice jeho spoluhráčů už čeká v pokutovém území.
     
    43
    Velkou možnost teď zazdili hosté. Běželi čtyři proti třem, ale Adam Marušić místo přihrávky zvolil individuální akci, kterou početní převahu dementoval. Obrana Sassuola splnila svůj úkol.
     
    42
    Akci na jeden dotek z pohledu domácích přerušil až Stefan Radu. Lazio naprosto rezignovalo na jakkoli útok.
     
    41
    Domácí srážejí nepřesnosti. Tentokrát to byl Rogério, jenž nedal přesnou přihrávku na Mattea Politana. Italský křídelník se jen smutně podíval na Brazilce hostujícího z Juventusu.
     
    40
    Sassuolo začíná opticky tlačit. Luca Mazzitelli vysunul Domenica Berardiho, jenž míč sice nedostihl, ale Lazio si pomalu nepamatuje, kdy naposledy překročilo polovinu hřiště.
     
    38
    Obrovskou šanci spálili domácí! Centr z levé strany odhlavičkoval Wallace jen ke Khoumovi Babacarovi, jenž v osobním souboji přehrál brankáře Tomase Strakošu. Albánský gólman teatrálně upadl a před Senegalcem zívala prázdná brána. On ji ale ani tak netrefil! Krize Sassuola pokračuje.
     
    38
    Roh zahrál Domenico Berardi nakrátko, míč se dostal na levou stranu k Rogériovi, ale ten se nedostal přes Lucase Leivu.
     
    37
    Přímý kop rozehraný nakrátko napálil na bránu Domenico Berardi. Jeho rána však byla zblokovaná, následovat bude rohový kop.
     
    36
    Neviditelný Luca Mazzitelli se dostal k míči na polovině soupeře a byl faulován Stefanem Raduem. Bude z toho nebezpečná standardka.
     
    35
    Wallace (S. S. Lazio) dostává žlutou kartu.
    Brazilský obránce naprosto nepochopitelně zkosil u postranní čáry Mattea Politana a připsal si kartu z kategorie zbytečných.
     
    34
    Opět útok na pravé straně, opět centr Felipe Andersona. Tentokrát Brazilec hledal v pokutovém území Cira Immobileho, ten však svoji čtyřiadvacátou branku v sezoně nepřidal, výborně si splnil obranné povinnosti Francesco Acerbi.
     
    33
    Khouma Babacar se snažil sklepnout míč na Domenica Berardiho, ale svého italského spoluhráče nenašel. Na jeho výrazu je vidět, jak je demotivovaný.
     
    32
    Sassuolo je pod studenou sprchou, ze které se ne a ne vymanit. Domácí nedokáží udržet míč na svých kopačkách ani pět sekund v kuse.
    31. Ciro IMMOBILE - 0:2
     
    31
    Lazio právě vstřelilo branku!

    CIRO IMMOBILE se zachoval chladnokrevně, když po zemi podstřelil brankáře Andreu Consigliho. Ten skočil správně ke své levé tyči, brance však už nezabránil. Velké diskuze se však budou nést nad tím, co opět rozhodčí po videu zapískal.
     
    30
    Federico Peluso měl sice ruku u těla, ale i přes to rozhodčí nařizuje velmi přísnou penaltu proti Sassuolu. Kopat bude Ciro Immobile.
     
    30
    Byla nařízena penalta.
     
    29
    Rozhodčí Manganiello se jde radit s videorozhodčím. Viděl totiž nepořehlednou situaci, ve které hráč Sassuola zahrál rukou.
     
    28
    Lucas Leiva (S. S. Lazio) dostává žlutou kartu.
    Defenzivní záložník z Brazílie si vysloužil kartu kvůli faulu na Francesca Acerbiho.
     
    28
    Na pravé straně se dostal k míči Felipe Anderson, nacentroval, ale polovysoký míč zkrotil v rukavících Andrea Consigli.
     
    27
    Sergej Milinković-Savić byl vyslán dopředu Felipe Andersonem, ale srbský ofenzivní záložník měl manko oproti Francescu Acerbimu. Ten si se situací poradil.
     
    26
    Rumunský bek Stefan Radu se bude muset nechat ošetřit. Mezitím Lazio rozehrává, i když nepříliš přesvědčivě.
     
    25
    Kombinace domácích na levém křídle vedla k centru Rogéria a pokusu o hlavičku Khoumy Babacara. Akce však dál nepokračovala, senegalský útočník odle rozhodčího fauloval Stefana Radu.
     
    23
    Sassuolo po dlouhé době uzamklo hosty na své polovině. Po přihrávce Francesca Magnanelliho se k míči dostal Domenico Berardi, jenž se odhodlal ke střele ze 30 metrů. I když rána nepříjemně skončila, nebyla větším problémem pro brankáře Tomase Strakošu.
     
    22
    Lazio je dnes jasně lepší. Dokumentovala to i přihrávka Alessandra Murgii do prostoru na Adama Marušiće. I když byl Černohorec v ofsajdu, byla to další ukázka skvělé práce záložní řady hostů.
     
    21
    Hosté se rozhodli, že budou kombinovat na vlastní polovině hřiště. Domácí útok tomu jen přihlíží. Takhle se nehraje o záchranu.
     
    20
    Domenico Berardi (US Sassuolo Calcio) dostává žlutou kartu.
    Domácí křídelník si předkopl míč a následně zkosil Rumuna Stefana Radu. Zasloužený trest.
     
    19
    I nadále je Adam Marušić velmi aktivní. Tentokrát to se svojí snahou přehnal, jelikož na hranici penaltového území fauloval domácího obránce Rogéria.
     
    18
    Na pravém křídle se dostal k centru agilní Adam Marušić, jeho míč vyděsil obranu Sassuola, ale ta nakonec díky Francescu Magnanellimu odolala.
     
    18
    Domácí dnes hrají házenou. Už potřetí se dostávali do slibné šance a potřetí bylo zahráno rukou. Tentokrát se provinil Khouma Babacar.
     
    17
    Útok Lazia do plných nevychází. Jordan Lukaku nepřesně přihrál na Lucase Leivu. Oba týmy nyní hrají v klidu, jako by jim stávající výsledek vyhovoval. U hostů se to dá pochopit. Ale u domácích?
     
    16
    Snaha Rogéria na levém křídle k ničemu nevedla. Dvojice Alessandro Murgia-Wallace jej zastavila.
     
    15
    Ani teď se domácí neprosadili. Matteo Politano centroval na Khoumu Babacara, ten však před pokutovým územím nezpracoval míč a ten doskákal k Tomasi Strakošovi.
     
    14
    Kombinace domácím ve středu pole nevyšla. Simone Missiroli chtěl na pravém křídle vysunout Domenica Berardiho, ten však úmysl bývalého kapitána Sassuola nepochopil.
     
    13
    O slovo se v bílém dresu Lazia tentokrát přihlásil Jordan Lukaku. Belgickému obránci se však zle nepovedl centr z levé strany. Francesco Acerbi neměl problém míč odklidit do bezpečí.
     
    12
    Beppe Iachini se na lavičce opět rozčiluje, neboť rukou zahrál tentokrát Matteo Politano. Škoda, domácí se mohli dostat do dobré příležitosti.
     
    11
    Sassuolo se neustále připravuje vlastními chybami o míč. Tentokrát rukou zahrál Francesco Acerbi. Hosté budou rozehrávat volný kop.
     
    10
    Domácí se mohli dostat do protiútoku, ale Simone Missiroli v souboji fauloval Alessandro Murgiu.
     
    9
    Matteo Politano je zatím nejaktivnějším hráčem družiny Beppe Iachiniho. Na levém křídle se opět vydal na výlet, své obranné úkoly si však splnil Felipe Anderson. Následný rohový kop nic nepřinesl.
    7. Sergej MILINKOVIĆ-SAVIĆ - 0:1
     
    7
    Lazio právě vstřelilo branku!

    Nádhernou branku střílí hostující tým! Na levé straně se uvolnil Felipe Anderson, nabídl míč SERGEJI MILINKOVIĆOVI-SAVIĆOVI, a ten technickou střelou z 20 metrů vymetl všechny pavouky v levém horním rohu brány Andrey Consigliho. Bez šance pro brankáře!
     
    7
    Lucas Leiva nabídl svým podklouznutím šanci pro Sassuolo, ale Matteo Politano se nedostal na levé straně přes Wallace.
     
    6
    Domenico Berardi se nabídl na pravém křídle útoku domácích a poslal míč do pokutového území. K němu se jen těsně nedostal veterán Simone Missoroli. Toho zakřižoval obránce Wallace.
     
    5
    Hosté se snaží pomalou rozehrávkou uklidnit hru a najít nějakou skulinku v obraně Sassuola. Tentokrát šla akce pravou stranou přes Adama Marušiće, jeho centr však byl zblokovaný.
     
    4
    Roh rozehraný Domenicem Berardim se neujal. Hostující obrana odvrátila do bezpečí.
     
    4
    Matteo Politano se zkoušel probít levou stranou, ale neuspěl. Vybojoval alespoň rohový kop.
     
    3
    Hosté se opět dostávali do útoku, ale při něm Alessandro Murgia skluzem fauloval Rogéria.
     
    2
    Už v úvodu Lazio hrozí, Adam Marušić však nevyužil chyby Federica Pelusa, sice nacentroval na Cira Immobileho, ale míč už byl podle názoru sudích za brankou.
     
    1
    Adam Marušić se snažil na pravém křídle vysunout Alessandro Murgiu, ale měl smůlu. Jeho přihrávku nepustil dál Rogério.
     
    1
    Výkop mělo hostující Lazio, první útok však nevyšel podle představ. Míč poslal dopředu Luiz Felipe, jeho centr však byl zblokován Khoumou Babacarem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se už připravují v tunelu Mapei stadionu, ze kterého je čeká cesta na hrací plochu. Poté už jen hymna italské Serie A, los a začátek zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Lazio dnes rozhodně nenastoupí v nejsilnější sestavě, největší opora však nechybí

    Domácí oproti poslednímu zápasu pozměnili sestavu, vepředu jsou však stejná jména

     
    Úvodní sestavy:

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Adjapong, Acerbi, Peluso, Rogério – Missiroli, Magnanelli (C), L. Mazzitelli – D. Berardi, Babacar, Politano.
    Náhradníci: Marson, Pegolo – Lemos, Biondini, Sensi, Pierini, Frattesi, Cassata, Duncan, Dell'Orco, Ragusa.
    Trenér: Giuseppe Iachini.

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, Luiz Felipe, Radu – Marušić, Murgia, Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, J. Lukaku – Anderson – Immobile (C).
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Patric, Basta, Bastos, Cáceres, de Vrij, Lulić, Parolo, Nani, Alberto, F. Caicedo.
    Trenér: Simone Inzaghi.

    Rozhodčí: Manganiello – Bindoni, Posado.
     
    Hlavním rozhodčím dnešního duelu bude šestatřicetiletý Gianluca Manganiello. Rodák z Pinerola bude pískat svůj dvanáctý zápas v tomto ročníku Serie A. Tento sudí je znám svojí tolerancí k ostřejším soubojům, dosud totiž rozdal jen 23 žlutých karet. Naproti tomu však ukázal hráčům i 4 červené. Navrch nařídil tři penalty.
    Jeho asistenty dnes budou pánové Bindoni a Posado.
     
    Kvůli drobnému zranění dnes nejspíš nenastoupí uruguayský defenzivní univerzál Martín Cáceres. Třicetiletý hráč by však měl chybět jen v tomto kole.
    Karetní trest si odpyká také jeho brazilský kolega Maurício.
     
    Marodka domácího Sassuola je velice krátká, přesto na ni jedno jméno figuruje. Čtyřiadvacetiletý Nizozemec Timo Letschert dlouhodobě nehraje kvůli problémům s kolenem. Vrátit by se měl na začátku dubna.
    Kromě něj dnes nenastoupí ani jeho kolega ze středu obrany Edoardo Goldaniga. Ten stojí za vyloučení v minulém kole, kdy Sassuolo prohrálo na hřišti Bologni 1:2.
     
    Vzájemné zápasy
    Zápasy těchto celků z historického hlediska vyznívají jasně pro Lazio. To z dosavadních 9 duelů prohrálo jen dvakrát, naopak zvítězilo v šesti případech, včetně třech posledních vzájemných soubojů. Domácí naposledy porazili Lazio na jeho půdě téměř před dvěma lety, od té doby následovaly tři porážky s úhrnným skóre 3:10. Doma slavilo Sassuolo jen jediné vítězství, které se odehrálo v říjnu 2015. Tehdy domácí slavili úspěch 2:1.
    První vzájemný zápas v této sezoně však svěřencům Iachiniho hrubě nevyšel. Venku totiž prohráli 1:6.
     
    US Sassuolo Calcio rozhodně nebude favoritem dnešního duelu. Mužstvo Beppe Iachiniho nevyhrálo v posledních sedmi zápasech, čímž se zamotalo do zrádných sestupových vod. Pokud tým, který ještě nedávno bojoval o pohárové příčky, nezapne, může klidně hrát v příštím roce Serii B.
    Co domácí především trápí, to je útok. Sassuolo vstřelilo v dosavadním průběhu Serie A jen 15 gólů, což je nejhorší bilance ze všech týmů včetně beznadějně posledního Beneventa. Sassuolo se spoléhá především na senegalského střelce Khoumu Babacara, jenž zaznamenal rovnou třetinu branek svého týmu. Sekundovat se mu snaží Matteo Politano, je však třeba přiznat, že se od něj letos čekalo víc.
    Domácím nepřidá na sebevědomí ani fakt, že v posledních týdnech hraje v nejsilnější možné sestavě, jelikož marodka na stadionu Mapei prakticky neexistuje.

    Vypadá to tedy, že by SS Lazio mělo mít snadnou cestu k vítězství, nemusí tomu tak ale být. Tým trenéra Simone Inzaghiho se v novém kalendářním roce prezentuje rozpačitou formou. Díky brankám nejlepšího střelce soutěže Cira Immobileho sice porazilo Hellas Veronu 2:0, předtím ale třikrát za sebou prohrálo. I tak drží o bod čtvrtou příčku, která jako poslední zajišťuje Ligu mistrů v příští sezoně.
    Pokud na ni chtějí "biancocelesti" pomýšlet, měli by dnes vyhrát. Pomoci by jim měl druhý nejlepší útok soutěže. Již výše zmíněnému Ciro Immobilemu (22) zdatně střelecky sekundují Španěl Luis Alberto (7) a Srb Sergej Milinković-Savić (7).
    Naopak slabinou hostů je jednoznačně obrana. Ta v čele s brankářem Thomasem Strakoshou inkasovala 33 branek. Horší v horní polovině tabulky je jen desáté Udinese Calcio.
    Avšak upřímně – proti komu jinému si tuto bilanci vylepšit (nebo spíš nezhoršit), než proti nejhoršímu útoku v Itálii?
     
    Hezký den všem příznivcům fotbalu, zvláště toho italského. Už dnes odpoledne proběhne na Mapei Stadio duel v rámci 26. kola Serie A mezi týmy US Sassuolo Calcio a SS Lazio. Hosté jsou jedním z neproduktivnějších týmů v Evropě, takže bychom se měli těšit na gólově bohatý zápas. Utkání začíná v 15:00.

    Stanislav Mohorita

    Branky: 7. S. Milinković-Savić (Anderson), 31. Immobile (pen.), 46. S. Milinković-Savić (Anderson)

    Karty:   20. D. Berardi (SAS), 45+3. Missiroli (SAS), 63. Rogério (SAS) – 28. Lucas Leiva (LAZ), 35. Wallace (LAZ), 45+1. J. Lukaku (LAZ)   54. D. Berardi (SAS) – 62. Marušić (LAZ)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:0. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:10.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Adjapong, Acerbi, Peluso, Rogério – Missiroli, Magnanelli (C) (85. Sensi), L. Mazzitelli – D. Berardi, Babacar, Politano (71. Ragusa).
    Náhradníci: Marson, Pegolo – Lemos, Biondini, Sensi, Pierini, Frattesi, Cassata, Duncan, Dell'Orco, Ragusa.

    S. S. Lazio: Strakoša – Wallace, Luiz Felipe, Radu – Marušić, Murgia, Lucas Leiva (60. Parolo), S. Milinković-Savić, J. Lukaku (60. Lulić) – Anderson – Immobile (C) (81. Nani).
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Patric, Basta, Bastos, Cáceres, de Vrij, Lulić, Parolo, Nani, Alberto, F. Caicedo.

    Rozhodčí: Manganiello – Bindoni, Posado
    bahis siteleri