Fenerbahce – Prostějov 3:1 (kon.)
konec
Fenerbahce Istanbul
3
25 23 25 25  
VK Prostějov
1
23 25 13 10  
Úterý 27.02.2018, 15:00 • Burhan Felek Voleybol Salonu, Istanbul • Liga mistryň • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    25:10
    Uslupehlivanová znovu zatlačila servisem Kovářovou, poté ještě Weissová vyzvala k útoku Novou, ale ta je na hlavním kůlu zastavena vysokým dvojblokem.
     
    24:10
    Turecká univerzálka přidává také eso o pásku a je tady řada hned čtrnácti mečbolů!
     
    16:9
    Emontsovou střídá Weidenthalerová. Další bod jde ale pro domácí po povedeném útoku Uslupehlivanové. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    14:9
    Rahimovová s přehledem uklízí do rohu kurtu nepřesný příjem Emontsové. Je tady i druhý oddechový čas českého mistra.
     
    11:8
    Horká tentokrát měla při vysoké nahrávce dostatek času, ale neprošla blokem ani na dva pokusy. Emontsová byla také ubráněna a vše zakončuje Rahimovová smečí do diagonály. Prostějov si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Kovářová měla velké problémy na přihrávce a míč nakonec končí pro spoluhráčky v nedostižném prostoru. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:13
    A hned ten první je využit. Mia Jerkovová našla servisem přesně koncovou lajnu a Emontsová už neměla na přihrávce šanci.
     
    24:13
    Německá smečařka ale nepřesným servisem dává soupeřkám hned jedenáct setbolů.
     
    16:5
    Fenrbahce vede při druhém technickém oddechovém čase již o jedenáct bodů. Smeč Rahimovové končí přesně na koncové lajně.
     
    11:5
    Horká navíc smečuje z pipu jen do zámezí a to je další bod pro domácí velkoklub. Prostějov si bere oddechový čas.
     
    8:5
    A právě Polen Uslupehlivanová byla na servisu. Míč z její ruky doplachtil přesně na koncovou lajnu, což potvrdilo i jestřábí oko. Je tady první technický oddechový čas.
     
    4:1
    Kossányiová po vysoké nahrávce smečuje jen daleko do autu a Fenerbahce dál odskakuje. Na to reaguje Miroslav Čada oddechovým časem.
     
    23:25
    Teď už se ale hráčky Prostějova mohou radovat. Weissová vyzvala k útoku Herelovou, která další povedenou smečí ze středu sítě dohrála druhou sadu do zdárného konce.
     
    22:24
    Přece jen tady jsou dva setboly pro Prostějov. Herelová se prosazuje smečí do zadní části kurtu.
     
    21:23
    Drama pokračuje. Po servisu Horké útočila za domácí Uslupehlivanová. Nakonec ale výměnu ukončuje smeč Jerkovové. Challenge ukazuje znovu útok bez doteku bloku a Prostějov odskakuje v skóre na dva body. Fenerbahce si bere oddechový čas.
     
    21:21
    Srovnáno. Kossányiová nepřihrála ideálně a to trestá z pipu pohotovým útokem Rahimovová. Miroslav Čada si bere oddechový čas.
     
    13:16
    Prostějov vede při druhém technickém oddechovém čase o tři body. Naposledy se bodově prosadila Nina Herelová.
     
    11:14
    Prostějov odskakuje podobně jako v prvním setu. Po nesouhře na středu sítě útočí Uslupehlivanová jen do pásky. Fenerbahce reaguje na sérii českých mistryň oddechovým časem.
     
    7:8
    Prostějov dokonce vede při prvním technickém oddechovém čase o bod. Nina Herelová si připisuje eso.
     
    25:23
    Obrovská škoda pro české mistryně. Fantasticky rozehraný set nakonec bere na své konto Fenerbahce. Prostějovské volejbalistky opět ztroskotaly na přihrávce a poté už ze zcela jasné pozice ukončuje set Uslupehlivanová.
     
    24:23
    Fenerbahce má také první setbol! Babatová zaskočila servisem znovu Kossányivou a poté Uslupehlivanová nekompromisně smečuje do diagonály.
     
    20:22
    Další snížení. Jerkovová tlačí servisem a nyní dává přímý bod na Kossányiovou. Na to okamžitě reaguje prostějovská lavička oddechovým časem.
     
    13:16
    Prostějov vede při druhém technickém oddechovém čase o tři body. Trnková s přehledem vytloukla turecký blok po kombinaci z jednonožky.
     
    11:14
    Třetí bod v řadě pro hostující celek. Andrea Kossányiová trefuje eso na základní lajnu. Fenerbahce si bere oddechový čas.
     
    8:7
    Fenerbahce vede při prvním technickém oddechovém čase o jeden bod. Právě kapitánka Erdemová nachytala plachtícím servisem Kossányiovou na přihrávce.
     
    6:7
    A další bod pro hostující celek. Servis Veroniky Trnkové na domácí platí, po nepřesné nahrávce smečovala Rahimovová jen do autu. Také Fenerbahce si bere oddechový čas.
     
    6:3
    Polina Rahimovová navíc trefuje také eso na české libero Julii Kovářovou. Miroslav Čada si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    Fenerbahce Istanbul: Akinová, Tomkomová – Pereiraová, Cakirogluová, Jerkovová, Yilmazová – Babatová, Toksoyová Guidettiová, Erdemová Dündarová (C) – Eslupehlivanová, Rahimovová – Dalbelerová Seniyeová
    Trenér: Jan José De Brandt

    VK Prostějov: Weissová (C), Zatloukalová – Kossányiová, Weidenthalerová, Nová, Slavíková, Emontsová – Trnková, Kozmíková, Herelová – Horká, Kovářová
    Trenér: Miroslav Čada

    Rozhodčí: Andrij Kovalčuk (UKR) – Sabine Witteová (GER)
    bahis siteleri