Porto – Sporting 2:1 (kon.)
konec
FC Porto
2:1 (1:1)
Sporting Lisabon
Pátek 02.03.2018, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:30:37)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 23:10.
     
    Je konec! FC Porto zvládlo šlágr pětadvacátého kola portugalské ligy a poráží Sporting Lisabon 2:1! Domácí Porto bylo od úvodního hvizdu lepším celkem. V první šanci se zjevil Moussa Marega, jenže jeho hlavičku zastavila tyč! Stejný hráč poté svůj únik zakončil střelou mimo tři tyče! Gólu se Porto dočkalo po půlhodině hry, kdy se hlavou prosadil Iván Marcano! Sporting přesto dokázal ještě před přestávkou vyrovnat. Už v nastavení se prosadil střídající Rafael Leao! Po přestávce vlétlo do utkání aktivní Porto a už po pěti minutách přidal druhou branku Yacine Brahimi! Sporting mohl v závěru utkání vyrovnat, ale Leao z malého vápna z voleje minul branku!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další akci Sportingu zastavuje hodně nepřesná přihrávka za obranu Porta. Míč se po mokrém trávníku svezl až za brankovou čáru. Porto je velmi blízko důležitému vítězství!
     
    90+3
    Za ostrý skluz na Ribeira vidí žlutou kartu domácí Héctor Herrera.
     
    90+2
    Před branku Porta přiletěl další vysoký centr z levé strany. Domácí stopeři ale nepustili nikoho ze soupeřů do zakončení a Iker Casillas si došel pro balón.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Sporting zahazuje jednu vyloženou šanci za druhou! Rafael Leao měl moře času a prostoru na malém vápně, jenže střelu z voleje poslal nad břevno a druhou branku v utkání nepřidal!
     
    89
    Porto se po dlouhé době usadilo na polovině svého soupeře. Domácí fotbalisté mohou alespoň nasbírat nesmírně cenné vteřinky k dobru.
     
    88
    Marcos Acuňa si v dalším souboji na vlastní polovině pomohl faulem na Pereiru a za odměnu vidí žlutou kartu!
     
    87
    Sporting měl k dispozici další rohový kop. Jeho exekuci si vzal na starost Marcos Acuňa. Centrovaný míč propadl na zadní tyč, kde byl Montero ale Casillas předvedl zákrok večera!
     
    86
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Fábio Coentrão, přichází Fredy Montero.
     
    85
    Hosté zahrávali další rohový kop. Bruno Fernandes jeho rozehrávku úplně zpackal. Hostující záložník vyslal příliš dlouhý centr, který doběhl Maximiliano Pereira.
     
    84
    Sporting se usadil před šestnáctkou domácího celku. Nikdo v bílozeleném dresu si zatím netroufl na zakončení. Čeká nás dramatická koncovka.
     
    83
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Moussa Marega, přichází Diego Reyes.
     
    82
    Hra je znovu přerušena! Do akce tentkrát musí i nosítka! V pokutovém území totiž zůstává ležet Moussa Marega, který se drží za stehenní sval.
    81. Možnost Sportingu po rohovém kopu
     
    81
    Aboubakar si naběhl na přihrávku za obranu Sportingu, na poslední chvíli přeloboval hostujícího brankáře, ale Coates odkopl balón z brankové čáry!
     
    80
    Rozehrávky následného přímého kopu se ujal Bruno Fernandes, jehož centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde kraloval stoper Iván Marcano.
     
    79
    Felipe podstoupil souboj s Rúbenem Ribeirem. Hostující fotbalista si skvěle pokryl míč tělem a stoper Porta jej rukou poslal k zemi. Sudí píská faul.
     
    78
    První žlutá karta také na straně Sportingu! Za ostrý šlapák na Aboubakara ji vidí Bruno Fernandes.
     
    77
    Moussa Marega chtěl rozběhnout Aboubakara přihrávkou mezi obránce Sportingu, jenže vymyslel příliš prudkou přihrávku, pro kterou si došel Rui Patrício.
     
    76
    Jesús Manuel Corona mohl z hranice pokutového území vybídnout ke skórování Aboubakara, jenže druhému jmenovanému nevyšel krok a míč proletěl do autu.
     
    75
    Exekuce přímého kopu se nakonec zhostil Bruno Fernandes, který zkusil překvapit domácího brankáře levačkou, jenže zkušený gólman schoval balón do rukavic.
     
    74
    Hra je přerušena! Marcos Acuňa byl faulován a zůstává ležet na trávníku. Sporting bude zahrávat přímý kop z velice zajímavé pozice. Iker Casillas vyhlašuje pohotovost.
     
    73
    Felipe si musel dát pozor na dotírajícího soupeře. Domácí stoper nechtěl nikterak riskovat a raději zakopl míč daleko na tribunu. Sporting bude jen vhazovat.
     
    72
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Gonçalo Paciência, přichází Vincent Aboubakar.
     
    71
    Sporting vybojoval další rohový kop. Rúben Ribeiro odcentroval na malé vápno, kde se k hlavičce probil stoper Sebastián Coates, jenže v tísni netrefil branku.
     
    70
    Jesús Manuel Corona se nechal rozhodit v souboji s důrazným obráncem. Střídající fotbalista Porta se poté nemohl zorientovat a přišel o míč.
     
    69
    Sérgio Oliveira se podle hlavního arbitra v souboji s Fernandesem dopustil nedovoleného zákroku. Sporting bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    68
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Stefan Ristovski, přichází Rúben Ribeiro.
     
    67
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otávio, přichází Jesús Manuel Corona.
     
    66
    Sporting nyní zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal William Carvalho, jehož prudký centr přiletěl na přední tyč, ale Fernandes mířil moc vysoko.
     
    65
    Felipe na vlastní polovině zastavil zatažením za dres jednoho ze soupeřů a vysloužil si žlutou kartu.
     
    64
    Na druhé straně se Moussa Marega dožadoval odpískání pokutového kopu! Domácí útočník upadl po souboji s Coatesem. Ani tentokrát se nepíská.
     
    63
    Rafael Leao neustál souboj s Oliveirou v blízkosti rohového praporku. Hostující střelec se hlásil o nedovolený zákrok, jenže tentokrát sudí nepíská.
     
    62
    Nakonec ne! Rozhodčí vše vyřešil důraznou domluvou a nařídil vhazování pro celek z portugalské metropole. Sporting může pokračovat v dobývání
     
    61
    Rozhodčí se ještě radí se čtvrtým sudím o udělení karetních trestů. Uvidíme, zda bude někdo z fotbalistů potrestán.
     
    60
    Pozor! Mezi střídačkama se strhla obrovská mela! Zapojilo se do ní několik hráčů Sportingu i Porta! Zápas je opravdu velmi vyhrocený!
     
    59
    Další akci Porta zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Gonçalo Paciência si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu!
     
    58
    Yacine Brahimi na vlastní polovině vystihl nepřesnou rozehrávku Sportingu, obešel dva protihráče a na polovině hrací plochy se nechal takticky faulovat.
     
    57
    Diogo Dalot táhl útok Porta po levém křídle. Krajní obránce hostujícího celku si balón ukopl daleko od nohy a zadáci Sportingu dokázali včas zakročit.
     
    56
    Sporting v posledních minutách přeci jen srovnal obraz hry a nyní je Portu rovnoceným soupeřem. Hosté hledají cestičku do pokutového území.
     
    55
    Také Porto nyní mohlo ohrozit branku soupeře míčem do pokutového území. Maximiliano Pereira hledal Maregu, jenže obránce Coates vyšplhal o něco výš.
     
    54
    Sporting zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl přiletěl na přední tyč, odkud jej bez problémů odhlavičkoval Moussa Marega.
     
    53
    Marcos Acuňa bojoval o míč v blízkosti rohového praporku. Do souboje vletěl důrazný Maximiliano Pereira, který spolu s míčem nabral i nohu hostujícího záložníka.
     
    52
    Yacine Brahimi je po vstřelení branky pořádně nabuzený. Domácí fotbalista nyní skvěle napadal rozehrávku Sportingu a donutil Coentraa k nepřesné rozehrávce.
    50. Yacine BRAHIMI - 2:1
     
    50
    Porto právě vstřelilo branku!
    Z další akce už ale domácí celek udeřil! Rychlá akce po pravé straně vyústila v Paciencaův centr do pokutového území, kde si míč našel YACINE BRAHIMI a uklidil míč pod břevno!
     
    49
    Gonçalo Paciência se dokázal uvolnil kolem Coatese, jenže uspěchal rozehrávku a nepřesným centrem odevzdal míč do rukavic gólmanovi Patríciovi.
     
    48
    Domácí celek vlétl do druhého poločasu velmi aktivně. Porto se po změně stran tlačí do útoku a snaží se strhnout vedení na svou stranu.
     
    47
    Porto po faulu na Oliveiru zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Jeho exekuce se ujal sám faulovaný. Jeho pokus ale proletěl nad břevnem.
     
    46
    Domácí Porto obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže Héctor Herrera rozehrál velmi nepřesně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! Úvodní pětačtyřicetiminutovka nám přinesla hodně zajímavou podívanou! Domácí Porto bylo od úvodního hvizdu lepším celkem. V první šanci se zjevil Moussa Marega, jenže jeho hlavičku zastavila tyč! Stejný hráč poté svůj únik zakončil střelou mimo tři tyče! Gólu se Porto dočkalo po půlhodině hry, kdy se hlavou prosadil Iván Marcano! Sporting přesto dokázal ještě před přestávkou vyrovnat. Už v nastavení se prosadil střídající Rafael Leao!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Rafael LEAO - 1:1
     
    45+1
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí celek obrovský šok! Sporting už v nastaveném čase vyrovnává na 1:1! Střídající RAFAEL LEAO si naběhl na přihrávku mezi obránce a střelou mezi nohy překonal Casillase!
     
    45
    V samotném závěru prvního poločasu zahrávalo Porto ještě jeden rohový kop. Sérgio Oliveira zkoušel míč zakroutit přímo do branky, nicméně trefil jen boční síť.
     
    44
    Je to tak! Doumbia dnes dohrál! Na jeho pozici přichází Rafael Leao.
     
    43
    Hra je přerušena! Právě Seydou Doumbia zůstává po souboji s Brahimim ležet ve středovém kruhu a drží se za nárt. Uvidíme, zda bude muset střídat.
     
    42
    Další útočnou akci Sportingu zastavuje nepřesná přihrávka. Seydou Doumbia chtěl rozběhnout Acuňu, jenže druhý jmenovaný byl dobře pokryt Marcanem.
     
    41
    Iván Marcano vymyslel vysokou přihrávku na pravé křídlo, kam pelášil Otávio. Druhý jmenovaný sice utekl Coentraovi, ale balón mu utekl do zámezí.
     
    40
    Felipe si dal v pokutovém území pozor na hostujícího Ruize. Útočník Sportingu se chtěl uvolnit ke střele, jenže důrazný stoper Porta mu nedal prostor.
     
    39
    Yacine Brahimi sice rozkmital své rychlé nohy po levém křídle, jenže na prudkou přihrávku stejně nedosáhl. Balón tak proskákal do zámezí. Hosté budou vhazovat.
     
    38
    Maximiliano Pereira zatím hraje povedené utkání. Domácí obránce znovu ukázal svůj důraz v souboji s Acuňou a odkopl balón do zámezí.
     
    37
    A byla z toho další obrovská šance! Diogo Dalot na poslední chvíli zastavil míč na brankové čáře, zpětnou přihrávkou našel Pacienciu, jehož dělovka rozvlnila jen boční síť!
     
    36
    Gonçalo Paciência si na polovině Sportingu skvěle pokryl míč tělem a William Carvalho byl nucen soupeře faulovat. Porto může pokračovat v kombinaci.
     
    35
    Důrazný Moussa Marega poněkolikáté během prvního poločasu dotíral na statického Coatese. Stoper z Uruguaye na poslední chvíli vyslal malou domů.
     
    34
    Maximiliano Pereira si na pravé straně skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Hostující obránce si pohlídal náběh aktivního Ristovskiho a získal míč pro Porto.
     
    33
    Iker Casillas ukázal skvělé čtení hry! Brankář Porta vystartoval ven z branky a došel si pro skákavou přihrávku za obranu domácího výběru.
     
    32
    Sporting je po inkasování úvodní branky dnešního utkání zcela opařený. Hosté se prakticky nemohou prodrat na polovinu Porta a musí se znovu bránit.
     
    31
    Moussa Marega táhl další útok Porta po pravém křídle. Na poslední chvíli proti němu vystartoval obránce Jérémy Mathieu, který se podle sudího dopustil faulu.
    29. Iván MARCANO - 1:0
     
    29
    Porto právě vstřelilo branku!
    Porto se po půlhodině hry ujímá vedení! Domácí celek zahrával další roh. Obrana Sportingu tentokrát míč nedokázala zcela odvrátit. Na krásný centr z pravé strany si na malém vápně naskočil IVÁN MARCANO a Patrício na jeho hlavičku nedosáhl!
     
    28
    Domácí příznivci jsou ve varu! Fanoušci Porta vidí, že jejich oblíbený tým je zatím aktivnějším celkem a hlasitým skandováním tlačí své oblíbence za vstřelením branky.
    27. Maregův únik
     
    27
    Moussa Marega prováhal druhou obrovskou šanci! Domácí útočník šel z pravého křídla sám na Patrícia, zvolil přízemní střelu na zadní tyč, ale těsně minul!
     
    26
    Bruno Fernandes dostal prostor na levé straně hrací plochy, zasekl si míč kolem Marcana, jenže přihrávkou na Battagliu celou akci Sportingu pokazil.
     
    25
    Stopeři Porta nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo v bílozeleném jejich postupnou rozehrávku neatakuje.
     
    24
    Po nepříliš jistém zásahu domácího stopera Marcana se do míče opřel Bruno Fernandes, jemuž zakončení vůbec nesedlo a jeho dělovka ohrozila jen diváky na tribuně za brankou.
     
    23
    Stefan Ristovski se po útočném výletě dostal do zakončení. Hostující obránce vypálil z dobrých třiceti metr a Iker Casillas musel jeho ránu krotit!
     
    22
    Hosté zahrávali rohový kop. Bruno Fernandes se však podle rozhodčího dopustil útočného faulu. Porto může rozjet další kombinaci z vlastní poloviny.
     
    21
    Moussa Marega dotíral na poněkud ospalého Coatese. Domácí útočník soupeře málem přetlačil. Stoperovi Sportingu na poslední chvíli pomohl Patrício.
     
    20
    Tak pozor! Rozhodčí si ještě inkriminovaný souboj v pokutovém území odchází prohlédnout na video! Po krátké prohlídce dostupných záběru však penaltu neodpískal!
     
    19
    Po další přímočaré akci Sportingu Lisabon se z hranice pokutového území opřel do míče Carvalho, jehož pokus z voleje proletěl vysoko nad břevnem.
     
    18
    Seydou Doumbia se po pádu v pokutovém území dožadoval odpískání pokutového kopu, jenže rozhodčí měl souboj přímo před sebou a nechal pokračovat ve hře!
     
    17
    Iker Casillas vyrazil z branky až za hranice pokutového území, kde si zpracoval nepřesnou přihrávku za obranu Porta a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    16
    A právě Rui Patrício zůstává po předchozím souboji ve vzduchu ležet na trávníku a drží se za bolavá záda. Podle všeho ale bude schopen pokračovat ve hře.
     
    15
    Porto zahrávalo další rohový kop. Sérgio Oliveira tentokrát odcentroval na malé vápno, kam vyrazil Rui Patrício a balón bez problémů vyboxoval.
     
    14
    Po delší době se do útoku vydal také Sporting. Hosté se na malou chvíli usadili na polovině Porta, jenže na Coentraovu přihrávku si nenaběhl nikdo v zeleném.
    13. Maregova hlavička do tyče
     
    13
    Tentokrát už Porto po rohovém kopu ohrozilo branku soupeře! Po obrovském zmatku se k hlavičce dostal právě Moussa Marega, ale orazítkoval jen tyč!
     
    12
    Moussa Marega dostal krásnou přihrávku do běhu, jenže z pravé strany pokutového území svým centrem trefil jen dobře postaveného Coentraa.
     
    11
    Také domácí celek se dočkal svého prvního rohového kopu. Maximiliano Pereira odcentroval na malé vápno, jenže Iván Marcano ze záklonu hlavičkoval mimo tři tyče.
     
    10
    Bryan Ruiz sprintoval za dlouhou přihrávkou za obranu Porta. Hostující útočník sice nechal domácí stopery daleko za sebou, ale balónu se dotkl až za čárou.
     
    9
    Domácí fotbalisté teď skvěle napadali rozehrávku Sportingu na jeho polovině. Otávio to v jednom ze soubojů přepískl s razancí a dopustil se faulu.
     
    8
    Porto zahrávalo přímý kop na polovině Sportingu. Nadýchaný centr propadl až na zadní tyč, jenže ani Héctor Herrera už na něj nedosáhl.
     
    7
    Na druhou stranu pelášil Rodrigo Battaglia, jenže také on si balón ukopl daleko před sebe. Felipe mě sice štěstí, ale míč vybojoval pro domácí celek.
     
    6
    Yacine Brahimi táhl zajímavou akci domácího celku. Těsně před pokutovým územím si však míč ukopl daleko od nohy a obránce Coates jej odkopl do bezpečí.
     
    5
    Otávio se po souboji na pravém křídlo obrátil na hlavního arbitra a stěžoval si. Podle sudího ale k nedovolenému zákroku nedošlo. Sporting bude vhazovat.
     
    4
    Sporting zahrával první rohový kop dnešního utkání. Na vysoký centr si na malém vápně naskočil Sebastián Coates, jenže svou hlavičku poslal vysoko nad břevno.
     
    3
    Poprvé v utkání se ke kombinaci dostalo také domácí Porto. Na prudkou přihrávku za obranu si nabíhal právě Gonçalo Paciência, ale pomohl si útočným faulem.
     
    2
    Gonçalo Paciência napadal statickou rozehrávku Sportingu na jeho polovině. Bruno Fernandes se kolem něj dokázal otočit a byl faulován.
     
    1
    Sporting obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí fanoušci hned od úvodního hvizdu znepříjemňují hostům hru bučením a pískáním.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na trávník. Domácí Porto bude hrát v modrém, zatímco Sporting přijel v bílozeleném.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Dalot – Otávio, H Herrera, S. Oliveira, Brahimi – Marega, Paciência.
    Náhradníci: J. Sá – Hernâni, Aboubakar, Ó. Torres, J. M. Corona, R. Pereira, D. Reyes.

    Sporting Lisabon: Patrício – Ristovski, Coates, Mathieu, Coentrão – Battaglia, W. Carvalho – B. Fernandes, B. Ruiz, Acuňa – Doumbia.
    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, B. César, Mišić, Montero, Palhinha, Leao.

    Rozhodčí: Días – Tavares, Soares.
     
    FC Porto

    Porto letos kraluje portugalské nejvyšší soutěži. Dnešní domácí celek má na svém kontě šedesát čtyři bodů a patří mu první příčka ligové tabulky. Na druhou Benficu má Porto pětibodový náskok. Na svém stadionu v ligovém ročníku pouze dvakrát remizovalo! V minulém kole zvítězilo vysoko 5:1 na půdě Portimonense. Domácí trenér ale bude postrádat Coronu i Soarese.
     
    Sporting Lisabon

    Celek z portugalské metropole v letošním ročníku zatím nasbíral padesát devět bodů a zatím drží třetí příčku ligové tabulky. Je jen o skóre za druhou Benficou a právě na vedoucí Porto ztrácí pět bodů. Venku navíc patří mezi ligovou špičku. Sporting v letošním ročníku inkasoval jen čtrnáct branek! Poslední tři ligové duely navíc dokázal vyhrát. Naposledy doma porazil 1:0 Moreirense.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání portugalské Primeira Ligy mezi Portem a Sportingem Lisabon! Výkop je stanoven na 21:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Marcano, 50. Brahimi – 45+1. Leao

    Karty:   65. Felipe (PRT), 90+3. H Herrera (PRT) – 78. B. Fernandes (SPL), 88. Acuňa (SPL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 23:10.
    FC Porto: Casillas – Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Dalot – Otávio (67. J. M. Corona), H Herrera, S. Oliveira, Brahimi – Marega (83. D. Reyes), Paciência (72. Aboubakar).
    Náhradníci: J. Sá – Hernâni, Aboubakar, Ó. Torres, J. M. Corona, R. Pereira, D. Reyes.

    Sporting Lisabon: Patrício – Ristovski (68. R. Ribeiro), Coates, Mathieu, Coentrão (86. Montero) – Battaglia, W. Carvalho – B. Fernandes, B. Ruiz, Acuňa – Doumbia (44. Leao).
    Náhradníci: Salin – R. Ribeiro, B. César, Mišić, Montero, Palhinha, Leao.

    Rozhodčí: Días – Tavares, Soares
    bahis siteleri