Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:0 (kon.)
Nitra – Žilina 3:2 (kon.) | Detva – Zvolen 1:6 (kon.)
konec
HK Detva
1:6 (0:5, 0:0, 1:1)
HKM Zvolen
sk Středa 28.02.2018, 18:00 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HC 07 Detva a HKM Zvolen. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00!

    V najvyššia hokejovej súťaži na Slovensku – Tipsport Lige už pomaličky vrcholí základná časť. Pod Poľanu budú diváci svedkami ďalšieho derby zápasu medzi mužstvami Detvy a Zvolena. Poďme si ešte predstaviť oba celky.

    HC 07 Detva:
    Nováčik súťaže sa veľmi dlho trápil, čo sa odzrkadľovalo aj na jeho bodovom zápise. V posledných zápasoch sa však Detve darilo výborne a začali prichádzať aj bodové zápisy proti papierovo silnejším súperom. Momentálne má Detva na svojom konte 37 bodov, stále sa však nachádza na poslednom 10. mieste a je tak už zrejme istým účastníkom baráže, kde by však mala Detva patriť medzi favoritov. V poslednom zápase sa zrodila výhra Detvy po predĺžení 2:1 u tabuľkového suseda z Liptovského Mikuláša.

    HKM Zvolen:
    Tradičný účastník našej najvyššej hokejovej súťaže sa momentálne nachádza na 3. mieste a ešte bude zvádzať náročný súboj o čelo tabuľky. Na prvú, respektíve druhú Nitru stráca len dva body, ale pred štvrtými Košicami má náskok len jeden bod. Takže súboj o tieto priečky bude ešte pekne zamotaný. V poslednom zápase sa Zvolen predstavil na ľade Popradu, kde dokázal v dramatickom zápase zdolať domáce mužstvo 5:3.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia jednoznačne hostí a aj všetky vzájomné zápasy v tejto sezóne vyhral Zvolen. Ako sa však hovorí, derby nemá favorita a môžme sa tak tešiť na zaujímavé stretnutie.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett (A. Nagy) – Kuklev, Chovan, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Gahulinec, Jendroľ – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Gašpar, Milý – Ščurko, Murček, Videlka – Róth, M. Surový, Jakubík

    HKM Zvolen: Macintyre (Šimko) – Bokroš, Ross, Ulrych, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Zeleňák, Ďaloga – Coffman, Steen, Flick – Šišovský, Kytnár, Chovan – Puliš, Špirko, Obdržálek – Matis, V. Fekiač, Kelemen

    Rozhodca: Miroslav Štefík, Rudolf Lauff – Andrej Bogdaň, Martin Smrek – Dalibor Beniač
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Príjemný podvečer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku tipsportligového zápasu medzi mužstvami HC 07 Detva a HKM Zvolen už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Diváci pod Poľanou budú svedkami derby zápasu, takže môžme očakávať výbornú atmosféru a zaujímavé stretnutie. Úloha favorita pripadá na hokejistov Zvolena, ale ako sa hovorí, derby nemá favorita. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Miroslav Štefík, Rudolf Lauff – Andrej Bogdaň, Martin Smrek – Dalibor Beniač. V dejisku stretnutia je tak už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Prvá tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhral Zvolen.
     
    00:35
    Zatiaľ sa hostia držia vo svojom pásme, postupne sa snažia preniknúť pred bránku domácich hokejistov.
     
    01:07
    Zvolen dal gól!

    Je tu otvárací gól tohto zápasu! Zvolen sa dostal s pukom za domácu bránku, odtiaľ následne smerovala presná prihrávka na úplne voľného MICHALA CHOVANA a ten pretlačil puk za Hackettov chrbát – 0:1!
    Asistencie: Milan Kytnár, Peter Šišovský.
     
    02:06
    Prvá strela na bránku teda ihneď končí gólom, lepšie tak do zápasu stúpili hostia, ale domáci hokejisti majú ešte dostatok času, aby s týmto výsledkom niečo spravili.
     
    02:46
    Aj naďalej však častejšie majú puk na svojich hokejkách hostia, domáci sa tak musia brániť vo svojom pásme. Po úvodnom góle však už žiadna zaujímavá situácia neprišla.
     
    03:03
    Detva bola teraz pod tlakom a tak sa oslobodzuje len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak vráti pred brankára Hacketta, ktorý sa tak teraz musí mať na pozore.
     
    03:21
    Konečne sa aspoň na malú chvíľu dostali do útočného pásma aj domáci hokejisti, ale slabé nahodenie na hosťujúcu bránku nemohlo brankárovi Macintyrovi narobiť problémy.
     
    03:45
    Zvolen sa však opäť dostáva do útočného pásma, domáci sú tak teraz pod tlakom a snažia sa svojho súpera vytlačiť ďalej od svojej bránky.
     
    03:59
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Žilka – 2 min., sekanie).
     
    04:05
    Hostia hrajú svoju prvú presilovku v tomto zápase, majú tak ideálnu šancu navýšiť svoje vedenie na dva góly. Detva sa však dokázala rýchlo oslobodiť.
     
    04:36
    Ani teraz sa Zvolen nedokázal usadiť v útočnom pásme, hostia začínajú svoj ďalší útok spoza svojej bránky. Domáci sa tak zatiaľ v oslabení bránia úspešne.
     
    04:53
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Surovka – 2 min., podrazenie).
     
    05:01
    Zvolen hrá presilovku 5 na 3! Hostia sa okamžite usadili v útočnom pásme a snažia sa strieľať na bránku z každej pozície.
     
    05:15
    Strely od zvolenských hokejistov sú však zatiaľ nepresné, Hackett puk vyrazil pred seba a následne ho domáca obrana upratala do bezpečia.
     
    05:55
    Zvolen dal gól!

    Napokon hostia využívajú presilovku 5 na 3! Zvolen sa usadil v útočnom pásme a tlak postupne čoraz viac narastal. Napokon dostal na svoju hokejku úspešnú prihrávku JAMES TIMOTHY COFFMAN a ten sa už dokázal pred Hackettom úspešne presadiť – 0:2!
    Asistencie: Michal Chovan, Jozef Kováčik.
     
    06:14
    Zvolen dal gól!

    Hostia hrali ešte skrátenú presilovku o jedného hráča a aj tá je napokon úspešne využitá. Opäť sa Zvolen výborne usadil v útočnom pásme, po sérii presných prihrávok sa puk dostal na hokejku PETRA HRAŠKA a ten tesne za modrou čiarou prestrelil domáceho brankára – 0:3!
    Asistencia: Petr Obdržálek, Rory Nicholas Ross.
     
    07:26
    Domáci teda vstúpili do tohto zápasu veľmi zle, v 8. minúte už prehrávajú o tri góly. Času do konca stretnutia však ešte ostáva dostatok a stať sa môže naozaj čokoľvek.
     
    08:05
    Aj naďalej však častejšie puk na svojich hokejkách držia hosťujúci hokejisti, ktorí sú pri streleckej chuti a držia sa v útočnom pásme, takže domáci sú pod neustálym tlakom.
     
    08:30
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Špirko – 2 min., hákovanie).
     
    08:35
    Prvú presilovku v zápase už rozbehla aj Detva, po vyhratom buly sa domáci hokejisti usadili v útočnom pásme.
     
    08:50
    Veľká šanca na vyrovnanie! Domáci sa dobre usadili v útočnom pásme, na pravú stranu sa dostal odrazený puk k domácemu Sitnikovi, ktorý mal pred sebou už len prázdnu bránku, ale puk do nej usmerniť nedokázal!
     
    09:30
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, momentálne sa domáci len veľmi ťažko dostávajú do útočného pásma. Zvolen sa už dokázal viackrát úspešne oslobodiť.
     
    10:15
    Domáca presilovka sa už pomaly naplní, ani teraz sa Detve nedarí poriadne sa udržať v útočnom pásme a ohroziť tak strelou brankára Macintyra. Zvolen zrejme toto oslabenie už úspešne zvládne.
     
    10:30
    Hostia v plnom počte.
     
    10:46
    Zvolen úspešne zvládol oslabenie a snažil sa teraz o rýchly prechod do útočného pásma, ale čiarový rozhodca signalizuje ofsajd. Hra sa tak presunie do stredného pásma.
     
    11:36
    Po dlhšej dobe musel zasahovať aj brankár hostí Macintyre, ale úspešne puk schoval vo svojej výstroji. Detva aspoň získava buly v útočnom pásme.
     
    12:03
    K puku sa však už dostávajú hostia, ktorí sa tak okamžite presúvajú do útočného pásma. Domáci sa tak budú musieť opäť brániť útočnej snahe svojho dnešného súpera.
     
    12:41
    Pred domácom bránkou teraz vznikol veľká závar, ale nikto z hostí nedokázal puk dostať do Hackettovej bránky. Domáci následne vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    12:56
    Detva sa úspešne presunula do útočného pásma, po strele od Milého musel zasahovať brankár Macintyre, ktorý však puk ukryl do svojej lapačky a tak Detva získava buly v útočnom pásme.
     
    13:23
    Na druhej strane musel zasahovať aj brankár Hackett, ale so slabším nahodením na bránku problémy nemal. Aj Zvolen tak získava buly v útočnom pásme.
     
    13:53
    A opäť sa hra prerušuje. Úspešný výpad do útočného pásma predviedli domáci hokejisti a brankár Macintyre si pripisuje úspešný zákrok. Zvolen sa tak teraz bude brániť vo svojom pásme.
     
    14:45
    Zvolen dal gól!

    Zvolen vyhral buly vo svojom pásme a okamžite tak vyrazil smerom dopredu. Matis zabojoval o puk v obrannom pásme domácich, následne prešla jeho prihrávka pred bránku domácich na VIKTORA FEKIAČA a ten krásnou strelou prekonal Hacketta – 0:4!
    Asistencia: Matúš Matis.
     
    14:45
    Striedanie v tíme HC 07 Detva: z ihriska odchádza Hackett, prichádza A. Nagy.
     
    14:45
    Brankárov domácich zrejme nezvládol situáciu, že bol vystriedaný a inkasoval 4 góly a dostáva osobný trest na 10 minút.
     
    15:06
    Pokračuje sa však za vyrovnaného stavu, tempo hry však čoraz viac opadáva. O osude zápasu je zdá sa byť rozhodnuté, ale pred nami sú ešte celé dve tretiny a časť z prvej tretiny.
     
    16:08
    Po dlhšej dobre prišlo zakončenie na bránku, postarali sa o to domáci hokejisti. Macintyre však opäť nemusel nič vážneho riešiť a pripisuje si tak ďalší úspešný zákrok.
     
    16:52
    Momentálne sa hra prelieva zo stranu na stranu, nevidíme tak žiadne zaujímavé situácie. Aj naďalej je však atmosféra v Detve na veľmi dobrej úrovni.
     
    16:58
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Ross – 2 min., držanie).
     
    17:06
    Detva rozbieha svoju druhú presilovku v tomto zápase. Domáci sa však len veľmi ťažko dostávajú do útočného pásma.
     
    17:45
    Zvolen dal gól!

    Hostia dávajú gól v oslabení! Detva sa konečne usadila v útočnom pásme, ale po zlej prihrávke vyrazili smerom dopredu hostia. Následne sa pred bránku hostí dostal MILAN KYTNÁR a jeho presná strela išla za chrbát domáceho brankára – 0:5!
    Bez asistencie.
     
    17:50
    Presilovka domácich tak pokračuje ďalej, ale ani teraz sa domácim hokejistom nedarí nič nebezpečného vmyslieť.
     
    17:57
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Sládok – 10 min. osobný trest, nešportové správanie).
     
    18:06
    Momentálne sledujeme hru 4 na 4, po nej bude nasledovať skrátená presilovka Zvolena. Aj v závere prvej tretiny sú aktívnejší práve hostia.
     
    18:58
    Ross je už späť na ľadovej ploche, nasleduje tak skrátená presilovka Zvolena.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina tohto zápasu sa už teda naplnila, jej dejstvo sa nieslo v jasnej réžii Zvolena. Hostia dokázali v tejto tretine postupne nastrieľať už päť gólov, z toho jeden aj v oslabení. Po štvrtom góle nahradil Hacketta v domácej bránke Adam Nagy, ale aj ten už stihol jeden gól inkasovať. O osude zápasu sa tak zdá byť už rozhodnuté, ale pred nami sú ešte celé dve tretiny.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:58!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    Zaujímavá situácia, v druhej tretine sa do brány vracia Matthew Hackett.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Druhá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, aj toto buly vyhral Zvolen, ktorý sa usadil vo svojom pásme.
     
    20:31
    Detva v úvode druhej tretiny získava presilovku, ale opäť má problém sa usadiť v útočnom pásme.
     
    21:03
    Navyše sa teraz hostia dostali do útoku aj v početnej nevýhode, čiže sa domáci museli brániť pred svojom brankárom.
     
    21:46
    Až teraz sa k puku dostali domáci hokejisti a podarilo sa im usadiť sa v útočnom pásme. Macintyre však stále zasahovať nemusel, Zvolen zvláda aj toto oslabenie úspešne.
     
    22:31
    Zvolen hrá už v plnom počte, takže ani túto presilovku Detvu nevyužíva.
     
    22:47
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Hraško – 2 min., hákovanie).
     
    22:47
    Jozef Turek si berie oddychový čas. Domácim hokejistom tak dáva svoje pokyny, pretože Detva ide hrať v krátkosti aj ďalšiu presilovku.
     
    23:00
    Ani teraz sa však domácim nedarí dostať sa do útočného pásma, čiarový rozhodca navyše signalizuje ofsajd hokejistov Detvy. Hra sa presúva do stredného pásma.
     
    23:16
    Konečne prišla strela na hosťujúceho brankára, ale tá nebola z kategórie nebezpečných a tak si Macintyre pripisuje ďalší úspešný zákrok.
     
    23:47
    Polovička z domácej presilovky uplynula, Detva sa síce drží v útočnom pásme, ale hostia sa pod žiadnym veľkým tlakom nenachádzajú.
     
    24:35
    Ďalšia strela na bránku hostí, puk končí v Macintyrovej lapačke. Presilovka Detvy sa už pomaly naplní, Zvolen sa aj v tejto početnej nevýhode úspešne bráni.
     
    24:47
    Hostia v plnom počte.
     
    25:02
    Detva sa ešte aj po skončení presilovky držala v útočnom pásme, ale puk na svoje hokejky už preberá Zvolen. Domáci sa tak vracajú späť pred svoju bránku.
     
    25:16
    Zvolen po rýchlom prechode vyslal puk na bránku domácich, ale Hackett si tentokrát pripísal úspešný zákrok. Tempo hry v druhej tretine však nie je nijak vysoké.
     
    26:49
    Hra sa postupne prelieva zo strany na stranu, častejšie sú však pri puku aj naďalej hostia. Zvolen sa však nemá kam ponáhľať, s najväčšou pravdepodobnosťou je už víťazom tohto zápasu.
     
    27:08
    Na oboch stranách však pribúdajú aj nepresnosti, dlhšiu dobu sme tak nevideli žiadnu zaujímavú situáciu. Aj naďalej sa však hostia snažia hrať aktívnejšie.
     
    27:46
    Do zakončenia na bránku hosti sa dostal Maroš Surový, ale jeho zakončenie končí v Macintyrovej lapačke. Detva získava buly v útočnom pásme.
     
    28:42
    Rýchly prechod do útočného pásma teraz predviedli hostia, do zakončenia sa dostal Obdržálek, ale Hackett včas zapracoval svojou hokejkou a zabránil tak ďalšiemu gólu v domácej bránke.
     
    28:56
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Kováčik – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    29:10
    Sledujeme ďalšiu presilovku domácich hokejistov. Detva sa už stihla usadiť v útočnom pásme, ale zatiaľ brankár Zvolena zasahovať nemusel.
     
    29:26
    Do zakončenia sa teraz na bránku hostí dostal Sládok, ale jeho strela doputovala iba do výstroje brankára Macintyra, ktorý má už čoraz viac práce.
     
    29:56
    Polovička z domácej presilovky uplynula, hostia sú síce pod tlakom, ale šance na domácej strane neprichádzajú.
     
    30:27
    Zvolen vyhadzuje puk do bezpečia, domáci musia zakladať útok od svojho brankára. Presilovka domácich sa už pomaličky bude končiť.
     
    30:56
    Hostia v plnom počte.
     
    31:16
    Opäť sa útoky striedajú na oboch stranách, ale brankári teraz dlhšie nemuseli zasahovať. Druhá tretina tak zatiaľ jednoznačne zaostáva za tou prvou.
     
    32:07
    Zvolen sa teraz usadil v útočnom pásme, ale ani v tomto prípade Hackett zasahovať nemusel. Aj naďalej sa však hostia držia v blízkosti domácej bránky.
     
    33:18
    Fantastický zákrok domáceho brankára Hacketta! Kytnár sa dostal k odrazenému puku a mal pred sebou už len odkrytú časť bránky, ale Hackett fantasticky vytasil svoju lapačku a puk do nej schoval. Toto bude určite jeden z najlepších zákrokov tejto sezóny.
     
    33:18
    Ešte sa ale všetko rozoberalo na videu, či puk neprešiel bránkovou čiarou. Napokon to však gól nebol a tak si Hackett pripisuje fantastický zákrok lapačkou.
     
    34:43
    Pri puku sú teraz domáci hokejisti, ale nedarí sa im preniknúť do útočného pásma. Druhá tretina tak až na predchádzajúci zákrok Hacketta nič zaujímavého nepriniesla.
     
    35:06
    Detva sa už presunula do útočného pásma, ale ani teraz nemusí Macintyre nič nebezpečného riešiť. Postupne sa už bude napĺňať aj druhá tretina, skóre 0:5 ostáva aj naďalej v platnosti.
     
    36:34
    Zvolen sa dostal k puku a následne hostia vyrazili do rýchleho protiútoku, po strele od modrej musel brankár Hackett zasahovať, puk však úspešne schoval vo svojej lapačke.
     
    37:09
    Domáci sú však v druhej tretine oveľa smelší, ale aj tak hostia ešte žiadnej nebezpečnej situácii čeliť nemuseli. Zvolen sa dnes teda úspešne predvádza v defenzíve aj ofenzíve.
     
    37:30
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    37:42
    Hostia majú k dispozícii tretiu presilovku v tomto zápase. Zatiaľ sa však do útočného pásma nedostali, Detva sa tak úspešne bráni.
     
    38:30
    Zvolen sa až teraz úspešne usadil v útočnom pásme, ale Hackett ešte zasahovať nemusel. Polovička z presilovky Zvolena už uplynula.
     
    38:39
    Kytnár sa dostal do zakončenia, ale Hackett je aj tentokrát úspešný. Zvolen však ostáva v útočnom pásme.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    39:30
    Domáci v plnom počte.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Za nami je už aj druhá tretina, ktorý napokon žiadny presný zásah nepriniesla. Celkovo sme veľa zaujímavého v tomto dejstve nevideli, až na famózny zákrok brankára Hacketta lapačkou pri Kytnárovej šanci.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne posledná tretia tretina, ktorá sa začne približne o 19:56!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak už čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhral Zvolen, ktorý sa už snaží preniknúť do útočného pásma.
     
    40:38
    Hostia sa už usadili v útočnom pásme, napokon prišla aj strela na domácu bránku, ale puk skončil na zadnom mantinely.
     
    41:15
    Postupne sledujeme útočné výpady na oboch stranách, ale ani jeden z brankárov ešte v tretej tretine zasahovať nemusel.
     
    41:44
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Gašpar – 2 min., hákovanie).
     
    42:05
    Teraz sa už hostia usadili v útočnom pásme, Hackett už si pripísal aj úspešný zákrok. Detva sa teda bráni úspešne.
     
    43:05
    Aj teraz musel Hackett zasahovať, strela od modrej v podaní Hraška však doputovala do jeho lapačky. Detva sa tak teraz nachádza pod veľkým tlakom.
     
    43:44
    Domáci v plnom počte.
     
    44:10
    Zvolen je však aj naďalej usadení v útočnom pásme, Ross strieľal od modrej, ale brankár Hackett bol opäť pozorný.
     
    44:53
    A je tu ďalšia presilovka hosťujúcich hokejistov! Detva však získava puk a vyhadzuje ho cez všetky čiary do bezpečia.
     
    45:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Šimon – 2 min., zovretie puku).
     
    45:26
    Domáci sa tak opäť dostávajú do početnej nevýhody, hostia sa tak už snažia znova preniknúť do útočného pásma.
     
    46:16
    Polovička z tejto presilovky už uplynula, hostia sa síce držia v útočnom pásme, ale Hackett už dlhšie zasahovať nemusel.
     
    46:38
    Až teraz sa musel mať domáci brankár na pozore, ale mal dobrý výhľad a strelu od modrej schoval vo svojej lapačke. Zvolen tak ešte ostáva v útočnom pásme.
     
    47:07
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Jendroľ – 2 min., napadnutie).
     
    47:16
    Zvolen hral skrátenú presilovku o dvoch hráčov ale Šimon je už späť na ľadovej ploche a tak hrá Detva do 4 hráčmi.
     
    48:16
    Už aj polovička z tejto presilovky uplynula, domáci sa zatiaľ úspešne bránia a darí sa im vyhadzovať puky do bezpečia. Tretia tretina tak jednoznačne platí hosťom.
     
    48:39
    Ďalší úspešný Hackettov zákrok. Ten je teda veľkou oporou domácich hokejistov, nebyť neho, mohlo byť už skóre zápase aj oveľa vyššie.
     
    49:07
    Domáci v plnom počte.
     
    49:15
    Pri striedačke hostí sa strhla šarvátka, rozhodcovia sa momentálne radia ohľadom rozdelenia trestov. Hra sa tak teraz musí na chvíľu prerušiť.
     
    49:15
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Belluš – 2 min., Vyprovokovanie bitky).
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Macejko – 2 min., sekanie).
     
    49:32
    Zvolen dal gól!

    Aj túto presilovku o dvoch hráčov hostia využívajú! Zvolen sa znova úspešne usadil v útočnom pásme, presná prihrávka sa po vyhratom buly dostala na hokejku JOZEFA KOVÁČIKA a ten prepálil Hacketta – 0:6!
    Asistencie: Rastislav Špirko, Peter Hraško.
     
    50:05
    Hostia teda ešte pokračujú v presilovku o jedného hráča, ale momentálne sa nemôžu usadiť v útočnom pásme.
     
    51:15
    Domáci v plnom počte.
     
    52:06
    O osude zápasu je teda už dávno rozhodnuté, do konca zápasu už veľa času neostáva. Domáci sa však ešte snažia aspoň o čestný zásah.
     
    52:56
    Snažil sa teraz o to Gašpar, ale brankár Macintyre zasahovať nemusel, keďže strela išla iba mimo hosťujúcej bránky.
     
    53:48
    Aj naďalej sú pri puku domáci hokejisti, ale ich súper sa ešte snaží o vysoké napádanie a získať tak puk na svoje hokejky.
     
    54:13
    Vylučovalo sa na oboch stranách, takže uvidíme hru 4 na 4.
     
    54:38
    Hra sa presúva pred domácu bránku, ale Zvolen sa zatiaľ k strele nedostal. Uvidíme teda, či sa ešte skóre zápasu do konca stretnutia bude meniť.
     
    55:06
    Matis strieľal na bránku domácich, Hackett však zasahovať nemusel. Aj naďalej sa však hostia držia v obrannom pásme domácich.
     
    56:09
    Vylúčenie v tíme HKM Zvolen (Matis – 2 min., držanie).
     
    56:13
    Sledujeme tak skrátenú presilovku domácich hokejistov, Detva sa už postupne usádza v útočnom pásme.
     
    57:04
    Detva dala gól!

    Predsa len sa domáci hokejisti dočkali aspoň presného zásahu v tomto zápase! Detva sa pri presilovke usadila v útočnom pásme, hostia sa po zisku puku snažili o rýchly protiútok, ale chybovali v rozohrávke a tak sa Sitnikov ocitol sám pred brankárom Macintyrom, puk však poslal na voľného FREDERIKA FEKIAČA a ten dostal puk do zvolenskej bránky – 1:6!
    Asistencie: Vitalii Sitnikov, Filip Surovka.
     
    58:01
    Posledná dve minúty tretej tretiny!
     
    59:06
    Ostáva dohrať už len posledné sekundy tohto zápasu, zo zisku troch bodov sa bude tešiť Zvolen.
     
    59:39
    K strele na domácu bránku sa ešte dostal Chovan, ale puk doputoval iba do lapačky brankára domácich Hacketta.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme napokon ešte boli svedkami presných zásahov. Hostia zvýšili svoj náskok na 6:0, ale domáci takisto využili v tomto zápase presilovku a dosiahli aspoň čestný gól na 1:6, ktorým obrali o čisté konto brankára hostí Macintyra. Zvolen tak získava na ľade rivala dôležité tri body v boji o čelo tabuľky.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:40:51)

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 58. Fekiač (Sitnikov, Surovka) – 2. Chovan (Kytnár, Šišovský), 6. Coffman (Chovan, Kováčik), 7. Hraško (Obdržálek, Ross), 15. V. Fekiač (Matis), 18. Kytnár (bez asistencie), 50. Kováčik (Špirko, Hraško)


    HK Detva: Hackett ( 15.- 20. A. Nagy) – Kuklev, Chovan, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Gahulinec, Jendroľ – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Gašpar, Milý – Ščurko, Murček, Videlka – Róth, M. Surový, Jakubík
    HKM Zvolen: Macintyre (Šimko) – Bokroš, Ross, Ulrych, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Zeleňák, Ďaloga – Coffman, Steen, Flick – Šišovský, Kytnár, Chovan – Puliš, Špirko, Obdržálek – Matis, V. Fekiač, Kelemen

    Rozhodčí: Miroslav Štefík, Rudolf Lauff – Andrej Bogdaň, Martin Smrek – Dalibor Beniač
    bahis siteleri